X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 1,5h karmienia to standard. Pewnie połowa z tego to traktowanie cyca jak smoka, ale trudno. Ważne że mały przybiera. Jutro wizyta położnej, zobaczymy jak bardzo :) w tym czasie czytam i oglądam tv, często jem razem z małym :p

Dzisiaj muszę podejść do przychodni. Do 4tyg małego ma zobaczyć pediatra.

Nie wiem, czy pisałam, ale w końcu się przeprowadziliśmy. Wigilię wyprawiałam w nowym domu dla rodziny. Na szczęście moi goście zrozumieli sytuację i zadbali o to, bym mogła zająć się małym. Tylko następnego dnia musiałam umyć sporo naczyń, a resztą zajęła się mama, brat i teściowa.

Smoka wypróbuję jak tatuś będzie musiał wrócić do pracy. Mam nadzieję że wyczuję odpowiedni moment i nie zaszkodzę małemu. No i muszę zamówić tą butelkę medela calma.

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto mój ssak, nie schodzi z cyca od 21... :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1586a8fe051.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 02:22

Werix, Nita, MoBo, baranosia, Dotty84, jusci, nick nieaktualny, kwiatuszek12345, chabasse, RedLady, Dobrawa, Martusiazabka, Krakuska, Perl, Izieth, Olcia..89, cudek2, Iva79, Koska 88, Okciakowa lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja! Ale pultasek! :D sweet

milky_way, polkosia lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie gratuluje serdecznie :)

Polkosia wow! Ale klucha z Matyldy. I tez ma duzo wlosow. Sliczna jest. Zgaga w ciąży się opłaca :P
    No i fajnie, że możesz już chodzić i się dobrze czujesz. Widzisz, nie taki diabeł straszny... :)

Maggie_31 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ona jest kwadratowa! Matylda Klocylda :D

A jest tak podobna do Marcina, że gdyby nie to różowe wdzianko, to byłabym pewna, że to kawał chłopa :P

Nita, no ja już się śmiałam do męża, że jeszcze zwolenniczką cc zostanę ;D

milky_way, Dotty84, cudek2 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Haha ja miałam to samo:-) MoBo jak sobie radzisz z bólem szwowym?bo ja dopiero teraz sie pod prysznic doczłapałam ale boli cholerstwo niemiłosiernie :-/

Mnie kazaly wziąść prysznic zaraz po zszywaniu i spróbować siku i było ok. Dostałam czopka jakiegoś na ból więc nic nie czulam. Od tamtej pory co 5 godz biorę paracetamol żeby nie czuć też skurczow macicy więc specjalnie nie czuje bólu. Jak cie boli to pros o coś.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie gratuluje :*

Wejdź na http://naforum.zapodaj.net/ załaduj zdjęcie i wstaw ostatni llink tu w wiadomości :)

Maggie_31 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cicho ;) nikt nie karmi w nocy?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmiłam, ale nikogo nie było :P

baranosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmię, ale nie mam siły pisać :(

cudek2 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mój mały jak się obudzi dostaje jedną pierś, w trakcie jedzenia jest kupa, przerwa na odbicie i przebranie i dostawiam do drugiej piersi. Jak już trochę poje zaczyna się szał. Piszczy, macha głową, czasem się pręży. Trwa to chwilę po czym zasypia- co może powodować takie zachowanie?

Polkosia jak się czujesz?

Nita co się dzieje ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 09:08

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Kurde mój mały jak się obudzi dostaje jedną pierś, w trakcie jedzenia jest kupa, przerwa na odbicie i przebranie i dostawiam do drugiej piersi. Jak już trochę poje zaczyna się szał. Piszczy, macha głową, czasem się pręży. Trwa to chwilę po czym zasypia- co może powodować takie zachowanie?
    Kurcze, Baranosia, u mnie jest podobnie...tylko nie zawsze po karmieniu...może to jakiś ich rytuał :P

cudek2 lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Stachu ciagle przesikuje pieluche i praktycznie po kazdym sikaniu musze go przebierac. Rownie dobrze moglabym wcale mu jej nie zakladac. Wydaje mi sie, ze przesikuje w miejscu gdzie wywijam pieluche ze wzgledu na kikut, no ale musze to robic, bo inaczej kikutek sie paprze. Az musialam dzisiaj o 3 w nocy wstawiac pranie, bo juz nie mam go w co przebierac :P

cudek2 lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic takiego baranosia, zmęczona jestem. Mały ma czkawki cały czas praktycznie a w nocy nasilają się. Prezy się, zgina, widać, że mu coś przeszkadza a ja nie potrafię nic zrobić. Może jednak coś co ja jem przechodzi do mleka i go uczula...
    Jedyne co mu trochę pomaga na czkawkę to układanie go na boku a czytałam, że tak nie wolno. Mimo tego, ja go tak kładę, bo ma chwilę ugi. Już mam wyrzuty z tego powodu. :(

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina mi nigdy nie przesikał. Może sprawdź czy siusiaka ma na pewno w dół w pieluszce.

Nita mój ciągle leży na boku :) co do czkawki to dzieci ona nie drażni mój ma po każdym przebieraniu.

Też mam wrażenie że małemu ciężko zrobić kupę i że czasem boli go brzuszek. Już nie wiem co jeść :( waga mi leci boję się że zaraz nie będę miała pokarmu bo ze strachu że małemu szkodzę zaraz przestanę jeść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 09:48

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nawet fizjoterapeutka w szpitalu kazala ukladac raz na jednym, raz na drugim boku :)

polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I śpi tak na boku od karmienia do karmienia? Bo mój tak śpi ze 2 godziny.

baranosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• dora245 Znajoma

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak Was czytam to pocieszam się ze wszystkie mamy podobne problemy. U nas ulewanie, czkanie na potęgę i prężnie. Do tego wyrzuty sumienia ze coś robię nie tak . . . Jakby była mało mnie rozłożyła jalitowka i znów się zamartwiam co by Małego nie zarazić ; (

Dora 245 ******* 24.12.2016 Czekamy
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej po długiej przerwie, spokojnie , ja też przechodziłam ulewanie, przechodzę czkawki częste, przechodzę kupki co 3 dni, póki wszystko jest w granicy normy to ok, mała niestety nie umie chyba sama sobą się zająć bo albo śpi albo ryczy ;/ No ale takie mam dziecko co zrobię, lozeczko ja parzy wozek parzy tylko moje nogi brzuch i rece sa oki nie ryczy wtedy ale trzeba bujac ... :)

a tak z ciekawosci ile mamy jeszcze dziewczyn w dwupaku? :)

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    I śpi tak na boku od karmienia do karmienia? Bo mój tak śpi ze 2 godziny.
    Tak :) co karmienie zmieniam tylko bok

Nita, Martusiazabka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ