SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Hej po długiej przerwie, spokojnie , ja też przechodziłam ulewanie, przechodzę czkawki częste, przechodzę kupki co 3 dni, póki wszystko jest w granicy normy to ok, mała niestety nie umie chyba sama sobą się zająć bo albo śpi albo ryczy ;/ No ale takie mam dziecko co zrobię, lozeczko ja parzy wozek parzy tylko moje nogi brzuch i rece sa oki nie ryczy wtedy ale trzeba bujac ... :)

a tak z ciekawosci ile mamy jeszcze dziewczyn w dwupaku? :)
    Jedna na pewno :P

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia
    Jak tam Klementynka,kto z nia zostal i jak sobie bez mamy radzi?

MoBo,
    Jak sie czujesz? Ogarniasz juz ?

Maggie,
    Gratuluje,odpoczynku zycze :)

Maggie_31 lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, Klementynka w dzień z moimi rodzicami, a w nocy z Marcinem. Radzi sobie wyśmienicie, pierwszą noc przespała ciurkiem całą... :o Jutro chyba mnie odwiedzi.

Czuję się dobrze, trochę kłuje jak sikam, pewnie po cewnikowaniu, miałyście tak? Brzuch boli naprawdę mało. Dostaję paracetamol.

Jakie spadki wagi zaliczyły Wasze dzieci w pierwszych dniach? U nas, pomimo, że ulewa mlekiem, bo coś tam w tych piersiach mam, to spadek duży :( 4390-4230. Z tego co wiem, to mleko starszaka nie jest treściwe dla noworodka, więc muszę czekać na siarę. Mam nadzieję, że szybko się pojawi :(

Dobrawa, milky_way, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój urodził się 3300, a ze szpitala wyszliśmy z 3040. Po 10 dniach 3370.

Mój mały też czkawki, prężenie, odbijanie. Standard dziewczyny, trzeba to przetrzymać. Mam nadzieję że kolki mu się nie pojawią. Co dziwne w łóżeczku zawsze ma niespokojny sen. Wierci się, stęka, mruczy. A jak śpimy razem w nocy to jak suseł.

Czy Wasze maluchy unoszą głowy jak je odbijacie? Mój tak wygina głowę że zastanawiam się czy jakiegoś zwiększonego napięcia mięśniowego nie ma...

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia u nas 3800 spadek do 3490! Przy wyjściu 3550 a w 8 dobie 4015 :)

Werix naszemu ciężko głowę utrzymać tak nią macha i tak mocno ją trzyma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 11:32

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix moja tak ma, aż ją powstrzymuję bo to jeszcze za szybko na podnoszenie.

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spadła row e 10% w trzeciej dobie.
    3500 do 3150.
    W czwartej dobie wzrost o 40g d 3190.

A po 2.5 tyg do prawie 3750.

polkosia lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa więc jestem niewyspana :P bo to z emocji nie było jak i zaczyna się problem klasyk co u wszystkich czyli karmić, przebierać czy karmić czy lulac :P
    Cycki siem jeszcze nie obudziły chyba bo też ssie i ssie i ssie a po godzinnej drzemie znów jakby chciała.
    No i żeby nie było tak cacy to dziś krocze ciągnie, trza przeżyć.

A u Ciebie jakie znaki na niebie, że chce wychodzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 12:11

Dobrawa lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix mój też tak główką się odchyla nie tylko przy odbijaniu, ale i podawaniu do piersi, kładzeniu do łóżeczka... Jest tak silny, że naprawdę się boję, że pewnego dnia tej główki nie zdążę złapać. Ale główka to nic. On cały czas kopie. CAŁY CZAS! Ma tak silne nóżki, bez przerwy nimi macha, aż położna była zaciekawiona. Pytała się mnie czy w brzuchu też mnie tak kopał a jak mówiłam wszystkim, że mnie kopie non stop to nikt mi nie wierzył. Teraz uwierzyli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 12:43

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo,ty ro jeszcze jedziesz na hormonach,wiec energie masz ;) staraj sie spac kiedy mozesz :)
    Co do kolejnosci to chyba najlepsza to
    Cycek,przebrac,drugi cycek :)

U mnie cisza,az sie boje ,bo nie wiem czy wszystko w porzadku,czy lozysko sprawne czy wody czyste,ta koncowka taka stresujaca.....

MoBo lubi tę wiadomość

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita moja też ADHD, kopie nogami macha jak szalona rękoma :D ale to samo w brzuchu miałam ;)

Nita lubi tę wiadomość

3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie odpłynął do mlecznej krainy. Muszę go obudzić, bo musi ssać dłużej, a on mi już zasnął, teraz usteczkami robi bąble przez sen i puszcza głośne bąki ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybieram się do pediatry. Położna mówiła że pierwszą wizytę trzeba zaliczyć do 4 tyg. Jak to jest? Leka4z przychodzi do nas do domu czy my musiny do niego iść? W książeczce zdrowia jest napisane że w domu wizyta się odbywa.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam wizytę domową

3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w przychodni, ale ja mam kilka kroków do niej.

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w przychodni w dzień zdrowych wizyt.

Dziewczyny, musze się pochwali. Moja Alicja od wczoraj przekreca się z brzuszka na plecki. A nie skończyła jeszcze dwóch miesięcy! Taka jest silna. Nie wiem czy powinnam się martwić ze to tak szybko idzie?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ff8a7cd873f.jpg

Izieth, Werix, RedLady, Dobrawa, Krakuska, cudek2, Kushina, Martusiazabka, Madziula87, Iva79 lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie ona ma cudne oczy :) śliczna
    a co do obracania to z tego co pamiętam to chyba za szybko, nie pozwalaj jej
    w tym wieku nie są to świadome obroty tylko "spadanie", pewnie głowa jej przeważa i leci, ja bym była ostrożna

Perl, polkosia lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl jakie Ona ma śliczne ogromne oczy <3

Z kim teraz nie rozmawiam to mówi że dziecko ma napięcie mięśniowe, a może po prostu teraz rodzą się silne dzieci?

Szczęśliwa rośnijcie wagą będziesz się martwić potem ;) mnie ostatnio też głowa bolała ale to chyba wina ciśnienia. U nas od jutra ma padać śnieg to może chociaż sylwester będzie biały jak święta były deszczowe.

Dziewczyny jak wasza waga po porodzie? Ja się zastanawiam czy trochę nie za szybko lecę z wagi. Choć ostatnio mąż mnie miło zaskoczył jak powiedział że mam piękny brzuch i że nie spodziewał się że tak szybko wrócę do formy i że nie mam zwisającego rozciągniętego brzucha <3

Perl lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Jakie ona ma cudne oczy :) śliczna
    a co do obracania to z tego co pamiętam to chyba za szybko, nie pozwalaj jej
    w tym wieku nie są to świadome obroty tylko "spadanie", pewnie głowa jej przeważa i leci, ja bym była ostrożna

No właśnie jestem w szoku bo jak nie ma ochoty leżeć na brzuchu to choćbym pięć razy ją na ten brzuch kładła to ona i tak się przewróci na plecy... Tak jakby robiła to świadomie a nie przypadkiem...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, MoBo,Maggie, gratuluję świątecznych maluchów :)

Polkosia, cudna pysia z Matyldy, moja podobne pultaski ma :)

Perl, jakie ogromne oczy ma Alicja, przepiękne :)

W nocy mała nie chciała spać ani w wózku, ani w łóżeczku, najlepiej było u taty w ramionach, bo inaczej płacz.

Nita, u nas też się sprawdza termoforek, jak mała ma bóle brzuszka. Ja mam termofor z pestek wiśni. Przyłożyliśmy do brzuszka (w ubranku) i w sekundę był spokój. Nie zawsze działa tak dobrze, ale warto spróbować.

My byliśmy tylko raz na spacerze w wózku i z 4 razy werandowaliśmy się na balkonie. Jutro pierwsza wizyta u pediatry - idziemy do przychodni. Dopiero jutro się dowiem, czy mała przybiera, ale widzę po niej, że jest ok :)

Perl, polkosia, MoBo, Maggie_31 lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ