X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, jak się mocno skupimy, to może nasi synowie się wymienią ułożeniem ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dość drogi biznes ten kosz

No właśnie, ja chyba na razie odpuszczę, bo i tak przy takiej pierwszej wyprawce jest dużo wydatków. Może później się okaże, że nie możemy bez niego życ to się dokupi ;) Ja chyba na razie będę pakować pieluchy w takie jednorazowe torebki zapachowe. Wgl jak by ktoś był zainteresowany to no allegro akurat ktoś sprzedaje taki używany kosz Tomee Tippee za 39zł.

Olcia..89, Isia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Kushina a gdzie planujesz rodzić?

Ja na Żelaznej. Opinie w internecie są różne, ale chodzę do lekarki z Żelaznej, do szkoły rodzenia na Żelaznej, więc już chyba zostanę przy tej Żelaznej :) Moja bratowa tam rodziła córkę, a sąsiadka trójkę dzieci i są zadowolone :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Kushina, jak się mocno skupimy, to może nasi synowie się wymienią ułożeniem ;-)

Hahah szkoda, że tak się nie da :) Śmiesznie, że mamy odwrotny problem :P

Dagn_ lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    No właśnie, ja chyba na razie odpuszczę, bo i tak przy takiej pierwszej wyprawce jest dużo wydatków. Może później się okaże, że nie możemy bez niego życ to się dokupi ;) Ja chyba na razie będę pakować pieluchy w takie jednorazowe torebki zapachowe. Wgl jak by ktoś był zainteresowany to no allegro akurat ktoś sprzedaje taki używany kosz Tomee Tippee za 39zł.

W sumie kosz to najmniejszy wydatek, gorzej potem z woreczkami.
    Używanego kosza bym nie chciała - patrząć po zwykłym koszu, który teraz mamy - on sam w sobie już śmierdzi...bo przesiąknął już tymi wszystkimi kupami...
    Nie chciałabym czyichś kup wdychać

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jednorazowych woreczków zapachowych, Rossmann wypuścił jakiś rok temu swoją wersję :-) Cenowo tak samo jak oryginalne Paklanki, 100 sztuk zamiast 50, no i równie dobrze daje radę.

Ogólnie, jeśli ktoś zamierza robić zakupy dla dziecka dość regularnie w tej sieci, to polecam tę ichniejszą kartę Rossne. Fakt faktem, że te 4 lata temu mieli jakieś lepsze bonusy za osiągnięcie kolejnego etapu zniżek, ale tak czy siak - te kilka procent rabatu przy zakupie mleka, pieluch czy kosmetyków piechotą nie chodzi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 17:18

• Nita Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No drogi biznes te wkłady do Tommee Tippee. Ale jestem zaskoczona, że w Polsce to aż tak drogie O.o
    Naprawdę, u mnie jest taniej. Nie pojmuję tego, że w Polsce wiele produktów czasem dwa razy drożej niż za granicą. Masakra!

Dobrawa lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    No drogi biznes te wkłady do Tommee Tippee. Ale jestem zaskoczona, że w Polsce to aż tak drogie O.o
    Naprawdę, u mnie jest taniej. Nie pojmuję tego, że w Polsce wiele produktów czasem dwa razy drożej niż za granicą. Masakra!

A zarobki 2 razy niższe (albo i więcej) :/

• baranosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    A zarobki 2 razy niższe (albo i więcej) :/
    Dokładnie :/ ehh chciałoby się wszystko ale niestety muszę dzielić wydatki na konkretne miesiące i z niektórych bajerów po prostu zrezygnować

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, dopóki w Polsce zarobki nie będą się przekładać na ceny towarów, to nigdy ludziom nie będzie lżej. Jak jestem w PL to często przeliczam i np.kupuję olej, masło, chleb, jakieś produkty na chleb, jogurty itd i cenowo wychodzę tak samo jak za zakupy w UK. Nie widzę żadnej różnicy. Teraz na drobne zakupy, takie najważniejsze kilka rzeczy trzeba iść ze stówą. Dawniej tak nie było.
    Nawet ceny w H&M polskim i angielskim się różnią, za dokładnie te same ubrania! Chciałam sobie kupić ciążowe jeansy przed wyjazdem do Polski w lipcu, sprawdziłam angielskie i polskie H&M i za te same jeansy była różna cena. Angielskie były tańsze o jakieś 40 zł. To naprawdę dużo. Sprawdziłam też inne produkty, jakieś sweterki, bluzki itd i te polskie były droższe. A przecież sieć sklepu ta sama, ceny powinny też być te same.
    Szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy kupiłam sobie jakiś ciuch w Polsce. Oj, lata temu. Za drogo jest dla mnie, szczerze mówiąc, nie lubię przepłacać. Tutaj mam taniej.

milky way, Isia86 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Eee jak podałaś cenę w funtach, ja sprawdziłam w starych mailach za ile ja kupowałam na allegro
    3pak między 45 a 52 zł więc podobnie
    kosz + 6rolek kupiłam za 149 zł

Nita lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie niskie zarobki i jeszcze niektorzy zaluja rodzicom 500 plus

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    No wlasnie niskie zarobki i jeszcze niektorzy zaluja rodzicom 500 plus
    Bym coś napisała, ale w sumie po co? Przecież my tu głupie jesteśmy wszystkie. P.S: przeprosiłaś chociaż? Zdaje się nie...

Idę po Magnum migdałowe, bo mi się śmiać cholernie zachciało :D

Werix, milky way, Martusiazabka, Isia86 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita mmm magnum ale robisz smaka ;) ja przeważnie zadowalam się tańszą wersją z Lidla ale jakoś mi podpasowały choć Magnum oczywiście to to nie jest ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnum ^^ <3 <3 <3

Co mi przypomina limitowaną edycję Magnum 7 sins, co była jakieś 12 lat temu :-P Pyszne smaki wtedy skomponowali.

• milky way Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Nita, dokladnie...
    Ja tez ta glupia
    Ja żaluje 500plus ludziom, napisalabym wiecej ale nie chce mi sie :D

Nita, Martusiazabka, Isia86 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te woreczki zapachowe to o kant d... są ;) Kupiłam już ze 3 rodzaje. Każdy jeden smród przepuszcza.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę i szukam prezentów świątecznych. Utyłam już 13 kg. Chyba do 15 kg dobiję, więc nie piszcie nic o słodyczach :p

Przeszliśmy próbe szczelności, mamy już pomalowane ściany. Może za 3 tygodnie się wprowadzimy do nowego domu. Kurde, a za 2 tygodnie ciąża donoszona... wierzyć się nie chce.

Na razie mam kosz z zamykaną klapką na pieluchy wielorazowe, które mam zamiar wypróbować. Jak nie dam z nimi rady, to będę tam wrzucać jednorazówki.

Izieth, Isia86 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja woreczki miałam zawsze w torbie na wyjście
    Jak poza domem trafiła się kupa to wtedy wkładałam w woreczek, mniejsze wyrzuty sumienia miałam że nie smrodzę publicznie ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dokładnie :/ ehh chciałoby się wszystko ale niestety muszę dzielić wydatki na konkretne miesiące i z niektórych bajerów po prostu zrezygnować

Spoko, pierwsze kupy prawie nie śmierdzą :) zwłaszcza jak juz ma się porównanie z takimi np u dwulatka - Hanka się zesra w pokoju u siebie i mimo przymkniętymi drzwi i przedpokoju pomiędzy, zapach dociera do mnie do kuchni.

Isia86 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ