SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia - powodzenia!!! Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok. Do ktorego szpitala jedziecie?

• polkosia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medicover, bo już zaklepane, chociaż mieliśmy zapłacić dziś rano i jeszcze ustalić wszystkie szczegóły :) Ale dzwoniliśmy i mają nas przyjąć.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Polkosia niezłe jaja :D ale myślisz o Sn czy decyzja zapadła o cc?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Medicover, bo już zaklepane, chociaż mieliśmy zapłacić dziś rano i jeszcze ustalić wszystkie szczegóły :) Ale dzwoniliśmy i mają nas przyjąć.

Powodzenia!!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dzieciaki już robią co chcą :D

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, przynajmniej masz świadomość, ze córeczka sama zadecydowała o dacie swoich urodzin :) powodzenia :):):)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Perl Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn po cesarce: tez macoe/mialyscie takie spuchniete nogi? Szczerze jak by ktos mi pokazal na zdjeciu moje nogi to bym pomyslala, ze ta osoba wazy 150kg :/ Jesli ktoras z was tak miala to napiszcie prosze kiedy to mija, bo strasznie mnie to wkurza :P

Ja tak miałam. Utrzymywał się ze dwa tygodnie i minęło. Ponoć to normalne.

Kushina lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Taki był dobry plan i CH... WODY MI ODESZŁY :D Jedziemy do szpitala...

Powodzenia! :-D

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no to powodzenia! :)

U nas noc tragiczna po prostu. Mały od wczoraj 23 wieczorem do teraz (!!) nic nie spał. Dopiero przed chwilą udało mi się go jakoś położyć spać, ale widzę po nim, że nie śpi głęboko, tylko jednym okiem czuwa.
    Masakra, nigdy tak nie płakał jak dzisiejszej nocy. Oprócz zgagi chyba go brzuszek bolał. Myślę sobie, że może po tej Wigilii jednak coś mu zaszkodziło. Ciągle się wyginal i nic nie pomagało. Nawet na mojej piersi płakał, więc byłam bezradna. Jak mu dałam cyca, to mnie zaczął walić rączkami po cycu, bić i wyginać się a sutki ciągnął jak gumę do żucia. Jestem wykończona :(

Milky, cisnienie trochę lepiej. Dziękuję, że pytasz. U lekarza podczas drugiej wizyty było 132/85 a więc lepiej niż dnia poprzedniego. Na razie nie zmieniła mi dawki. Kazała przyjść 6 stycznia na ponowny pomiar i wtedy zadecyduje co dalej.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia powodzenia :) to ci córka psikusa zrobiła ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, urodziłam o 6:57, podjęliśmy próbę SN, ale się nie udało. Skurcze w aucie zaczęły się co 5 min, a jak weszłam na KTG to już były co 2 min. Zbadali mnie, bo zaczęłam mieć parte!!! A tam 10 cm :D Wszystkich zatkało, bo nikt mi nie wierzył, że muszę przeć. Teraz się śmieję, ale ból był koszmarny. Niestety się nie udało, za duża była i nie mogła się wstawić przez kilka partych, do tego spojenie mi rozrywało, dlatego biegiem od razu na stół. Cała załoga z położnictwa się zbiegła, nawet na filmach nie widziałam takiej akcji ;) Byłam przerażona, ale okazało się, że to nic strasznego. Powoli schodzi znieczulenie, jestem na morfinie i Dexaku czy jakoś tak. Zobaczymy co dalej. Karmiłam już na stole w sali operacyjnej i wszyscy się śmiali, że się tak od razu przystawiła :P Oni mnie szyją, a ta na cycku :P 4400 i 57 cm. Włosów ma sporo, ale czarne jak smoła :P

MoBo, Krakuska, Martusiazabka, baranosia, Szczęśliwa Mamusia, chloet, Kushina, Nita, chabasse, Perl, Dotty84, Iva79, Dobrawa, Madziula87, Werix, tysiaa93, cudek2, Maggie_31, Izieth lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihihhhihi !!!!!
    Jak siedziala, to jak zaklęta, a teraz prosze jak jej sie spieszyc zaczeło :D
    Polkosia gratuluje!

polkosia lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziś o 3.44 przyszła na świat moja córcia Sara, 3590 i 50 cm.
    1.20 odejście wód, 2.30 szpital z 10 cm otwarcia. Poszło mega szybko i tylko na gaz się zalapalam. Troszkę mnie trza było zszyc ale poród cacy, wierzę że aku pomogło mega!

milky_way, Krakuska, polkosia, Martusiazabka, baranosia, Szczęśliwa Mamusia, Kushina, Nita, Perl, Iva79, Dobrawa, Madziula87, Werix, cudek2, Maggie_31, Izieth, Jagah lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita- super! Widzisz unormuje sie wszystko, a potrm bedziesz schodzic z tabletek i za pare miesiecy nie bedziesz juz o tym pamietac!

Sluchaj a próbowalas termoforek? Ja czasem daje jak widze ze mała niespokoj a, a najedzona i ma sucho. Odjezdza w 5minut :D

My mamy MrB, na wklady żelowe. Dlugo trzyma ciepło i ma taki fajny plaski kształt. Jedyne co, to synek jak widzi, to sie wscieka, bo to jego i musimy ukrywać przed nim :D
    Nie mam jak obrazka wkleic ale jak wpiszesz termofor MrB to wyskoczy taki płaski pluszak.
    I ja klade go na brzuszku małej i opatulam kocykiem (wg zasady dra Karpa). Chwile sie denerwuje (synek odplywal w sekunde) a ta chwile sie podenerwuje bo rączki schowane i zasssssypia jak spiaca krolewna.
    Sprobuj nic nie tracisz!

• milky_way Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świąteczne dzieciaczki !!! MoBo gratuluję! Sliczne imie!

MoBo lubi tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, gratulacje mamy! :):):)

polkosia, MoBo lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • MoBo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia :) gratulacje!!!
    No to miałyśmy nockę :P i zabawne bo moja też cycka ssala jak mnie zszywali :P tylko tam na dole hehehe

polkosia, Maggie_31 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu, gratuluję! To Ci mała chciała psikusa zrobić :-D
    Ale dziewczyny mają rację. Będziesz chociaż spokojniejsza psychicznie, bo wiesz ze mała i tak by wybrała ten termin. No i spróbowałaś SN... Wiesz ze dałaś z siebie wszystko. A cc było konieczne. Bezpieczniejsze dla Was obu. Dobrze ze juz po wszystkim! Teraz wracajcie szybko do zdrowia! :-)

MoBo, gratuluję! :-) witamy Sarę świątecznie po drugiej stronie brzuszka :-)

860ij44j7wrm669z.png

MoBo lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny. Ja bym może jeszcze spróbowała, ale już lekarz odmówił. Powiedział, że na pewno się zaklinuje. Ale trudno! Najważniejsze, że już razem jesteśmy :)

Kushina, Isia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Polkosia :D Widzisz, mowilam, ze to cc nie takie straszne ;) A de facto mialas 2 porody w jednym, małą skurcze wyściskaly i wystymulowaly jak przy naturalnym porodzie, wiec prawie jak bys naturalnie urodzila ;)

polkosia lubi tę wiadomość

‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ