Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A czy wasze maluchy mają takie czerwone plamki na buzi? Zwłaszcza na policzkach. Mój dostaje kilka takich plamek jak podaję mu pierś. Później w ciągu dnia one z reguły znikają, ale potem znów kp i znów plamki. Pokazywałam położnej, ale oczywiście mówiła, że to normalne, dzieci tak mają, bo mają wrażliwą skórę. Kiedy to przestanie mu wychodzić?
-
Dobrawa wiem o co chodzi z tym martwieniem na końcówce bo ja dosłownie schiza macicy dostawałam bo to już 41 tydz stuknal i centralnie chciałam prosić o cesarke.
Co mi koleżanka poleciła to wywar z pietruszki żeby pobudzić poród. 1kg korzenia pietruszki pogotowac 10 min i ten wypar wypić, ja miałam 3 pietruchy w domu i zjadłam je nawet
kolejnego dnia poszło 
To tak jak byś chciała popchnac.
milky_way, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Nasza Matylda po kąpieli

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f324b75ed41.jpg
Klatkę miała jednak 2 cm większą, a w barkach jeszcze więcej, więc na pewno by się zaklinowała. Nie mam już smutków z powodu cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 19:49
milky_way, Dobrawa, cudek2, baranosia, Isia86, Krakuska, Kushina, MoBo, Madziula87, Werix, Perl, Dotty84, Izieth lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Kocyk tkany, bawełniany

Spóźnili się dzisiaj z podaniem paracetamolu i zaczęłam bardziej cierpieć, ale jak się przypomniałam, to szybko dostałam i już jest OK. Jakiś sajgon tu jest od wczoraj. Ciągle rodzące. A w poniedziałek na kwalifikacji pustki i sale też puste.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Werix wrote:Ja wybieram się do pediatry. Położna mówiła że pierwszą wizytę trzeba zaliczyć do 4 tyg. Jak to jest? Leka4z przychodzi do nas do domu czy my musiny do niego iść? W książeczce zdrowia jest napisane że w domu wizyta się odbywa.
U mnie nigdy nie było żadnego lekarza u Hani, wiec nie spodziewam się tez u Zosi... u Hani Hyla tylko raz jakaś pielęgniarka środowiskowa i tyle.
9-go stycznia zapisałam się do specjalnej kliniki w sprawie obniżenia narządów - mam nadzieję, ze mnie zdiagnozują i dobiorą odpowiedią metodę leczenia... Boję się... glownie tego, ze powiedzą mi, że jest bardzo źle i nie da się nic zrobić
Nita, teraz mi się przypomniało jak pisałaś o tym, ze widzisz chyba szyjkę ram na role...Myśle sobie, ze możesz mieć to co ja...bo to tak trochę moze wyglądać...Spytaj swoją położna czy lekarza, bo to trzeba by rehabilitować
-
nick nieaktualnyCzy wasze dzieciaki tez sie tak drą jak opętane podczas kąpieli? Mój wrzeszczy jakby go żywcem obdzierali ze skóry. Zastanawiam soę co źle robię, nie chcialabym, żeby się trwale zraził do kąpieli. Temperatura wody oczywiście jest zawsze odpowiednia (37C).
-
Mój lubi kąpiel, ale przebieranie i przewijanie nie bardzo. Jest spokojny jak ma dobry humor, a tak się drze
i nic wtedy nie pomaga. Ani szeptanie, ani obejmowanie, ani przykrywanie. Staram się robić to pewnie i w miarę szybko żeby tak nie krzyczał.
Jutro ma do mnie przyjść pediatra. Muszę poprosić ją o skierowanie na usg bioder i zarejestrować małego.
Martusiazabka, MoBo lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

i jak . z nosisz cc?