Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czuje takie lekkie drapanie po lewej stronie brzucha, trzepotanie. Przyjaciółka twierdzi ze to sa ruchy. Moja mama podobnie tak uważa. Wczoraj mówiłam o tym lekarzowi ale ten stwierdził ze jeszcze jest za wcześnie...
polkosia lubi tę wiadomość
-
guerretenshi wrote:Ja od 4 tygodni nie wiem jak ma sie maluszek. A tu jeszcze 3 lub 4 do usg. Mam nadzieje ze za dwa chociaż serduszko sprawdzi.
Ja mam podobnie. Po 4 tygodniach niewidzenia spodziewałam się usg podczas wizyty u lekarza. Wczoraj byłam u lekarza i niestety nie mialam usg. Prędzej zobaczę maluszka dopiero za miesiąc na polowkowym... Korci mnie by pojsc prywatnie na usg ale z drugiej strony bez potrzeby za często nie warto robić. I pomyśleć ze nasze mamy, babcie przezywaly ciaze bez usgSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Witam sie w drugim trymestrze ciąży;)
Byłam dzisiaj na wizycie i moje bąbelki 7,15 cm a drugi 7,63 cm , przeziernosc karkowa w normie powyżej 1,5wszystko jest dobrze i z tego bardzo sie cieszę
Następna wizyta za miesiąc , nie wiem jak ja tyle wytrzymam
Isia86, polkosia, Barcia, guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia, cudek2, Izieth, Nulka, Werix, RedLady, Chamomilla lubią tę wiadomość
-
Byliśmy dzisiaj na integracyjnej olimpiadzie sportowej. Było super mały tak sie wylatal ze teraz śpi
Była tam też znajoma która okazało się ze tez jest w ciąży. Pyta mi sie który miesiąc i na kiedy termin (ja wtedy mowie z OM bo tak mam w karcie ciazy) no to mówię że praktycznie 5 miesiąc bo to 18tc ona na to ale jak to ona jest w 19 i ma na początek listopada (mi wypada 23.11) i zaraz na mnie na jechała czy mowie jej według aplikacji czy według lekarza bo aplikacja kłamie bo pokazuje zaczete... a później jeszcze za mnie by zdecydowała jak i gdzie urodze "co chciałabyś drugie cc?!) Wkur***a mnie strasznie -
Powiedz, żeby spadała
mnie za to czasem dobija siora narzeczonego, np. jak powiedzilama ze chcę sn, to zrobiła wielkie oczy i zaczęła opowiadać o krzykach i błaganiach kobiet na porodówce, chociaż sama miała zawsze planowane cc
także co człowiek to inna wizja
Nulka lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:A będziesz próbowała SN, Nulka? Bo już odstęp czasu chyba bezpieczny po CC
Ja liczę zakończone, a nie rozpoczęte, tak też liczy mój lekarz.
polkosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Tak jak teraz wg usg to mówię ze jestem w 16 a jak ide do lekarza to 15t4d
Tak samo jak mi się pytali w którym tyg zakończyła się poprzednia ciąża to tez mówiłam 37t2d
-
Hej dziewczyny ja jak nigdy od dawna tak pozno w lozku ale kawal roboty dzis zrobilismy z mezem bo basen wyciagniety i napelniony teraz tylko woda musi sie zagrzac czyli u mnie sezon basenowy rozpoczety. No i dzis zaszalalam bo kupilam sobie 2kg drogich czeresni. Jadlabym je i jadla. Sa takie pyszne no i truskaweczki.
Isia86, polkosia, Nulka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
mam pytanie do obecnych mam, a także tych bardziej doświadczonych początkujących mam
Wiem, że temat wózka się przewijał już kilkakrotnie, ale dopiero teraz zaczęłam zagłębiać się w temacie
Zaczynamy z mężem powoli zastanawiać się nad tematem wyboru tego jedynego wózka
Chodzi o to, że wózek ma posłużyć ewentualnym przyszłym pokoleniom, więc cena powiedzmy do 1500 zł, zależałoby nam również żeby to było 3w1, czyli żeby nie szukać później osobno fotelika, itp. No i na pewno nie chcemy trójkołowca.
Ważne żeby koła były pompowane i przednie żeby były skrętne.
No i pytanieCzy któraś może coś polecić z własnego doświadczenia? Albo na co warto jeszcze zwrócić uwagę, czego nie wie taki laik, jak ja
z góry dziękuję za wszelkie porady))))
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)