X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia najważniejsze że masz dziś wizytę to będziesz spokojniejsza :)

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa - a dużo tego? Żywe czerwone? Ja bym już umierała że strachu i jechała na izbę. Ale to ja- panikara nr 1.
    Może faktycznie się przeforsowałas ? Zrób jak uważasz.
    Aaa... dziś wizyta. To spokojnie.
    Tu lista tych, którzy mają aktualny certyfikat.

https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:55

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • brylancik Znajoma

Wysłany: 24 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ja miałam to samo, w sumie mam i to jest wina polipa tak mi mówiła ginekolog, że mogę mieć taki śluz. Ale lepiej to sprawdzić, bierzesz duphaston albo luteine?

Spragniona malusińskich stópek
    oar83e3k8k3in6r2.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na badania prenatalne umawialam się 5.05, a badania mam 13.06 i był to jeden z ostatnich terminów.

SzczęśliwaMamusia ja miałam też takie delikatne brudzenia i dostałam progesteron i lekarz podszedł do tego spokojnie. Dużo odpoczywaj i wiem, że nie da się zdystansować do problemów bo sama je mam ale postaraj dla maluszka.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mojego lekarza na tej liście nie ma :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • brylancik Znajoma

Wysłany: 24 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam te badania prenatalne 16.06 a umawiałam się 19 maja. Trzeba się do nich jakoś przygotować? Nie wolno jeść chwile przed nimi albo coś?
    Mnie kosztują te badania 400 zł i nie za bardzo wiem co się w nich zawiera. to jest usg brzucha?

oar83e3k8k3in6r2.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej dr też nie ma, ale specjalnie się tym nie przejmuję. Ufam tej babce i z tego co widziałam ma certyfikat Sekcji Ultrasonografii Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego i jakieś kursy, a do tego dobry sprzęt.

17u9ha00otchcgqb.png
  • brylancik Znajoma

Wysłany: 24 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, koniecznie musisz się zrelaksować, mi ktoś wcześniej doradził, żeby w morde kogoś walnąć na rozładowanie emocji. Czerwone owoce pomagają w walce ze stresem i magnez na pewno Ci nie zaszkodzi, więc możesz brać. W sumie jak będziesz dziś na wizycie, to pewnie wszystkiego się dowiesz. Daj znać od razu!

Co do tych badań, to zwykłe USG brzucha i o to tyle strachu i kasy, zaskakujące;)

oar83e3k8k3in6r2.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    ja właśnie odebrałam wyniki badań - wszystko w normie, HIV i innych nie mam :)
    chociaż przeciwciał przeciwko toksoplazmozie też nie, a szkoda bo w domu koty, trzeba będzie być mega ostrożnym
    ale czerwony wykrzyknik laboratorium postawiło mi przy ciężarze właściwym moczu - że za niski - tylko o co chodzi? co to znaczy?

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia, wytrzymasz do 16 :) Skoro nie było żywej krwi, to na pewno wszystko w porządku, może jakieś naczynko pękło przy rozrastaniu macicy. Wkładkę masz teraz suchą, więc na pewno jest już dobrze :) Spróbuj się zrelaksować, może spacerek, albo jakaś komedia w TV? :)

Niby to zwykłe USG, ale jednak dokładniejsze, z wszystkimi pomiarami i często dużo dłużej trwa, niż zwykłe :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u gonekologa i dzidzius ma juz 5 cm , wg miesiaczki 12 tydz0dni , a wg crl 11 tydz 4 dni. Dzidzius na usg bardzo podskakiwal, nie wiedzialam, ze tak moze sie ruszac. Zawsze myslalam ze to p olega na tym ze macha raczkami i nozkami, a on zapieral sie nogami skakal do gory, obijal sie o sufit i sobie zlatywal z powritem na dno i tak caly czas robil. :
    ma kosc nosowa i raczej wszystko jest w porzadku. Gin robil mi juz badanie przez brzuch, bo przez pochwe malo bylo widac.

BASIA, A ciezar koczu jak za niski to znaczy ze bardzo duzo pilas w ten dzien i mocz jest rozwodniony

brylancik, Izieth, RedLady, polkosia, cudek2, Chamomilla, Isia86, Nulka, monaaa85, Werix lubią tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • brylancik Znajoma

Wysłany: 24 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 o jej, ale mały słodki psotnik, też bym chciała już 5 cm, mój maluch ma 2,5. Ale wszystko w swoim czasie.

oar83e3k8k3in6r2.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałabym zobaczyć takie fikołki na USG :D Jeszcze tydzień... :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • palma Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też myślalam że zrobi mi to lekarza normalnie na wizycie ale pierwszy lekarz powiedział ze u nich tylko prywatnie a ja mówie ze skoro mozna na NFZ to po co mam płacic, a do tego drugiego ide 2.06 ale to już będzie 14t2d, wiec nie wiem czy wynik wiarygodny...

jakbym wiedziała ze to tyle zachodu to juz dawno bym kombinowala przecież...a ja myslalam ze to na normalnej wizycie sie robi

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uf dopiero mam chwilę usiąść spokojnie na tyłku i coś zjeść, tyle roboty się zwaliło od momentu jak przyszłam do pracy + w międzyczasie wymieniałam maile z budowlańcem od mieszkania że nawet zapomniałam o dzisiejszym usg :D teraz znów zaczęłam myśleć, jeszcze tylko 4h ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę wizyt i takich dużych dzieciątek :) ciekawa jestem jak mój malutki się ma, na ostatniej wizycie 12 maja miał 21 mm, a kolejna w piątek :) już się nie mogę doczekać

polkosia lubi tę wiadomość

• Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79, mpze byc od przewodnienia ale tez od niektorych lekow, na przyklad clexane. Ty czasem nie bierzesz clexane? ;)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    Basia79, mpze byc od przewodnienia ale tez od niektorych lekow, na przyklad clexane. Ty czasem nie bierzesz clexane? ;)
    Leków nie biorę i wczoraj na wieczór juz się starałam nie pic żeby w nocy nie musieć siusiac. Pewnie rozrzedzony mocz i tyle ale mam nogi strasznie opuchnięte wiec może po prostu za dwa dni powtórzę sam mocz i tyle

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja :). Wizyta bardzo udana. Prawie 20 minut oglądaliśmy maleństwo. Damian siedział na skraju krzesła chociaż najchętniej wsadzilby twarz w ekran zeby być bliżej.
    Wszystkie pomiary idealne. Maleństwo ma 6,2 cm. Spał sobie i musieliśmy go rozbudzic zeby sie nam przekręcił dobrze. A rączka na twarzy powodowała ze cieżko było ten maleńki nosek zobaczyć. Dała nawet na chwile podglad 4d. Wstydnis ukrywał twarz raczkami. Ale wtedy nos był widoczny. Będzie mały jak u tatusia. No i udało sie zajrzeć miedzy nóżki. Wg tego "jak sterczy" będzie chłopak ale lekarka powiedziała ze nie chce wrozyc z fusów wiec nie obiecuje.
    Mamy cała sesje zdjęciowa oraz film na cd. a cała przyjemność kosztowała 175 zł.
    Rośnij moje szczęście <3

kalina123, palma, Izieth, RedLady, baranosia, Szarlotka123, cudek2, Chamomilla, Isia86, Nulka, polkosia, Kokardka44, dora13, monaaa85, Werix lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj jestem lekka na wymioty :/ juz 3 raz dzisiaj. I to bez żadnego ostrzeżenia mdlosciami. Ledwie zdążę do łazienki dobiec siedząc przy samych drzwiach :/ a było juz tak dobrze...
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i cieszę sie razem z mamusiami, u których po podglądaniu wszystko w pozadku :)
    Moje nie fikało. Właściwie wogole sie nie ruszało. Gdzieś mnie to z tylu głowy niepokoi ale uspokajam sie myślą, ze pewnie spało.

bl9cvcqgs911kctx.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ