Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cudek, piękny brzuniu. A ja wszystkie zdjęcia z ciąży straciłam, bo miałam na telefonie, a mi upadł z 2 tyg. temu i cały się rozwalił, nie było co zbierać także nici z pamiątek mojego brzuszka
Chiara super, że wszystko dobrze, już powoli coraz bliżej końca leżenia
Baranosia bo jak się nic złego nie dzieje to ktg chyba dopiero około poroduchiara, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Cudek fajne te Twoje brzuszkowe fotki
Fuksja może dzieciątko gdzieś na nerw ucisnęło i stąd ten ból.
Madziula a nie próbowałaś wyciągnąć karty pamięci z tego telefonu? Większość rzeczy na niej się zapisuje i wtedy można włożyć ją do innego telefonu lub do komputera i skopiować danecudek2 lubi tę wiadomość
-
Dagn_ wrote:Mieć własną położną i zzo
Tak pół żartem, pół serio. Ale serio, nie słyszałam, żeby ktoś, kto nie miał znieczulenia i/lub wykupionej położnej miał dobre wspomnienia z porodu.
Rodziłam bez opłaconej położnej (przypadkowa była) i bez zzoPoród wspominam super
Isia86, Izieth lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dotty84 wrote:NIE!!!!!
Ale w pierwszej przed narodzinami Hani raz uprasowałam, bo jarały mnie te przygotowania hehe
Potem juz nie miałam siły ani czasu, teraz tym bardziej
Ja tak samoTylko do szpitala kilka uprasowałam.
Dotty84, chiara lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja z kolei miałam wczoraj wieczorem silny bol miesiączkowy trwający przez 15 minut, przestraszyłam się. Na szczęście nie powtórzył się. A w nocy z kolei obudził mnie straszny ból nerki, też minął po kilkunastu minutach. Zapisałam sie na usg nerek i nefrologa, mam nadzieję że to nie kamica.
-
guerretenshi wrote:Hej ho
my wyprawke mamy juz zamknieta dawno, torby czekaja spakowane, tylko jeszcze kubek ze sztuccami wrzucic i dokumenty :p wczoraj dostalam paczke ubranek 50/56,wit D i K, mniejsze podklady i kosz na brudne pieluchy. Wiec jako tako staram sie lapac jeszcze okazje :p no i najwazniejsze ze dziewczyna oddawala tez spodnie ciazowe. Cudownie jest miec na tylku jeans a nie ciagle te straszne leginsy. I wsio za 4 kinderki dla dziecka. Mysle ze sama czesc rzeczy oprocz ubranek poodaje po porodzie.
Skurcze sie uspokoily i mi smutno. Ale dzis mycie okien i porzadki w kuchni bo szafki mam strasznie zagracone i zeby cos wyjac musze zrobic ogromny syf
Guerretenshi, nie za wcześnie to wywoływanie?Ja wiem, że synek już duży, ale tylko wg USG. Jak się ma dużo wód płodowych, to bardzo zawyża wielkość maleństwa. Ja tak miałam, od 36 tc już miała być 4 kg córka, a potem 4200, a urodziła się 3700. Czy płuca są gotowe na tym etapie? Mi w 34 tc podawali sterydy.
Dotty84, milky way, Nita lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
RedLady wrote:Jeju, już torby pakujecie? Ja jeszcze nie zaczęłam o tym myśleć a co dopiero pakować ;)Za to o praniu i prasowaniu myślę od jakiś 2-3 tygodni i na razie na myśleniu się kończy
Ja do porodu biorę starą koszulę. Wolę sobie kupić nowe ładne do domu do karmienia
Też do porodu miałam "starą". Nawet się nie ubrudziłaTeraz znów ją zabieram.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
No ja wam polce google plus na zdjecia, a i tak przy wiekszosci smartfonow trzeba miec gmail zeby sciagac aplikacje wiec dodanie google+ to tylko nastepny krok. Do niedawna bylam mega za murzynami, ale moj nalegal nalegal i dobrze, ze tego nie widzi ale przyznaje mu racje
ale to fajna sprawa.
Kazde zdjecie zrobione na moim telefonie jest dostepne na moim profilu w sieci. Moge udostepnic kazdemu wysylajac linka do zdjecia albo do calej grupy zdjec. Moja mama siedzi i przeglada nasze wakacyjne po kilka razyMozna sobie porobic grupy np ja teraz ganiam po sklepach i robie zdjecia do grupy wyprawka - ktore moze tez widziec moj i np jak mi trzeba bedzie mleko kupic etc to on juz ma zdjecie jak to to wyglada
O kazdym nowym dodanym zdjeciu w grupach ktore dzielimy zostaje poinformowany.
Fajne polecam.
A i jak sie ma chromcasta to mozna zapodac grupy zdjec zeby sie wyswietlaly na smartTV, wiec jak my may gosci albo czasem se siedzimy i sluchamy muzyki to nasz telewizor skacze po naszych udostepnionych zdjeciach
Isia86 lubi tę wiadomość
-
Werix wrote:To powodzenia w wywoływaniu
oby zechciał wyjść troszkę wcześniej. Podziel się potem radami, co zadziałało i czy coś w ogóle. Ja bardzo się boję przenoszenia i wywoływania porodu w szpitalu. Mam nadzieję, że urodzę w terminie.
Tak jak myślałam, wczoraj mały spokojny, aż zaczęłam liczyć jego ruchy, a dzisiaj szaleju jakby się najadł...
Werix, indukowany poród często ma także zalety - urodzisz szybciej niż jakby Ci się normalnie akcja rozpoczęła. Ja miałam oxy, a potem przebity pęcherz, jak już wyżej pisałam - bez znieczulenia urodziłam w 3h. Wiadomo, nie na każdego to działa, ale pamiętam z październikówek, że większość wywoływanych kończyła się ekspresowoOczywiście życzę naturalnej akcji, ale ja robiłam dosłownie wszystko na rozkręcenie i nic to nie dało
Dopiero na porodówce powiedzieli mi, że indukcja. Rozpłakałam się, a poszło super
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Koska 88 wrote:Werix. Od 30 tc piersi powinny zacząć sie zmieniać. Rosnąć nabrzmiewać a u mnie 36 tc i nic. Do tego mam problemy endokrynologiczne co tez nie pomaga. Powiedziała, żebym kupiła sobie laktator elektryczny i herbatki laktacyjne i spróbowała po porodzie ja rozkręcić. Moja mama tez miała problem z laktacja i tez jej piersi przed porodem nie rosły. Po 3 tygodnie nas tylko karmiła. U mojej siostry z kolei było wszystko ok ale jej piersi ładnie przybierały
W szpitalu do którego chodzę na szkole rodzenia jest 50% porodów przez cc. Masakra.
Koska, to jakieś bzdury z tą wielkością piersi. Mi nie urosły nic, a mleka miałam aż nadto. Herbatki zawsze warto mieć, ja po 3 szklankach zaraz dostałam nawałuPolecam Bociana.
Isia86 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Isia86 wrote:przeczytałam właśnie artykuł: http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/03/tarczyca/ i tarczyca sama w sobie nie powinna być problemem... trzeba myśleć pozytywnie
co ma być to będzie.
Może nasze cycki się jeszcze rozkręcą i będziemy miały taki nawał po porodzie, że całą gromadę dzieci da się wykarmić
Na pewno tak będzieKoleżanka też ma problemy z tarczycą i bierze ten lek, a kp syna już ponad rok.
Isia86 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Uf, znów ledwo Was nadrobiłam
A jeszcze co do witaminy K, to zmieniły się zalecenia, poczytajcie sobie. Ja jestem przeciwniczką podawania, bo praktycznie u wszystkich dzieci jakie znam, prowadziły do bólów brzucha, gazów i ogólnie kolek. My po kilku dniach odstawiliśmy i wszystko się uspokoiło. Matyldzie nie podam nawet 1x.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
baranosia wrote:Białka nie ma dobra to nie panikuję w takim razie
Barwa -Żółty
Glukoza -Ujemny
Bilirubina -Ujemny
Ciała ketonowe -Ujemny
Ciężar właściwy 1.018 kg/l
Erytr./ hemoglobina -Ujemny
pH 6.0
Białko -Ujemny
Urobilinogen 0.2 EU/dl
Azotyny -Ujemny
Leukocyty 1+
Przejrzystość -Lekko mętny
Nabłonki płaskie NIELICZNE
Leukocyty 5-10
Bakterie LICZNE
Wygląda jak zanieczyszczona próbkaMoże pobrałaś z początkowego moczu, albo gdzieś przy podmywaniu / podcieraniu się zanieczyściło. Nic się nie martw
milky way, polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Guerretenshi, nie za wcześnie to wywoływanie?
Ja wiem, że synek już duży, ale tylko wg USG. Jak się ma dużo wód płodowych, to bardzo zawyża wielkość maleństwa. Ja tak miałam, od 36 tc już miała być 4 kg córka, a potem 4200, a urodziła się 3700. Czy płuca są gotowe na tym etapie? Mi w 34 tc podawali sterydy.
Ja się zgadzam, że to trochę za wcześnie - bałabym się, że maluszek nie gotowy.
Z drugiej strony, nie wierzę w żadne metody wywoływania, więc pewnie maluszek i tak sam zdecyduje kiedy wyjść (i wybierze najlepszy dla siebie moment)
-
Dotty84 wrote:Wygląda jak zanieczyszczona próbka
Może pobrałaś z początkowego moczu, albo gdzieś przy podmywaniu / podcieraniu się zanieczyściło. Nic się nie martw
i zmieniłam laboratorium
Ludzie w kolejce mało mnie nie zjedli że weszłam bez kolejki ale sorry nie będę stać godziny żeby tylko próbkę moczu zostawićpolkosia, Nita, Martusiazabka, Isia86 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj byłam na pobraniu krwi i oddałam mocz też. Jak miałam liczne bakterie to właśnie dostałam Urosept. Morfologia ogólna, hcv, antygen hbs, kiła. Też macie te badania w 3 trymestrze?
Polkosia, no moja mama miała 3 porody wywoływane i bardzo źle wspomina. Wiem że to nie kwestia genetyki, ale też się obawiam, że wywoływany bardziej boli. Może faktycznie jest to kwestia indywidualna. Jak będzie trzeba to trudno, nic nie zrobię, ale modlę się, żeby tego nie było.