X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przed chwilą obudzilam. Pochłonęłam tosty jak wygłodzona. A przed drugą falą snu młody szalał jak adhdowiec :p i wczoraj po tym bolu całodniowym w łonie mam wrażenie że mlody się uniosl do góry. Kopniaczki były dużo wyżej niż normalnie. <3

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi zamowiony Angelsounds. Mam pytanie do posiadaczek tego urzadzenia. Po włączeniu go nic nie słysze. Zadnych szmerów itp. nie mówiac juz zeby w tej głuchej ciszy usłyszej jakiekolwiek tetno moje czy dziecka.
    Słuchawki sprawdzalam i działają mi. Jak jest u Was po właczeniu urzadzenia?

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    Przyszedł mi zamowiony Angelsounds. Mam pytanie do posiadaczek tego urzadzenia. Po włączeniu go nic nie słysze. Zadnych szmerów itp. nie mówiac juz zeby w tej głuchej ciszy usłyszej jakiekolwiek tetno moje czy dziecka.
    ja nie słucham przez słuchawki tylko bez, też tak mialam i jak docisnęłam porządnie kabelek od głowicy to pojawił się dźwięk :)

Chamomilla lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety kombinacje z kabelkiem nie działają ;/ chyba jakiś wadliwy model dostałam :( nie dosc ze nie wybralam najtanszej opcji bo inne wydawaly mi sie "podejrzane" to jeszcze czekalam prawie 3 tygodnie bo mieli problem z dostawa, pozniej z wysylka do mnie...a teraz ze nie dziala...nerwy mi juz puszcza w koncu... ;/

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może masz z tej samej firmy, bo ja też dostałam maila, że mają problemy z wysyłką i czekałam prawie 2 tygodnie, gdzie normalnie to 2 dni zajmuje

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze to cos z bateriami? Czasami bateria nie styka, albo w niektorych nowych sprzetach jest naklejona taka folijka w tej szufladce na baterie, ktora trzeba odkleic przed pierwszym uzyciem, zeby bateria zadzialala (latwo to przeoczyc).

• baranosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak włączę i się gramolę z nim gdy jest włączony to słyszę szmery i gdy przyłożę do brzucha również aż później słyszę najpierw mój puls potem ruszające się dziecko / jelita :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    każde stuknięcie powinnaś słyszeć - jeśli nic nie słyszysz, to znaczy, że coś nie działa...
    Używasz żelu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 14:07

polkosia, Chamomilla lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Cati trzydniówka to 3 dni gorączki i potem wysypka, raczej żadnych innych objawów przy tym nie ma

Z wymiotami to raczej jelitówka, zatrucie, niektóre dzieci jeszcze podobno przy anginie wymiotują

My przechodziliśmy trzydniówkę z lekko podwyższoną temperaturą (tylko 37,5) i biegunką przez 2 dni. Wysypka zniknęła po 3-4 dniach jakoś. Podobno teraz jakiś wirus jest w powietrzu. Co chwilę słyszę o jelitówkach i trzydniówkach.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj od rana na zakupach, bo w niedzielę urodziny męża. Wykosztowałam się strasznie, ale wymarzony dron już czeka :D

Chamomilla, milky way, baranosia, emilkazozz lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odzew, bo przynajmniej jestem teraz pewna jak to powinno działać.
    Żelu używam. Słuchawki sprawdzałam i działają na komputerze. Co do baterii to wyciągnęłam z folijki i zamontowałam. Dioda się świeci więc z baterią niby ok. Ale...mój mąż przed momentem wrócił i rzucił okiem, mówi, że dioda może działać, bo do tego nie potrzeba dużo energii a bateria może być słaba i sprawdził ją i jest na wykończeniu...jak mi przywiezie nową to sprawdzę, mam nadzieje że to jest kwestia tej baterii bo nie chcialabym teraz jeszcze tego reklamowac i tluc sie dalej z tym sklepem ;/

f2wle6ydyez5rsng.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia drona? Wow! :D

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosa dron wow!
    Uwielbiam takie gadżety :)

Zachęcona waszymi opiniami nt tankini zakupiłam na allegro za 9.99( w licytacji)taką górę.

mheskm.jpg

Jest rewelacyjna, ma usztywniany stanik i elegancko maskuje brzuszek.
    Polecam firma Lascana warto się policytować.
    Są jeszcze modele z szerszymi szelkami i w innych kolorach

Barcia, polkosia, Izieth lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do nas przyszła elektryczna niania - prezent od babci :) fajna sprawa bo mamy duże mieszkanie dwupoziomowe to się bardzo przyda :)

polkosia, emilkazozz, milky way lubią tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa może podeslij komuś dzieci i zróbcie sobie romantyczny dzień w weekend w zamian za 24. Taki z obiadem, spacerem. Bo w aktualnych czasach najlepszy prezent jaki możemy komuś ofiarować to swój czas i uwagę. Ja mam dziś mega dola od siedzenia w domu. Ile można sprzątać... nie mogę sobie znaleźć miejsca. A wszyscy pracują :/

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, dziewczyny może Wy coś poradzicie... trochę wstydliwa sprawa, ale nie chcę się martwić. W stolcu miałam dzisiaj świeżą krew (na papierze toaletowym jej nie było), jak na złość wczoraj byłam u lekarza i wtedy wszystko było okej, a teraz on ma urlop ehh. Czytałam, że to mogą być hemoroidy, bo w sumie mam lekkie zaparcia a stolec był dość twardy. Macie jakieś sposoby na to może? W poniedziałek i tak idę do rodzinnej po zwolnienie to się zapytać, ale do tego czasu chcę byś spokojniejsza :)

f5ecb90bd2.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barcia to moga być hemoroidy.
    Ja miałam już z tym problem przed ciążą.
    Na razie nie jest to bardzo uciążliwe i nic z tym nie robię.
    Chyba jedyne co można stosować w ciąży to posterisan.

Barcia lubi tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia92 wrote:
    A do nas przyszła elektryczna niania - prezent od babci :) fajna sprawa bo mamy duże mieszkanie dwupoziomowe to się bardzo przyda :)

O tak bardzo przydatne
    ja miałam nianię w zestawie z monitorem oddechu ale spadł mi ten odbiornik kilka razy i przestał kontaktować, muszę nową kupić bo samego odbiornika nie da się dokupić :( a na pewno tym razem też mi się przyda

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja widziałam i nawet pomacałam swój wymarzony wózek, który niestety w sferze marzeń pozostanie... ale jest super nie powiem

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Barcia to moga być hemoroidy.
    Ja miałam już z tym problem przed ciążą.
    Na razie nie jest to bardzo uciążliwe i nic z tym nie robię.
    Chyba jedyne co można stosować w ciąży to posterisan.

Nic mnie właśnie nie boli, póki co, ale na samą krew już jestem przewrażliwiona :) dzięki, jak się powtórzy to kupię ją sobie.

f5ecb90bd2.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ