Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 1,5h karmienia to standard. Pewnie połowa z tego to traktowanie cyca jak smoka, ale trudno. Ważne że mały przybiera. Jutro wizyta położnej, zobaczymy jak bardzo
w tym czasie czytam i oglądam tv, często jem razem z małym :p
Dzisiaj muszę podejść do przychodni. Do 4tyg małego ma zobaczyć pediatra.
Nie wiem, czy pisałam, ale w końcu się przeprowadziliśmy. Wigilię wyprawiałam w nowym domu dla rodziny. Na szczęście moi goście zrozumieli sytuację i zadbali o to, bym mogła zająć się małym. Tylko następnego dnia musiałam umyć sporo naczyń, a resztą zajęła się mama, brat i teściowa.
Smoka wypróbuję jak tatuś będzie musiał wrócić do pracy. Mam nadzieję że wyczuję odpowiedni moment i nie zaszkodzę małemu. No i muszę zamówić tą butelkę medela calma.
-
Oto mój ssak, nie schodzi z cyca od 21...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1586a8fe051.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 02:22
Werix, Nita, MoBo, baranosia, Dotty84, jusci, Kushina, kwiatuszek12345, chabasse, RedLady, Dobrawa, Martusiazabka, Krakuska, Perl, Izieth, Olcia..89, cudek2, Iva79, Koska 88, Okciakowa lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Maggie gratuluje serdecznie

Polkosia wow! Ale klucha z Matyldy. I tez ma duzo wlosow. Sliczna jest. Zgaga w ciąży się opłaca
No i fajnie, że możesz już chodzić i się dobrze czujesz. Widzisz, nie taki diabeł straszny...
Maggie_31 lubi tę wiadomość
-
No ona jest kwadratowa! Matylda Klocylda

A jest tak podobna do Marcina, że gdyby nie to różowe wdzianko, to byłabym pewna, że to kawał chłopa
Nita, no ja już się śmiałam do męża, że jeszcze zwolenniczką cc zostanę
milky_way, Dotty84, cudek2 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Maggie_31 wrote:Haha ja miałam to samo:-) MoBo jak sobie radzisz z bólem szwowym?bo ja dopiero teraz sie pod prysznic doczłapałam ale boli cholerstwo niemiłosiernie

Mnie kazaly wziąść prysznic zaraz po zszywaniu i spróbować siku i było ok. Dostałam czopka jakiegoś na ból więc nic nie czulam. Od tamtej pory co 5 godz biorę paracetamol żeby nie czuć też skurczow macicy więc specjalnie nie czuje bólu. Jak cie boli to pros o coś. -
Kurde mój mały jak się obudzi dostaje jedną pierś, w trakcie jedzenia jest kupa, przerwa na odbicie i przebranie i dostawiam do drugiej piersi. Jak już trochę poje zaczyna się szał. Piszczy, macha głową, czasem się pręży. Trwa to chwilę po czym zasypia- co może powodować takie zachowanie?
Polkosia jak się czujesz?
Nita co się dzieje ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 09:08

-
Kurcze, Baranosia, u mnie jest podobnie...tylko nie zawsze po karmieniu...może to jakiś ich rytuałbaranosia wrote:Kurde mój mały jak się obudzi dostaje jedną pierś, w trakcie jedzenia jest kupa, przerwa na odbicie i przebranie i dostawiam do drugiej piersi. Jak już trochę poje zaczyna się szał. Piszczy, macha głową, czasem się pręży. Trwa to chwilę po czym zasypia- co może powodować takie zachowanie?
cudek2 lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
nick nieaktualnyO matko, Stachu ciagle przesikuje pieluche i praktycznie po kazdym sikaniu musze go przebierac. Rownie dobrze moglabym wcale mu jej nie zakladac. Wydaje mi sie, ze przesikuje w miejscu gdzie wywijam pieluche ze wzgledu na kikut, no ale musze to robic, bo inaczej kikutek sie paprze. Az musialam dzisiaj o 3 w nocy wstawiac pranie, bo juz nie mam go w co przebierac
cudek2 lubi tę wiadomość
-
Nic takiego baranosia, zmęczona jestem. Mały ma czkawki cały czas praktycznie a w nocy nasilają się. Prezy się, zgina, widać, że mu coś przeszkadza a ja nie potrafię nic zrobić. Może jednak coś co ja jem przechodzi do mleka i go uczula...
Jedyne co mu trochę pomaga na czkawkę to układanie go na boku a czytałam, że tak nie wolno. Mimo tego, ja go tak kładę, bo ma chwilę ugi. Już mam wyrzuty z tego powodu.
-
Kushina mi nigdy nie przesikał. Może sprawdź czy siusiaka ma na pewno w dół w pieluszce.
Nita mój ciągle leży na boku
co do czkawki to dzieci ona nie drażni mój ma po każdym przebieraniu.
Też mam wrażenie że małemu ciężko zrobić kupę i że czasem boli go brzuszek. Już nie wiem co jeść
waga mi leci boję się że zaraz nie będę miała pokarmu bo ze strachu że małemu szkodzę zaraz przestanę jeść...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 09:48
Kushina lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny jak Was czytam to pocieszam się ze wszystkie mamy podobne problemy. U nas ulewanie, czkanie na potęgę i prężnie. Do tego wyrzuty sumienia ze coś robię nie tak . . . Jakby była mało mnie rozłożyła jalitowka i znów się zamartwiam co by Małego nie zarazić ; (Dora 245 ******* 24.12.2016 Czekamy
-
Hej po długiej przerwie, spokojnie , ja też przechodziłam ulewanie, przechodzę czkawki częste, przechodzę kupki co 3 dni, póki wszystko jest w granicy normy to ok, mała niestety nie umie chyba sama sobą się zająć bo albo śpi albo ryczy ;/ No ale takie mam dziecko co zrobię, lozeczko ja parzy wozek parzy tylko moje nogi brzuch i rece sa oki nie ryczy wtedy ale trzeba bujac ...

a tak z ciekawosci ile mamy jeszcze dziewczyn w dwupaku?
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

nikt nie karmi w nocy?