Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nita wrote:Za dużo? Ja mam 107 cm
) no nic taka nasza uroda chyba, że jedna ma tyle, a druga tyle.
A w ogole Nita my dziś mamy 33 tydzieńjeszcze chociaż 4 tyg.i możemy rodzić
))
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Ja kosza nie mam, na poczatku kupy nie smierdza zbytnio, ale jak juz sie diete rozszerza, to sie robi hardcore..
Teraz jak juz je mieso itd, no to mega lipaja kupuje Paclanki takie woreczki ale nie daja 100procent niesmierdzenia
Kosza nie kupuje, kosz ktorycstal u synka byl od pewnego momentu notorycznie demolowany, musialby stac na parapecie albo najlepiej na suficiea kolejnego pod zlew nie wstawie bo juz serio nie ma gdzie..
A brzucha ani razu nie mierzylam i polozna tez nie ani lekarz...
-
Isia86 wrote:To teraz spytam czy nie mam za mało?
) no nic taka nasza uroda chyba, że jedna ma tyle, a druga tyle.
A w ogole Nita my dziś mamy 33 tydzieńjeszcze chociaż 4 tyg.i możemy rodzić
))
Ja bym chciała dotrwać chociaż do tego 10 grudnia. Tak w ogóle pełnia księżyca jest 14 grudnia, a my mamy termin na 15. Ciekawe jak to będzie -
nick nieaktualnyHejooo
Ja wolę swojego nawet nie mierzyć
Dobiliśmy do 2,5kg waginiedobry, obrócił się głową w dół, ale na szczęście to nic nie zmienia. Wizyta w porządku, na tej za 2 tyg powinnam już wiedzieć na pewno, czy mój ojciec będzie musiał dzielić swoje imieniny z narodzinami wnuka
BTW, a propos wywoływania, w naszym szpitalu do 39tc się na wszelki wypadek podaje sterydy. Najpewniej będę się musiała zgłosić wcześniej na te zastrzyki.
W sobotę wybieramy się z mężem zwiedzać.
Guerretenshi, masz teraz jakąś wizytę kolejną, żeby sprawdzić przyrost wagi małego?
U mnie co prawda małe były te różnice (usg mówiło 4100, urodził się 3900), ale dziewczyny mają rację, żebyś aż tak się nie martwiła.
Najwyżej Cię będą cięli, skoro takie mają zwyczaje w szpitaluto naprawdę nie jest nic strasznego.
Baranosia, super, że masaż się udało tak szybko załatwić i że pomógłWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 13:19
baranosia lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Dotty, ja mam ten z Ikei i jest całkiem spoko, śmierdzi tylko przy otwieraniu
Ale wczoraj właśnie zamówiłam ten Angelcare czy coś - dam Ci znać za kilka dni jak on się sprawdza. Doszłam do wniosku, że przy dwóch obsrańcach pieluchowych to jednak zainwestuję ten gadżet ;P
Hahaha, ja zamówiłam dziś ten z Tomee TippeeTo też przetestuję i dam znać.
Też będę miała dwóch obsrańców pieluszkowych -
Krakuska wrote:Dotty, ja tez akurat jestem przy temacie wybierania kosza i zrobiłam research
Z tych dedykowanych koszy podobno Tommee Tippee jest bardzo dobry, byłam juz prawie na niego zdecydowana, ale ostatecznie kupujemy jednak zwykły kosz łazienkowy z pedałem. Każda pieluszkę bedziemy panować w osobny woreczek i wyrzucać śmieci codziennie.
Kupiłam własnie Tommy Tippee..
Powiem Ci tak - mam zwykły kosz z pedałem. W nim worki takie łazienkowe. Pieluszki z kupami zawijamy osobno w Packlanki i dopiero do kosza. Kosz opróżniamy codziennie...
A i tak capi! I to już cały ten kosz sam w sobie śmierdzi niestety
Jeszcze te początkowe kupki (dopóki dziecko jest tylko na mleku) są do zmiesienia, ale potem to normalnie taki toxic, że się nie da...
Dlatego ostatecznie zdecydowałam się jednak na ten kosz...Zobaczymy -
z obwodem brzucha - no cóż...To tak jakbyśmy chciały porównywać się ile każda z nas ma w talii
Jedna ma 60 inna 90
Wszystko zależy od budowy, wagi, ułożenia dziecka, umiejscowienia brzuszka, tygodnia ciąży itp.
Dagn_, Izieth, Martusiazabka, baranosia, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:z obwodem brzucha - no cóż...To tak jakbyśmy chciały porównywać się ile każda z nas ma w talii
Jedna ma 60 inna 90
Wszystko zależy od budowy, wagi, ułożenia dziecka, umiejscowienia brzuszka, tygodnia ciąży itp.
W SR mam najmniejszy brzuch, ale i jestem najniższa i najdrobniejsza, generalnie czuję się przy tych babkach jak malutka dziewczynka, wszystkie jestesmy w 32-33 tyg.Dotty84, Krakuska lubią tę wiadomość
-
Cudek, pięknie wyglądasz
Co do kosza, to moja koleżanka ma i bardzo sobie chwali, mówi że to jeden z gadżetów, który się naprawdę sprawdza. Ja jakoś nie jestem przekonana, może dlatego, że zapach kupek jeszcze mnie nie dotyczy
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
baranosia wrote:Dagn na razie nie pomógł mam wrażenie że jest gorszej hehe ale to wina mocnego ucisku na bolący mięsień. Czy jest lepiej pewnie będę w stanie powiedzieć jutro
Zawsze na początku jest gorzej bo poruszono wszystkie mięśnie ale będzie lepiejbaranosia lubi tę wiadomość
-
Swoją drogą, rodzina nieźle potrafi człowieka zestresować. Ostatnio wszyscy na obiedzie powiedzieli, że strasznie mi ten brzuch wyskoczył i OPADA i żebym się szykowała na listopad! Wlasnie wróciłam od doktorki, która stwierdziła ze to absolutnie nie jest opadający brzuch, ze wręcz jest wysoko. Szyjka trzyma, zamknięta (choć fakt, skróciła sie z 4,5 do 3 cm, ale ponoc ma prawo na tym etapie sie skracać)
Dagn_ lubi tę wiadomość
-
Isia86 wrote:A powiedz czy warto coś wcześniej zacząć popijac tę herbatkę? Bo właśnie mam Bociana i zastanawiam się czy np.od 36tyg.nie zacząć popijac
Raczej nie ma sensu wcześniej, to tylko ziółkaA po porodzie organizm dostaje sygnał do produkcji, kiedy dziecko ssie, więc wtedy może trochę pomóc. Ale tematu nie zgłębiałam jakoś specjalnie, więc nie wiem w sumie
Mi mąż przywiózł Bociana do szpitala dopiero dzień po porodzie, bo martwiłam się, że mleka nie mam. Dopiero po nawale (4-5 doba) jedna położna wytłumaczyła mi, że pierwsze dni to dziecko potrzebuje tylko kropelki, a tyle na pewno jest
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn