Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MoBo wrote:Ej ej wracam do pytania, co macie do gondoli? Pościele? Rożki? Czy wystarczy Bobo ubrany w kombinezon i koc?
Wszystko zależy od temperatury i kombinezonuJak masz przejściowy kombinezon, to przyda się śpiwór albo pościel, a jak masz zimowy, gruby, to i koc da radę. Ale tu też wiadomo, przy -15 koc i zimowy kombinezon to zbyt mało. Ja hartowałam przy -15 Klementynkę i miała zimowy kombinezon i zimowy, gruby śpiwór, a jeszcze pod spodem była ubrana ciepło
MoBo lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dobrze, że napisałyście o tym koszu Tommee, bo ma zdecydowanie lepsze opinie, więc szybko napisałam do sklepu i mi zamienią
Jakoś tylko słuchy mnie o tym Angelcare doszły i nie szukałam innego.
Dotty84, Krakuska lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nita, mi Rennie miętowy niespecjalnie pomagał (nie wiem czy to coś w moim mózgu, bo nie przepadam specjalnie za miętą), a potem trafiłam na smak owocowy (ogólnie owocowy, nie jakiś konkretny) i przechodzi mi od razuKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
MoBo wrote:A który ten kosz Tommee? Bo są różne rodzaje
Ja mam dokładnie taki, nie wiem czy aktualny model wygląda identycznie czy coś zmienili bo ja swój kupowałam prawie 4 lata temu
http://www.google.pl/search?q=kosz+tommee+tippee+sangenic&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjr8_Toj_vPAhUEWSwKHWE9BIwQ_AUIBygB&biw=360&bih=512&dpr=4#imgrc=Fj8jh_xLxCYM1M%3AMoBo lubi tę wiadomość
-
A co do ilości mleka wypijanego przez noworodka to rzeczywiście to są krople na początku
ja przez to że od 2 doby ściągałam i dawałam w butelce to wiem mniej więcej ile wypijał i jakie są mniej więcej wytyczne
do 10 doby życia dziecku starcza na karmienie 10ml*doba a potem się to stabilizuje na poziomie ok tych 100ml na karmienie i dopiero gdzieś po miesiącu, półtora może domagać się więcej -
kalina123 wrote:A co do ilości mleka wypijanego przez noworodka to rzeczywiście to są krople na początku
ja przez to że od 2 doby ściągałam i dawałam w butelce to wiem mniej więcej ile wypijał i jakie są mniej więcej wytyczne
do 10 doby życia dziecku starcza na karmienie 10ml*doba a potem się to stabilizuje na poziomie ok tych 100ml na karmienie i dopiero gdzieś po miesiącu, półtora może domagać się więcej
Przypomniało mi się jak mi mama opowiadała jak przywiozła mnie ze szpitala i tam jej powiedzieli ,że jak na początek dziecko zje 50ml to będzie sukces a ja pierwszego dnia 100ml a w następne po 200ml aż się martwiła czy nie za dużo -
Kosz Tommee Tippee mam Sangenic, w środku się tak roluje jak się wkłada brudną pieluchę. Ale musicie sobie też kupić specjalne woreczki do tego kosza i zdaje się, że inne oprócz worków Tommee Tippee tam nie będą pasować. O takie:
https://www.google.co.uk/search?q=tommee+tippee+sangenic+nappy.+bags&client=tablet-android-google&biw=600&bih=960&prmd=sivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjtlfvml_vPAhUhJMAKHSNlD6kQ_AUICCgC#imgrc=HDu_NyOAKA2pgM%3A -
nick nieaktualnyWitam Panie
Wracam od lekarza, mały ma się dobrze, ale w dalszym ciągu się nie obrócił głową w dół. Nie zdziwiło mnie to, bo cały czas czuję gdzie ma głowę, a gdzie mnie kopie. Ogólnie od usg 2 tyg temu nie zmienił jakoś specjalnie pozycji. Może tam jakoś utknął?
Kolejną wizytę mam za 4 tyg i wszystko będzie jasne. Mam bardzo fajną lekarkę i powiedziała, że w razie czego znajdzie mi termin na cesarkę, ale wspomniała też o możliwości obrotu zewnętrznego dziecka w brzuchu. Słyszałyście o tym? Chyba bym chciała w razie czego spróbować, chociaż też trochę się boję.
-
Nie wiem jak z cenami tych worków w Polsce, niech się dziewczyny wypowiedzą. U mnie one kosztują 10funtow za trójpak (w promocji), a jak nie są w promocji to 15 funtów. Chyba jednak do tanich nie należą niestety...
Kushina ja słyszałam o tym obrocie dziecka w brzuchu, tutaj w UK nadal się to wykonuje, ale czytałam, że nie jest to do końca bezpieczne. Nie chcę Cię straszyć niepotrzebnie, po prostu czasem jeśli jest wykonane niepoprawnie, może dojść do nagłego ataku paniki u dziecka i przedwczesnego porodu. Tyle wyczytałam na brytyjskim forum mamusiek. No i często jest też tak, że trochę to boli, a potem dziecko i tak wraca na swoją poprzednią pozycję, np.poślaadkową. -
nick nieaktualnyNita wrote:Kushina ja słyszałam o tym obrocie dziecka w brzuchu, tutaj w UK nadal się to wykonuje, ale czytałam, że nie jest to do końca bezpieczne. Nie chcę Cię straszyć niepotrzebnie, po prostu czasem jeśli jest wykonane niepoprawnie, może dojść do nagłego ataku paniki u dziecka i przedwczesnego porodu. Tyle wyczytałam na brytyjskim forum mamusiek. No i często jest też tak, że trochę to boli, a potem dziecko i tak wraca na swoją poprzednią pozycję, np.poślaadkową.
No właśnie tego się boję, że lekarz go obróci a za chwilę dziecko sobie wróci na starą pozycjęJa bym miała ten obrót i tak po 37. tyg, więc w razie, gdyby zaczął się poród to nie będzie tragedii. Moja Pani dr nawet dzisiaj szczerze się przyznała, że ostatnio obrót jej się nie udał, dziecko nie zmieniło pozycji, potem puls zaczął słabnąć i skończyło się i tak na cc. No nie wiem, mam nadzieję, że jednak mnie ominie ten dylemat