X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, piękny brzuniu. A ja wszystkie zdjęcia z ciąży straciłam, bo miałam na telefonie, a mi upadł z 2 tyg. temu i cały się rozwalił, nie było co zbierać także nici z pamiątek mojego brzuszka :(

Chiara super, że wszystko dobrze, już powoli coraz bliżej końca leżenia ;)

Baranosia bo jak się nic złego nie dzieje to ktg chyba dopiero około porodu :)

chiara, cudek2 lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek fajne te Twoje brzuszkowe fotki :)

Fuksja może dzieciątko gdzieś na nerw ucisnęło i stąd ten ból.

Madziula a nie próbowałaś wyciągnąć karty pamięci z tego telefonu? Większość rzeczy na niej się zapisuje i wtedy można włożyć ją do innego telefonu lub do komputera i skopiować dane :)

cudek2 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Mieć własną położną i zzo ;-)

Tak pół żartem, pół serio. Ale serio, nie słyszałam, żeby ktoś, kto nie miał znieczulenia i/lub wykupionej położnej miał dobre wspomnienia z porodu.

Rodziłam bez opłaconej położnej (przypadkowa była) i bez zzo :) Poród wspominam super :)

Isia86, Izieth lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    NIE!!!!! :) Ale w pierwszej przed narodzinami Hani raz uprasowałam, bo jarały mnie te przygotowania hehe :) Potem juz nie miałam siły ani czasu, teraz tym bardziej :)

Ja tak samo ;D Tylko do szpitala kilka uprasowałam.

Dotty84, chiara lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei miałam wczoraj wieczorem silny bol miesiączkowy trwający przez 15 minut, przestraszyłam się. Na szczęście nie powtórzył się. A w nocy z kolei obudził mnie straszny ból nerki, też minął po kilkunastu minutach. Zapisałam sie na usg nerek i nefrologa, mam nadzieję że to nie kamica.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Hej ho :) my wyprawke mamy juz zamknieta dawno, torby czekaja spakowane, tylko jeszcze kubek ze sztuccami wrzucic i dokumenty :p wczoraj dostalam paczke ubranek 50/56,wit D i K, mniejsze podklady i kosz na brudne pieluchy. Wiec jako tako staram sie lapac jeszcze okazje :p no i najwazniejsze ze dziewczyna oddawala tez spodnie ciazowe. Cudownie jest miec na tylku jeans a nie ciagle te straszne leginsy. I wsio za 4 kinderki dla dziecka. Mysle ze sama czesc rzeczy oprocz ubranek poodaje po porodzie.
    Skurcze sie uspokoily i mi smutno. Ale dzis mycie okien i porzadki w kuchni bo szafki mam strasznie zagracone i zeby cos wyjac musze zrobic ogromny syf :D

Guerretenshi, nie za wcześnie to wywoływanie? ;) Ja wiem, że synek już duży, ale tylko wg USG. Jak się ma dużo wód płodowych, to bardzo zawyża wielkość maleństwa. Ja tak miałam, od 36 tc już miała być 4 kg córka, a potem 4200, a urodziła się 3700. Czy płuca są gotowe na tym etapie? Mi w 34 tc podawali sterydy.

Dotty84, milky way, Nita lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady wrote:
    Jeju, już torby pakujecie? Ja jeszcze nie zaczęłam o tym myśleć a co dopiero pakować ;)Za to o praniu i prasowaniu myślę od jakiś 2-3 tygodni i na razie na myśleniu się kończy ;)

Ja do porodu biorę starą koszulę. Wolę sobie kupić nowe ładne do domu do karmienia :)

Też do porodu miałam "starą". Nawet się nie ubrudziła :) Teraz znów ją zabieram.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wam polce google plus na zdjecia, a i tak przy wiekszosci smartfonow trzeba miec gmail zeby sciagac aplikacje wiec dodanie google+ to tylko nastepny krok. Do niedawna bylam mega za murzynami, ale moj nalegal nalegal i dobrze, ze tego nie widzi ale przyznaje mu racje :P ale to fajna sprawa.
    Kazde zdjecie zrobione na moim telefonie jest dostepne na moim profilu w sieci. Moge udostepnic kazdemu wysylajac linka do zdjecia albo do calej grupy zdjec. Moja mama siedzi i przeglada nasze wakacyjne po kilka razy :P Mozna sobie porobic grupy np ja teraz ganiam po sklepach i robie zdjecia do grupy wyprawka - ktore moze tez widziec moj i np jak mi trzeba bedzie mleko kupic etc to on juz ma zdjecie jak to to wyglada :P O kazdym nowym dodanym zdjeciu w grupach ktore dzielimy zostaje poinformowany.
    Fajne polecam.

A i jak sie ma chromcasta to mozna zapodac grupy zdjec zeby sie wyswietlaly na smartTV, wiec jak my may gosci albo czasem se siedzimy i sluchamy muzyki to nasz telewizor skacze po naszych udostepnionych zdjeciach :)

Isia86 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    To powodzenia w wywoływaniu :) oby zechciał wyjść troszkę wcześniej. Podziel się potem radami, co zadziałało i czy coś w ogóle. Ja bardzo się boję przenoszenia i wywoływania porodu w szpitalu. Mam nadzieję, że urodzę w terminie.

Tak jak myślałam, wczoraj mały spokojny, aż zaczęłam liczyć jego ruchy, a dzisiaj szaleju jakby się najadł...

Werix, indukowany poród często ma także zalety - urodzisz szybciej niż jakby Ci się normalnie akcja rozpoczęła. Ja miałam oxy, a potem przebity pęcherz, jak już wyżej pisałam - bez znieczulenia urodziłam w 3h. Wiadomo, nie na każdego to działa, ale pamiętam z październikówek, że większość wywoływanych kończyła się ekspresowo :) Oczywiście życzę naturalnej akcji, ale ja robiłam dosłownie wszystko na rozkręcenie i nic to nie dało ;) Dopiero na porodówce powiedzieli mi, że indukcja. Rozpłakałam się, a poszło super :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Madziula87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia to taka karta prawie jak sim? Bo jeśli o nią chodzi to niestety takiej nie ma w telefonie :(

MoBo ja jestem nadal za murzynami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 09:23

MoBo lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, a próbowałaś Rennie owocowy? Dla mnie hit, w 2 min zgaga mija.

Nita lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska 88 wrote:
    Werix. Od 30 tc piersi powinny zacząć sie zmieniać. Rosnąć nabrzmiewać a u mnie 36 tc i nic. Do tego mam problemy endokrynologiczne co tez nie pomaga. Powiedziała, żebym kupiła sobie laktator elektryczny i herbatki laktacyjne i spróbowała po porodzie ja rozkręcić. Moja mama tez miała problem z laktacja i tez jej piersi przed porodem nie rosły. Po 3 tygodnie nas tylko karmiła. U mojej siostry z kolei było wszystko ok ale jej piersi ładnie przybierały :(
    W szpitalu do którego chodzę na szkole rodzenia jest 50% porodów przez cc. Masakra.

Koska, to jakieś bzdury z tą wielkością piersi. Mi nie urosły nic, a mleka miałam aż nadto. Herbatki zawsze warto mieć, ja po 3 szklankach zaraz dostałam nawału :) Polecam Bociana.

Isia86 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    przeczytałam właśnie artykuł: http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/03/tarczyca/ i tarczyca sama w sobie nie powinna być problemem... trzeba myśleć pozytywnie :) co ma być to będzie.
    Może nasze cycki się jeszcze rozkręcą i będziemy miały taki nawał po porodzie, że całą gromadę dzieci da się wykarmić ;)

Na pewno tak będzie :) Koleżanka też ma problemy z tarczycą i bierze ten lek, a kp syna już ponad rok.

Isia86 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, znów ledwo Was nadrobiłam ;)

A jeszcze co do witaminy K, to zmieniły się zalecenia, poczytajcie sobie. Ja jestem przeciwniczką podawania, bo praktycznie u wszystkich dzieci jakie znam, prowadziły do bólów brzucha, gazów i ogólnie kolek. My po kilku dniach odstawiliśmy i wszystko się uspokoiło. Matyldzie nie podam nawet 1x.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Białka nie ma dobra to nie panikuję w takim razie

Barwa -Żółty
    Glukoza -Ujemny
    Bilirubina -Ujemny
    Ciała ketonowe -Ujemny
    Ciężar właściwy 1.018 kg/l
    Erytr./ hemoglobina -Ujemny
    pH 6.0
    Białko -Ujemny
    Urobilinogen 0.2 EU/dl
    Azotyny -Ujemny
    Leukocyty 1+
    Przejrzystość -Lekko mętny
    Nabłonki płaskie NIELICZNE
    Leukocyty 5-10
    Bakterie LICZNE

Wygląda jak zanieczyszczona próbka :) Może pobrałaś z początkowego moczu, albo gdzieś przy podmywaniu / podcieraniu się zanieczyściło. Nic się nie martw :)

milky way, polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Guerretenshi, nie za wcześnie to wywoływanie? ;) Ja wiem, że synek już duży, ale tylko wg USG. Jak się ma dużo wód płodowych, to bardzo zawyża wielkość maleństwa. Ja tak miałam, od 36 tc już miała być 4 kg córka, a potem 4200, a urodziła się 3700. Czy płuca są gotowe na tym etapie? Mi w 34 tc podawali sterydy.

Ja się zgadzam, że to trochę za wcześnie - bałabym się, że maluszek nie gotowy.
    Z drugiej strony, nie wierzę w żadne metody wywoływania, więc pewnie maluszek i tak sam zdecyduje kiedy wyjść (i wybierze najlepszy dla siebie moment :))

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Wygląda jak zanieczyszczona próbka :) Może pobrałaś z początkowego moczu, albo gdzieś przy podmywaniu / podcieraniu się zanieczyściło. Nic się nie martw :)
    Dziś była mega sterylność zobaczymy co dziś wyjdzie :) i zmieniłam laboratorium

Ludzie w kolejce mało mnie nie zjedli że weszłam bez kolejki ale sorry nie będę stać godziny żeby tylko próbkę moczu zostawić

polkosia, Nita, Martusiazabka, Isia86 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na pobraniu krwi i oddałam mocz też. Jak miałam liczne bakterie to właśnie dostałam Urosept. Morfologia ogólna, hcv, antygen hbs, kiła. Też macie te badania w 3 trymestrze?

Polkosia, no moja mama miała 3 porody wywoływane i bardzo źle wspomina. Wiem że to nie kwestia genetyki, ale też się obawiam, że wywoływany bardziej boli. Może faktycznie jest to kwestia indywidualna. Jak będzie trzeba to trudno, nic nie zrobię, ale modlę się, żeby tego nie było.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix u mnie co wizytę Morfologia, mocz i czasy krzepnięcia ale to ostatnie to z uwagi na moją chorobę. Możliwe ,że później lekarz każe mi zrobić to co Tobie bo u mnie 31tc dopiero.

• MoBo Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki..czy potrzebna jest mi posciel do gondoli?
    czy tylko w kobinezon i kocyk?

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ