Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia92 wrote:Może jutro z nim porozmawiam, ale dziś nie mam w ogóle ochoty go oglądać. Czuję się dosłownie zaniedbywana z jego strony, a on jest jeszcze takim dupkiem czasami że nic nie można mu powiedzieć bo zaraz się obraża i jego zawsze musi być na górze. Dziś "jeśli" wróci to i tak z sypialni go wywaliłam ...
Sylwia, no wywalenie z sypialni to może już zadziałaćKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Elcia89 wrote:Polkosia moze ta alergia to od truskawek jes?
Nie jadłam jeszcze w tym sezonie... Ale to było pierwsze pytanie i mamy i lekarki. Pediatra na ostatniej wizycie z Tysią też mnie ostrzegał, że te "polskie, pierwsze truskawki", to sama chemia i żeby nie jeść.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
a właśnie miałam was zapytać, miałyście na opisie usg genetycznego podane ryzyka dla trisomii?
ja w pierwszej ciąży nie miałam, powiedział że ok, ryzyko małe więc sobie tym głowy nie zawracałam
a teraz mam w opisie podane ryzyko podstawowe na podstawie wieku i wywiadu a potem ryzyko skorygowane na podstawie usg, na szczęście to po usg zdecydowanie korzystniejsze i martwić się nie mam czym ale tak patrzę na te dane i gdzieś tam przez głowę przelatuje że może to ja jestem tą 1 na 2560
jednak jak się widzi te liczby to jakoś tak bardziej działają na wyobraźnię -
ja mysle ze Szarlotka moze mniec racje. u mnie jest samo. do tego nie mam az tak wielkiego perzechyka.
a na usg to troche sie potwierdzilo. bo maluch spal, a lekarka go rozbudzila i zaczal fikac a temu zaczal towarzyszyc ten dziwny bol.Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie wiem ile w tym prawdy ale jednak coś w tym jest.
Ja też pęcherzyka dużego nie mam, do tego już dość duży brzuch, no i dziwne jest to, że bóle mnie łapią nagle i trwają trochę czasu no i spokój też jest przez jakiś czas. Trochę to dziwnie napisałam ale mam nadzieję, że rozumiecieMoże niekoniecznie chodzi o same ruchy ale o jego obracanie/zmienianie położenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 21:30
-
Nie będę się spierać
Moim zdaniem jak poczujecie prawdziwe ruchy dziecka, to będziecie wiedziały, że to, co jest teraz, to był raczej taki psychiczny wytwór
Mój ginekolog mówił mi kiedyś, że pierworódki często mylą ruchy jelit czy inne bolesności z ruchami dziecka. Pamiętam, że już w 14 tc wydawało mi się, że czuję Tysię, ale gdzie tam... Tak naprawdę to poczułam po 22 czy 23 tc i tego już nie da się z niczym pomylić
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no i dołączam do tych wyprowadzonych z równowagi przez faceta.
mój wychodzi do pracy o 7, ja wracam o 20. on palcem nie kiwnie. jak wroce to zrobie obiad, pranie, sprzatam. ten wlacza kompa i gra. wszystko w dupie. i tu ze chce w piatek isc do kumpla (ktorego strasznie nie lubie) na gale, co z tego ze ja w sobote pracuje i nie sne bez niego. moj problem. i jeszcze z morda na mnie ze chcialabym sie do niego wieczorem przytulic i obejrzec jakis film. ale nie. komp wazniejszy. prawie wgl czasu mi nie poswieca. tylko do rodzicow na obiady udaje mi sie go wyciagnac zeby mu dupy nie truli.
mam ochote sie spakowac i pojechac gdzies na weekend a on niech sie kisi w domu.