Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
baranosia gratuluje chlopca! :*
Trzymam kciuki za resztę wizytujacych
Ja dopiero wstałam a do lekarza lece na 15.30. Lekkiego stresa mam
Szczęśliwa Mamusia ja strasznie mocno trzymam kciuki za tą betę
Miłego dnia kochane :*aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
perl waga obliczana jest na podstawie długości kończyn i obwodów głowy i brzucha, wystarczy inaczej o mm ustawić kursor i już masz inną wagę
Poza tym na tym etapie dzieci już rosną swoim tempem, skądś muszą się brać te różnice w wadze urodzeniowej a zarówno 3kg i 4kg to są zdrowe bobasy a przecież ten 1kg to ogromna różnica
ja sobie porównałam usg połówkowe moich dzieci, wartości są inne bo czas wykonania to 2tyg rożnicy ale te same parametry mają największe i najmniejszenajstarsza noga a najmłodszy brzuszek, nie miałabym nic przeciwko gdyby byli podobni
strasznie jestem ciekawa czy będą
Isia86 lubi tę wiadomość
-
Cudek, ja też mam brzuszek dość nisko. Widocznie taka nasza "uroda", więc się nie martw. Też będę mieć synka a wiadomo, że brzuszki na chłopaka są nisko. W ogóle ostatnio usłyszałam komentarz od starszej sprzedawczyni. Kupowałam ubranka w jej sklepie a ona do mnie, że skoro rodzę w grudniu to brzuch mam bardzo duży i cytuję: Będę bardzo gruba pod koniec ciąży.
Nie wiem o czym ona pier.... Skoro startowałam z wagą 51 kg a teraz ważę 57. Rzeczywiście jestem wielorybem według starszej otyłej sprzedawczyni
Też się pochwalę moim brzuszkiem za chwilę jak mi się uda wkleić zdjęcie. Pozdrawiam grudniowkiMartusiazabka, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Nita, dla niektórych 60 kg to wieloryb
Mam koleżankę 48 kg przy 170 (anoreksja prawie) i ona się odchudza. Ja do niej, spójrz na mnie, co ja mam powiedzieć. Odpowiedziała: "Ale Ty dobrze wyglądasz!"
Nita lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dotty84 wrote:Nas naszyły wątpliwości co do imienia Helenka... i chyba jednak będzie Zosia..? Ehh, strasznie trudne decyzje przed nami
Też mam watpliwości co do Matyldy, bo zdrabnia się tak samo. Klementyna - Klementysia - Tysia. Matylda - Matysia - Tysia. Czasem Tusia. Lipa. Nie ma fajnych zdrobnień więcej... Ale Matylda tak mi się podoba! Tak samo Małgorzata. Ale Gosia już kompletnie nie. Zosia jest cudowne, ale teraz tyle Zoś... Ja dlatego odpuszczam to imię, chociaż moja cudowna prababcia była ZofiaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Angela malusi masz ten brzuszek. A co będzie, córa?
Polkosia, no ta sprzedawczyni była otyłą kobietą po 60tce a według niej to ja będę wyglądać jak wieloryb, bo już mam duży brzuch. Niektórzy ludzie są bezczelni naprawdę.
Co do sikania w nocy, czasem wstaję ze 3 razy a czasem mam noc, że wstanę tylko raz na siku i jest ok. Pisałyście coś o wydzielinie z piersi. Mi nic takiego nie leci. W ogóle piersi mam małe i w ciąży mało co mi urosły. Na początku ciąży były bolące i twarde jak kamień, w 7 tygodniu wszystko przeszło i piersi są normalne, nieciążowe, żadnych żyłek mi nie widać, biustonosz jedynie miseczka większa i to wszystko. Czasem się zastanawiam czy mi w ogóle mleko się wytworzy i będę w stanie nakarmić dziecko? -
Polkosia fajny brzuch i biorąc pod uwagę to ,że jesteśmy na podobnym etapie ciąży aż zapytałam męża czy też już taki mam ;p
Wróciłam właśnie z pobierania krwi i jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłam pielęgniarza jakoś mało spotykany widok ale sympatyczny i nawet dał mi probówki na mocz. -
Hej
Gratuluje połówkowych, ale już duże te nasze dzieciaczki
Szczęśliwa trzymam za Ciebie kciuki
Polkosia piękny masz brzuszek:) Angela a twój to jest mikroskopijny nikt by nie poznał, że jesteś w ciąży. Nita moim zdaniem masz brzuszek w sam raz jak na ten tydzień ciąży - dziwna babaU mnie w końcu pokazał się brzuszek ciążowy a poznaję to po tym, że ludzie w tramwaju ukradkowo na mnie zerkną a potem udają, że mnie nie widzą żeby mi miejsca nie ustąpić
Moja siostra, która mnie nie widziała 2 tygodnie była zaskoczona przyrostem mojego brzuszka
Odnośnie wstawania w nocy do łazienki to na razie przytrafiło mi się tylko raz, ale generalnie rano to już musze się szybko po przebudzeniu do łazienki zbierać
Dziewczyny a nie macie problemu z drętwieniami kończyn? Mi ostatnio ciągle w nocy prawa ręka drętwieje tak, że mnie to budzi i muszę ją rozmasowywać żeby mi czucie wróciło.Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, Isia86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, piękne macie brzuszki i te mniejsze i te większe.
polkosia Matylda bardzo ładne imię
Nita wielkością piersi a raczej małością się nie przejmuj, ja też mam małe a pierwszego syna wykarmiłam bez problemu.
Pozdrawiampolkosia, Martusiazabka, Isia86, Izieth lubią tę wiadomość