SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • chiara Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia dziękuję bardzo :)

Jeśli chodzi o wagę to ja ciśnienia też nie mam bardziej to marzyłam żeby zrzucić ciążowe ciuchy :)

U nas kryzys jest o 3 w nocy ale tylko wtedy gdy Młoda jest w swoim łóżeczku bo jak śpi z nami to kryzysów brak, to ja muszę ją budzić na karmienie i przewijanie.

Ostanio miałam przemyślenia i teraz już nie wyobrażam jak my daliśmy radę bez niej żyć. Taka mała istota a tylko wniosła w nasze życie :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładną masz wagę baranosia. Dodatkowo jesteś wysoka, więc pewnie super wyglądasz po porodzie. Mnie by się przydało zrzucić jeszcze z 8 kg, ale myślę, że do wiosny samoistnie schudne, bo mam tendencję do spadku wagi.
    U mnie na razie brzuch pociazowy jeszcze jest. Taki flaczek miękki, wygląda jakbym była w 18 tygodniu ciąży Pępek jeszcze nie wrócił do poprzedniego stanu, ale już nie wystaje na zewnątrz. Niestety, dziurka po kolczyku do pępka wygląda okropnie, jest taka rozlazła. Noszę jeszcze ciążowe legginsy i kurtkę.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zawzięłam i codziennie wieczorem jak mały śpi ćwiczę 15-20min. Brzuch jak dotknę jest miękki ale nie wymagam cudów 2tyg po porodzie ;)

Mąż poszedł biegać, mały śpi, a ja piję zieloną herbatę i czekam na położną ciekawe ile moja kluska waży ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sie zastanawiałam kiedy można ćwiczyć i co. Na razie czuję jeszcze dyskomfort w kroczu więc nie chcę się przemęczać. Na wagę nie wchodzę se strachu :p daję sobie jeszcze 2 tyg błogiej nieświadomości :p

milky_way lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj był rehabilitant i mówił, że warto sobie na czas połogu odpuścić ćwiczenia, że zawsze się zdąży, że noszenie dziecka to i tak spory wysiłek, nocne pobudki, etc. Dać organizmowi odpocząć i się zregenerować po ciąży i porodzie.

Nita, Isia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Właśnie sie zastanawiałam kiedy można ćwiczyć i co. Na razie czuję jeszcze dyskomfort w kroczu więc nie chcę się przemęczać. Na wagę nie wchodzę se strachu :p daję sobie jeszcze 2 tyg błogiej nieświadomości :p
    Mam fajną książeczkę z rozpiską jakie ćwiczenia kiedy można robić i wg tego ćwiczę :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety CRP podwyższone, jak do jutra nie spadnie to antybiotyk i 5 dni uziemione jesteśmy :( Siedzę i płaczę...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Polkosia to nie ciekawie :( zdrówka życzę!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była położna. Muszę się pochwalić, mały przytył 170g w ciągu 4 dni! Waży teraz 3330 g. Jestem szczęśliwa :) :)
    Tak się cieszę, że nie posłuchałam położnej i nie dokarmialam go mm. Jednak moje mleko tuczy :)

polkosia, Szczęśliwa Mamusia, milky_way, Martusiazabka, baranosia, Kushina, Werix lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia oby jutro było ok!
    Nasza trochę zaczyna zolknac mam nadzieję, że się nie pogorszy, póki co wyniki ok.

Dzięki bogu, że na koniu nie muszę wracać jutro do domu bo by było ciężko :P

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaly mi dwa szwy, a jako, ze przeciez jestem najmądrzejsza na swiecie, a i o pomoc sie prosic nie będę (sic! Kkkurrrrwaaaa), no to przeciez, ze sama sobie sciagne!
    No i co? Jeden sciagnelam, nawet poszlo, a drugi odciełam jedną czesc, i tak ciągne drugą, ciągnę, i wyciagnac nie moge! Jest jedna nitka, wisi, nie wiem, moze gdzies ma drugi koniec a ja go nie widze :D
    No i co.... tak ciągnę, ciągnę... kurwa. I i tak musze dzwonic, jezdzic i prosic. Moje gratulacje dla siebie samej :D ale glupia jestem :D
    A od tego ciągnięcia to sie czuje, jakbym wczoraj rodziła :D
    Pani najmądrzejsza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 14:33

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez tydzień Antoś przytył 300g więc ważymy już 4315g <3 (waga urodzeniowa 3800)

Haha milky way wiem że to nic śmiesznego ale tak to opisałaś że siedzę i brecham do telefonu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 15:02

milky_way, polkosia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha no Milky way z tragedii to ty parodie zrobiłaś :P też siedzę i brechtam...
    No ale właśnie co z tą nitka teraz zrobić? Pierwsza pomoc to może mąż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 15:15

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie pojade do gina, tylko małą nakarmię :) nawet nie wiem czy są dzisiaj, ale sprobuje. Nie wiem jak ja wysiedze w aucie, idiotka jedna :DDDD

Wystaje tylko jedna czesc nitki :DD juz niech mąż lepiej nie ciągnie, bo bo ja wiem, gdzie drugi koniec? Jeszcze mi oko wyciągnie dołem, albo ucho :D albo nie wiem!?

Ja sie ginowi w ogole nie przyznam ze to ja! :DDD
    Powiem, ze nie wiem....ze oglądałam, oglądalam i znalazlam taką nitkę! Ale tylko jeden koniec, i czy bylby tak uprzejmy znaleźć drugi :D

Nie dosc ze taka mądra jestem to jeszcze jaka przebiegła! :D
    ...litości.

polkosia, jusci, MoBo, Werix, cudek2 lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.kssg.ch/babygalerie/1464013222/sara

Moja córka <3

Kushina, baranosia, Jagah lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, przez Ciebie chyba popruły mi się szwy na brzuchu ze śmiechu hahahahahahahaha ;D

milky_way, balonik, cudek2 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jusci Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tu chyba Baranosia pisałaś, że kiepsko u Ciebie z apatytem. U mnie jest odwrotnie...cały czas jestem głodna... Jem w miarę regularnie, ale to chyba coś za mało, skoro wiecznie głodna (jak nasz ssaczek ;P)...
    Może któraś ma podobnie??

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusci wrote:
    Dziewczyny, tu chyba Baranosia pisałaś, że kiepsko u Ciebie z apatytem. U mnie jest odwrotnie...cały czas jestem głodna... Jem w miarę regularnie, ale to chyba coś za mało, skoro wiecznie głodna (jak nasz ssaczek ;P)...
    Może któraś ma podobnie??
    Ja tak mam :) nie jem dużo, ale często. Wróciła mi ochota na słodycze, ciągle bym jadła jakieś ciasta, babeczki, czipsy ;)

jusci lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przezylam dzisiaj chwile grozy i chcialam was ostrzec :( Chcialam dzisiaj podać Stasiowi wit D (taką wyciskaną do buzi) i wyślizgnęła mi się z palców i wleciała mu do buźki :( Boże, myslalam, ze dostane zawalu. Natychmiast go obrocilam i na szczescie udalo mi sie wydlubać mu ją z buzi palcem, ale gdyby ją połknął albo wleciałaby mu do przelyku to nie chce myslec co by sie stalo:( Ta kapsulka jest ogromna. Bede mu ją chyba podawać jakoś wyciśniętą na łyżeczce, bo nie chce wiecej ryzykowac, ale ta sytuacja uzmyslowila mi jak latwo o wypadek.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina podejrzewam że mało zawału nie dostałaś... Chyba kiedyś Polkosia pisała że coś takiego może się stać i polecała jakąś inną wit D niż ta wyciskana

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ