X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiu , Czesiek :) u nas Sabina, Helena a dla chłopca nawet se głowy nie zawracam bo przecież ma być ta jedna jedyna :)

milky way lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarębinka - koleżanka opowiadała, że jej kot wcześniej wiedział o tym, że jest w ciąży niż ona :) Nagle zaczął jej się kłaść na brzuchu i mruczeć <3

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kushina pytałam wczoraj ale pewnie przeoczyłaś ;) gdzie robiłaś nifty i to usg? co za lekarz?

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Maleństwo do maleństwa ciągnie :D Słodko <3 Mnie moja kotka ciagle pilnuje ;)
    Nas pilnuje całe stado, mama i czworo kociąt :) dwumiesięcznych. Ogólnie na nudę nie narzekamy :) alleluja, że okres mdłości minął bo to moja broszka te koty :D łącznie z kuwetą :D i żarciem, które musiałam preparować a wiecie jak to na początku z zapachami bywa ... :) było minęło, wszyscy żyjemy. Wynagradzają mi mruczeniem :)

milky way, kalina123, Nulka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Zarębinka - koleżanka opowiadała, że jej kot wcześniej wiedział o tym, że jest w ciąży niż ona :) Nagle zaczął jej się kłaść na brzuchu i mruczeć <3
    :) mądre są. Moja się kociła przy mnie na łóżku sypialnianym :)

• Nulka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarębinka wrote:
    Nas pilnuje całe stado, mama i czworo kociąt :) dwumiesięcznych. Ogólnie na nudę nie narzekamy :) alleluja, że okres mdłości minął bo to moja broszka te koty :D łącznie z kuwetą :D i żarciem, które musiałam preparować a wiecie jak to na początku z zapachami bywa ... :) było minęło, wszyscy żyjemy. Wynagradzają mi mruczeniem :)
    Kiedyś słyszałam że w ciązy nie powinno się czyścic kuwety, ale ja mojej tez sprzątałam w pierwszej ciązy i jakos żyję a dziecko zdrowe ;) (to chyba chodziło o toksoplazmozę, że sie można wtedy zarazić)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    kushina pytałam wczoraj ale pewnie przeoczyłaś ;) gdzie robiłaś nifty i to usg? co za lekarz?

Faktycznie przeoczylam, ciezko nadazyc z czytaniem chociaz wchodze tu kilka razy dziennie :D
    Badania robilam u dr Góździa - super gość, bardzo sympatyczny i byłam w szoku, że zrobił mi tak dokładne to usg (tylko trzeba wcześniej zaznaczyć, że chcesz usg, bo niestety nie jest w cenie nifty). Poszłam akurat do niego, bo w internecie miał ocenę 5 na 5, uważam, że zasłużoną :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, tak! Kaman o toxo. Przy czym ja od kiedy pamiętam mieszkam z kotami. W pierwszej ciąży też były koty i te same zasady a Tobi zdrów, tylko troszku leniwy ale to chyba związku z kocimi kupkami nie ma :D

• cati Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Kiedyś słyszałam że w ciązy nie powinno się czyścic kuwety, ale ja mojej tez sprzątałam w pierwszej ciązy i jakos żyję a dziecko zdrowe ;) (to chyba chodziło o toksoplazmozę, że sie można wtedy zarazić)
    moj lekarz mi wyjasnil ze to bzura ze czyszczac kuwete miala bym sie zarazic a tez kota posiadam. Koty sa rzywicielami ostatecznimi czyli prawdopodobienstwo zarzenia sie od kota jest minimalne , juz szybciej zarazimy sie od surowego miesa czy nie umytych warzyw bo to one wlasnie posiadaja te pasożyty .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 23:08

polkosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kushina dzięki :) tak tylko pytałam, ja się nie wybieram, wierzę że jest ok :)
    czekam z niecierpliwością na twoje wyniki i płeć :) chyba milky way powinna niedługo mieć swoje :)

milky way, Kushina lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa, kuzwa....Milky probka krwi jest do powtorki, bo tak dlugo ja transportowali, ze sie rozjjjj......a.
    No i co mi po awanturze, czekac o tydzien dluzej i tak musze.

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj kurde to ta ważna próbka się rozwaliła :/
    ja myślałam że pisalaś o zwykłym pobraniu że do powtórki

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla Klementysi nie chciałam specjalnie tego imienia, ale to była ukochana prababcia Marcina i tak się uparł, że nie dało się nic przeforsować. Od początku chciałam Matyldę. Podoba mi się też Klara i Laura, ale Laura jest w najbliżej rodzinie już. Iga piękne, ale ja jestem Agnieszka i wszyscy mówią Aga, więc trochę za blisko. Chciałam Tysi dać tak na drugie, ale oczywiście Marcin nie... Teraz na szczęście moja kolej na podejmowanie decyzji :P Ja znów chciałabym, żeby te imiona brzmiały podobnie, ale do Matyldy i Klementyny żadne imię męskie mi nie pasuje :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 13 tygodniu :):)

Ja o imionach jeszcze nie myśle, bo muszę dwa wymyslec ;) jak będę znała płeć to zacznę szukać :)

Miłego dnia :)

emilkazozz, Nulka lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Made Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    Witam sie w 13 tygodniu :):)

Ja o imionach jeszcze nie myśle, bo muszę dwa wymyslec ;) jak będę znała płeć to zacznę szukać :)

Miłego dnia :)

I słusznie! Ja tak samo. Połowa roboty mniej! :)

Polarisa90 lubi tę wiadomość

• jusci Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dłuższego czasu choruję na Hanię :) Mój jakoś dał się przekonać, ale dla chłopaka to brak pomysłu... Mąż dostał zadanie na wymyślenie imienia dla chłopca :) na razie ciężko mu to idzie :P

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze ze my kwestie imion mamy z głowy :D
    Cześć mamuśki :) ledwo stoję na nogach. Wczorajszy koncert Alphaville był mega. Moja mama w końcu była młodsza ode mnie :p ja zbyt dużo nie poskakalam. W pewnym momencie czułam jak grawitacja ściąga mi brzuch do ziemi. Czeku sie robi taki ciężki cholera.
    Nie mam kompletnie mocy zeby iść do pracy.
    Btw, ma któraś z Was szafę narożną ? Nie mam zielonego pojęcia gdzie takiej szukać.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ja po wczorajszej wizycie szczęśliwa maleństwo rozrabia w brzuchu aż miło patrzeć nadal nie wiem kim jest bo zaciskało nogi przez chwile było coś widać ale lekarz powiedział że to może być pępowina jak i ręka .Wy już o iminach a ja mam czarną dziurę jedynie dla dziewczynki podoba mi się Liliana i Matylda . A dla chłopca tu zacznie się wyzwanie.

milky way, dora13 lubią tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziewczynki polecam ela. Sama mam tak na imie , rzadko kto ma tak samo na imie.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo imiona temat rzeka... u nas od zawsze wiadomo ze dziewczynka to Anna, a na usg prenatalnym Pan dr wywrozyl nam na 80% chlopca i tu jest problem z imieniem. Moj chce Pawła, ale tak nazywa sie jego brat, jeszcze myslimy nad Piotrem i Adasiem. Mial byc na początku Jan, ale jak to glosno powiedzialam to po godzinie tak zaczelam wymiotowac ze ewidentnie naszemu dzieciatku sie nie spodobalo i odrzucilismy. Szafe narożna mam ja, ale to byla robiona cala zabudowa na wymiar wiec raczej nie pomogę

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ