Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky way Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kosztuje fasolka? Bo u mnie w warzywniaku, meeeega drogim, no mega zdziercy! Jak zobaczylam to sie prawie przewrocilam- 47pln za kg fasolki!
    What da fak ja sie pytam?

• milky way Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi fajkami sluchajcie, no mega lipa, nie wiem jak mozna truc takie malenstwa, co one winne... kurcze takie kilkucentymetrowe mini ludziki jaraja fajki, no mega syf...

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr którym robił nam prenatalne był właśnie w faktach tvn 24. Rodzic Po ludzku - w końcu wchodzi w życie zasada, że kobieta, która poroni, urodzi chore lub martwe dziecko ma mieć wsparcie i szczególną opiekę. A co najistotniejsze, nie będzie na sali z kobietami w ciąży lub świeżo upieczonymi mamami.

milky way, Chamomilla, Nika , Nulka lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma, to teraz mi smaka narobiłaś... Uwielbiam fasolkę.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, musisz go bardziej pod pantofel wziąć :P

milky way, Nika lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie rząd zaczął myśleć do mnie po zabiegu własnie przywieźli dziewczynę po terminie i słuchałam jej dzieciątka na ktg a jeszcze pod wieczór przyszedł ksiądz porozmawiać . W efekcie wypisałam się na własne żądanie miałam już dość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka co tam z Tobą???

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • milky way Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaa ja tez lezalam na indukcji poronienia z laska z blizniakami-! Chuj mnie strzelal, naprawde.
    Poszlam do poloznych i im ryczalam ze chyba serca nie maja, a one ze mnie tak strasznie przepraszaja ale nie maja miejsc
    .. no i co.... nic nie zrobisz... lipa po calosci...

• Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to dziewczyny przechodziłam i najgorszy był pierwszy raz, kiedy nie byłam na to przygotowana, w kompletnym szoku trafilam do szpitala i informacja ze poronilam. Lezalam na lozku i plakalam a obok kobieta podpieta pod ktg i rozmawia non stop przez tel o tym co kupic dla dziecka itp.
    :( tez mam nadzieje ze to juz sie zmieni, to w jaki sposob sie te chwile przezywa, ma wpływ na przyszle postrzeganie ciazy.

A ja jestem po dwoch wizytach, troche bez sensu ze dzien po dniu ale nie dalo rady inaczej. Wczoraj na NFZ a dzis prywatnie.
    Na NFZ gin powiedziala ze...w sumie to nic nie powiedziala na moje wyniki (ponizej normy-erytrocyty, hemoglobina, hematokryt) a gin prywatnie powiedzial zeby nadal brac zelazo ale w podwojnej dawce i efekt jesli bedzie to dopiero po dwoch miesacach bo tyle czasu potrzeba na utworzenie sie nowych kriwnek i zebym sie nie przejmowala i wcinala duzo warzyw zielonych :)

A jesli chodzi o misia Haribo, jak to ujął gin ;) to serduszko bije 175/min i wzrost naszego malego czlowieczka wynosci juz 3,16 cm :) :) :)

cudek2, Izieth, polkosia, Nulka lubią tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Szarlotko mam nadzieje ze cos im się przywidzialo skoro na prenatalnych było ok
    Masz w najbliższym czasie jakąś wizytę żeby to jeszcze raz sprawdzić? Odpoczywaj :)

Nie wiem Nulka, może się przewidziało a może nie. 13 mam badanie na NFZ to jej o tym powiem.
    Dziewczyny to ja, Szarlotka..
    Miałam przez te dni trochę zawirowań w życiu i postanowiłam zacząć od początku, z czystym kontem :)
    U mnie lepiej, w końcu mogę wejść do kuchni i już nie wymiotuje od kilku dni.. Wiadomo, mdłości zostają ale to tyle. ;)

Nulka lubi tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Polarisa świetne wieści.

Trochę mi żal że u mnie oba maluszki nie przetrwały, ale teraz bardzo drżę choć o tego jednego.

Byłam u lekarza. Jak powiedziałam że jestem w ciąży bez gadania wypisał L4 do piątku.
    Teraz już niestety w pracy wszystko się wyda bo kod B, no cóż.

Kupiłam super portugalski miód w Biedrze, cytryny imbir i zamierzam się kurować.

Oby tylko z dzieciątkiem było wszystko dobrze.

Ja mam prenatalne na 13go;)
    .
    Bardzo mi przykro ze u Ciebie przetrwał tylko jeden bąbelek , ale napewno będzie wszystko dobrze kochana i urodzisz zdrowego dzidziusia ;);)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj jadłam fasolkę z bułka tarta :):) przepyszna była uwielbia, takie rzeczy :)

polkosia lubi tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa wrote:
    Nie wiem Nulka, może się przewidziało a może nie. 13 mam badanie na NFZ to jej o tym powiem.
    Dziewczyny to ja, Szarlotka..
    Miałam przez te dni trochę zawirowań w życiu i postanowiłam zacząć od początku, z czystym kontem :)
    U mnie lepiej, w końcu mogę wejść do kuchni i już nie wymiotuje od kilku dni.. Wiadomo, mdłości zostają ale to tyle. ;)

Dlaczego zmieniłaś nick? Nie rozumiem :/

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniakami - o której wizyta?

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyzwyczaicie się ;)
    Nie gniewam się absolutnie, po prostu chciałam zacząć od początku tak jak wspomniałam :)
    Możecie mnie nazywać jak chcecie :D
    Trzeba napisać do moderatora o zmianę autora, żeby któraś z was mogła zajmować się wątkiem..

3i49roeq4sgexhrq.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co się stało - jeśli mogę zapytać :(

polkosia lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez Was tez fasolke z bulka robie... ale mrozona, za 47pln nie kupie, ni chuja!
    Schabowy i ziemniaczki do tego.
    Uspilam maluszka a jakis kundel ujada tylko czekam az sie maly wscieknie i nic nie zrobie... musze posprzatac troche w domu, bo przez to, ze maly takie terrorysta to nie mam czasu na nic, a przy takim maluchu kurcze tak szybko soe robi bajzel, ze nie nadazam odkladac na miejsce. Poza tym jak przed chwilka spojrzalam na szybe z drzwi wychodzacych na taras to wymieklam ;D cala w slinie i ciastkach i tlustych lapkach :DDD Takze ten.... ide sprzatac :D

Nulka lubi tę wiadomość

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ale na razie nie chce o tym rozmawiać.
    Co tam u was? Coś mnie ominęło? Zaraz postaram się nadrobić ;)

3i49roeq4sgexhrq.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka miło Cię tu widzieć, mam nadzieje że wszystko u Was ok i z maleństwem i w życiu prywatnym.

widzę że narobiłam ochoty na fasolkę :D ahhh pysznie

milky way lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, też wstawiłam mrożoną właśnie, nie mam jak na targ jechać :P A u mnie w piekarniku lasagne :D

Okciakowa, szkoda, a Ty już nie chcesz prowadzić tego wątku? Skasowałas konto całkowicie? Może mogłabyś wchodzić chociaż i uzupełniać tam dane?

milky way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ