X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb8c32aaefbc.jpg

Macie pomysł co to? Pierw pojawiło się takie na prawej nodze, teraz doszły dwa mniejsze na lewej. Nie jest wypukłe. A że w życiu nie miałam rozstępów to nawet nie wiem jak się zaczynają robić :/

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w piątek zabrał Mąż na zakupy:) kupiłam dwie pary leginsow ciazowych, sukienkę i tunike;) spodni boję się narazie kupować bo czuję że jak kupię teraz to już we wrześniu nogi mi się nie zmieszczą :D a póki co spodnie mi się bardzo nie przydadzą ;)

Isia86 lubi tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerrentenshi a swedzi/swedzialo?
    A jest wklesle czy to pod skora jest?

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czemu mam przeczucie ze to chlopak,ciagle mowie Franek to Franek tamto :) Ciezko bedzie sie odzwyczaic jak okaze sie,ze to dziewczynka. A Wy dziewczyny mialyscie przeczucia co do plci i sie wam potwierdzily czy kompletnie bylo na odwrot? :D

tb738ribfs156aj0.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na rozstępy. Smaruj się jak najczęściej (min 2 razy dziennie) oliwka, albo kup taki specjalny krem dla kobiet w ciąży na rozstępy. Podobno rossman babydream jest niezły.
    Co do siary to ja kolo 16 czy 17 tygodnia zauważyłam takie kropelki na sutkach. Niby przezroczyste, jakby lekko zółtawe, czasem mleczno białe, ale jak wyschnie to takie białe smugi zostają. Czytałam ze to nie jest siara tylko poprostu piersi przygotowują się do produkcji mleka i to taka wydzielina jest.
    Ale ekspertem nie jestem :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarębinka wrote:
    Guerrentenshi a swedzi/swedzialo?
    A jest wklesle czy to pod skora jest?
    pod skórą, takie bardzo delikatnie wypukłe. i nie swędzi. tylko mega brzydko wygląda :p mam nadzieję, że zwykłe przebarwienia się robią i tyle.

u mnie od początku brzuch był bąblem i młodym. pierw miał być Marcel, ale ostatecznie Piotr. Damian mówi do niego aktualnie per syneczku, a ja per terrorysto bądź wciąż młody :) boje się, że jutro z syna zrobi się córa XD

Madziula87, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do brzucha mówimy Jadwinia, syn chce tylko siostrę, nazwał ją imieniem dziewczynki z przygód mikołajka no i tak na razie zostało :) jak się okaże że dziewczynka to już pewnie do końca zostanie roboczo nazywana Jadwinią, jak się okaże że chłopiec to się przechrzści na Mikołajka :)

cudek2 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi też mi to wygląda jak rozstęp :/

Martusiazabka lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż mówi od początku Grzesiu. A ja wyczuwam dziewczynkę mimo zdjęcia usg na którym wygląda, że to jednak chłopak. Lekarz nie był pewny więc czekam na połówkowe.:)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi no to nie wiem. Na rozstep to to nie wyglada a na zylakach sie nie znaju :) mam nadzieje, ze to przebarwienie jakies tak jak piszesz.

Odnosnie plci mam mieszane uczucia.
    Mowie o samyczku a mowia mi ze dziewczynka bedzie i bardzo bardzo bym chciala dziewczynke. Dzis mi sie snilo, ze lekarz potwierdzil chłopca. Ciekawe czy bedzie proroczy :D Polowkowe mam dopiero 27 i moze, moooooze wtedy pokaze Gadzina mala co tam ukrywa :)

• milky way Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarebinka, sa juz grzyby?
    No musze sie wybrac! Uwielbiam grzybobraaaaaaniaaaaaa

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky ustrzelilam kilka czerwonych kozakow i maslakow w pigułę :) też uwielbiam grzybobrania :)

milky way, emilkazozz lubią tę wiadomość

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ostatnim usg w 12 tyg na ktorym nic nie bylo jeszcze widac,choc lekarka powiedziala,ze obstawia dziewczynke,z naciskiem na obstawia,bo za wczesnie na rozpoznanie maz powiedzial,ze to chlopak,ale ma malego i nie widac hahah :D Ja tez kocham grzyby,ale nie wiem czy mozna do konca w ciazy,wy jecie kochane czy slyszalyscie zeby unikac?

tb738ribfs156aj0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dziubnelam uduszonych a te plywajace w zupie omijam ze lzami w oczach a to dlatego, ze sa ciezkostrawne a w ciazy moj zoladek jest wybitnie wrazliwy. Taki francuski pieseł :)

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam zbierać grzyby, ale w ten weekend w naszym lesie jedynie kurki znaleźliśmy
    Jeść nie przepadam, tylko marynowane lubię i jem nadal normalnie

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarębinka wrote:
    Kilka dziubnelam uduszonych a te plywajace w zupie omijam ze lzami w oczach a to dlatego, ze sa ciezkostrawne a w ciazy moj zoladek jest wybitnie wrazliwy. Taki francuski pieseł :)

Mój żołądek również mało co mu odpowiada czasem siedząc nad obiadem myślę czy dam rade zjeść go do końca . Mój synuś dzisiaj poczuł swojego brata lub siostrzyczkę tak się przytulił mi do brzuszka że za chwile oderwał głowę i mówi bach bach i ała tak sie uśmiałam że łzy mi poleciały . A mój biedny synuś pomyślał pewnie głupia matka śmieje. A najsłodsze jest jak przychodzi i całuje brzucha i mówi dzidzi aaa...aaa..

Szczęśliwa Mamusia, guerretenshi, Nulka, Martusiazabka, Nel@ lubią tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, ja z Klementyną od początku wiedziałam, że będzie dziewczyna ;) Ale to było tak, że my chcieliśmy strasznie dziewczynkę i wszystko na dziewczynkę robiliśmy, więc tak pragnęłam bardziej niż przeczuwałam ;) A teraz na początku byłam pewna, że dziewczyna, ale jak z dnia na dzień okazywało się, że ciąża jest zupełnie inna, to zaczęłam podejrzewać chłopaka, a jednak pierwsze przeczucie się sprawdziło ;)

Szczęśliwa Mamusia, Madziula87 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Nutka cudowne chwile. Moj osmiolatek patrzy na brzuszek i czesto mowi o braciszku ale nie dotyka i nie przytula. Zastanawial sie jakis czas temu jak beda spac na jednym lozku i meczyl nas kilka dni zeby kupic pietrowe. Glosno wyraza swoje zdanie nt zabawek i tego ze on w nocy nie bedzie wstawal jak Mlody bedzie plakal bo przeciez do szkoly musi sie wyspac :) i ze jak koledzy beda przychodzic to on nie bedzie pilnowal Mlodego. Taki jest maly-dorosly. Jak by nie bylo to roznica wieku nie jest mala. W grudniu bedzie 8 lat i 7 miesiecy.

milky way lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój cioteczny brat 4-letni, jak się dowiedział, że będzie miał rodzeństwo, to zaczął segregować zabawki i odkładać do pudła te "najlepsze", twierdząc, że nie da ich dziecku, bo mu obślini :D

zarębinka, Szczęśliwa Mamusia, guerretenshi, cudek2, baranosia, Nulka, Nel@, Madziula87, milky way, Isia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Ja nie wiem czemu mam przeczucie ze to chlopak,ciagle mowie Franek to Franek tamto :) Ciezko bedzie sie odzwyczaic jak okaze sie,ze to dziewczynka. A Wy dziewczyny mialyscie przeczucia co do plci i sie wam potwierdzily czy kompletnie bylo na odwrot? :D
    Ja i cała rodzina do brzucha mówiliśmy Maja aż Mai urosły jajka haha i będzie Antek ;)

polkosia, Nulka, Martusiazabka, Madziula87, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ