Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nita, kupiłam chustę tkaną na allegro od azimi. Jest tania, a że nie używałam chust i nie wiem, czy małemu się spodoba, nie chciała inwestować w chustę za 200 pln. Czytałam o tych chustach na forum mam chustujących, które dostały ją na testy i pozytywnie się wypowiadały. Szczególnie dla początkujących. Co do rozmiaru na stronie sprzedawcy wszystko jest dokładnie opisane. Ja kupiłam r. 4,5 m na rozmiar 38/40, tak by pasowała i na mnie i na narzeczonego.
Prosimy o więcej szczegółów na temat Mysi:)
Azor, odezwij się!

-
Mysle ze to fajna sprawa,i ladnie pachnie,ale ja nie mam mikrofali,to chyba bez sensu w moim przyoadku.baranosia wrote:Mam ten termofor z pestkami wiśni i powiem Wam że to jest cud techniki

A tak w ogole to witam niedzielnie
Ja juz od 7 na nogach ,budze sie razem z synem,choc bym pospala dluzej
Wszyscy w domu
-
Ja od 5 obudzona ;p ale tu akurat budzi mnie narzeczony, który nie wiem, jakim cudem, ale potrzebuje mało snu i jak pójdzie spać o 23, to budzi się o 5. Ja to mogę spać nawet 10 h.
Ja kupiłam kompres żelowy, który można używać i na zimno i na ciepło. Można ogrzać w ciepłej wodzie.
-
My śpimy z dyskomfortem ostatnio ponieważ regularnie boli mnie podbrzusze od paru dni,a nie wiem co jest tego powodem i trochę się denerwuje,do tego mała od wczoraj prawie się nie rusza,przekreciła sie czy co? U nas dzisiaj już w końcu 32 tydzień,jeszcze dwa miesiące
-
Hej, ja chciałam Was podpytać czy bierzecie pod uwagę zdeponowanie krwi pępowinowej?? Czy może już macie jakieś doświadczenia w tym temacie lub spotkałyście się z opiniami na ten temat?
Pytam bo decyzję trzeba podjąć na kilka tygodni przed porodem żeby podpisać umowę z firmą ubezpieczeniową i bankiem komórek, a ja ciągle się zastanawiam....
[/url] -
Dziewczyn na Facebook pod jakim hasłem można szukać?
Ja wykończona, dwa dni jako kierowca wszystkim robiłam na zawołanie po całej Wawie i dzisiaj wymiękam. Ostatni kurs i do łóżka.
Ja będę szczepić tradycyjnymi szczepionkami, tak samo jak mnie szczepiono.Włoszka -
Ja syna szczepiłam na wszystko tylko rozłożone trochę w czasie (6w1 i wszystkie dodatkowe) córkę też planuję szczepić na wszystko
Krwi pępowinowej nie deponuję, nie jestem przekonana, prędzej, jeśli już w ogóle bym oddawała to do publicznego banku krwi pępowinowej niż na własny użytekWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 14:02

-
Już o tym pisałysmy.krwi pępowinowej nie pobieram- po licznych info od mądrych ludzi z tej branży. W naszym kraju nie ma warunków do jej przechowywania dłużej niż do 8 lat i nie ma możliwości jej namnożania, a ta ilość pobrana przy porodzie nie jest wystarczająca do terapii. Poza tym krew nie będzie przeznaczona dla dziecka od którego jest pobrana tylko np dla rodzeństwa ewentualnie. Za dużo zagmatwania...Kaśka 86 wrote:Hej, ja chciałam Was podpytać czy bierzecie pod uwagę zdeponowanie krwi pępowinowej?? Czy może już macie jakieś doświadczenia w tym temacie lub spotkałyście się z opiniami na ten temat?
Pytam bo decyzję trzeba podjąć na kilka tygodni przed porodem żeby podpisać umowę z firmą ubezpieczeniową i bankiem komórek, a ja ciągle się zastanawiam....
Szczepilam w szpitalu na wzwb i gruźlicę- teraz zamiast euvaxu planuje kupić energix. Potem wszystkie dawki 6w1 i dwa razy pneumo. Po drugiej dawce pneumo Szymi czuł się źle, pojawiły się pęcherzyki na skórze, więc z trzeciej zrezygnowałam. Nie Szczepilam na odre swinke różyczke- początek ciąży, odraczamy ile się da.
U nas nadal pod górkę. .. boli to spojenie. Jutro mam dodatkowa wizytę u gina. Zobaczymy co mi powie. Mam nadzieję, że bez jakiś złych informacji ;(
2ego listopada mam normalna wizytę u swojego lekarza i ustalenie terminu cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 14:14
-
Ja bylam na spacerze i troszke bolal mnie brzuch , ale juz tak bolal mnie wczesniej podczas chodzenia , takie napinanie sie macicy i uczucie parcia na pecherz. Zawsze przyechodzilo jak zwolnilam , albo przysiadlam i dzis tez , tylko , ze po powrocie zauwazylam na wkladce kilka kropel czerwonej krwi zmieszanej ze sluzem. Nie boli mnie nic , moze troszke zajmuje. Myslicie, ze to juz powazna sprawa I trzeba do szpitala, czy moze jutro do ginekologa na konsultacje ?

-
My pobieraliśmy krew pępowinową i przechowujemy w banku w Krk. Opłaciliśmy 10 lat z góry. Przez ten czas medycyna może pójść tak do przodu, że nie można mówić, że się nie przyda albo zmarnuje. Ale każdy sam decyduje. A do publicznego banku zawsze warto oddać - nie ponosimy żadnych kosztów, a kogoś może uleczyć z różnych chorób. I to nieprawda, że ilość jest za mała. Są już w PL przypadki wyleczeń na przykład z SN za pomocą krwi pępowinowej.
Szczepiliśmy tylko 6w1. Rota i pneumokoki nie. Matylda ten sam schemat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 15:02
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn

)