Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
heloo
już jutro drugi trymestr!!! ale jajca
ja chodze troche wkurzona bo nie mogę nigdzie się wkręcić na te badania prenatalne, kurna przeciez to jest zwykle USG czemu mój lekarz tego nie może zrobic???
wkurza mnie to jak nie wiem, bo zaraz się okaże ze nie zdążę tego zrobić
jakby co polece prywatnie na ostatnia chwilęSzarlotka123, Werix, Isia86 lubią tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
nick nieaktualnyDlatego nie robiłam testów Pappa
Świetne informacje, Kochane.
Gratuluje maluszków, jakie już duże
Baranosia, co ten Twój z rana?
Ja was witam w II trymestrze. Mam wielkie nadzieje apropo niego i oby się spełniły bo wykituje do porodu.. Kupiłam sobie mleczko nawilżające i zaczęłam już smarować piersi i brzuch. W ttm tygodniu zamierzam kupić coś na rozstępy bo te żyły na brzuchu mnie przerażają..
Właśnie się zbieram na badania. TSH, tokso, próby wątrobowe, morfologia, mocz.
Cytologia wyszła dobrze.
Miłego dnia Kochane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 08:51
Werix, cudek2, Isia86 lubią tę wiadomość
-
No to faktyczne znalazł sobie powód
sąsiad sie powinien cieszyć, ze nie zjechałam go z góry na dół, a nie jeszcze maz zły, ze uwagę zwróciłaś
a potem nie zastanawia sie skąd masz warzywka na obiad.... Ja to jak mnie mój wkurza to gomstrasze, ze będę sie na niego skarżyła. Kiedyś mu mówiłam, ze będę sie skarżyła do mojej lub do jego mamy, a teraz jak wie, ze tu z wami pisze to mu mowię, ze będę sie na niego w internecie skarżyła
i pomaga
tylko, ze ja wiem, ze mój to mi robi czasami przykrość bo sie nie zastanowi i nie pomyśli. Tłumacze mu jak dziecku moje emocje i tak juz od 5 lat
na twojego rozmowy nie działają? Mój to jeszcze panicznie bal sie moich łez (na początku nie wytrzymywałem i płakałam jak sie kłóciliśmy) a pózniej tego, ze byłam obojętna - bo i smutno. Teraz juz wystarczy zwykle, ze powiem mu dwa zdania i juz rozumie swoje przewinienie
z drugiej strony ja tez juz mniej od niego wymagam
-
palma wrote:heloo
już jutro drugi trymestr!!! ale jajca
ja chodze troche wkurzona bo nie mogę nigdzie się wkręcić na te badania prenatalne, kurna przeciez to jest zwykle USG czemu mój lekarz tego nie może zrobic???
wkurza mnie to jak nie wiem, bo zaraz się okaże ze nie zdążę tego zrobić
jakby co polece prywatnie na ostatnia chwilępolkosia lubi tę wiadomość
-
Usg prenatalne w warszawie na inflanckiej robią za darmo jeśli tam prowadzisz ciaze. Tylko, ze jak ja sie na nie zapisywałem 28 kwietnia to zapisałam sie na 1 czerwca i u mnie to juz będzie pewnie za późno bo dzidziuś będzie za duży dlatego robiłam prywatnie. W babka medica zapisywałem sie na 1,5 tygodnia wcześniej bez problemu i to u babki z bardzo dobrymi opiniami.
-
Ja mam od rana rozkmine z witaminami. Na femibion 1 jest napisane "do końca 12 tygodnia" a na 2 od 13 i teraz sie zastanawiam czy ten tydzień jeszcz 1 czy juz 2
-
Hej dziewczyny:)
Dołączam do Waszego wątku.
Jak miło poczytać, że nie tylko ja miałam dylematy z badaniami prenatalnymi i że nie tylko mnie męczą mdłości, ale dzisiaj zaczynamy już oficjalnie II trymestr.
Chyba czas powiedzieć rodzince:P
Werix, Koska 88, Isia86, cudek2 lubią tę wiadomość
-
moja obecna gin też tych ważnych usg nie robi, kieruje do specjalisty z certyfikatem który przyjmuje w tych samych godz co ona, obok w gabinecie dlatego zaraz po usg mam u niej wizytę
mój poprzedni gin ust w 12tyg robił mi sam ale na połówkowe skierował mnie już do specjalisty bo wtedy jak sprawdzałam nie miał certyfikatu, teraz już ma, może był w trakcie kursu akuratcudek2 lubi tę wiadomość
-
Nulka wrote:Ja mam od rana rozkmine z witaminami. Na femibion 1 jest napisane "do końca 12 tygodnia" a na 2 od 13 i teraz sie zastanawiam czy ten tydzień jeszcz 1 czy juz 2
Myślę, że należy liczyć skończone tygodnie1 jest trochę lepsza od 2, brałabym dłużej.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nulka wrote:Ja mam od rana rozkmine z witaminami. Na femibion 1 jest napisane "do końca 12 tygodnia" a na 2 od 13 i teraz sie zastanawiam czy ten tydzień jeszcz 1 czy juz 2
też biorę femibion 1, ale jeszcze mam trochę czasu na ten dylematdaj znać jaką decyzję podejmiesz
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Myślę, że na tych USG prenatalnych mają może trochę lepsze sprzęty, żeby dobrze było widać, a poza tym też inne doświadczenie. W Medicover lekarz od prenatalnych, do którego chodziłam, zajmuje się tylko i wyłącznie tymi 3 dokładnymi, zalecanymi badaniami.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn