Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nita ja kładę albo przed jedzeniem (ale musi mieć dobry humor) albo po jedzeniu jak mu się odbije. Klepię go wtedy delikatnie po pleckach i tyłeczku i zawsze potem idą bąki

Zauważyłam już kolejny dzień że Antek jest aktywny rano do ok 13-14 ma wtedy przeważnie tylko jedną drzemkę ok 30min ale jak padnie o tej 13-14 to śpi do 19-20 z jedną max dwoma krótkimi przerwami na cycka niemalże na śpiąco
Basia79 lubi tę wiadomość

-
ja też już nauczyłam się nie biegać na każde stęknięcie. Zwłaszcza podczas drzemek dziennych potrafi co chwilę jakieś dźwięki wydawać, stękać, zdarza jej się nawet zapłakać przez 3 sekundy - może jej się coś śni?
oczywiście wpadłam na to niechcący, jak nie zdążyłam dobiec do łóżeczka z kuchni lub łazienki - zanim przybyłam było po alarmie
Iva79, milky_way lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyCo do kładzenia na brzuszku to fizjoterapeutka w szpitalu powiedziała nam, by kłaść jak najczęściej, bo dziecko ćwiczy inne partie mięśni i jednocześnie masuje mu się w tej pozycji brzuszek. Powiedziała, że należy odczekać pół godziny po jedzeniu i jak leży na brzuszku to nie można nawet wyjść na siku tylko trzeba pilnować, bo jest ryzyko, że się udusi jak podniesie głowę, wciśnie w materac a potem nie będzie umiało z powrotem podnieść.
polkosia, Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Kushina wrote:Co do kładzenia na brzuszku to fizjoterapeutka w szpitalu powiedziała nam, by kłaść jak najczęściej, bo dziecko ćwiczy inne partie mięśni i jednocześnie masuje mu się w tej pozycji brzuszek. Powiedziała, że należy odczekać pół godziny po jedzeniu i jak leży na brzuszku to nie można nawet wyjść na siku tylko trzeba pilnować, bo jest ryzyko, że się udusi jak podniesie głowę, wciśnie w materac a potem nie będzie umiało z powrotem podnieść.
Mnie ostatnio położna powiedziała, ze jak dzieć już pewnie podnosi główkę i leży na twardym, to się nie udusi, po prostu odwroci głowę, tak jak dorosły. Ze tak bardzo to uważać trzeba z noworodkami.
U nas kładzenie na brzuszku to strzał w 10. Mieszek szybko zasypia w tej pozycji, przynosi mu to ulgę w brzuszku. Spróbujcie
Ale zawsze mam go na oku, bo jednak tez się trochę boję wizji podduszenia. Jak chcę się zdrzemnąć razem z nim, tu wolę go obrócić na boczek.
Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolkosia wrote:Kushina, a kiedy można zacząć kłaść na brzuchu? Ja nie kładłam Tysi w ogóle, bo darła się niemiłosiernie... Matyldy jeszcze nie próbowałam.
Konsultowalam sie z dwiema fizjoterapeutkami i obie kazaly od razu zaczac klasc na brzuszku, wiec rozumiem, ze nie ma ograniczen wiekowych
polkosia lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:U nas pojawił się pierwszy trądzik
Na razie kilka na czole, ale już widać na skórze, że będzie masa.
Wiem, ze mówicie o trądziku niemowlęcym, ale przypomniało mi to, ze mam problem z własnym. Boże, jak mnie po porodzie obsypało!
jak nigdy w życiu, wielkie, czerwone, bolesne prychole. Mieszko za to gladki i śliczny:)
-
A co z domowych produktów lub kremów bez recepty polecacie na taką kaszkę na buzi dziecka? Trochę mnie denerwują te jego krostki. Przemywam przegotowaną wodą i nie smaruję na razie niczym, bo do twarzy mam tylko Mustela Baby i nie chcę podrażnić jeszcze bardziej.
I jeszcze jedno pytanie: czy wasze dzieci przy karmieniu piersią tak bardzo pocą się na buzi? U mnie strasznie synek spocony po tej stronie, na której leży przy cycu. Jak później go podnoszę, to ten policzek czerwony jak burak, cały spocony, nosek także. Może te krostki to jednak potówki? Ech, tyle wątpliwości mam... -
Ja z Gosią praktycznie od początku razem na łóżku śpiębaranosia wrote:Kurde karmiłam na leżąco i zasnęłam z młodym
spał z nami 3h - dobrze że go nie zgniotłam ani nie zepchałam z łóżka bo spał z brzegu! Muszę się zacząć bardziej pilnować!
i nic się nie dzieje. My mamy łóżko z obu stron zabezpieczone (ściana/łóżeczko).
Moja znów padła o 22 i spała.... uwaga!!! 5g20min. I to sama ją przebudziłam przy przewijaniu, a później na karmieniu
baranosia, polkosia lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
)