X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo chyba połówkowych w tym tyg :) Wszystkim Wam życzę zdrowych bąbelków i cudnych buziek. Jak wiekszość z Was bedzię miała już to za soba wtedy czas na mnie, już niecałe 2 tygodnie :)

guerretenshi, polkosia lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 21 tygodniu ciąży wg. belly. Szczęśliwa Mamusia mocno trzymam kciuki, choć przyznam że na Twoim miejscu trochę bym się bała po tak krótkim czasie, ale oby wszystko było dobrze i Maleństwo z Wami zostało :-)

Rety dziewczyny, jakie Wy macie duże brzuszki :O No w szoku jestem, ja mam malutki i nawet nie widać że w ciąży jestem, tylko jak bym parę kilo przybrała. W ogóle po tej mojej ostatniej wizycie u lekarza mam takiego jakiegoś dołka, nic mnie nie cieszy, ciągle tylko rozmyślam, że może rzeczywiście jestem taka gruba i tłusta jak to on twierdził :-(

W sobotę jedziemy z mężem nad morze, to trochę się zrelaksuję.

Co do imion, to u nas jeśli będzie dziewczynka to będzie Hania, a jeśli chłopiec to koniecznie Jan - po moim dziadku. W ogóle to była taka historia, mój dziadek zmarł ponad 7 lat temu. Byłam z nim bardzo związana, w tamtym roku byłam w ciąży i cały czas kilka razy w tygodniu dziadek bardzo źle mi się śnił. Jak się później okazało miałam pusty pęcherzyk ciążowy, miałam zabieg łyżeczkowania a po zabiegu jak wróciłam wieczorem do domu znów mi się dziadek przyśnił zupełnie inny. Podszedł do mnie, przytulił i powiedział ze następnym razem wszystko będzie dobrze - i rzeczywiście jest. Dlatego też chciałam dziadka w ten sposób uczcić :-) Wiem, że to może zwykły zbieg okoliczności ale dla mnie ma ogromne znaczenie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 11:23

cudek2, Martusiazabka, Angela B-D lubią tę wiadomość

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    dziewczynki czy do tej tabelki można się samemu dopisać ;)?

Smiało, ja tak właśnie uczyniłam :)

Angela B-D lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Mnie z żabą, nie wiem czemu :P. Chyba z jakiejś bajki musiałam to zapamiętać.
    a mi z prison break'iem :D tam był taki więzień o imieniu Theodore ;)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ja nie widzę żadnej kreski
    Wiem że bardzo pragniesz tego dziecko ale w obecnej sytuacji to chyba nawet lepiej że jej tam nie ma
    Zrób tą betę na wszelki wypadek i wylecz się :) tsh badałaś?

Szczęśliwa Mamusia, polkosia lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie Teodor kojarzy się z facetem z klasą! Z poczuciem humoru itd. Taki był wychowawca mojej mamy w szkole- matematyk. A teraz imię Teodor nosi ukochany miś Szymka. O ten. Zawsze z nim słodko śpi

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58aef3cd8734.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 12:13

guerretenshi, Nulka, Isia86, Szczęśliwa Mamusia, Madziula87, Krakuska, kalina123, Julia--natalia, zarębinka, Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teodor to tez jest jedna z wiewiorek z Alwin i wiewiórki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 13:20

Isia86, Martusiazabka lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakas przezroczysta woda mi z sutkow wyplynela . Mialyscie tak ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 13:15

Martusiazabka lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek miś jak miś ale jaki synek śliczny :)

cudek2 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Dziewczyny jakas przezroczysta woda mi z sutkow wyplynela . Mialyscie tak ?
    Baranosia chyba ostatnio wspominała że jej leci

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teodor mnie się kojarzy ze słoniem z bajki chociaż nie wiem czy taka powstała ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziołszki dzizys dzizys dzizys!!!

Noszę pod sercem córeczkę !!! :) :) :)
    Malutka wazy 400 g :) tak pieknie sobie siedzi w brzuchalu :) no i oczywiscie spala :)
    A ja znow duphaston, no spa i magnezin na bole podbrzusza i krocza. I lezenie wiec z wyjazdu nad morze nici. Na pewno nie w najblizszym czasie. Moze 19go sie cos zmieni po nastepnej wizycie.

Ktora z Was obiecalam ozlocic? :)

Tak bardzo sie ciesze :) i wiecie co? Marzenia sie spelniaja! :)

Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, Madziula87, Barcia, guerretenshi, kalina123, Isia86, Martusiazabka, palma, makalotia, Chamomilla, polkosia, RedLady, Koska 88, cudek2, AniaKami, Izieth, Nel@ lubią tę wiadomość

• Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarąbinka, gratulacje! :D

A ja się taaaak wystraszyłam przed chwilą osy, ktora mi do pokoju wleciala. Od dzieciństwa mam fobie i niestety, ale jak jakąś widzę to jest krzyk i ucieczka. No i narobilam rabanu na cały dom.. :) pewnie dziecko tym krzykiem wystraszylam, ale naprawdę nad tym nie panuje choć bym chciala heh. Osa chyba też się wystraszyla, bo aż wyleciała :D

guerretenshi, zarębinka, Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

f5ecb90bd2.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, my zawsze jesteśmy piękne, tylko brak nam wiary w siebie :p
    i podziwiam, że jeszcze nie pognałaś na bete. Ja bym nie wytrzymała do jutra. i tak siedzę jak na szpilach.
    kupiłam pełno warzyw. i ogromną paczkę żelków z lukrecją. umieram od słodyczy, a miało być tak zdrowo XD

Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. dawno mnie nie było bo najpierw byłam na wakacjach a potem nie miałam dostępu do neta...

Ja po wczorajszym połówkowym.
    Teraz to już jestem zakręcona co do płci dziecka.
    Najpierw był chłopcem, potem to była dziewczynka... Potem nie chciało się pokazać. potem znowu było chłopcem a wczoraj znowu było dziewczynką... No i w końcu nie wiem co mam w brzuszku :(
    A tak poza tym z dzieckiem wszystko dobrze, i bardzo jest ruchliwe :)

(nie wiem czy uda mi się was nadrobić, więc jeśli napiszę na temat już omawiany, to sorry :D )

zarębinka, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, Isia86, cudek2, Izieth lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarębinka super :) wierzysz że to córa? bo ja w swoją jakoś nie wierzę :D gdyby mi powiedział że to chłopak to byłabym na 100% pewna a tu mam wątpliwości
    nawet ciężko przełamać mi się aby coś kupić dziewczęcego, ale chyba zaryzykuję, najwyżej sprzedam :)
    jeszcze koleżanka w pracy mi dziś opowiadała że 2 dni temu w jej rodzinie urodził się chłopczyk a całą ciąże był dziewczynką i na porodówce taka niespodzianka :D cała wyprawka do wymiany, pokój do przemalowania

82doroeqdnooy9dr.png
  • dzastmi Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Baranosia chyba ostatnio wspominała że jej leci
    Mi w 14 tygodniu w nocy wyciekła siara z obu piersi. I to całkiem sporo. Później jeszcze 2 razy mi się zdarzyło, również w nocy ale już zdecydownie mniej. Mąż się smiał że przeciekam i prosił żebym go obudziła nastepnym razem to spróbuje .... ehh Ci faceci

Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

0d1ydqk318xlcxjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barcia :) dziekuje :)

Niech tylko puszcza mnie te nieprzyjemne spiecia brzucha a staje i robie tort nalesnikowy mmmm to sie moje chłopaki uciesza podwojnie :)

W niedziele ubiegla obiecalam sobie, ze od tego tyg nol lody nol czoklit nol ewry co slodkie i trwam tak trzeci dzien i wytrwam do konca bo teraz juz ciezko a gdzie tam do konca :)

Jak juz wiem, ze to coreczka to teraz moge zasiasc i kminic tak na serio serio imie :) poczatkowo rozwazalam Sabine, Brygide, Hanne (jak moja zyjaca (!) tesciowa) a dzis mi tak wpadlo do glowy Adrianna-Ada-Adulka :)...

Aaa i termin porodu przesunal mi sie na 7 grudnia. Choc cos czuje, ze na moje imieniny w koncowce listoada juz Ksiezniczka bedzie z Nami.
    Do dzis dnia to ja byłam jedyna Ksiezniczka dla mojego męża :) a chwile po tym jak dowiedzial sie ze bedzie coreczka to westchnal ' moja mala Ksiezniczka' :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, a masz fotki płci?

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    zarębinka super :) wierzysz że to córa? bo ja w swoją jakoś nie wierzę :D gdyby mi powiedział że to chłopak to byłabym na 100% pewna a tu mam wątpliwości
    nawet ciężko przełamać mi się aby coś kupić dziewczęcego, ale chyba zaryzykuję, najwyżej sprzedam :)
    jeszcze koleżanka w pracy mi dziś opowiadała że 2 dni temu w jej rodzinie urodził się chłopczyk a całą ciąże był dziewczynką i na porodówce taka niespodzianka :D cała wyprawka do wymiany, pokój do przemalowania

Kalina :) Ty, wiesz ze obok ogromnej radosci na wiesc o coreczce czuje jakby lek a nawet niesmialosc :) byc moze dlatego ze z kolejnym chlopcem bylo by latwiej jak na drugiej czesci meczu, takie odgrzewanie tego co juz smakowalam a tu bach mimo ze forma ta sama to jednak ... i tak odrobina niedowierzania czai sie gdzies z tylu glowy, ale chcialam to bieeeeere garsciami. Przeciez duża dziewczyna juz jestem, dam rade :)

Wybaczcie ze raz wstawiam polskie litery raz nie ale nadaje z tele a ta klawiatura ciut oslabia nerwy. Wybaczcie bo mimo, ze mnie to do szalu doprowadza jak czytam sama takie babole wale ale to sila wyzsza.

Juhuuuu grzmi, wieje i kropi :)

Martusiazabka, Angela B-D lubią tę wiadomość

‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ