X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to w ogóle czuję się dobrze, nudności już nie mam, jem normalnie to na co mam ochotę, jedynie spać mi się chce często i czasem mam zgagę. To wszystko. Jak czytam co u Was to mam wrażenie że ja chyba w ogóle nie jestem w ciąży :P

• palma Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja tez mam duży apetyt tzn mam teraz na wszystko ochotę ;D jak na razie codziennie mam drzemkę ok 2h w dzień bo nie daje rady funkcjonować, a zgagi na szczęscie nie mam ;p

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w gronie pokłóconych z facetami. Ja grilluje u swojej mamy on u swojej i taka to sobota...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dziewczyny! A co Wy się tak kłócicie?! :) Trochę wyrozumiałości :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w koncu mogę jesc...przedwczoraj zaczęłam 12 tydzien i mam jeszcze mdłości, ale to juz zdecydowanie nie to co było na poczatku ;)

Tyle dzisiaj zjadłam....MASAKRA! ;)
    Kanapkę z nutella, chyba z kilo truskawek, dwa ogórki małosolne, makaron ze szpinakiem bo wzięła mnie ochota, polowe arbuza, rosół a zaraz jeszcze wjedzie schabowy z mizeria i ziemniakami z koperkiem

Isia86 lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi mdłości i wymioty prawie całkowicie juz przeszły :) jestem taka szczęśliwa :) zachcianek nie mam. Jeszcze na mało co mam ochotę ale naprawdę nie ma co narzekać. Z facetami to juz chyba tak jest, ze nie potrafią sie postawić w naszej sytuacji. Ja swojemu sie staram wszystko mowić i tłumaczyć jak ja odbieram czasami jego zachowanie ale mam wrażenie ze pamięta to tylko na 5 minut. Staram sie być wyrozumiała bo wiem, ze nie robi tego w złej wierze ale jak mam gorszy dzien to opieprz zbierze :) tylko, ze my mamy zasadę, ze godzimy sie zaraz po pokłóceniu.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Witam po mojej nieobecności ja też podobnie mam Bez większych dolegliwości czasem mnie muli ale to po prostu muszę uważać co jem unikam kawy hebaty i słodyczy bo mi nie dobrze po nich.... I żebym glodna nie była ;)
    A mam takie pytanie do was może któraś ma konfilkt serologiczny?
    Bo ja mam - a mąż + i slyszalam ze po porodzie dają zastrzyk ale slyszalam ze w trakcie ciazy można wziasc już i jest bardziej skuteczniejszy ale prywatnie niestety już. A czy to prawda że jak konflikt to tylko dziewczynka?

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niezgodność serologiczną - o konflikcie mówimy dopiero jak pojawia się przeciwciała. W pierwszej ciąży nic Ci nie grozi. Po porodzie dostaniesz zastrzyk. W drugiej ciąży trzeba badać obecność przeciwciał ale tylko jak pierwsze dziecko urodziło się z grupą +. I nie prawda ze tylko dziewczynka. Ja mam synka z grupą plus wiec teraz badam przeciwciała ale na razie jest ok

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu wczoraj jego mama powiedziała żebyśmy wpadli dziś na grilla na obiad i oczywiście zapomniał mi o tym powiedzieć. Pytałam się go wczoraj i dzisiaj co robimy na obiad bo nie mam pomysłu to stwierdził że on by flaki zjadł.
    Pojechałam rano z mamą na zakupy i mama mówi że jak nie mam pomysłu na obiad to ona zrobi grilla żebyśmy wpadli. Pytam więc szanownego małżonka co on na to mówi że ok wpadniemy - w dalszym ciągu milczy o grillu u swojej mamy.
    Dzwonię do niego że już wkładam mięso na grilla a on co? Że on zje u mamy bo robi grilla. No myślałam że coś mnie trafi. Za chwilę dzwoni teściowa czemu nie wpadłam, mówię że jem grilla u mamy a ona czuję w głosie obrażona że nie wpadłam. No ale do cholery jasnej to moja wina że mój szanowny mąż ma problem z komunikowaniem się ze mną?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znalazlam wlasnie zajebista oferte wozka 10km ode mnie nowego takiego jak chce i bije sie z myslami czy pojechac kupic:((

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    A ja znalazlam wlasnie zajebista oferte wozka 10km ode mnie nowego takiego jak chce i bije sie z myslami czy pojechac kupic:((
    Jedź będziesz żałować potem!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi tak wlasnie nagadala ze az mi w piety poszlo;(((

16ud3e3kui6kcuib.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na temat wózka?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, ze za wczesnie itp, zabobony pierdzielone, a ze mieszkamy nad nimi ale w jednym domu to chyba wole nie wywolywac wojny. Na zlosc dzisiaj moj maz na strzelance asg na caly weekend wiec nie mam jak mu glowy ususzyc zeby pojechac. Chyba ze do poniedzialku bedzie to jak uda mi sie go namowic to pokryjomu kupimy;)

16ud3e3kui6kcuib.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam niezgodność serologiczną z mężem. U mnie to pierwsza ciąża, więc praktycznie nic mi nie grozi, ale i tak dostałam listę od lekarza w których tygodniach badać przeciwciała.
    Dzisiaj wymiękłam i byłam w Smyku pooglądać rzeczy dla niemowlaków. Och jak bym mogła to bym chyba pół sklepu wykupiła ;) W sklepie był mały chłopczyk na oko ok. 1 roczku. Zauważyłam, że mi się bardzo przygląda, więc się do niego uśmiechnęłam. Odwzajemnił mi się tak uroczym uśmiechem, że aż mi łezka poleciała :) No rozczulił mnie strasznie :) Coraz bardziej sobie uświadamiam, że jeszcze parę miesięcy i w końcu i ja będę mieć takiego małego urwisa.

Nulka, cudek2 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Dzień dobry ;)
    Witam po mojej nieobecności ja też podobnie mam Bez większych dolegliwości czasem mnie muli ale to po prostu muszę uważać co jem unikam kawy hebaty i słodyczy bo mi nie dobrze po nich.... I żebym glodna nie była ;)
    A mam takie pytanie do was może któraś ma konfilkt serologiczny?
    Bo ja mam - a mąż + i slyszalam ze po porodzie dają zastrzyk ale slyszalam ze w trakcie ciazy można wziasc już i jest bardziej skuteczniejszy ale prywatnie niestety już. A czy to prawda że jak konflikt to tylko dziewczynka?
    Ja mam niezgodność Ja mam A- M. ma 0+ a Maciuś A+ i tylko po porodzie dostałam zastrzyk, a w tej ciąży lekarz sprawdził obecność przeciwciał, których na szczeście nie stwierdził ;) W pierwszej ciązy to i tak dziecku nic nie grozi problem mógłby byc w drugiej gdyby ci tego zastrzyku nie dali...

Cześć dziewczyny gratuluje udanych wizyt. Wczoraj juz nie pisałam bo wróciłam o 21 z uczelni. Mój M. był mi wczoraj trochę pomóc żebym nie dźwigała ;) Dzisiaj tez jechaliśmy ustawić moja rzeźbę,a od poniedziałku ruszam do boju bo przed Bożym Ciałem ma być zrobiona i koniec :D
    Dzisiaj mam apetyt jak nigdy najpierw rano zjedliśmy z M. przed wyjazdem jajecznice. Po powrocie poszłam z mama na zakupy i kupiłyśmy tyle pysznego obkładu, że jak wróciłyśmy to sobie zrobiłam kanapki z pysznym salami i pasztetem zapiekanym z indykiem <3 Pyyycha
    Na obiad mama zrobiła rosół z domowym makaronem <3 byłam tak szczęśliwa, że wzięłam dokładkę a później mi się drzemało 2 godziny obudził mnie krzyk mojej mamy, bo mój syn zbił 10 jaj - i co teraz biedna mamusia będzie jeść :P jak ja głównie jajka

Ania ja kupowałam wózek w połowie ciąży i tez gadali, że za wcześnie, ale że też była okazja to później przestali marudzić. Jakby człowiek miał wierzyć w zabobony to tez wykopała bym z domu mojego kota (nie ma mowy) i nie robiła żadnego prania bo przecież się dziecko pępowina owinie :P no i nie powinnam iść w kondukcie żałobnym, a szłam, bo nie wyobrażam sobie innej opcji i nic nam nie jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 18:46

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka ja to wszystko wiem dlatego wsiadlabym w auto i pojechala, ale maz zabral nasze a jak pozycze od mamy to bedzie wiedziala po co jade i wojne wytoczy, a chyba wole miec spokoj i komfort psychiczny.

16ud3e3kui6kcuib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra cofam to co napisałam, czuję się w 100% na ciążę. Zjadłam cały słoik grzybów marynowanych i to chyba była zła decyzja, tak mi niedobrze że już chyba wolałabym mieć bliskie spotkanie z toaletą i by przeszło

• Werix Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że faceci (szczególnie ci, którzy jeszcze nie mają dzieci), nie do końca są świadomi ciąży. Mój na przykład nie traktuje płodu jak dziecka. Mówi, że on dzieci nie ma, że będzie miał, jak się urodzi. Ja za to często mówię "MY" albo zwracam się do malucha: "Ty słyszysz, co ten Twój ojciec gada?". Dla mnie to już jest dziecko, bez względu na to, ile ma centymetrów. Dla facetów to dziecko, to jeszcze abstrakcja. Być może, gdyby zobaczył je na USG, usłyszał serce, dotarłoby do niego, że to naprawdę żywa istota! Mam nadzieję, że tak będzie, bo mamy iść razem na USG prenatalne w środę. Napiszę Wam, czy dało jakiś efekt ;p

Nulka lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż często jak nawet z pracy do mnie dzwoni to nie pyta się jak się czuję, tylko jak się czujeMY czy wszystko w porządku :) to takie miłe jest :)

Werix lubi tę wiadomość

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ