X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa oby to nie były kolki tylko jednorazowa ciężka noc. Zdrówka dla dziewczynek żeby tylko nie zaraziły Ani :( a dla męża ochrzan!

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Babybjorn ma same wisiadla, nie kupujcie! Lepiej kupić Tulę czy Manducę np.
    Sama miałam BB przy Hani, ale jak tylko pogrzebałam trochę i poczytałam o ergonomicznych nosidłach, to od razu sprzedałam i kupiłam tulę.
    BB kosztuje kupę kasy a niestety dziecko ma w nim zła pozycje :/

Dzięki Dotty!ważna opinia!

17u920mmtaho5gy9.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie nie, w żadnym wypadku nie kupuj BabyBjorn. To nie nosidło, tylko wisiadło. Zobacz sobie filmiki i zdjęcia w jakiejś pozycji są bioderka ustawione. Nie mają kształtu M tylko wiszą.
    Ja chciałam Tulę, ale byłam na warsztatach w sprawie nosidełek i chust, i Tula mi nie podpasowała. My się zdecydowaliśmy na Beco Gemini. Jeszcze nie kupiliśmy, ale zamierzamy niedługo zamówić i akurat ten model bardzo nam przypadł do gustu. Na męża też pasuje, a mąż to spory chłop.

Maggie_31 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanka dała babybjorn i cały czas się mnie pyta czy używam :P
    No a nie używam po tym co się tu dowiedziałam :) no więc ja kłamie, że tak bo jak jej to powiedzieć? przecież ona dwójkę dzieci na tym wychowała.

milky way lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Mi koleżanka dała babybjorn i cały czas się mnie pyta czy używam :P
    No a nie używam po tym co się tu dowiedziałam :) no więc ja kłamie, że tak bo jak jej to powiedzieć? przecież ona dwójkę dzieci na tym wychowała.
    MoBo, mam to samo-BB dostalam od siostry. Nowe-wydala 750pln i lezy w szafie.. zaluje, ze nie zrobilam pozadnego researchu w.ciazy. Gdybym powiedziala, ze chce inne, to nie kupilaby tego dziadostwa. Wybieramy sie teraz na wakacje i nie wiem, co zabrac. Spacerowke mamy tylko od wozka (2w1), jeszcze nie patrzylam, czy rozklada sie na plasko. Przydaloby sie nosidlo... eh w kropce jestem :(

relgh371qoeo8psk.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Magdaalena to jeszcze większa katastrofa :/ wiesz w takim wypadku chyba bym próbowała sprzedać i zainwestować w nowe, a siostrze to jakoś delikatnie wytłumaczyć.
    Od innej koleżanki dostałam manduce i to wydaje się być spoko. Może coś jeszcze kupię, ale wolę w sklepie pooglądać niż zamawiać w ciemno z neta.
    Ja w czerwcu jadę siostrę odwiedzić i też na ten wyjazd musiałam wózek kupić, żeby do samolotu wepchnac.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pup puk czy ktoś tu jest ? ;)

Widzę ,że na forum już są styczniowe mamusie 2018.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem ;)

Czas leci jak głupi! ani się nie obejrzymy a grudniowki 2017 będą rodzić :D

Pogoda za oknem taka że nawet nie ma jak wyjść na spacer :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wernix, jak tam ksiazki o BLW? Polecasz ktoras? Jakie tytuly zamowilas?

relgh371qoeo8psk.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam pakiet trzech książek, jedna taka podstawowa "Bobas lubi wybór" Rapley, Murkett (polecam dla zielonych, bo całą teorię wykłada o BLW) i dwie kucharskie: "Ala'antkowe BLW" i "Bobas lubi wybór. Książka kucharska". Te kucharskie tylko przejrzałam i jak na razie Ala'antkowe BLW wydaje mi się ciekawsza. Autorki mają też bloga z ciekawymi przepisami.

Co do nosiedeł, chusta Wam nie wystarcza?

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad kupnem Moje dziecko nie chce jeść :-P z cycem mamy problem, więc pewnie z rozszerzaniem też będą przeboje...

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Co do nosiedeł, chusta Wam nie wystarcza?
    Mój w chuście zaczął rzygać, wierzgać i obijać się główką o moją brodę, szyję. Co chwilę się kręcił, ciekawy świata. Konsultantka nam poradziła, że chusta już nie jest dla niego. Jest zbyt energiczny i za długi (ma 70 cm wzrostu).

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Bondolino, że ja też mogłam bez tego żyć hihi moje ręce mi dziękują ;)

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyrabiam już z tymi nockami :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko dzis po raz pierwszy przespalo od 21 do 5 rano,święto jakieś!o 19:00 zabrałam go na drugi spacer,który trwal 20 minut,bo paczkomat musiałam odwiedzić,ale chyba dotlenił sie na tyle,ze o 21 padł ze zmęczenia.Ooo i kupa wreszcie była:-D Matka-pełnia szczęścia

MoBo, Koska 88, Iva79 lubią tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas ostatnio leci. Wróciłam już do pracy było ciężko i pewnie nie raz będzie. Byle do wakacji.....
    Rozszerzenie diety idzie mam dobrze tylko nie wiem w którym momencie zastąpić jedno mleczko innym jedzonkiem. Póki co bardziej smakujemy niz sie najadamy. Od przyszłego tygodnia chce rano dawac kaszke zamiast samego mleka.
    Przyjemnej majowki :) oby udało wyjść sie choćby na jeden spacer!

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, jaka kaszke chcesz dawac? Bylam ostatnio w sklepie, przygladalam sie skladom tych kaszek i nic "zdrowego" nie znalazlam..

relgh371qoeo8psk.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maagdalena, my starszaczkowi dajemy Hipp Feine Hirshe. Super kaszka, bez syfu, cukru i bez maltodextryny. Trzeba uwazac, bo piszą na opakowaniach ze nie zawiera cukru, a wrzucają maltodekstrynę, jeszcze gorszą niz cukier.
    Np Bobovita porcja zbóż hehe, mega, mega dno.

• milky way Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietne kaszki robi tez Topfer, tylko stacjonarnie ciezko złapać. W gemini mozna np zamówić.

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio odkryłam kaszki helpa, do zamówienia przez net
    Kaszki holle też są ok ale chyba tylko te bezmleczne, nie wiem jak mleczne bo mlecznych nigdy nie kupowałam żadnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 18:31

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ