X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super wiadomosc, a co dokladnie Zarębinka napisala? Juz lekarze zdiagnozowali co jej dolegalo?

• Werix Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, kupiłam chustę tkaną na allegro od azimi. Jest tania, a że nie używałam chust i nie wiem, czy małemu się spodoba, nie chciała inwestować w chustę za 200 pln. Czytałam o tych chustach na forum mam chustujących, które dostały ją na testy i pozytywnie się wypowiadały. Szczególnie dla początkujących. Co do rozmiaru na stronie sprzedawcy wszystko jest dokładnie opisane. Ja kupiłam r. 4,5 m na rozmiar 38/40, tak by pasowała i na mnie i na narzeczonego.

Prosimy o więcej szczegółów na temat Mysi:)

Azor, odezwij się!

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parametry się poprawiają, zeszła opuchlizna, serduszko się unormowalo i mają ją odłączyć od respiratora!!!

Dobrawa, Werix, Isia86, Martusiazabka, cudek2, Fuksja90, Krakuska, Majanna, milky way, Dagn_, Olcia..89, polkosia lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy juz pierwsza rozpakowana grudniowa mame :)

j36regz209hdv9cb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet dwie rozpakowane!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści, oby żadnemu z naszych dzieciaczkow już się nigdzie nie spieszyło.

tb738ribfs156aj0.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Mam ten termofor z pestkami wiśni i powiem Wam że to jest cud techniki :)
    Mysle ze to fajna sprawa,i ladnie pachnie,ale ja nie mam mikrofali,to chyba bez sensu w moim przyoadku.
    A tak w ogole to witam niedzielnie :)
    Ja juz od 7 na nogach ,budze sie razem z synem,choc bym pospala dluzej ;)

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gurretenshi (skad ty taki nick wytrzasnelas,nie bylo czegos latwiejszego wymyslic :D )
    Ty sie trzymaj,musisz dotrwac przynajmniej do 37 tyg jak nie dluzej :)
    Jak to dobrze ze u mnie spokojnie

Wszyscy w domu :)
  • Werix Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 5 obudzona ;p ale tu akurat budzi mnie narzeczony, który nie wiem, jakim cudem, ale potrzebuje mało snu i jak pójdzie spać o 23, to budzi się o 5. Ja to mogę spać nawet 10 h.

Ja kupiłam kompres żelowy, który można używać i na zimno i na ciepło. Można ogrzać w ciepłej wodzie.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My śpimy z dyskomfortem ostatnio ponieważ regularnie boli mnie podbrzusze od paru dni,a nie wiem co jest tego powodem i trochę się denerwuje,do tego mała od wczoraj prawie się nie rusza,przekreciła sie czy co? U nas dzisiaj już w końcu 32 tydzień,jeszcze dwa miesiące :)

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa możesz go podgrzewać w piekarniku :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Parametry się poprawiają, zeszła opuchlizna, serduszko się unormowalo i mają ją odłączyć od respiratora!!!

Cudowne wieści! :) teraz musi być już tylko dobrze, z nami wszystkimi :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja dzisiaj pospałam do 10 bo niedziela to jedyny dzień przy remoncie gdy mogę pospać.

Miałam robić czerwoną kapustę do obiadu i co wylądowałam na forum ;p

• Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja chciałam Was podpytać czy bierzecie pod uwagę zdeponowanie krwi pępowinowej?? Czy może już macie jakieś doświadczenia w tym temacie lub spotkałyście się z opiniami na ten temat?:) Pytam bo decyzję trzeba podjąć na kilka tygodni przed porodem żeby podpisać umowę z firmą ubezpieczeniową i bankiem komórek, a ja ciągle się zastanawiam....

iv09krhmt6v0g5nu.png[/url]
  • Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i może wiecie już na co będziecie szczepiły?czy już o tym myślałyście?:) Czy może Wasze młodsze dzieci były szczepione na wszystko czy z czegoś rezygnowałyście? Miłej,spokojnej niedzieli tak przy okazji;)

iv09krhmt6v0g5nu.png[/url]
  • Włoszka Znajoma

Wysłany: 23 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn na Facebook pod jakim hasłem można szukać?

Ja wykończona, dwa dni jako kierowca wszystkim robiłam na zawołanie po całej Wawie i dzisiaj wymiękam. Ostatni kurs i do łóżka.
    Ja będę szczepić tradycyjnymi szczepionkami, tak samo jak mnie szczepiono.

Włoszka
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja syna szczepiłam na wszystko tylko rozłożone trochę w czasie (6w1 i wszystkie dodatkowe) córkę też planuję szczepić na wszystko

Krwi pępowinowej nie deponuję, nie jestem przekonana, prędzej, jeśli już w ogóle bym oddawała to do publicznego banku krwi pępowinowej niż na własny użytek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 14:02

82doroeqdnooy9dr.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka 86 wrote:
    Hej, ja chciałam Was podpytać czy bierzecie pod uwagę zdeponowanie krwi pępowinowej?? Czy może już macie jakieś doświadczenia w tym temacie lub spotkałyście się z opiniami na ten temat?:) Pytam bo decyzję trzeba podjąć na kilka tygodni przed porodem żeby podpisać umowę z firmą ubezpieczeniową i bankiem komórek, a ja ciągle się zastanawiam....
    Już o tym pisałysmy.krwi pępowinowej nie pobieram- po licznych info od mądrych ludzi z tej branży. W naszym kraju nie ma warunków do jej przechowywania dłużej niż do 8 lat i nie ma możliwości jej namnożania, a ta ilość pobrana przy porodzie nie jest wystarczająca do terapii. Poza tym krew nie będzie przeznaczona dla dziecka od którego jest pobrana tylko np dla rodzeństwa ewentualnie. Za dużo zagmatwania...
    Szczepilam w szpitalu na wzwb i gruźlicę- teraz zamiast euvaxu planuje kupić energix. Potem wszystkie dawki 6w1 i dwa razy pneumo. Po drugiej dawce pneumo Szymi czuł się źle, pojawiły się pęcherzyki na skórze, więc z trzeciej zrezygnowałam. Nie Szczepilam na odre swinke różyczke- początek ciąży, odraczamy ile się da.
    U nas nadal pod górkę. .. boli to spojenie. Jutro mam dodatkowa wizytę u gina. Zobaczymy co mi powie. Mam nadzieję, że bez jakiś złych informacji ;(
    2ego listopada mam normalna wizytę u swojego lekarza i ustalenie terminu cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 14:14

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam na spacerze i troszke bolal mnie brzuch , ale juz tak bolal mnie wczesniej podczas chodzenia , takie napinanie sie macicy i uczucie parcia na pecherz. Zawsze przyechodzilo jak zwolnilam , albo przysiadlam i dzis tez , tylko , ze po powrocie zauwazylam na wkladce kilka kropel czerwonej krwi zmieszanej ze sluzem. Nie boli mnie nic , moze troszke zajmuje. Myslicie, ze to juz powazna sprawa I trzeba do szpitala, czy moze jutro do ginekologa na konsultacje ?

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pobieraliśmy krew pępowinową i przechowujemy w banku w Krk. Opłaciliśmy 10 lat z góry. Przez ten czas medycyna może pójść tak do przodu, że nie można mówić, że się nie przyda albo zmarnuje. Ale każdy sam decyduje. A do publicznego banku zawsze warto oddać - nie ponosimy żadnych kosztów, a kogoś może uleczyć z różnych chorób. I to nieprawda, że ilość jest za mała. Są już w PL przypadki wyleczeń na przykład z SN za pomocą krwi pępowinowej.

Szczepiliśmy tylko 6w1. Rota i pneumokoki nie. Matylda ten sam schemat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 15:02

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ