Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jedna na pewnoKokardka44 wrote:Hej po długiej przerwie, spokojnie , ja też przechodziłam ulewanie, przechodzę czkawki częste, przechodzę kupki co 3 dni, póki wszystko jest w granicy normy to ok, mała niestety nie umie chyba sama sobą się zająć bo albo śpi albo ryczy ;/ No ale takie mam dziecko co zrobię, lozeczko ja parzy wozek parzy tylko moje nogi brzuch i rece sa oki nie ryczy wtedy ale trzeba bujac ...

a tak z ciekawosci ile mamy jeszcze dziewczyn w dwupaku?
Wszyscy w domu
-
Dobrawa, Klementynka w dzień z moimi rodzicami, a w nocy z Marcinem. Radzi sobie wyśmienicie, pierwszą noc przespała ciurkiem całą... :o Jutro chyba mnie odwiedzi.
Czuję się dobrze, trochę kłuje jak sikam, pewnie po cewnikowaniu, miałyście tak? Brzuch boli naprawdę mało. Dostaję paracetamol.
Jakie spadki wagi zaliczyły Wasze dzieci w pierwszych dniach? U nas, pomimo, że ulewa mlekiem, bo coś tam w tych piersiach mam, to spadek duży
4390-4230. Z tego co wiem, to mleko starszaka nie jest treściwe dla noworodka, więc muszę czekać na siarę. Mam nadzieję, że szybko się pojawi
Dobrawa, milky_way, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mój urodził się 3300, a ze szpitala wyszliśmy z 3040. Po 10 dniach 3370.
Mój mały też czkawki, prężenie, odbijanie. Standard dziewczyny, trzeba to przetrzymać. Mam nadzieję że kolki mu się nie pojawią. Co dziwne w łóżeczku zawsze ma niespokojny sen. Wierci się, stęka, mruczy. A jak śpimy razem w nocy to jak suseł.
Czy Wasze maluchy unoszą głowy jak je odbijacie? Mój tak wygina głowę że zastanawiam się czy jakiegoś zwiększonego napięcia mięśniowego nie ma...
-
Dobrawa więc jestem niewyspana
bo to z emocji nie było jak i zaczyna się problem klasyk co u wszystkich czyli karmić, przebierać czy karmić czy lulac 
Cycki siem jeszcze nie obudziły chyba bo też ssie i ssie i ssie a po godzinnej drzemie znów jakby chciała.
No i żeby nie było tak cacy to dziś krocze ciągnie, trza przeżyć.
A u Ciebie jakie znaki na niebie, że chce wychodzić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 12:11
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Werix mój też tak główką się odchyla nie tylko przy odbijaniu, ale i podawaniu do piersi, kładzeniu do łóżeczka... Jest tak silny, że naprawdę się boję, że pewnego dnia tej główki nie zdążę złapać. Ale główka to nic. On cały czas kopie. CAŁY CZAS! Ma tak silne nóżki, bez przerwy nimi macha, aż położna była zaciekawiona. Pytała się mnie czy w brzuchu też mnie tak kopał a jak mówiłam wszystkim, że mnie kopie non stop to nikt mi nie wierzył. Teraz uwierzyli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 12:43
-
Mobo,ty ro jeszcze jedziesz na hormonach,wiec energie masz
staraj sie spac kiedy mozesz 
Co do kolejnosci to chyba najlepsza to
Cycek,przebrac,drugi cycek
U mnie cisza,az sie boje ,bo nie wiem czy wszystko w porzadku,czy lozysko sprawne czy wody czyste,ta koncowka taka stresujaca.....
MoBo lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu
-
Ja byłam w przychodni w dzień zdrowych wizyt.
Dziewczyny, musze się pochwali. Moja Alicja od wczoraj przekreca się z brzuszka na plecki. A nie skończyła jeszcze dwóch miesięcy! Taka jest silna. Nie wiem czy powinnam się martwić ze to tak szybko idzie?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ff8a7cd873f.jpg
Izieth, Werix, RedLady, Dobrawa, Krakuska, cudek2, Kushina, Martusiazabka, Madziula87, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Jakie ona ma cudne oczy
śliczna
a co do obracania to z tego co pamiętam to chyba za szybko, nie pozwalaj jej
w tym wieku nie są to świadome obroty tylko "spadanie", pewnie głowa jej przeważa i leci, ja bym była ostrożna
Perl, polkosia lubią tę wiadomość

-
Perl jakie Ona ma śliczne ogromne oczy

Z kim teraz nie rozmawiam to mówi że dziecko ma napięcie mięśniowe, a może po prostu teraz rodzą się silne dzieci?
Szczęśliwa rośnijcie wagą będziesz się martwić potem
mnie ostatnio też głowa bolała ale to chyba wina ciśnienia. U nas od jutra ma padać śnieg to może chociaż sylwester będzie biały jak święta były deszczowe.
Dziewczyny jak wasza waga po porodzie? Ja się zastanawiam czy trochę nie za szybko lecę z wagi. Choć ostatnio mąż mnie miło zaskoczył jak powiedział że mam piękny brzuch i że nie spodziewał się że tak szybko wrócę do formy i że nie mam zwisającego rozciągniętego brzucha
Perl lubi tę wiadomość

-
kalina123 wrote:Jakie ona ma cudne oczy
śliczna
a co do obracania to z tego co pamiętam to chyba za szybko, nie pozwalaj jej
w tym wieku nie są to świadome obroty tylko "spadanie", pewnie głowa jej przeważa i leci, ja bym była ostrożna
No właśnie jestem w szoku bo jak nie ma ochoty leżeć na brzuchu to choćbym pięć razy ją na ten brzuch kładła to ona i tak się przewróci na plecy... Tak jakby robiła to świadomie a nie przypadkiem... -
Polkosia, MoBo,Maggie, gratuluję świątecznych maluchów

Polkosia, cudna pysia z Matyldy, moja podobne pultaski ma
Perl, jakie ogromne oczy ma Alicja, przepiękne
W nocy mała nie chciała spać ani w wózku, ani w łóżeczku, najlepiej było u taty w ramionach, bo inaczej płacz.
Nita, u nas też się sprawdza termoforek, jak mała ma bóle brzuszka. Ja mam termofor z pestek wiśni. Przyłożyliśmy do brzuszka (w ubranku) i w sekundę był spokój. Nie zawsze działa tak dobrze, ale warto spróbować.
My byliśmy tylko raz na spacerze w wózku i z 4 razy werandowaliśmy się na balkonie. Jutro pierwsza wizyta u pediatry - idziemy do przychodni. Dopiero jutro się dowiem, czy mała przybiera, ale widzę po niej, że jest ok
Perl, polkosia, MoBo, Maggie_31 lubią tę wiadomość

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH