Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko my mamy nieco inną sytuację, jak on wyjedzie na te 3 msc to nie będzie miał już do jakiej pracy wrócić...Więc co z tego, że wyjedzie i zarobi jak będziemy musieli przeznaczyć te pieniądze na życie i nie będziemy mogli na nic odłożyć...A nie znajdzie tutaj już tak dobrze płatnej pracy, gdzie będzie mógł przychodzić jak chce...
-
A ja sobie nie wyobrażam, żeby mąż gdzieś wyjechał. Kilka razy do roku ma służbowe wypady na 3-5, czasem 7 dni i to jest dramat. Marcin pracuje praktycznie w domu, jesteśmy razem 24h i to dla nas i tak jest mało, bo wiadomo, obowiązki domowe, jego, dziecko itd. Nie wyobrażam sobie nawet, gdyby musiał po te 8h dziennie pracować.
Alexxxis, no to zdecydowanie przekonywałabym go, że to zły pomysł. Gdyby nie dziecko, to mógłby sobie tak ryzykować, ale teraz wolałabym mieć stabilność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 14:10
Isia86 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Alexxis wrote:Tylko my mamy nieco inną sytuację, jak on wyjedzie na te 3 msc to nie będzie miał już do jakiej pracy wrócić...Więc co z tego, że wyjedzie i zarobi jak będziemy musieli przeznaczyć te pieniądze na życie i nie będziemy mogli na nic odłożyć...A nie znajdzie tutaj już tak dobrze płatnej pracy, gdzie będzie mógł przychodzić jak chce...
-
ja też sobie nie wyobrażam wyjeżdżającego męża
na pewno można się przyzwyczaić i poukładać to wszystko ale ja bym nie chciała
mimo że jesteśmy razem od 12 lat, od 10 mieszkamy razem to i tak wolę że jesteśmy razem na codzieńkilka lat miał taką pracę że miał wyjazdy służbowe, nie lubiliśmy ich ale wtedy byliśmy świeżą parą teraz pewnie już by mi tak nie przeszkadzało ale kilka dni to nie kilka miesięcy
polkosia lubi tę wiadomość
-
To zawsze było jego marzenie żeby wyjechać do Australii, miał wyjechać zaraz po maturze, ale zaczęliśmy być razem i został...Teraz mówi, że to najlepszy okres żeby wyjechać na kilka miesięcy bo jeszcze nie ma dziecka, a jak będzie dziecko to już tak nie chce...Tylko, że wtedy nie będzie mieć tu pracy i jego kolejnym argumentem będzie to, że po prostu musi wyjechać bo nie mamy pieniędzy..
-
Dziewczyny ale ze mnie idiotka
skusilam się na grę w freesbe i lecialo wysoko i ja tak gwałtownie rękę do góry podniosłam i jak mnie strzyklo w dole i Górze brzucha że się aż skulilam ;( mam nadzieję że nic się nie stanie bo się zabije ;(
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
a propo wyjazdów mężów, to mój właśnie dziś znów wyjechał. Ale u nas to już norma, bo taką ma pracę. 4 tyg. poza domem i 4 tyg. w domu... Ja tam żałuję, że musi wyjeżdżać i wiem, że jemu też jest ciężko, no ale co zrobić...
No tylko, że mój chłop to złoty chłopi posprząta i ugotuje i zakupy zrobi i nie gra na kompie
na rybki czasami pójdzie
także dziewczyny gońcie tych swoich do roboty, bo cały dom będzie na Waszej głowie, a nie wspomnę już, jak dziecko się pojawi... choć ponoć to niektórych zmienia14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Mama wie. Poplajala sue i powiedziała "tak coś myślałam". Cieszę się że zareagowała nirnalnie
Mąż szaleje z plytkami a ja chcialam porobic w ogrodzie ale pada od 30 min może zaraz przejdzie. ..
Mój na szczęście nigdzie nie wyjeżdża. Jak z synkiem i z rodzicami pojechaliśmy z moim bratem na turnus rehabilitacyjny to już po tygodniu mega tęskniłamguerretenshi, cudek2, Kaczorek, baranosia, polkosia lubią tę wiadomość
-
No to super Nulka, że mama się ucieszyła
Alexxis faktycznie to trochę ryzykowne rzucać pracę i wyjeżdżać na kilka miesięcy na koniec świata. Pewnie sporo zarobi, ale czekają was większe wydatki, więc pieniądze mogą skończyć się szybciej, niż przypuszcza...
Mój na szczęście też nie wyjeżdża, ale moja przyjaciółka ma męża, który tylko czasem bywa w domu, bo pracuje w Niemczech. Jej to pasuje, więc to chyba zależy co kto woli
I wszystkiego najlepszego dziewczyny
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
cudek2 wrote:Isia ja z innej beczki - jaki teraz masz poziom hormonów i tsh? Miewasz rzuty hashi a jeśli tak, to jak one u ciebie wyglądają?
Jeśli chodzi o samo hashi to szczerze powiem, że nie wiem, jakie teraz mam wartości atpo i atg, bo tylko raz badałam, jak straciłam pierwszą ciążę. Nie wiem też czym objawiają się rzutyprzyjmuję euthyrox i jod zgodnie z zaleceniem mojej endo (wiem, że są różne szkoły co do jodu przy hashi...). a no i za jakiś czas będę znów musiała powtórzyć usg tarzycy, czy guzki się nie rozwijają.
A u Ciebie też hashi i problemy z tsh?14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Cześć dziewczynki
mnie normalnie wydęło. Już od 3 tygodni coś tam się powiększało, ale teraz mam normalnie brzuszek, ale skąd? Przecież macica jest jeszcze nisko, maleństwo jest maleństwem. W czasie zaparć to juz w ogóle wyglądam jak w 5 miesiącu, ale po wypróżnieniu tez widać, co tam jest? Bo nie macica, nie oponka... Nie ogarniam.
Aha, wczoraj widziałam maleństwo, machalo rączkami i nożkami, uczucie tak surrealistyczne, ze nie do porównania z niczym innym) jest w Tobie mała istotka która wyprawia takie harce, a ty tego nawet nie czujesz...
Isia86, Werix, Izieth, Chamomilla, polkosia, Nulka lubią tę wiadomość
-
Witam po strasznie dlugiej przerwie. ..witam w 12tym tygodniu!
Wlasnie umowilam sie na wizyte na poniedzialek. Nie moge sie doczekac!
Nie zagladam tu zbyt czesto, bo nadal popoludniami i wieczorami strasznie sie kiepsko czuje i czasu brak, ale widzialam, ze czesc z Was byla juz na prenatalnych. Strasznie sie ciesze, za kazdym razem jak widze u Was dobre wiesci. (Sama licze na takie w poniedzialek).
Nulka ciesze sie ze Twoja mama pozytywnie przyjedz wiadomosc o ciazy. Ja swojej poczatkowo tez mialam powiedziec na Dzien Matki, ale jak dzis zadzwonilam, nie miala za bardzo czasu ze mna gadac, wiec stwierdzilam, ze Jej dzis nie powiem. Dowie po poniedzialkowej wizycie albo przy kolejnej okazji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 18:44
Isia86, Nulka lubią tę wiadomość
...więc teraz serca mam dwa... -
Isia, tak hashimoto - tsh obecnie jest 0.08! Mam rzut - tzn boli mnie wszystko. Głowa, gardło, stawy, biegunka, jestem słuchnieta, slaba na maxa. Ft4 jest ft3 ok. Ale już ft3 większe niż ft4 a to oznacza, że zaraz ft4 poleci. Dawka obecnie 112,5. Mnie endo kazał włączyć jod po 5 mies. Jakie witamy bierzesz i ile tam jodu? Bo muszę znaleźć takie, gdzie będzie go góra 150. Na razie łykam elevit.