Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Elcia89 wrote:Musisz zmniejszyc dawke skoro tsh masz 00
,08. Bierzrsz za duzo.
Wg tego
http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator
No i twierdzi że powinny być w górnej granicy. Szczególnie w ciąży, bo ft4 niezbędne dla dziecka. I wahania są - nagle może zjechać, bo dzidzi rośnie i wymaga więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 19:31
-
wgl na przeróżniastych stronach czytałam przebiegi ciąży i wszędzie piszą, że w tym tygodniu maluch powinien mieć już jakos 9-10 cm. a 6 cm odpowiada na 8-9 tydzien. jedyne co sie zgadza to podpisy pod suwaczkami. szalenstwo jakies. jak to potrafi internet czowieka wyprowadzic z rownowagi.
-
guerretenshi wrote:wgl na przeróżniastych stronach czytałam przebiegi ciąży i wszędzie piszą, że w tym tygodniu maluch powinien mieć już jakos 9-10 cm. a 6 cm odpowiada na 8-9 tydzien. jedyne co sie zgadza to podpisy pod suwaczkami. szalenstwo jakies. jak to potrafi internet czowieka wyprowadzic z rownowagi.
-
cudek2 wrote:Isia, tak hashimoto - tsh obecnie jest 0.08! Mam rzut - tzn boli mnie wszystko. Głowa, gardło, stawy, biegunka, jestem słuchnieta, slaba na maxa. Ft4 jest ft3 ok. Ale już ft3 większe niż ft4 a to oznacza, że zaraz ft4 poleci. Dawka obecnie 112,5. Mnie endo kazał włączyć jod po 5 mies. Jakie witamy bierzesz i ile tam jodu? Bo muszę znaleźć takie, gdzie będzie go góra 150. Na razie łykam elevit.
Biorę teraz femibion 1 i tam jest właśnie jod 150 - ale te tabletki są dla pierwszego trymestru, a później dwójka, ale jeszcze nie wiem co tam jest
Co do wysokości TSH, to lepiej niżej niż wyżejlepiej nadczynność, niż niedoczynność w przypadku ciąży - mi tak endo mówi.
cudek2 lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Isia86 wrote:Biorę teraz femibion 1 i tam jest właśnie jod 150 - ale te tabletki są dla pierwszego trymestru, a później dwójka, ale jeszcze nie wiem co tam jest
Co do wysokości TSH, to lepiej niżej niż wyżejlepiej nadczynność, niż niedoczynność w przypadku ciąży - mi tak endo mówi.
cudek2, Isia86 lubią tę wiadomość
-
baranosia wrote:Zazdroszczę że macie maka i kfc w pobliżu ja mam 50km od domu
plus i minus bo częściej kusi
ja mam jednego prawie pod pracą, drugiego jak wracam inną drogą do domu, no jak bym nie jechała zawsze kusijadłam teraz po wizycie i obiecałam sobie że następny raz za miesiąc w drodze nad morze, zobaczymy czy wytrzymam
-
nick nieaktualnyJa właśnie wróciłam.
Ale jestem najedzona.. Śniadanie, obiad, ciasto x3 a potem jeszcze grill.
Nie wiem od czego ale moje libido dzisiaj szaleje i chyba się skuszę na przytulanki o ile mojego sama nie zaciągnę zaraz.. Chyba zaczynam lubić drugi trymestrcudek2, Isia86 lubią tę wiadomość
-
guerretenshi wrote:wgl na przeróżniastych stronach czytałam przebiegi ciąży i wszędzie piszą, że w tym tygodniu maluch powinien mieć już jakos 9-10 cm. a 6 cm odpowiada na 8-9 tydzien. jedyne co sie zgadza to podpisy pod suwaczkami. szalenstwo jakies. jak to potrafi internet czowieka wyprowadzic z rownowagi.
to jakoś dziwnie podają bo usg genetyczne można robić gdy crl wynosi 45mm-89mm a robi się między 11+0-13+6
6cm jest jak najbardziej prawidłowe w 12Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 20:17
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kalina123 wrote:to jakoś dziwnie podają bo usg genetyczne można robić gdy crl wynosi 45mm-89mm a robi się między 11+0-13+6
6cm jest jak najbardziej prawidłowe w 12
Ktoras ostatnio napisala gdzieś ze nie moze sie doczekac poniedzialku. - Mam dokladnie to samo! Juz ponad 4 tygodnie nie widzialam mojego Groszka i zastanawiam sie co tam u Niego. Najgorszy jest ten pierwszy trymestr kiedy nie czuc jeszcze ruchow, nie ma nawet brzucha i w zadne sposob nie mozna podejrzec czy wszystko u naszego Lokatora ok.
...więc teraz serca mam dwa... -
Niektóre strony podają wymiary wg wieku płodowego, a nie OM. I wtedy zazwyczaj te 2 tygodnie różnicy są
Wiadomo, że jak jesteśmy w 10 tc, to nasze dzieci tak naprawdę mają dopiero 7-8. Uśredniając oczywiście
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
I na koniec 5 lat studiów jeszcze pokłóciłam się z koleżanką...
Ale wkurzyła mnie bo mówię że się źle czuję i nie wiem jak wytrzymam cały weekend w szkole, a ona mi wyjeżdża z tekstem że inne dały radę a ja płaczę.
No i się wkurzyłam i napisałam że życzę żeby umierała w ciąży to zrozumie że każda ciąża jest inna - wiem pojechałam ale zabolały mnie jej słowa