X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiu , Czesiek :) u nas Sabina, Helena a dla chłopca nawet se głowy nie zawracam bo przecież ma być ta jedna jedyna :)

milky way lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarębinka - koleżanka opowiadała, że jej kot wcześniej wiedział o tym, że jest w ciąży niż ona :) Nagle zaczął jej się kłaść na brzuchu i mruczeć <3

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kushina pytałam wczoraj ale pewnie przeoczyłaś ;) gdzie robiłaś nifty i to usg? co za lekarz?

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Maleństwo do maleństwa ciągnie :D Słodko <3 Mnie moja kotka ciagle pilnuje ;)
    Nas pilnuje całe stado, mama i czworo kociąt :) dwumiesięcznych. Ogólnie na nudę nie narzekamy :) alleluja, że okres mdłości minął bo to moja broszka te koty :D łącznie z kuwetą :D i żarciem, które musiałam preparować a wiecie jak to na początku z zapachami bywa ... :) było minęło, wszyscy żyjemy. Wynagradzają mi mruczeniem :)

milky way, kalina123, Nulka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Zarębinka - koleżanka opowiadała, że jej kot wcześniej wiedział o tym, że jest w ciąży niż ona :) Nagle zaczął jej się kłaść na brzuchu i mruczeć <3
    :) mądre są. Moja się kociła przy mnie na łóżku sypialnianym :)

• Nulka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarębinka wrote:
    Nas pilnuje całe stado, mama i czworo kociąt :) dwumiesięcznych. Ogólnie na nudę nie narzekamy :) alleluja, że okres mdłości minął bo to moja broszka te koty :D łącznie z kuwetą :D i żarciem, które musiałam preparować a wiecie jak to na początku z zapachami bywa ... :) było minęło, wszyscy żyjemy. Wynagradzają mi mruczeniem :)
    Kiedyś słyszałam że w ciązy nie powinno się czyścic kuwety, ale ja mojej tez sprzątałam w pierwszej ciązy i jakos żyję a dziecko zdrowe ;) (to chyba chodziło o toksoplazmozę, że sie można wtedy zarazić)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    kushina pytałam wczoraj ale pewnie przeoczyłaś ;) gdzie robiłaś nifty i to usg? co za lekarz?

Faktycznie przeoczylam, ciezko nadazyc z czytaniem chociaz wchodze tu kilka razy dziennie :D
    Badania robilam u dr Góździa - super gość, bardzo sympatyczny i byłam w szoku, że zrobił mi tak dokładne to usg (tylko trzeba wcześniej zaznaczyć, że chcesz usg, bo niestety nie jest w cenie nifty). Poszłam akurat do niego, bo w internecie miał ocenę 5 na 5, uważam, że zasłużoną :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, tak! Kaman o toxo. Przy czym ja od kiedy pamiętam mieszkam z kotami. W pierwszej ciąży też były koty i te same zasady a Tobi zdrów, tylko troszku leniwy ale to chyba związku z kocimi kupkami nie ma :D

• cati Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Kiedyś słyszałam że w ciązy nie powinno się czyścic kuwety, ale ja mojej tez sprzątałam w pierwszej ciązy i jakos żyję a dziecko zdrowe ;) (to chyba chodziło o toksoplazmozę, że sie można wtedy zarazić)
    moj lekarz mi wyjasnil ze to bzura ze czyszczac kuwete miala bym sie zarazic a tez kota posiadam. Koty sa rzywicielami ostatecznimi czyli prawdopodobienstwo zarzenia sie od kota jest minimalne , juz szybciej zarazimy sie od surowego miesa czy nie umytych warzyw bo to one wlasnie posiadaja te pasożyty .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 23:08

polkosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kushina dzięki :) tak tylko pytałam, ja się nie wybieram, wierzę że jest ok :)
    czekam z niecierpliwością na twoje wyniki i płeć :) chyba milky way powinna niedługo mieć swoje :)

milky way, Kushina lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa, kuzwa....Milky probka krwi jest do powtorki, bo tak dlugo ja transportowali, ze sie rozjjjj......a.
    No i co mi po awanturze, czekac o tydzien dluzej i tak musze.

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj kurde to ta ważna próbka się rozwaliła :/
    ja myślałam że pisalaś o zwykłym pobraniu że do powtórki

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla Klementysi nie chciałam specjalnie tego imienia, ale to była ukochana prababcia Marcina i tak się uparł, że nie dało się nic przeforsować. Od początku chciałam Matyldę. Podoba mi się też Klara i Laura, ale Laura jest w najbliżej rodzinie już. Iga piękne, ale ja jestem Agnieszka i wszyscy mówią Aga, więc trochę za blisko. Chciałam Tysi dać tak na drugie, ale oczywiście Marcin nie... Teraz na szczęście moja kolej na podejmowanie decyzji :P Ja znów chciałabym, żeby te imiona brzmiały podobnie, ale do Matyldy i Klementyny żadne imię męskie mi nie pasuje :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 13 tygodniu :):)

Ja o imionach jeszcze nie myśle, bo muszę dwa wymyslec ;) jak będę znała płeć to zacznę szukać :)

Miłego dnia :)

emilkazozz, Nulka lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Made Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    Witam sie w 13 tygodniu :):)

Ja o imionach jeszcze nie myśle, bo muszę dwa wymyslec ;) jak będę znała płeć to zacznę szukać :)

Miłego dnia :)

I słusznie! Ja tak samo. Połowa roboty mniej! :)

Polarisa90 lubi tę wiadomość

• jusci Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dłuższego czasu choruję na Hanię :) Mój jakoś dał się przekonać, ale dla chłopaka to brak pomysłu... Mąż dostał zadanie na wymyślenie imienia dla chłopca :) na razie ciężko mu to idzie :P

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze ze my kwestie imion mamy z głowy :D
    Cześć mamuśki :) ledwo stoję na nogach. Wczorajszy koncert Alphaville był mega. Moja mama w końcu była młodsza ode mnie :p ja zbyt dużo nie poskakalam. W pewnym momencie czułam jak grawitacja ściąga mi brzuch do ziemi. Czeku sie robi taki ciężki cholera.
    Nie mam kompletnie mocy zeby iść do pracy.
    Btw, ma któraś z Was szafę narożną ? Nie mam zielonego pojęcia gdzie takiej szukać.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ja po wczorajszej wizycie szczęśliwa maleństwo rozrabia w brzuchu aż miło patrzeć nadal nie wiem kim jest bo zaciskało nogi przez chwile było coś widać ale lekarz powiedział że to może być pępowina jak i ręka .Wy już o iminach a ja mam czarną dziurę jedynie dla dziewczynki podoba mi się Liliana i Matylda . A dla chłopca tu zacznie się wyzwanie.

milky way, dora13 lubią tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziewczynki polecam ela. Sama mam tak na imie , rzadko kto ma tak samo na imie.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo imiona temat rzeka... u nas od zawsze wiadomo ze dziewczynka to Anna, a na usg prenatalnym Pan dr wywrozyl nam na 80% chlopca i tu jest problem z imieniem. Moj chce Pawła, ale tak nazywa sie jego brat, jeszcze myslimy nad Piotrem i Adasiem. Mial byc na początku Jan, ale jak to glosno powiedzialam to po godzinie tak zaczelam wymiotowac ze ewidentnie naszemu dzieciatku sie nie spodobalo i odrzucilismy. Szafe narożna mam ja, ale to byla robiona cala zabudowa na wymiar wiec raczej nie pomogę

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ