X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaciemnione okna pomagają w zaśnięciu, ale nie mają wpływu na porę pobudki.

No tak, poszła szybko i sprawnie spać, to żeby życie nie było za piękne obudziła się ze 5 razy w nocy :P Ehhhh :P

A zębów też nie mamy. Wydaje mi się, że coś tam się dzieje na dole, ale nie mam pewności :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 15:29

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z innej beczki jestem ciekawa jakie macie ulubione perfumy ?? szukam jakichś na lato i nie umiem się zdecydować po tylu miesiącach bezzapachowych (odrzucało mnie w ciąży i jeszcze do niedawna nie wiem czemu;)wreszcie przyszedł czas by odwiedzić perfumerię;)))

iv09krhmt6v0g5nu.png[/url]
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie używam perfum ale uwielbiam dolce &Gabbana light blue

Koska 88 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też używałam light blue. A teraz od ciąży nie używam. Tylko sporadycznie na wyjścia. Jak tylko ktoś dotknie Małego wyperfumowaną częścią ciała od razu robią mu się krosty i jakaś wysypka. Dlatego unikam.

U mnie po dwóch pierwszych obrotach na brzuch już tych obrotów brak. Tylko w drugą stronę.

17u9ha00otchcgqb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych ulubionych :) Wybieram po prostu ten, który w danym momencie mnie przyciągnie w perfumerii :) Lato idzie, więc pewnie coś z lekkiej kompozycji kwiatowej. Jak na razie używam bardzo sporadycznie, raczej na jakieś wyjścia.

Werix, spokojnie :) Jeszcze będzie fikać tak, że nie nadążysz. Moja mała też tak miała, najpierw się ze 2 razy obróciła, potem długo nic, a jak znowu zaczęła to wręcz maniakalnie się obracała :P

Z nowych umiejętności to u nas doszło plucie śliną na odległość :P Uśmiecha się słodko, zbliżam się do niej twarzą, a wtedy ona pfuuu, śliną mamie w twarz. Tata też już oberwał :P Łobuziara jedna mi rośnie:D

Werix, MoBo lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, przydatna umiejętność :D

17u9ha00otchcgqb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak zwykle poniedziałek = masakra po weekendzie. Właśnie uspilam dziecko telefonem. Szybko działa ale złe sie z tym czuje.
    U nas zębów brak a i obroty tylko jak ja jakas zabawka skusi pomimo, ze pierwszy raz fiknela z miesiac temu.
    Z nowych umiejętności to funienie na matkę jak jej cos nie pasuje. Składa usta jak do buziaka i wypuszcza powietrze gwałtownie przez nos.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, jak usypiasz telefonem? O.o tego jeszcze nie słyszałam. Znaczy nakieś szumy puszczasz czy jak?

Hahaha, funienie też musi być przydatne :D mój robi ciągle takie gardłowe rrrrrr, jakby z francuskiego :p

17u9ha00otchcgqb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszczam jej kołysanki na YouTube takie, ktore puszczam jej od urodzenia z tym, ze teraz muszę jej dawać patrzeć na ekran. Tam sie nic nie rusza wiec nie wiem o co jej chodzi ale uspokaja ja to z największego wrzasku. Na spacerze pomógł widok nawet wygaszonego ekranu telefonu. Widzi chyba niestety co rodziców interesuje.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zębowy armagedon:-/// w dzień - w miarę znośnie,ale wieczór i noc-masakra!!!!budzi sie biedny co godzina,płacze,stęka,policzki zaczerwienione,ręce do ust od razu,smoczek od butelki podrażnia,krzywi sie,pluje...Ledwie zyje,kuzynka przysłała z Belgii ichniejszy żel na dziąsła i tym sie ratuje plus panadol baby (pediatra poleciła).Gora wyrzyna sie w tempie zawrotnym:-/ A co najlepsze u nas remonty osiedlowe-jutro panowie wskakują na balkon wiercić beton i kłaść płytki,a sąsiad pod nami juz 4 dzień napieprza wiertarą...Oszaleję!!!!

17u920mmtaho5gy9.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie współczuję! Dobrze, że mieszkam w domu. Dzieciaki takie wrażliwe na te dźwięki...

Boże, nie straszcie mnie z tymi zębami. Ja już się boję, co to będzie! A jestem teraz nawet wyspana i szczęśliwa... Mały budzi się w nocy tylko 2 razy, je i zasypia, a ja razem z nim. W dzień nawet ładnie zasypia, ładnie śpi, jest grzeczny. Pozostaje mieć nadzieję, że łagodnie będzie przechodził to ząbkowanie...

Maggie_31 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie znam ten ból i współczuje. U nas ostatnio całe szczęście cisza remontowa w bloku, ale pewnie długo to nie potrwa. Zdarzało się już np. że o 21.40 w piątek sąsiadowi się przypomniało, że przecież miał wywiercić parę dziur...

U nas w nocy tylko 1 pobudka. Byłoby świetnie gdyby nie fakt, że postanowiła w środku nocy sobie potrenować swoją nową umiejętność plucia i w efekcie tak się rozbudziła, że pobudka trwała 2,5h. Ehhhh :P

Maggie_31 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio sąsiad wiercił na dole, i młody się wystraszył bardzo i płakał, więc uciekłam z nim z domu :-) no ale my im zafundowalismy remont od listopada do stycznia :-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się przestraszył wiertarki a było to wiercenie tylko pod jeden kołek.

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie współczuje. Moja to się budzi nawet jak ja mrugam:/ drzemki 30 min stały się reguła.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Daniel kiedyś spał przy wierceniu dziur pod wstawienie drzwi... w chuście co prawda ale jednak. Teraz jak przechodzi do płytszego snu to oddychać strach ;)

Redlady, widzę że pobudka jedna, ale za to porządna :D

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno mnie nie było - ale nie ogarniam tylu miejsc (Listopadówki na FB, 2xGrudniówki na FB i forum) a do tego dwójka maluchów ;)

Zosia ma dwa ząbki przebite! Poszło jak błyskawica, jeszcze kilka dni temu nic..w sobotę poczułam, że ugryzła mnie jakąś szpileczką (pierwsza jedynka) a dziś kolejna. Szok :)

Powoli doszkalam się z rozszerzania diety, bo już za dwa tygodnie kończymy 6 miesięcy. Ale to zleciało!

Minęła właśnie pierwsza doba bez kp... smutno mi trochę, ale tak musiało być :) Cieszę się, że tyle karmiłam :)

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok!

MoBo lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka 86 wrote:
    a ja z innej beczki jestem ciekawa jakie macie ulubione perfumy ?? szukam jakichś na lato i nie umiem się zdecydować po tylu miesiącach bezzapachowych (odrzucało mnie w ciąży i jeszcze do niedawna nie wiem czemu;)wreszcie przyszedł czas by odwiedzić perfumerię;)))

Mon Guerlain <3 to nowe odkrycie
    Ale też zawsze będę wierna Gucci Guilty, Dolce Gabbana The One i Calvin Klein Euphoria <3 <3

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci ja też na dwór uciekam,ale ile można w parku siedzieć cholera,a jak wracamy to jest ciąg dalszy:-/ ale dzis go tak bolało,ze pomimo wiertarki sąsiada i młota pneumatycznego na balkonie,po zażyciu ibum forte po prostu padł z kocem na głowie.Kurde,zastanawiam sie jakie zeby mu wychodzą,bo wyglada mi to na 4-ki,ale w wieku 4 miesięcy to chyba mało prawdopodobne...Choc te zabki z jednej jak i drugiej sa mniej wiecej w połowie połowy dziąsła-idiotycznie brzmi ale chyba lepiej wyjaśnić nie potrafię:-P Milky Way?zagladasz tutaj jeszcze?pomozesz?

17u920mmtaho5gy9.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście ząbków jeszcze brak, oby jak najpóźniej, boję się kp z ząbkami w tle ;)

Na naszym osiedlu termomodernizacja, już rusztowania są w klatce obok, więc lada moment będę miała robotników tuż za oknem na 4 piętrze :/ Do tego hałasy, wiercenie, kurz, pył i cały syf :/ I najgorsze, że przez jakiś czas będziemy praktycznie bez balkonu, bo balustrady też wymieniają i wszystko wytną, a na nowe trzeba będzie czekać, nawet nie wiadomo jak długo :/ Z wszystkich lat, w których prowadzona jest termomodernizacja, akurat nasz blok robią w momencie, gdy ja mam macierzyński, no mam szczęście po prostu...

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
‹‹ 1435 1436 1437 1438 1439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ