Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja sie chyba nigdy nie nauczę
oczywiscie rano w porywie czułości wyjęłam młodego z wózka i wpakowalam do Naszego lozka,zdjęłam mu pampucha,a co niech se chłopak przewietrzy małego siusiaka i pomajta nóżkami...i oczywiscie sztuczka na która nabieram sie prawie za każdym razem-młody zaczyna sie cieszyć uśmiechać gadać,dziąsła pokazywać,a ja głupia ciuciu ciuciu a tu jeszcze szerszy usmiech i radosny strumień na mnie i na Nasze łóżko...Zlał sie tak juz z 10 razy!!!!
-
nick nieaktualnyA co się stanie jak się zaniedba wzmożone napięcie mięśniowe? Bo tak jak kiedyś pisałam, nasi rodzice nie mieli pojęcia o takich dolegliwościach a jakoś żyjemy
Chociaż oczywiście nie neguję chodzenia do fizjoterapeuty i rehabilitacji, sami już byliśmy 3 razy konsultowani, a i tak się stresuję, że coś przegapię
polkosia lubi tę wiadomość
-
baranosia wrote:Boże ja już wysiadam. Prawie każda kupa ląduje na plecach. I nie ważne czy ma na sobie dade czy pampersa. Czy ktoś też tak ma? Jakieś rady?
A robi kupę na leżąco czy jak np. Trzymasz w pionie do odbicia? Bo mojej się zdarzy wyjście górą jak robi akurat gdy ją trzymam do odbicia, widocznie moja ręka pod tyłkiem powoduje wypieranie kupy do góryna lężąco się zdarzyło jak miała mega zasikanego pampa i już nie pomieścił kupska
jusci lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kushina, z tego co pamietam to wady postawy, dlugie chodzenie na palcach, ponoc widać to czasem w chodzie i biegu dzieci juz duzych, nieharmonijny rozwój fizyczny (ciezko o harmonie, jak coś wciąż ciągnie
, wolniejsze pokonywanie kamieni milowych, co jeszcze to nie wiem, trzebaby doczytać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 16:46
Kushina lubi tę wiadomość
-
Izieth szybko to naprawicie
Nam z synem ładnie poszło i rehabilitowaliśmy metodą bobath no i zaczęliśmy jak miał 4.5miesiąca a nadrobił eleganckoteraz mała jest o wiele sprawniejsza niż syn, głowę ciągnie elegancko, żadnych krzywizn, wygięć, rączki idealnie w osi trzyma choć na brzuchu nie lubi leżeć
Jak sobie przypomnę syna i ten jego smętnie zwisający łepek przy próbie trakcji to aż mi żal, taka bida byłIzieth lubi tę wiadomość
-
My rehabilitujemy metodą bobath asymetrię. Tak naprawdę żadnych konkretnych ćwiczeń nie robią, najwiecej zależy od tego co robię w domu.
Fizjoterapeuci zwracają uwagę, że Mieszko ma rozbiegany wzrok, niełatwo skupić jego wzrok na zabawce, wszystko go interesuje. Ze to nietypowe. Trochę mnie to martwi. Oglądał go dobry neurolog, ale niespecjalnie się tym przejął, chyba ma cięższe przypadki. Nie wiem co o tym myślećw domu jest z nim swietny kontakt, jak śpiewam mu piosenki to patrzy się na mnie jak zaczarowany bez przerwy. Duzo do mnie gada. Na obcych sie tak nie skupia. Naurolog zasugerował tylko, ze to refluks moze go tak rozpraszać, mam nadzieję.. W sumie na każdej rehabilitacji faktycznie się z niego co chwilę wylewa tym nadtrawionym mlekiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 16:04
-
Apropo gównianych spraw; czy są jakieś pieluszki rozmiar 3, które mają w środku siateczkę zamiast tej cholernej waty? Bo w moich starych 1 i 2 kupy tak fajnie wsiąkały od razu do środka a teraz mam rozmiar 3 i wszystko pływa po wierzchu i jest mokre przez długi czas. Próbowałam już kilka różnych pieluch i wszystkie takie same. No i dlaczego w rozmiarach 3 nie ma już tego paseczka wilgoci???
-
kalina123 wrote:Ja ostatnio zamawiałam w necie (na feedo.pl) i też stare przyszły
nowych jeszcze nie testowałam
też bym kupiła