X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację. Mój mąż jest żołnierzem często wyjeżdża i to jest dobry czas dla nas. Zatęsknimy, docenimy i później lepiej się traktujemy

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko my mamy nieco inną sytuację, jak on wyjedzie na te 3 msc to nie będzie miał już do jakiej pracy wrócić...Więc co z tego, że wyjedzie i zarobi jak będziemy musieli przeznaczyć te pieniądze na życie i nie będziemy mogli na nic odłożyć...A nie znajdzie tutaj już tak dobrze płatnej pracy, gdzie będzie mógł przychodzić jak chce...

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie nie wyobrażam, żeby mąż gdzieś wyjechał. Kilka razy do roku ma służbowe wypady na 3-5, czasem 7 dni i to jest dramat. Marcin pracuje praktycznie w domu, jesteśmy razem 24h i to dla nas i tak jest mało, bo wiadomo, obowiązki domowe, jego, dziecko itd. Nie wyobrażam sobie nawet, gdyby musiał po te 8h dziennie pracować.

Alexxxis, no to zdecydowanie przekonywałabym go, że to zły pomysł. Gdyby nie dziecko, to mógłby sobie tak ryzykować, ale teraz wolałabym mieć stabilność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 14:10

Isia86 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On twierdzi, ze będziemy mieć stabilność finansową gdy wyjedzie...On myśli, że zarobi tam miliony czy co? Czasem mam wrażenie, że tylko ja myślę racjonalnie.

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis wrote:
    Tylko my mamy nieco inną sytuację, jak on wyjedzie na te 3 msc to nie będzie miał już do jakiej pracy wrócić...Więc co z tego, że wyjedzie i zarobi jak będziemy musieli przeznaczyć te pieniądze na życie i nie będziemy mogli na nic odłożyć...A nie znajdzie tutaj już tak dobrze płatnej pracy, gdzie będzie mógł przychodzić jak chce...
    To zmienia postać rzeczy. W takiej sytuacji zrobiłabym wszystko by nie rzucał pracy i wyjeżdżał bo to nieodpowiedzialne

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też sobie nie wyobrażam wyjeżdżającego męża
    na pewno można się przyzwyczaić i poukładać to wszystko ale ja bym nie chciała ;)
    mimo że jesteśmy razem od 12 lat, od 10 mieszkamy razem to i tak wolę że jesteśmy razem na codzień :) kilka lat miał taką pracę że miał wyjazdy służbowe, nie lubiliśmy ich ale wtedy byliśmy świeżą parą teraz pewnie już by mi tak nie przeszkadzało ale kilka dni to nie kilka miesięcy

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zawsze było jego marzenie żeby wyjechać do Australii, miał wyjechać zaraz po maturze, ale zaczęliśmy być razem i został...Teraz mówi, że to najlepszy okres żeby wyjechać na kilka miesięcy bo jeszcze nie ma dziecka, a jak będzie dziecko to już tak nie chce...Tylko, że wtedy nie będzie mieć tu pracy i jego kolejnym argumentem będzie to, że po prostu musi wyjechać bo nie mamy pieniędzy..

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ze mnie idiotka :( skusilam się na grę w freesbe i lecialo wysoko i ja tak gwałtownie rękę do góry podniosłam i jak mnie strzyklo w dole i Górze brzucha że się aż skulilam ;( mam nadzieję że nic się nie stanie bo się zabije ;(

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo wyjazdów mężów, to mój właśnie dziś znów wyjechał. Ale u nas to już norma, bo taką ma pracę. 4 tyg. poza domem i 4 tyg. w domu... Ja tam żałuję, że musi wyjeżdżać i wiem, że jemu też jest ciężko, no ale co zrobić...
    No tylko, że mój chłop to złoty chłop ;) i posprząta i ugotuje i zakupy zrobi i nie gra na kompie ;) na rybki czasami pójdzie :)
    także dziewczyny gońcie tych swoich do roboty, bo cały dom będzie na Waszej głowie, a nie wspomnę już, jak dziecko się pojawi... choć ponoć to niektórych zmienia ;)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia ja z innej beczki - jaki teraz masz poziom hormonów i tsh? Miewasz rzuty hashi a jeśli tak, to jak one u ciebie wyglądają?

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama wie. Poplajala sue i powiedziała "tak coś myślałam". Cieszę się że zareagowała nirnalnie <3
    Mąż szaleje z plytkami a ja chcialam porobic w ogrodzie ale pada od 30 min może zaraz przejdzie. ..
    Mój na szczęście nigdzie nie wyjeżdża. Jak z synkiem i z rodzicami pojechaliśmy z moim bratem na turnus rehabilitacyjny to już po tygodniu mega tęskniłam

guerretenshi, cudek2, Kaczorek, baranosia, polkosia lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Nulka, że mama się ucieszyła :)

Alexxis faktycznie to trochę ryzykowne rzucać pracę i wyjeżdżać na kilka miesięcy na koniec świata. Pewnie sporo zarobi, ale czekają was większe wydatki, więc pieniądze mogą skończyć się szybciej, niż przypuszcza...

Mój na szczęście też nie wyjeżdża, ale moja przyjaciółka ma męża, który tylko czasem bywa w domu, bo pracuje w Niemczech. Jej to pasuje, więc to chyba zależy co kto woli :)

I wszystkiego najlepszego dziewczyny :D

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Nulka! :)

A ja od mojego synka dostałam piękny bukiecik - się pochwalę;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e2939acdc01.jpg

guerretenshi, Krakuska, Isia86, Izieth, Nulka, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Isia ja z innej beczki - jaki teraz masz poziom hormonów i tsh? Miewasz rzuty hashi a jeśli tak, to jak one u ciebie wyglądają?
    Co do tsh to przed ciążą miałam jakoś 1,8, a w 5 tyg. ciąży już 3,0 i wtedy mi endo zwiększyła euthyrox z 37,5 na 75 - po zwiększeniu dawki tsh 0,8. teraz jakoś na początku czerwca znów idę sprawdzić tsh, ft3 i ft4. natomiast ft3 i ft4 są cały czas w zadowalających granicach i w poprawnych proporcjach.
    Jeśli chodzi o samo hashi to szczerze powiem, że nie wiem, jakie teraz mam wartości atpo i atg, bo tylko raz badałam, jak straciłam pierwszą ciążę. Nie wiem też czym objawiają się rzuty ;) przyjmuję euthyrox i jod zgodnie z zaleceniem mojej endo (wiem, że są różne szkoły co do jodu przy hashi...). a no i za jakiś czas będę znów musiała powtórzyć usg tarzycy, czy guzki się nie rozwijają.
    A u Ciebie też hashi i problemy z tsh?

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) mnie normalnie wydęło. Już od 3 tygodni coś tam się powiększało, ale teraz mam normalnie brzuszek, ale skąd? Przecież macica jest jeszcze nisko, maleństwo jest maleństwem. W czasie zaparć to juz w ogóle wyglądam jak w 5 miesiącu, ale po wypróżnieniu tez widać, co tam jest? Bo nie macica, nie oponka... Nie ogarniam.

Aha, wczoraj widziałam maleństwo, machalo rączkami i nożkami, uczucie tak surrealistyczne, ze nie do porównania z niczym innym :)) jest w Tobie mała istotka która wyprawia takie harce, a ty tego nawet nie czujesz...

Isia86, Werix, Izieth, Chamomilla, polkosia, Nulka lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w ciazy sa czeste zaparcia...jak do tej pory nie mialam zaparc a drugi trymestr przywital mnie biegunka, ech juz chyba wole zaparcia. Co stosujecie na biegunki w ciazy?

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po strasznie dlugiej przerwie. ..witam w 12tym tygodniu!
    Wlasnie umowilam sie na wizyte na poniedzialek. Nie moge sie doczekac!

Nie zagladam tu zbyt czesto, bo nadal popoludniami i wieczorami strasznie sie kiepsko czuje i czasu brak, ale widzialam, ze czesc z Was byla juz na prenatalnych. Strasznie sie ciesze, za kazdym razem jak widze u Was dobre wiesci. (Sama licze na takie w poniedzialek).
    Nulka ciesze sie ze Twoja mama pozytywnie przyjedz wiadomosc o ciazy. Ja swojej poczatkowo tez mialam powiedziec na Dzien Matki, ale jak dzis zadzwonilam, nie miala za bardzo czasu ze mna gadac, wiec stwierdzilam, ze Jej dzis nie powiem. Dowie po poniedzialkowej wizycie albo przy kolejnej okazji :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 18:44

Isia86, Nulka lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, tak hashimoto - tsh obecnie jest 0.08! Mam rzut - tzn boli mnie wszystko. Głowa, gardło, stawy, biegunka, jestem słuchnieta, slaba na maxa. Ft4 jest ft3 ok. Ale już ft3 większe niż ft4 a to oznacza, że zaraz ft4 poleci. Dawka obecnie 112,5. Mnie endo kazał włączyć jod po 5 mies. Jakie witamy bierzesz i ile tam jodu? Bo muszę znaleźć takie, gdzie będzie go góra 150. Na razie łykam elevit.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i zamówiłam pizzę a co zaszalejemy z mamą :)

Majanna, polkosia, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz zmniejszyc dawke skoro tsh masz 00
    ,08. Bierzrsz za duzo.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ