SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Czy wasze dzieciaki tez sie tak drą jak opętane podczas kąpieli? Mój wrzeszczy jakby go żywcem obdzierali ze skóry. Zastanawiam soę co źle robię, nie chcialabym, żeby się trwale zraził do kąpieli. Temperatura wody oczywiście jest zawsze odpowiednia (37C).
    Wlasnie mialam o tym pisac, bo przed chwila mojego wykapalam i przebralam. Jezu, jestem wykonczona. Co to byl za wrestling! Przy kazdym kontakcie z woda krzyczy jak opetany, jakby go ze skory obdzierali. :( Przez to i dla mnie kapiele sa bardzo stresujace.

Baranosia czytalam ze najlepiej jest kapac maluszka przed karmieniem. Po karmieniu wszystko moze mu sie ulac i maly moze sie zakrztusic.

Dotty, to chyba nie ja pisalam o tej widocznej szyjce? Nic takiego sobie nie przypominam. U mnie nic tam na dole nie widać, wszystko jest ok, nic nie boli.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina spróbuj z wodą odrobinę cieplejszą albo chłodniejszą
    Dla niektórych dzieci "jedyne słuszne 37" bywa za ciepłe/za zimne

Kushina, polkosia lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Alicja kocha kąpiel! Ale jak miała wodę 37C to się denerwował. Dla niej jest odpowiednie 38-39 C.

Kushina, cudek2, polkosia lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita zawsze karmie trochę przed kąpielą i nigdy nic się nie dzieje :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie macie, że wasze dzieci lubią kąpiele :) Ja mojego raz umyłam po karmieniu to zwymiotował na ręcznik sporą ilość mleka, bo tak okropnie płakał :(
    Ale z kolei w innych aspektach jest grzeczny, na przykład budzi się na jedzenie sam co 2 godziny. Już wie, że to czas na cyca. Ale nie płacze jak się nie podnoszę z łóżka. Leży sobie spokojnie, kopie nóżkami i gryzie piąstki. Także pod tym względem jest super u nas :)
    Bardzo lubi czerwone światło. Mam tą lampkę z termometrem Gro Egg i wpatruje się w nią przy przewijaniu. No i bez owcy Ewana nie wyobrażam sobie nocy. Włączam mu codziennie i naprawdę go uspokaja szum i czerwone światełko. Ta owca to chyba nasz najlepszy zakup do tej pory :)

Kushina lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky_way Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą kąpielą..
    Tak z synkiem mielismy... przychodzi polozna, pyta o kąpiel, my na to, ze nienawidzi.
    Ona wielkie oczy- mowi jak to, niemozliwe, przeciez siedział e brzuchu w wodzie 9 miesięcy.
    I dostalismy zalecenia:
    Nakarmiony
    Jak placze.to najpierw utulic a nie wkurwionego do wanny wsadzac
    Woda 37-38 stopni
    Uspokoic siebie, bez nerwow spokojnie wlozyc go do wody, wody dosc duzo, bo przeciez go trzymamy. Jak wody za malo to bez sensu bo mu zimno i sie wscieka
    , ja tez nie lubie sie kąpac jak mam malo wody.
    No i co... kolejna kąpiel zajebicho.

A z małą to samo. Jej to jest tak fajnie, ze zasypia nam w wannie i sie usmiecha. Przypomina sobie moze jak to fajnie bylo w brzuchu!

cudek2, Kushina, Martusiazabka, baranosia lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to sorka Nita, coś pomieszałam... Wysawalo mi się, że to Ty pisałaś, ale moze to była inna dziewczyna - trochę nie ogarniam czasem nas wszystkich i to jeszcze na dwóch forach :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie nr 1.
    Dziś przychodzi położna ciekawe ile mały klocu waży

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dopiero udało mojego uśpić a trwało to prawie 1.5 godziny... :/ Idę zamknąć oczyska na pół godziny. Zzzzzzzz dobranoc ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też dopiero padł. Oczywiście była walka jęczenie, stękanie,machanie głową zamiast ciągać cycka i nerwy męża czemu on się drze które wcale mi nie pomagają...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty się kładziesz a ja wstałam i zaczynam kolejny maraton ;)

Pierwsze rzyganko na moim cycu zaliczone. Serio, muszę się zapytać położnej co mam robić, bo mały jak się dorwie do cyca to tak szybko pije, że się zachlysta i wciąga dużo powietrza, potem wymiotuje na cycka tym co ma w buzi no i potem czkawka i gazy do rana :/ Ech, jestem bezradna kompletnie. Chciałabym pomoc, moją mamę tutaj, a nie sami z mężem kompletnie zieloni nie wiemy co robimy, nie mamy pomocy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 04:55

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja jest głównym głosem oddziału i niezależnie czy się ją przebiera czy nie :P ogólnie w szwajcarii umyja dziecko w szpitalu tylko jak rodzice chcą więc moja nadal jest z glutami we włosach. A kapiecie dzieci w wiaderkach? Tu to jest szał dla noworodków, tylko główka wystaje a reszta w wodzie siedzi i ponoć nawet najgorsze krzyczki to uwielbiają. Będę testować :P

U mnie mleka nie widac :/ niestety mała jest dokarmiana a ja walczę z elektryczna przyjaciółka pompka o każdą kropelke siary i żeby pobudzić laktacje.

Nita też już żałuję, że nikogo bliskiego nie będzie pod ręką uffff

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie nr 2. Dobrze że mały daje się wyspać w nocy

Kushina lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka masakra, sprawdziła się "wiedza" z Żelaznej, że druga doba jest najgorsza. Płakała od 21 do 1 w nocy praktycznie non stop, nie umiała chwycić cycka, szarpała się, musiałam nosić cały czas, a i tak płakała... Ale jak padła tak o 5 wstała i zjadła z obu piersi, bez nerwów. Mleko już jest, widziałam kropelkę. O 7 miała pomiary i badania, czekam niecierpliwie na wyniki krwi. Jak będą dobre, to wieczorem wychodzimy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • chiara Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia i Mobo gratulacje :)

Polkosia nie dziwię się że już teraz byłaś tak zmęczona ciążą miałaś co nosić ponad 4kg niezły wyczyn ;)

Dziewczyny, a ja wczoraj zaliczyłam wizytę u kosmetyczki mam śliczne choć krótkie paznokcie :) i wczoraj ubrałam spodnie sprzed ciąży!!!! :) Trochę drażni mnie jeszcze rana po cc w tych spodniach ale to kwestia kilku dni kiedy powinna minąć:) co prawda moja macica jeszcze się kurczy ale to wszystko przez karmienie mm.

Moja Agatka kąpać się lubi choć jak trwa to za długo to pokazuje swoje niezadowolenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 13:22

Szczęśliwa Mamusia, Isia86, MoBo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, spadek po 1 dobie 160, a po 2 aż 210. Nie wypuszczą nas :( A ginekolog dał już zielone światło :( I podobno żółta jest, chociaż ja tego nie widzę, więc jeszcze lepsze wieści :/ Pobrali krew na morfologię, wskaźnik czegoś tam i bilirubinę. Czekamy :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo- u nas tez kąpią na zyczenie mamy, wiec my po tygodniu wykąpalismy dopiero.

MoBo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopaki jeszcze śpią, a ja już zdążyłam się wykąpać, ogarnąć stos ubrań, pójść do sklepu po świeże bułki i siedzę cicho w kącie popijając inkę i jedząc bułkę z miodem ;)

Polkosia trzymam kciuki za dobre wyniki!

Chiara zazdroszczę ja jeszcze nie wchodzę w spodnie sprzed ciąży. Tzn wejdę ale cisną mnie więc się nie męczę i latam w legginsach ;) jestem już coraz bliżej ujrzenia 5 z przodu na wadze więc jestem mega szczęśliwa :)

Ja poprosiłam żeby małego umyli w szpitalu. Miał długie włosy i całe poklejone i nie mogłam na to patrzeć

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ty taka aktywna z rana? Chyba zbyt duzo snu mialas :D
    Ja jak zwloki. Leze i karmie zarloka, ktory juz sie nawciagal powietrza przy cycu i zaraz będzie czkał.
    U mnie waga aktualnie 64.4 kg. Dzień przed porodem było prawie 73. Przed ciążą 51, ale trochę za chuda byłam. Nie mam ciśnienia co do wagi teraz. Na razie o tym nie myślę. Marzę jedynie o odrobinie snu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 10:53

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita kąpiel zawsze mnie rozbudza :)
    A wiedziałam że jak śpią to zrobię więcej niż jak będą mi się kręcić.

Zawsze ważyłam ok 55kg. Przed ciążą odpuściłam zumbę i zakładając kartę ciąży ważyłam 57,9 idąc do porodu 73,1 dziś ważę 60,5

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ