X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Ej ej wracam do pytania, co macie do gondoli? Pościele? Rożki? Czy wystarczy Bobo ubrany w kombinezon i koc?
    Ja do gondoli kupię na zimne dni śpiworek ocieplany, a na cieplejsze będę używała kocyka :)

MoBo lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Ej ej wracam do pytania, co macie do gondoli? Pościele? Rożki? Czy wystarczy Bobo ubrany w kombinezon i koc?

Wszystko zależy od temperatury i kombinezonu :) Jak masz przejściowy kombinezon, to przyda się śpiwór albo pościel, a jak masz zimowy, gruby, to i koc da radę. Ale tu też wiadomo, przy -15 koc i zimowy kombinezon to zbyt mało. Ja hartowałam przy -15 Klementynkę i miała zimowy kombinezon i zimowy, gruby śpiwór, a jeszcze pod spodem była ubrana ciepło :)

MoBo lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha to ja mam pewnie ze 120 już ;D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Wiecie że ja nawet nie pomyślałam o czymś takim jak kosz na pampersy

Ja też nie pomyślałam przy Hani - ale teraz po dwóch latach szukam jakiegoś ratunku :P

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że napisałyście o tym koszu Tommee, bo ma zdecydowanie lepsze opinie, więc szybko napisałam do sklepu i mi zamienią :) Jakoś tylko słuchy mnie o tym Angelcare doszły i nie szukałam innego.

Dotty84, Krakuska lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, mi Rennie miętowy niespecjalnie pomagał (nie wiem czy to coś w moim mózgu, bo nie przepadam specjalnie za miętą), a potem trafiłam na smak owocowy (ogólnie owocowy, nie jakiś konkretny) i przechodzi mi od razu :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który ten kosz Tommee? Bo są różne rodzaje O.o

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    A który ten kosz Tommee? Bo są różne rodzaje O.o

Ja mam dokładnie taki, nie wiem czy aktualny model wygląda identycznie czy coś zmienili bo ja swój kupowałam prawie 4 lata temu
    http://www.google.pl/search?q=kosz+tommee+tippee+sangenic&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjr8_Toj_vPAhUEWSwKHWE9BIwQ_AUIBygB&biw=360&bih=512&dpr=4#imgrc=Fj8jh_xLxCYM1M%3A

MoBo lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ilości mleka wypijanego przez noworodka to rzeczywiście to są krople na początku
    ja przez to że od 2 doby ściągałam i dawałam w butelce to wiem mniej więcej ile wypijał i jakie są mniej więcej wytyczne
    do 10 doby życia dziecku starcza na karmienie 10ml*doba a potem się to stabilizuje na poziomie ok tych 100ml na karmienie i dopiero gdzieś po miesiącu, półtora może domagać się więcej

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ten Sangenic zamówiłam.

MoBo lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    A co do ilości mleka wypijanego przez noworodka to rzeczywiście to są krople na początku
    ja przez to że od 2 doby ściągałam i dawałam w butelce to wiem mniej więcej ile wypijał i jakie są mniej więcej wytyczne
    do 10 doby życia dziecku starcza na karmienie 10ml*doba a potem się to stabilizuje na poziomie ok tych 100ml na karmienie i dopiero gdzieś po miesiącu, półtora może domagać się więcej

Przypomniało mi się jak mi mama opowiadała jak przywiozła mnie ze szpitala i tam jej powiedzieli ,że jak na początek dziecko zje 50ml to będzie sukces a ja pierwszego dnia 100ml a w następne po 200ml aż się martwiła czy nie za dużo ;)

• Nita Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosz Tommee Tippee mam Sangenic, w środku się tak roluje jak się wkłada brudną pieluchę. Ale musicie sobie też kupić specjalne woreczki do tego kosza i zdaje się, że inne oprócz worków Tommee Tippee tam nie będą pasować. O takie:

https://www.google.co.uk/search?q=tommee+tippee+sangenic+nappy.+bags&client=tablet-android-google&biw=600&bih=960&prmd=sivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjtlfvml_vPAhUhJMAKHSNlD6kQ_AUICCgC#imgrc=HDu_NyOAKA2pgM%3A

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wygląda wydajność tych worków i ich cena?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Panie :) Wracam od lekarza, mały ma się dobrze, ale w dalszym ciągu się nie obrócił głową w dół. Nie zdziwiło mnie to, bo cały czas czuję gdzie ma głowę, a gdzie mnie kopie. Ogólnie od usg 2 tyg temu nie zmienił jakoś specjalnie pozycji. Może tam jakoś utknął? :P Kolejną wizytę mam za 4 tyg i wszystko będzie jasne. Mam bardzo fajną lekarkę i powiedziała, że w razie czego znajdzie mi termin na cesarkę, ale wspomniała też o możliwości obrotu zewnętrznego dziecka w brzuchu. Słyszałyście o tym? Chyba bym chciała w razie czego spróbować, chociaż też trochę się boję.

• Nita Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak z cenami tych worków w Polsce, niech się dziewczyny wypowiedzą. U mnie one kosztują 10funtow za trójpak (w promocji), a jak nie są w promocji to 15 funtów. Chyba jednak do tanich nie należą niestety...

Kushina ja słyszałam o tym obrocie dziecka w brzuchu, tutaj w UK nadal się to wykonuje, ale czytałam, że nie jest to do końca bezpieczne. Nie chcę Cię straszyć niepotrzebnie, po prostu czasem jeśli jest wykonane niepoprawnie, może dojść do nagłego ataku paniki u dziecka i przedwczesnego porodu. Tyle wyczytałam na brytyjskim forum mamusiek. No i często jest też tak, że trochę to boli, a potem dziecko i tak wraca na swoją poprzednią pozycję, np.poślaadkową.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    A jak wygląda wydajność tych worków i ich cena?

[URL]http://mamygadzety.pl/kosz-na-zuzyte-pieluchy-sangenic-hygiene-czyli-co-z-ta-kupa/ [/url]

baranosia lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dość drogi biznes ten kosz

madzia2434 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Kushina ja słyszałam o tym obrocie dziecka w brzuchu, tutaj w UK nadal się to wykonuje, ale czytałam, że nie jest to do końca bezpieczne. Nie chcę Cię straszyć niepotrzebnie, po prostu czasem jeśli jest wykonane niepoprawnie, może dojść do nagłego ataku paniki u dziecka i przedwczesnego porodu. Tyle wyczytałam na brytyjskim forum mamusiek. No i często jest też tak, że trochę to boli, a potem dziecko i tak wraca na swoją poprzednią pozycję, np.poślaadkową.

No właśnie tego się boję, że lekarz go obróci a za chwilę dziecko sobie wróci na starą pozycję :D Ja bym miała ten obrót i tak po 37. tyg, więc w razie, gdyby zaczął się poród to nie będzie tragedii. Moja Pani dr nawet dzisiaj szczerze się przyznała, że ostatnio obrót jej się nie udał, dziecko nie zmieniło pozycji, potem puls zaczął słabnąć i skończyło się i tak na cc. No nie wiem, mam nadzieję, że jednak mnie ominie ten dylemat :)

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina a gdzie planujesz rodzić?

82doroeqdnooy9dr.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dość drogi biznes ten kosz

Nie zbyt drogi jak masz perspektywę dwóch obsrajdupek w domu :P

polkosia lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ