X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio pani w przychodni zaproponowała szkole rodzenia od 22 tc , ale mi już nie potrzebna :)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja bym właśnie chciała. W którym miesiącu najlepiej zacząć?

Ja poszłam szybko, jakoś w 6 miesiącu, bo wizja chodzenia z brzuchem w 8 czy 9 mnie przeraziła ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    Polarisa, jakie cudne dzieciaczki :D Przesłodkie <3

Ja też czuję jakieś łaskotanie, takie bąbelki, ale czasami to jest tak wysoko, że to raczej nie dzieciątko, tylko właśnie wnętrzności ;) Za tydzień wizyta (w końcu) to podpytam, gdzie to moje maleństwo dokładnie się znajduje ;)

Teraz to pewnie w połowie między kością łonową a pępkiem :) ogólnie nadal nisko :)

Izieth lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie z kolei wydaje, ze wczoraj mnie "coś" od srodka puknęło w brzuch ;) No ale moze sobie wkrecam.

Polkosia - moj dzidziuś też jest jednym z najmlodszych na tym forum i ciagle zazdroszcze innym dziewczynom a to, ze maja juz jakies badanie za soba, a to ruchów, a to duzego brzuszka. No ale nasze dzieciaki niedlugo nadrobią:)

polkosia lubi tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a29c92a929f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77a06600b75f.jpg

baranosia, Werix, emilkazozz, palma, Szczęśliwa Mamusia, Izieth, Nel@, Nulka, cudek2 lubią tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam z gory za fatalna jakosc po powiekszeniu

j36regz209hdv9cb.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczyny :) można do Was dołączyć? termin mam na 29 grudnia, więc się łapię :)

Izieth, milky way, Nel@, Isia86, Nulka, polkosia, RedLady lubią tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nie orientujecie się w którym tygodniu możliwe jest już poczuć ruchy dziecka? :)

• Izieth Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 piękny brzuszek :)

Ja zdecydowanie pójdę do szkoły rodzenia, moja koleżanka była, sporo się dowiedziała i bardziej na luzie podeszła do porodu :)

Szuflada, witaj wśród grudniówek :)

Isia86 lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Dziewczyny a nie orientujecie się w którym tygodniu możliwe jest już poczuć ruchy dziecka? :)

Ja wczoraj poczulam drugi raz a teraz kolejny. To moja pierwsza ciaza.

j36regz209hdv9cb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Ja poczułam w 16 tyg. To moja pierwsza ciąża i jestem dość szczupła. Ale już kilka z nas pisało, że coś czuje :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja pewnie jeszcze troszke musze poczekać :) kurczę, tylko jak to odróżnić od zwykłego jeżdżenia w jelitach, bulgotania itd :P

• anna123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze powinnas to odroznic ja az takiego problemu nie mialam:)

j36regz209hdv9cb.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja poszłam za radą mamy, kazala mi się położyć na plecach i tak leżę od godziny ucze sie a przy tym trzymam reke na brzuchu. Raz czułam cos delikatnego, a potem nagle z prawej strony wielka gula się zrobila czulam wypychanie, a za chwilę przeszlo. Na bank to był dzidziuś :D <3 tylko żeby to poczuć trzeba troche cierpliwie poleżeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 12:58

szuflada, Szczęśliwa Mamusia, Nel@, Isia86, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Endżusia Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam od 3 dni dziwne kłucia w pochwie, niektóre naprawdę bolesne, do tego drgają mi powieki, a magnez przyjmuję codziennie. Co to może być?

2nn3k0s3ymojkd1v.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wita sie z Wami matka-zombie :D
    Moj synek ostatnio co noc urzadza sobie pogaduchy i zabawy od 3 do 5 rano... totalny hardcore. Jak sie nie chce z nim bawic albo probuje go uspic to płacz taki, ze budzi chyba sasiadow.
    Niestety...nie z nami te numery i histerii i wymuszaniu mowimy stanowcze NIE.
    No wiec niezadowolony panicz albo placze wnieboglosy (ani jednej łezki!!). Jak widzi,ze to nic nie da to wraca do gadania, zaczepiania i zabawy.
    No tak ze ten... ;DDDD
    Ja to wymiekam, no ale co zrobic... juz tak raz bylo, miesiac temu, ale mu przeszlo. Teraz znowu probuje swoich sił ;DD

No a poza tym, dzien dobry w 16 tygodniu! ;D
    My nadal u tesciow. Jutro chyba powrot. Powiedzielismy w koncu o ciazy wczoraj. Jarali sie! Chociaz powoedzieli, ze jiz wiedzieli od dawna ;D bo nie pilam alku i kawy ;D np i brzuszek tez widac bylo ;D
    Z tym alkoholem tak to jest... jak sie czlowiek ze zlej strony pokaze, to potem jak odmawia naleweczki to od razu wzbudza podejrzenia ;DDDD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 13:09

Nel@, Isia86, Izieth lubią tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way a ile Twój maluch ma lat? :)

• Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba tez od 2 dni cos czuje, alr ciężko mi "to coś" opisac i zodentyfikowac. przeważnie jak leżę po jedzonku to czuje nisko takie pyk. hmm wsluchuje się w ciało. Endzusia a moze to pęcherz? albo jakas infekcja intymna? ja takie klucie mialam właśnie w czasie infekcji, właśnie skończyłam brak clotrimazol i na razie wydaje sie byc ok. teraz zrobie sobie kuracje lactovaginalem zeby odbudowac florę bakteryjna i mam nadzieję ze to dziadostwo sie odemnie odczepi bo od początku ciazy walczę.

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • milky way Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada... 10,5 miesiąca ;D
    Yyy....

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Ja wczoraj poczulam drugi raz a teraz kolejny. To moja pierwsza ciaza.
    Dajesz nadzieję że i ja niedługo poczuje :)

anna123 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ