X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva super wieści :) uważaj na siebie!

Iva79 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Szczęśliwa, też tak miałam w 11 tc. Na szczęście skończyło się na strachu.

Właśnie skończyłam kompletować piosenki na poród. Man nadzieję, że mi pomogą :p

Odnośnie L4 zapytam jeszcze gina i w pracy, jak to wygląda.
    a może wrzuć swoją listę, szukam natchnienia do skompletowania swojej:D

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy lubisz taką muzykę, ale ja szukałam wśród muzyki epickiej (Two Steps From Hell, Thomas Bergersen, Ivan Torrent),a poza tym piosenki Celine Dion, Enya, trochę utworów celtyckich. Kwestia gustu :)

Nita, Dagn_, emilkazozz lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, leżeć zaczynam dopiero od teraz, bo trochę mi się zeszło w szpitalu na kontroli, ale co najważniejsze nic się nadal nie dzieje, skurcze występują jak występowały na poziomie do 45 mmHg, (dla porówniania babki po terminie miały 15-18), płyn owodniowy dalej na pograniczu, szyjka zamknięta, z córcią wszystko dobrze także lekarz stwierdził, że jest okay.

Swoja drogą przekonałam się , że Żelazna jest szpitalem dobrym, ale już tylko z opinii sprzed lat także tylko się utwierdziłam w swoim wyborzę co do szpitala w którym chcę rodzić. Lekarze na wysokim poziomie arogancji, mający wrażenie jakby byli tam za karę, jeden z pretensją i złością, że przychodzę do szpitala codziennie, jakby nie widział skierowania przed oczami ze wskazaniami do kontroli w dniu dzisiejszym. Drugi specjalista od usg niełaskaw był mi podać nawet wagi dziecka, z irytcją i sarkazmem powiedział, że po co mi to wiedzięć skoro wagę znam sprzed tygodnia, najwidoczniej uznają tam zasadę,że matka nie ma prawa pytać o sprawy dotyczące jej dziecka. Naprawdę szczerze nie chciałabym odczuwać mocnego braku życzliwości i empatii lekarzy podczas tak stresującego wydarzenia jakim jest poród.

Iva79 lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Madziula, rzeczywiście personel tego szpitala pozostawia wiele do rzeczenia :-/ ja nie rozumiem jak można tak traktować kobietę w ciąży :-/ lekarze są od tego żeby pomagać ludziom. Jeśli nie stać ich na odrobinę życzliwości, ludzkiego podejścia do drugiego człowieka czy poprostu wypalili się zawodowo to może powinni zmienić pracę. Ech...

oar8skjo4squlk4t.png

Madziula87, Werix lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, uwielbiam Enye <3 w ogóle myślę, że jej utwory na poród są perfekcyjne, aczkolwiek nie wiem czy w tych strasznych bólach nie będzie mnie muzyka wkurzać. Przekonamy się ;)

Dziewczyny takie szybkie pytanie: obcinacie metki przy ubrankach dziecięcych? Ja nawet przy swoich ubraniach obcinam, bo często mnie drapią w skórę, a co dopiero takiego malucha? Tylko, że żadna z was o tym nie pisała, więc myślę sobie czy czasami nie przesadzam?

Wracając jeszcze do ubranek, jakieś dwa tygodnie temu wyprałam parę jasnych ubranek i włożyłam do szafki. Teraz patrzę a one już nieciekawie pachną, takim przeleżanym. Szafka była czysta, wszystko umyte. Nie wiem sama, może wstrzymać się z praniem na ostatnią chwilę?

Werix lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia dokładnie, człowiekowi aż się smutno robi jak na to wszystko patrzy :(

Nita ja wszystkie poucinałam :) Szafy najczęściej maja swój zapach pomimo że są czyste,ja kupiłam plastikowe pojemniki na odziez, wącham co jakiś czas i jest okay.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 18:07

tb738ribfs156aj0.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula a masz regularne te skurcze? Co ile minut?

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam caly czad twardnienia co 10 minut juz od 3 tygodni. Bylam na ip w sobote. Na ktg zapisal sie jeden skurcz do 70 w przeciagu 40 minut, poza tym linia na napieta macica tak na poziome 20-30. Szyjka od 31 tyg ciagle w badaniu na fotelu ok. 2 cm. Jutro ide na ktg i kontrole. Caly czas leze i chce przetrzymac chociaz te dwa tygodnie 34 i 35 .
    A i jak w 31 tyg mialam na ktg co 3-5 minut skurcze ok 40 to zatrzymali mnie w szpitalu i mialam podawany dozylnie magnez i dawali mi antybiotyk i clotrimazol przeciwgrxybiczo bo posiew eydzefl nie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 18:39

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Dzięki dziewczyny, leżeć zaczynam dopiero od teraz, bo trochę mi się zeszło w szpitalu na kontroli, ale co najważniejsze nic się nadal nie dzieje, skurcze występują jak występowały na poziomie do 45 mmHg, (dla porówniania babki po terminie miały 15-18), płyn owodniowy dalej na pograniczu, szyjka zamknięta, z córcią wszystko dobrze także lekarz stwierdził, że jest okay.

Swoja drogą przekonałam się , że Żelazna jest szpitalem dobrym, ale już tylko z opinii sprzed lat także tylko się utwierdziłam w swoim wyborzę co do szpitala w którym chcę rodzić. Lekarze na wysokim poziomie arogancji, mający wrażenie jakby byli tam za karę, jeden z pretensją i złością, że przychodzę do szpitala codziennie, jakby nie widział skierowania przed oczami ze wskazaniami do kontroli w dniu dzisiejszym. Drugi specjalista od usg niełaskaw był mi podać nawet wagi dziecka, z irytcją i sarkazmem powiedział, że po co mi to wiedzięć skoro wagę znam sprzed tygodnia, najwidoczniej uznają tam zasadę,że matka nie ma prawa pytać o sprawy dotyczące jej dziecka. Naprawdę szczerze nie chciałabym odczuwać mocnego braku życzliwości i empatii lekarzy podczas tak stresującego wydarzenia jakim jest poród.

Kochana, a gdzie będziesz rodzić?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia ja nie odczuwam tego jako regularne,mnie jednostajnie ciągle pobolewa podbrzusze i podczas takiego bólu na ktg wychodziły skurcze średnio co 15 min

tb738ribfs156aj0.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty na Inflanckiej,siostra,bratowa i psiapsióła zachwalały. Ty chyba tam Hanie rodziłaś? Wypowiesz się? Tylko żeby zaraz moj plan nie legł w gruzach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 19:29

tb738ribfs156aj0.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Dotty na Inflanckiej,siostra,bratowa i psiapsióła zachwalały. Ty chyba tam Hanie rodziłaś? Wypowiesz się? Tylko żeby zaraz moj plan nie legł w gruzach ;)
    Tak, ja tam rodziłam :) i teraz tez będę :) Pierwszy poród miałam ciężki, ale to ne wina szpitala :)
    Ja polecam dodatkową opiekę położnej - umówiłam się z Marianną Paciorkowską, moim zdaniem to dużo ułatwia ;)
    Ale i bez tego opieka i warunki super.
    Jedyny minus to położne juz na oddziale noworodkowym, ale nie ma się ci zniechęcać, bo jak przeglądałam opinie o różnych szpitalach to wszędzie narzekają na te położne co juz na oddziale się tobą "zajmują" :)
    Na kiedy masz termin?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, ty masz termin na 20-go, jak ja :) moze się spotkamy

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty a ile tam taka dodatkowa opieka kosztuje? Uf to się cieszę, że wypowiadasz się pozytywnie, bo już myślałam, że znowu będę miała rozterki ;) Mam na 18-go także jest duże prawdopodobieństwo :D

Chyba mi się suwaczek zablokował, jak go przesunąć, ktoś coś? :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 21:54

tb738ribfs156aj0.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie.
    Zapalenie spojenia nadal..uważać. odpoczywać...

Najważniejsze- Bori ok. Leży głową w dol, twarzą do kręgosłupa, więc buzi nie widziałam. Wszystkie parametry w normie. Afi- 12, więc nie mam małowodzia. Tętno 151. Ruchliwy. Waga 2250.

Iva79, Isia86, guerretenshi, Werix, Izieth, baranosia, RedLady, Fuksja90, polkosia lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 dobre wiadomosci z rana. Super :)

cudek2 lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Nie wiem, czy lubisz taką muzykę, ale ja szukałam wśród muzyki epickiej (Two Steps From Hell, Thomas Bergersen, Ivan Torrent),a poza tym piosenki Celine Dion, Enya, trochę utworów celtyckich. Kwestia gustu :)

chyba za spokojne dla mnie,
    ostatnio pomyślałam, że powera na partych dałaby mi piosenka queen don't stop me now

guerretenshi, Izieth, Iva79 lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek dzięki za dobre info z rana :)

Ja jeszcze w łóżku ale zaczynam być głodna więc czas się podnieść

cudek2 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Dotty a ile tam taka dodatkowa opieka kosztuje? Uf to się cieszę, że wypowiadasz się pozytywnie, bo już myślałam, że znowu będę miała rozterki ;) Mam na 18-go także jest duże prawdopodobieństwo :D

Chyba mi się suwaczek zablokował, jak go przesunąć, ktoś coś? :p

1500 PLN kosztuje dodatkowa położna

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ