Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybaranosia wrote:Dość drogi biznes ten kosz
No właśnie, ja chyba na razie odpuszczę, bo i tak przy takiej pierwszej wyprawce jest dużo wydatków. Może później się okaże, że nie możemy bez niego życ to się dokupiJa chyba na razie będę pakować pieluchy w takie jednorazowe torebki zapachowe. Wgl jak by ktoś był zainteresowany to no allegro akurat ktoś sprzedaje taki używany kosz Tomee Tippee za 39zł.
Olcia..89, Isia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykalina123 wrote:Kushina a gdzie planujesz rodzić?
Ja na Żelaznej. Opinie w internecie są różne, ale chodzę do lekarki z Żelaznej, do szkoły rodzenia na Żelaznej, więc już chyba zostanę przy tej ŻelaznejMoja bratowa tam rodziła córkę, a sąsiadka trójkę dzieci i są zadowolone
-
nick nieaktualny
-
Kushina wrote:No właśnie, ja chyba na razie odpuszczę, bo i tak przy takiej pierwszej wyprawce jest dużo wydatków. Może później się okaże, że nie możemy bez niego życ to się dokupi
Ja chyba na razie będę pakować pieluchy w takie jednorazowe torebki zapachowe. Wgl jak by ktoś był zainteresowany to no allegro akurat ktoś sprzedaje taki używany kosz Tomee Tippee za 39zł.
W sumie kosz to najmniejszy wydatek, gorzej potem z woreczkami.
Używanego kosza bym nie chciała - patrząć po zwykłym koszu, który teraz mamy - on sam w sobie już śmierdzi...bo przesiąknął już tymi wszystkimi kupami...
Nie chciałabym czyichś kup wdychać -
nick nieaktualnyCo do jednorazowych woreczków zapachowych, Rossmann wypuścił jakiś rok temu swoją wersję
Cenowo tak samo jak oryginalne Paklanki, 100 sztuk zamiast 50, no i równie dobrze daje radę.
Ogólnie, jeśli ktoś zamierza robić zakupy dla dziecka dość regularnie w tej sieci, to polecam tę ichniejszą kartę Rossne. Fakt faktem, że te 4 lata temu mieli jakieś lepsze bonusy za osiągnięcie kolejnego etapu zniżek, ale tak czy siak - te kilka procent rabatu przy zakupie mleka, pieluch czy kosmetyków piechotą nie chodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 17:18
-
No drogi biznes te wkłady do Tommee Tippee. Ale jestem zaskoczona, że w Polsce to aż tak drogie
Naprawdę, u mnie jest taniej. Nie pojmuję tego, że w Polsce wiele produktów czasem dwa razy drożej niż za granicą. Masakra!
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNita wrote:No drogi biznes te wkłady do Tommee Tippee. Ale jestem zaskoczona, że w Polsce to aż tak drogie
Naprawdę, u mnie jest taniej. Nie pojmuję tego, że w Polsce wiele produktów czasem dwa razy drożej niż za granicą. Masakra!
A zarobki 2 razy niższe (albo i więcej)
-
Niestety, dopóki w Polsce zarobki nie będą się przekładać na ceny towarów, to nigdy ludziom nie będzie lżej. Jak jestem w PL to często przeliczam i np.kupuję olej, masło, chleb, jakieś produkty na chleb, jogurty itd i cenowo wychodzę tak samo jak za zakupy w UK. Nie widzę żadnej różnicy. Teraz na drobne zakupy, takie najważniejsze kilka rzeczy trzeba iść ze stówą. Dawniej tak nie było.
Nawet ceny w H&M polskim i angielskim się różnią, za dokładnie te same ubrania! Chciałam sobie kupić ciążowe jeansy przed wyjazdem do Polski w lipcu, sprawdziłam angielskie i polskie H&M i za te same jeansy była różna cena. Angielskie były tańsze o jakieś 40 zł. To naprawdę dużo. Sprawdziłam też inne produkty, jakieś sweterki, bluzki itd i te polskie były droższe. A przecież sieć sklepu ta sama, ceny powinny też być te same.
Szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy kupiłam sobie jakiś ciuch w Polsce. Oj, lata temu. Za drogo jest dla mnie, szczerze mówiąc, nie lubię przepłacać. Tutaj mam taniej.milky way, Isia86 lubią tę wiadomość
-
Nita wrote:No drogi biznes te wkłady do Tommee Tippee. Ale jestem zaskoczona, że w Polsce to aż tak drogie
3pak między 45 a 52 zł więc podobnie
kosz + 6rolek kupiłam za 149 złNita lubi tę wiadomość
-
Elcia89 wrote:No wlasnie niskie zarobki i jeszcze niektorzy zaluja rodzicom 500 plus
Idę po Magnum migdałowe, bo mi się śmiać cholernie zachciałoWerix, milky way, Martusiazabka, Isia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja siedzę i szukam prezentów świątecznych. Utyłam już 13 kg. Chyba do 15 kg dobiję, więc nie piszcie nic o słodyczach :p
Przeszliśmy próbe szczelności, mamy już pomalowane ściany. Może za 3 tygodnie się wprowadzimy do nowego domu. Kurde, a za 2 tygodnie ciąża donoszona... wierzyć się nie chce.
Na razie mam kosz z zamykaną klapką na pieluchy wielorazowe, które mam zamiar wypróbować. Jak nie dam z nimi rady, to będę tam wrzucać jednorazówki.Izieth, Isia86 lubią tę wiadomość
-
baranosia wrote:Dokładnie
ehh chciałoby się wszystko ale niestety muszę dzielić wydatki na konkretne miesiące i z niektórych bajerów po prostu zrezygnować
Spoko, pierwsze kupy prawie nie śmierdzązwłaszcza jak juz ma się porównanie z takimi np u dwulatka - Hanka się zesra w pokoju u siebie i mimo przymkniętymi drzwi i przedpokoju pomiędzy, zapach dociera do mnie do kuchni.
Isia86 lubi tę wiadomość