X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Staś jest leniuchem, bo na każdym usg siedzi na dupce i po kopniakach, które czuję tylko w dole brzucha wiem, że pomiędzy jednym a drugim usg też się nie przekręca głową w dół. Jestem ciekawa czy jeszcze się przekręci. Widać nie w smak mu wisieć do góry nogami :P Za jakieś 2 tyg zacznę robić ćwiczenia, które może zachęcą go, żeby się jednak przekręcił.

jej odbicie lubi tę wiadomość

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowe hormony chyba złagodziły mój czasami ciężki charakterek, sam mąż odpowiada komuś kto się pyta o moje humory, że jestem spokojniejsza niż przed ciążą. Co do porodu raz się kompletnie nie boję i nie mogę się doczekać po czym zaraz wpadam w panikę i najchętniej bym nie rodziła ;)

tb738ribfs156aj0.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez odczuwam ze w ciazy jestem bardziej spokojniejsza niz przed za to maz zrobil sie bardziej humorzasty.

cudek2, Martusiazabka lubią tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kopniakow to moja mnie bardzo mocno masakruje po zebrach czy to leze na boku czy chodze czy siedze. Mam wrazenie ze ona tylko spi w nocy kiedy ja spie bo nawet jak w dzien leze to i tak mnie kopie. A najlepsze jest to ze tylko troszke sie porusze i ona od razu tez zaczyna.

j36regz209hdv9cb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy planujecie chustować dziecko? Chustowała już któraś z was? Ja planuję, slyszałam dużo dobrego, między innymi obciążenie dla kręgosłupa no i bliskość z maluchem, ale też zależy czy mały będzie chciał w takiej chuście przebywać. Są dzieci, które nie lubią. Na razie powoli zapoznaje się z tematem, czytam, oglądam filmiki jak zawiązywać.
    U Afrykanek wygląda to tak prosto, biorą byle jaką chustę, dziecko na plecy obwiązane i heja na pole pracować. ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, mam tak samo, moja mała też siedzi na pupie, ciekawe czy się zechce obrócić...

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam do apteki po ratunek na kręgosłup. Niestety nie dostałam nic bo maści żadnych nie wolno jedyne co można to paracetamol przeciwbólowo.

Ale babka w aptece nastraszyła mnie że takie bóle mogą być zwiastunem zbliżającego się porodu więc leżę osrana lekko mówiąc...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj obudziłam z górą po lewej stronie brzucha i miałam tak pierwszy raz, pewnie Młody się tyłkiem wypina do matki ;). Co do ruchów to też czuję je tylko w dole brzucha.

Baranosia hmm niestety nie wiem czy aptekarka miała rację czy nie ale mam nadzieję ,że to nie tak jak mówi.

• Werix Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerrentenshi, to ten Twój Piotrek to szaleniec ;p

Nita, ja chcę chustować, już nawet chustę kupiłam. Trenowałam kilka wiązań na lalce. Zobaczymy, czy mały to polubi. Chcę mieć wolne ręce raz na jakiś czas ;p

Baranosia, nie wiem, czy farmaceutka ma rację, ale nie powinna tak mówić. Przecież Cie nie badała, nie prowadzi Twojej ciąży, nic o Tobie nie wie, a stresuje.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleciła ciepły termofor i za to jestem jej wdzięczna <3

Ogólnie chodziło jej o to że jak ból utrzymuje się dłużej to warto to skonsultować z lekarzem

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, aptekarka ma rację na temat bólu kręgosłupa i zbliżającego się porodu, ale... To byłby taki ból, że byś nie mogła normalnie funkcjonować, zapewne milion razy silniejszy niż ten, który masz obecnie. Maluch Ci uciska po prostu, poza tym to jest waga do noszenia. Polecam ćwiczenia na kręgosłup dla ciężarnej. Są na YouTube filmiki, ćwiczenie jest proste i trwa kilka minut a przynosi ulgę. No i oczywiście ciepły kompres. Niech Ci małż tam trochę rozmasuje.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten termofor z pestkami wiśni i powiem Wam że to jest cud techniki :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też go mam i na ból głowy stosuję.

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie go podgrzewa :D? Co do boli, to Piotrek powinien byc juz dawno na swiecie bo od 10 tc ciagle cos boli.
    Dziewuszki w ciazy 2+. To norma ze w brzuchu robi sie takie cisnienie? Glupi twardnieje, do tego boli, rozpycha od srodka. I ciagnie go grawitacja. Juz nawet podkladanie poduszki pod niego na noc nie pomaga a w ciagu dnia mam wrazenie ze mi spadnie. Kazdy kolejny dzien zamienia sie w koszmar. Do tego zastanawiam sie jak tam szyjka bo bol juz prawie ciagly.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkładam na 1min do mikrofali :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, jaką chustę kupiłaś? Doradzisz coś? Bo tam są zdaje się różne rozmiary...

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje jak rusza rączkami w obu pachwinach,czasami bardzo nisko. Caly czas mam twardnienia. Biore nospe i magnez ale niewiele pomaga.
    moj dzidzius w 31 tyg wazyl 2 kg, wiec teraz chyba prawie 2,5 ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 23:59

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi ja nie wiem, ja ci nie pomogę ani nic nie doradzę niestety w tym temacie bo mnie nic nie boli
    Albo ja mam jakiś dziwny brzuch, albo spokojne dzieci albo się w ogóle nie wczuwam i wszystko uznaję za normę :P dobrze że ja nie muszę czekać na poród sn bo jeszcze bym przeoczyła :D
    Ja jedyne co czuję to momentami napiętą skórę miejscowo jakbym miała siniaka w tym miejscu ale to mija jak mała zmieni pozycję

82doroeqdnooy9dr.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Daaawno nie pisalam. Niestety czasu na forum brak, co innego Facebook ;)
    Zagladam tylko na moment....
    Nita, ja bede chustowac.
    Nosilam tak starsze i bardzo mi sie to podobalo.
    Kupilam chuste tkana, r 5 (dluga na 4.2m)
    Rozmiar dobiera sie do wzrostu/rozmiaru ubran,im on wiekszy tym dluzsza ma byc chusta.
    Jak masz pytania, pisz.

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cudownie, że z Mysią lepiej! Wreszcie jakieś pozytywne wiadomości! ❤️

Isia86 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ