X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaciemnione okna pomagają w zaśnięciu, ale nie mają wpływu na porę pobudki.

No tak, poszła szybko i sprawnie spać, to żeby życie nie było za piękne obudziła się ze 5 razy w nocy :P Ehhhh :P

A zębów też nie mamy. Wydaje mi się, że coś tam się dzieje na dole, ale nie mam pewności :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 15:29

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z innej beczki jestem ciekawa jakie macie ulubione perfumy ?? szukam jakichś na lato i nie umiem się zdecydować po tylu miesiącach bezzapachowych (odrzucało mnie w ciąży i jeszcze do niedawna nie wiem czemu;)wreszcie przyszedł czas by odwiedzić perfumerię;)))

iv09krhmt6v0g5nu.png[/url]
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie używam perfum ale uwielbiam dolce &Gabbana light blue

Koska 88 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też używałam light blue. A teraz od ciąży nie używam. Tylko sporadycznie na wyjścia. Jak tylko ktoś dotknie Małego wyperfumowaną częścią ciała od razu robią mu się krosty i jakaś wysypka. Dlatego unikam.

U mnie po dwóch pierwszych obrotach na brzuch już tych obrotów brak. Tylko w drugą stronę.

17u9ha00otchcgqb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych ulubionych :) Wybieram po prostu ten, który w danym momencie mnie przyciągnie w perfumerii :) Lato idzie, więc pewnie coś z lekkiej kompozycji kwiatowej. Jak na razie używam bardzo sporadycznie, raczej na jakieś wyjścia.

Werix, spokojnie :) Jeszcze będzie fikać tak, że nie nadążysz. Moja mała też tak miała, najpierw się ze 2 razy obróciła, potem długo nic, a jak znowu zaczęła to wręcz maniakalnie się obracała :P

Z nowych umiejętności to u nas doszło plucie śliną na odległość :P Uśmiecha się słodko, zbliżam się do niej twarzą, a wtedy ona pfuuu, śliną mamie w twarz. Tata też już oberwał :P Łobuziara jedna mi rośnie:D

Werix, MoBo lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, przydatna umiejętność :D

17u9ha00otchcgqb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak zwykle poniedziałek = masakra po weekendzie. Właśnie uspilam dziecko telefonem. Szybko działa ale złe sie z tym czuje.
    U nas zębów brak a i obroty tylko jak ja jakas zabawka skusi pomimo, ze pierwszy raz fiknela z miesiac temu.
    Z nowych umiejętności to funienie na matkę jak jej cos nie pasuje. Składa usta jak do buziaka i wypuszcza powietrze gwałtownie przez nos.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, jak usypiasz telefonem? O.o tego jeszcze nie słyszałam. Znaczy nakieś szumy puszczasz czy jak?

Hahaha, funienie też musi być przydatne :D mój robi ciągle takie gardłowe rrrrrr, jakby z francuskiego :p

17u9ha00otchcgqb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszczam jej kołysanki na YouTube takie, ktore puszczam jej od urodzenia z tym, ze teraz muszę jej dawać patrzeć na ekran. Tam sie nic nie rusza wiec nie wiem o co jej chodzi ale uspokaja ja to z największego wrzasku. Na spacerze pomógł widok nawet wygaszonego ekranu telefonu. Widzi chyba niestety co rodziców interesuje.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zębowy armagedon:-/// w dzień - w miarę znośnie,ale wieczór i noc-masakra!!!!budzi sie biedny co godzina,płacze,stęka,policzki zaczerwienione,ręce do ust od razu,smoczek od butelki podrażnia,krzywi sie,pluje...Ledwie zyje,kuzynka przysłała z Belgii ichniejszy żel na dziąsła i tym sie ratuje plus panadol baby (pediatra poleciła).Gora wyrzyna sie w tempie zawrotnym:-/ A co najlepsze u nas remonty osiedlowe-jutro panowie wskakują na balkon wiercić beton i kłaść płytki,a sąsiad pod nami juz 4 dzień napieprza wiertarą...Oszaleję!!!!

17u920mmtaho5gy9.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie współczuję! Dobrze, że mieszkam w domu. Dzieciaki takie wrażliwe na te dźwięki...

Boże, nie straszcie mnie z tymi zębami. Ja już się boję, co to będzie! A jestem teraz nawet wyspana i szczęśliwa... Mały budzi się w nocy tylko 2 razy, je i zasypia, a ja razem z nim. W dzień nawet ładnie zasypia, ładnie śpi, jest grzeczny. Pozostaje mieć nadzieję, że łagodnie będzie przechodził to ząbkowanie...

Maggie_31 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie znam ten ból i współczuje. U nas ostatnio całe szczęście cisza remontowa w bloku, ale pewnie długo to nie potrwa. Zdarzało się już np. że o 21.40 w piątek sąsiadowi się przypomniało, że przecież miał wywiercić parę dziur...

U nas w nocy tylko 1 pobudka. Byłoby świetnie gdyby nie fakt, że postanowiła w środku nocy sobie potrenować swoją nową umiejętność plucia i w efekcie tak się rozbudziła, że pobudka trwała 2,5h. Ehhhh :P

Maggie_31 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio sąsiad wiercił na dole, i młody się wystraszył bardzo i płakał, więc uciekłam z nim z domu :-) no ale my im zafundowalismy remont od listopada do stycznia :-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się przestraszył wiertarki a było to wiercenie tylko pod jeden kołek.

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie współczuje. Moja to się budzi nawet jak ja mrugam:/ drzemki 30 min stały się reguła.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Daniel kiedyś spał przy wierceniu dziur pod wstawienie drzwi... w chuście co prawda ale jednak. Teraz jak przechodzi do płytszego snu to oddychać strach ;)

Redlady, widzę że pobudka jedna, ale za to porządna :D

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno mnie nie było - ale nie ogarniam tylu miejsc (Listopadówki na FB, 2xGrudniówki na FB i forum) a do tego dwójka maluchów ;)

Zosia ma dwa ząbki przebite! Poszło jak błyskawica, jeszcze kilka dni temu nic..w sobotę poczułam, że ugryzła mnie jakąś szpileczką (pierwsza jedynka) a dziś kolejna. Szok :)

Powoli doszkalam się z rozszerzania diety, bo już za dwa tygodnie kończymy 6 miesięcy. Ale to zleciało!

Minęła właśnie pierwsza doba bez kp... smutno mi trochę, ale tak musiało być :) Cieszę się, że tyle karmiłam :)

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok!

MoBo lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka 86 wrote:
    a ja z innej beczki jestem ciekawa jakie macie ulubione perfumy ?? szukam jakichś na lato i nie umiem się zdecydować po tylu miesiącach bezzapachowych (odrzucało mnie w ciąży i jeszcze do niedawna nie wiem czemu;)wreszcie przyszedł czas by odwiedzić perfumerię;)))

Mon Guerlain <3 to nowe odkrycie
    Ale też zawsze będę wierna Gucci Guilty, Dolce Gabbana The One i Calvin Klein Euphoria <3 <3

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci ja też na dwór uciekam,ale ile można w parku siedzieć cholera,a jak wracamy to jest ciąg dalszy:-/ ale dzis go tak bolało,ze pomimo wiertarki sąsiada i młota pneumatycznego na balkonie,po zażyciu ibum forte po prostu padł z kocem na głowie.Kurde,zastanawiam sie jakie zeby mu wychodzą,bo wyglada mi to na 4-ki,ale w wieku 4 miesięcy to chyba mało prawdopodobne...Choc te zabki z jednej jak i drugiej sa mniej wiecej w połowie połowy dziąsła-idiotycznie brzmi ale chyba lepiej wyjaśnić nie potrafię:-P Milky Way?zagladasz tutaj jeszcze?pomozesz?

17u920mmtaho5gy9.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście ząbków jeszcze brak, oby jak najpóźniej, boję się kp z ząbkami w tle ;)

Na naszym osiedlu termomodernizacja, już rusztowania są w klatce obok, więc lada moment będę miała robotników tuż za oknem na 4 piętrze :/ Do tego hałasy, wiercenie, kurz, pył i cały syf :/ I najgorsze, że przez jakiś czas będziemy praktycznie bez balkonu, bo balustrady też wymieniają i wszystko wytną, a na nowe trzeba będzie czekać, nawet nie wiadomo jak długo :/ Z wszystkich lat, w których prowadzona jest termomodernizacja, akurat nasz blok robią w momencie, gdy ja mam macierzyński, no mam szczęście po prostu...

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
‹‹ 1435 1436 1437 1438 1439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ