X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio pani w przychodni zaproponowała szkole rodzenia od 22 tc , ale mi już nie potrzebna :)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja bym właśnie chciała. W którym miesiącu najlepiej zacząć?

Ja poszłam szybko, jakoś w 6 miesiącu, bo wizja chodzenia z brzuchem w 8 czy 9 mnie przeraziła ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    Polarisa, jakie cudne dzieciaczki :D Przesłodkie <3

Ja też czuję jakieś łaskotanie, takie bąbelki, ale czasami to jest tak wysoko, że to raczej nie dzieciątko, tylko właśnie wnętrzności ;) Za tydzień wizyta (w końcu) to podpytam, gdzie to moje maleństwo dokładnie się znajduje ;)

Teraz to pewnie w połowie między kością łonową a pępkiem :) ogólnie nadal nisko :)

Izieth lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie z kolei wydaje, ze wczoraj mnie "coś" od srodka puknęło w brzuch ;) No ale moze sobie wkrecam.

Polkosia - moj dzidziuś też jest jednym z najmlodszych na tym forum i ciagle zazdroszcze innym dziewczynom a to, ze maja juz jakies badanie za soba, a to ruchów, a to duzego brzuszka. No ale nasze dzieciaki niedlugo nadrobią:)

polkosia lubi tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a29c92a929f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77a06600b75f.jpg

baranosia, Werix, emilkazozz, palma, Szczęśliwa Mamusia, Izieth, Nel@, Nulka, cudek2 lubią tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam z gory za fatalna jakosc po powiekszeniu

j36regz209hdv9cb.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczyny :) można do Was dołączyć? termin mam na 29 grudnia, więc się łapię :)

Izieth, milky way, Nel@, Isia86, Nulka, polkosia, RedLady lubią tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nie orientujecie się w którym tygodniu możliwe jest już poczuć ruchy dziecka? :)

• Izieth Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 piękny brzuszek :)

Ja zdecydowanie pójdę do szkoły rodzenia, moja koleżanka była, sporo się dowiedziała i bardziej na luzie podeszła do porodu :)

Szuflada, witaj wśród grudniówek :)

Isia86 lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Dziewczyny a nie orientujecie się w którym tygodniu możliwe jest już poczuć ruchy dziecka? :)

Ja wczoraj poczulam drugi raz a teraz kolejny. To moja pierwsza ciaza.

j36regz209hdv9cb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Ja poczułam w 16 tyg. To moja pierwsza ciąża i jestem dość szczupła. Ale już kilka z nas pisało, że coś czuje :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja pewnie jeszcze troszke musze poczekać :) kurczę, tylko jak to odróżnić od zwykłego jeżdżenia w jelitach, bulgotania itd :P

• anna123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze powinnas to odroznic ja az takiego problemu nie mialam:)

j36regz209hdv9cb.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja poszłam za radą mamy, kazala mi się położyć na plecach i tak leżę od godziny ucze sie a przy tym trzymam reke na brzuchu. Raz czułam cos delikatnego, a potem nagle z prawej strony wielka gula się zrobila czulam wypychanie, a za chwilę przeszlo. Na bank to był dzidziuś :D <3 tylko żeby to poczuć trzeba troche cierpliwie poleżeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 12:58

szuflada, Szczęśliwa Mamusia, Nel@, Isia86, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Endżusia Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam od 3 dni dziwne kłucia w pochwie, niektóre naprawdę bolesne, do tego drgają mi powieki, a magnez przyjmuję codziennie. Co to może być?

2nn3k0s3ymojkd1v.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wita sie z Wami matka-zombie :D
    Moj synek ostatnio co noc urzadza sobie pogaduchy i zabawy od 3 do 5 rano... totalny hardcore. Jak sie nie chce z nim bawic albo probuje go uspic to płacz taki, ze budzi chyba sasiadow.
    Niestety...nie z nami te numery i histerii i wymuszaniu mowimy stanowcze NIE.
    No wiec niezadowolony panicz albo placze wnieboglosy (ani jednej łezki!!). Jak widzi,ze to nic nie da to wraca do gadania, zaczepiania i zabawy.
    No tak ze ten... ;DDDD
    Ja to wymiekam, no ale co zrobic... juz tak raz bylo, miesiac temu, ale mu przeszlo. Teraz znowu probuje swoich sił ;DD

No a poza tym, dzien dobry w 16 tygodniu! ;D
    My nadal u tesciow. Jutro chyba powrot. Powiedzielismy w koncu o ciazy wczoraj. Jarali sie! Chociaz powoedzieli, ze jiz wiedzieli od dawna ;D bo nie pilam alku i kawy ;D np i brzuszek tez widac bylo ;D
    Z tym alkoholem tak to jest... jak sie czlowiek ze zlej strony pokaze, to potem jak odmawia naleweczki to od razu wzbudza podejrzenia ;DDDD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 13:09

Nel@, Isia86, Izieth lubią tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way a ile Twój maluch ma lat? :)

• Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba tez od 2 dni cos czuje, alr ciężko mi "to coś" opisac i zodentyfikowac. przeważnie jak leżę po jedzonku to czuje nisko takie pyk. hmm wsluchuje się w ciało. Endzusia a moze to pęcherz? albo jakas infekcja intymna? ja takie klucie mialam właśnie w czasie infekcji, właśnie skończyłam brak clotrimazol i na razie wydaje sie byc ok. teraz zrobie sobie kuracje lactovaginalem zeby odbudowac florę bakteryjna i mam nadzieję ze to dziadostwo sie odemnie odczepi bo od początku ciazy walczę.

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • milky way Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada... 10,5 miesiąca ;D
    Yyy....

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Ja wczoraj poczulam drugi raz a teraz kolejny. To moja pierwsza ciaza.
    Dajesz nadzieję że i ja niedługo poczuje :)

anna123 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ