X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super wiadomosc, a co dokladnie Zarębinka napisala? Juz lekarze zdiagnozowali co jej dolegalo?

• Werix Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, kupiłam chustę tkaną na allegro od azimi. Jest tania, a że nie używałam chust i nie wiem, czy małemu się spodoba, nie chciała inwestować w chustę za 200 pln. Czytałam o tych chustach na forum mam chustujących, które dostały ją na testy i pozytywnie się wypowiadały. Szczególnie dla początkujących. Co do rozmiaru na stronie sprzedawcy wszystko jest dokładnie opisane. Ja kupiłam r. 4,5 m na rozmiar 38/40, tak by pasowała i na mnie i na narzeczonego.

Prosimy o więcej szczegółów na temat Mysi:)

Azor, odezwij się!

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parametry się poprawiają, zeszła opuchlizna, serduszko się unormowalo i mają ją odłączyć od respiratora!!!

Dobrawa, Werix, Isia86, Martusiazabka, cudek2, Fuksja90, Krakuska, Majanna, milky way, Dagn_, Olcia..89, polkosia lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy juz pierwsza rozpakowana grudniowa mame :)

j36regz209hdv9cb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet dwie rozpakowane!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści, oby żadnemu z naszych dzieciaczkow już się nigdzie nie spieszyło.

tb738ribfs156aj0.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Mam ten termofor z pestkami wiśni i powiem Wam że to jest cud techniki :)
    Mysle ze to fajna sprawa,i ladnie pachnie,ale ja nie mam mikrofali,to chyba bez sensu w moim przyoadku.
    A tak w ogole to witam niedzielnie :)
    Ja juz od 7 na nogach ,budze sie razem z synem,choc bym pospala dluzej ;)

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gurretenshi (skad ty taki nick wytrzasnelas,nie bylo czegos latwiejszego wymyslic :D )
    Ty sie trzymaj,musisz dotrwac przynajmniej do 37 tyg jak nie dluzej :)
    Jak to dobrze ze u mnie spokojnie

Wszyscy w domu :)
  • Werix Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 5 obudzona ;p ale tu akurat budzi mnie narzeczony, który nie wiem, jakim cudem, ale potrzebuje mało snu i jak pójdzie spać o 23, to budzi się o 5. Ja to mogę spać nawet 10 h.

Ja kupiłam kompres żelowy, który można używać i na zimno i na ciepło. Można ogrzać w ciepłej wodzie.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My śpimy z dyskomfortem ostatnio ponieważ regularnie boli mnie podbrzusze od paru dni,a nie wiem co jest tego powodem i trochę się denerwuje,do tego mała od wczoraj prawie się nie rusza,przekreciła sie czy co? U nas dzisiaj już w końcu 32 tydzień,jeszcze dwa miesiące :)

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa możesz go podgrzewać w piekarniku :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Parametry się poprawiają, zeszła opuchlizna, serduszko się unormowalo i mają ją odłączyć od respiratora!!!

Cudowne wieści! :) teraz musi być już tylko dobrze, z nami wszystkimi :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja dzisiaj pospałam do 10 bo niedziela to jedyny dzień przy remoncie gdy mogę pospać.

Miałam robić czerwoną kapustę do obiadu i co wylądowałam na forum ;p

• Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja chciałam Was podpytać czy bierzecie pod uwagę zdeponowanie krwi pępowinowej?? Czy może już macie jakieś doświadczenia w tym temacie lub spotkałyście się z opiniami na ten temat?:) Pytam bo decyzję trzeba podjąć na kilka tygodni przed porodem żeby podpisać umowę z firmą ubezpieczeniową i bankiem komórek, a ja ciągle się zastanawiam....

iv09krhmt6v0g5nu.png[/url]
  • Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i może wiecie już na co będziecie szczepiły?czy już o tym myślałyście?:) Czy może Wasze młodsze dzieci były szczepione na wszystko czy z czegoś rezygnowałyście? Miłej,spokojnej niedzieli tak przy okazji;)

iv09krhmt6v0g5nu.png[/url]
  • Włoszka Znajoma

Wysłany: 23 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn na Facebook pod jakim hasłem można szukać?

Ja wykończona, dwa dni jako kierowca wszystkim robiłam na zawołanie po całej Wawie i dzisiaj wymiękam. Ostatni kurs i do łóżka.
    Ja będę szczepić tradycyjnymi szczepionkami, tak samo jak mnie szczepiono.

Włoszka
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja syna szczepiłam na wszystko tylko rozłożone trochę w czasie (6w1 i wszystkie dodatkowe) córkę też planuję szczepić na wszystko

Krwi pępowinowej nie deponuję, nie jestem przekonana, prędzej, jeśli już w ogóle bym oddawała to do publicznego banku krwi pępowinowej niż na własny użytek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 14:02

82doroeqdnooy9dr.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka 86 wrote:
    Hej, ja chciałam Was podpytać czy bierzecie pod uwagę zdeponowanie krwi pępowinowej?? Czy może już macie jakieś doświadczenia w tym temacie lub spotkałyście się z opiniami na ten temat?:) Pytam bo decyzję trzeba podjąć na kilka tygodni przed porodem żeby podpisać umowę z firmą ubezpieczeniową i bankiem komórek, a ja ciągle się zastanawiam....
    Już o tym pisałysmy.krwi pępowinowej nie pobieram- po licznych info od mądrych ludzi z tej branży. W naszym kraju nie ma warunków do jej przechowywania dłużej niż do 8 lat i nie ma możliwości jej namnożania, a ta ilość pobrana przy porodzie nie jest wystarczająca do terapii. Poza tym krew nie będzie przeznaczona dla dziecka od którego jest pobrana tylko np dla rodzeństwa ewentualnie. Za dużo zagmatwania...
    Szczepilam w szpitalu na wzwb i gruźlicę- teraz zamiast euvaxu planuje kupić energix. Potem wszystkie dawki 6w1 i dwa razy pneumo. Po drugiej dawce pneumo Szymi czuł się źle, pojawiły się pęcherzyki na skórze, więc z trzeciej zrezygnowałam. Nie Szczepilam na odre swinke różyczke- początek ciąży, odraczamy ile się da.
    U nas nadal pod górkę. .. boli to spojenie. Jutro mam dodatkowa wizytę u gina. Zobaczymy co mi powie. Mam nadzieję, że bez jakiś złych informacji ;(
    2ego listopada mam normalna wizytę u swojego lekarza i ustalenie terminu cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 14:14

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam na spacerze i troszke bolal mnie brzuch , ale juz tak bolal mnie wczesniej podczas chodzenia , takie napinanie sie macicy i uczucie parcia na pecherz. Zawsze przyechodzilo jak zwolnilam , albo przysiadlam i dzis tez , tylko , ze po powrocie zauwazylam na wkladce kilka kropel czerwonej krwi zmieszanej ze sluzem. Nie boli mnie nic , moze troszke zajmuje. Myslicie, ze to juz powazna sprawa I trzeba do szpitala, czy moze jutro do ginekologa na konsultacje ?

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pobieraliśmy krew pępowinową i przechowujemy w banku w Krk. Opłaciliśmy 10 lat z góry. Przez ten czas medycyna może pójść tak do przodu, że nie można mówić, że się nie przyda albo zmarnuje. Ale każdy sam decyduje. A do publicznego banku zawsze warto oddać - nie ponosimy żadnych kosztów, a kogoś może uleczyć z różnych chorób. I to nieprawda, że ilość jest za mała. Są już w PL przypadki wyleczeń na przykład z SN za pomocą krwi pępowinowej.

Szczepiliśmy tylko 6w1. Rota i pneumokoki nie. Matylda ten sam schemat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 15:02

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ