X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, jak się mocno skupimy, to może nasi synowie się wymienią ułożeniem ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dość drogi biznes ten kosz

No właśnie, ja chyba na razie odpuszczę, bo i tak przy takiej pierwszej wyprawce jest dużo wydatków. Może później się okaże, że nie możemy bez niego życ to się dokupi ;) Ja chyba na razie będę pakować pieluchy w takie jednorazowe torebki zapachowe. Wgl jak by ktoś był zainteresowany to no allegro akurat ktoś sprzedaje taki używany kosz Tomee Tippee za 39zł.

Olcia..89, Isia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Kushina a gdzie planujesz rodzić?

Ja na Żelaznej. Opinie w internecie są różne, ale chodzę do lekarki z Żelaznej, do szkoły rodzenia na Żelaznej, więc już chyba zostanę przy tej Żelaznej :) Moja bratowa tam rodziła córkę, a sąsiadka trójkę dzieci i są zadowolone :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Kushina, jak się mocno skupimy, to może nasi synowie się wymienią ułożeniem ;-)

Hahah szkoda, że tak się nie da :) Śmiesznie, że mamy odwrotny problem :P

Dagn_ lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    No właśnie, ja chyba na razie odpuszczę, bo i tak przy takiej pierwszej wyprawce jest dużo wydatków. Może później się okaże, że nie możemy bez niego życ to się dokupi ;) Ja chyba na razie będę pakować pieluchy w takie jednorazowe torebki zapachowe. Wgl jak by ktoś był zainteresowany to no allegro akurat ktoś sprzedaje taki używany kosz Tomee Tippee za 39zł.

W sumie kosz to najmniejszy wydatek, gorzej potem z woreczkami.
    Używanego kosza bym nie chciała - patrząć po zwykłym koszu, który teraz mamy - on sam w sobie już śmierdzi...bo przesiąknął już tymi wszystkimi kupami...
    Nie chciałabym czyichś kup wdychać

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jednorazowych woreczków zapachowych, Rossmann wypuścił jakiś rok temu swoją wersję :-) Cenowo tak samo jak oryginalne Paklanki, 100 sztuk zamiast 50, no i równie dobrze daje radę.

Ogólnie, jeśli ktoś zamierza robić zakupy dla dziecka dość regularnie w tej sieci, to polecam tę ichniejszą kartę Rossne. Fakt faktem, że te 4 lata temu mieli jakieś lepsze bonusy za osiągnięcie kolejnego etapu zniżek, ale tak czy siak - te kilka procent rabatu przy zakupie mleka, pieluch czy kosmetyków piechotą nie chodzi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 17:18

• Nita Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No drogi biznes te wkłady do Tommee Tippee. Ale jestem zaskoczona, że w Polsce to aż tak drogie O.o
    Naprawdę, u mnie jest taniej. Nie pojmuję tego, że w Polsce wiele produktów czasem dwa razy drożej niż za granicą. Masakra!

Dobrawa lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    No drogi biznes te wkłady do Tommee Tippee. Ale jestem zaskoczona, że w Polsce to aż tak drogie O.o
    Naprawdę, u mnie jest taniej. Nie pojmuję tego, że w Polsce wiele produktów czasem dwa razy drożej niż za granicą. Masakra!

A zarobki 2 razy niższe (albo i więcej) :/

• baranosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    A zarobki 2 razy niższe (albo i więcej) :/
    Dokładnie :/ ehh chciałoby się wszystko ale niestety muszę dzielić wydatki na konkretne miesiące i z niektórych bajerów po prostu zrezygnować

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, dopóki w Polsce zarobki nie będą się przekładać na ceny towarów, to nigdy ludziom nie będzie lżej. Jak jestem w PL to często przeliczam i np.kupuję olej, masło, chleb, jakieś produkty na chleb, jogurty itd i cenowo wychodzę tak samo jak za zakupy w UK. Nie widzę żadnej różnicy. Teraz na drobne zakupy, takie najważniejsze kilka rzeczy trzeba iść ze stówą. Dawniej tak nie było.
    Nawet ceny w H&M polskim i angielskim się różnią, za dokładnie te same ubrania! Chciałam sobie kupić ciążowe jeansy przed wyjazdem do Polski w lipcu, sprawdziłam angielskie i polskie H&M i za te same jeansy była różna cena. Angielskie były tańsze o jakieś 40 zł. To naprawdę dużo. Sprawdziłam też inne produkty, jakieś sweterki, bluzki itd i te polskie były droższe. A przecież sieć sklepu ta sama, ceny powinny też być te same.
    Szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy kupiłam sobie jakiś ciuch w Polsce. Oj, lata temu. Za drogo jest dla mnie, szczerze mówiąc, nie lubię przepłacać. Tutaj mam taniej.

milky way, Isia86 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Eee jak podałaś cenę w funtach, ja sprawdziłam w starych mailach za ile ja kupowałam na allegro
    3pak między 45 a 52 zł więc podobnie
    kosz + 6rolek kupiłam za 149 zł

Nita lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie niskie zarobki i jeszcze niektorzy zaluja rodzicom 500 plus

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    No wlasnie niskie zarobki i jeszcze niektorzy zaluja rodzicom 500 plus
    Bym coś napisała, ale w sumie po co? Przecież my tu głupie jesteśmy wszystkie. P.S: przeprosiłaś chociaż? Zdaje się nie...

Idę po Magnum migdałowe, bo mi się śmiać cholernie zachciało :D

Werix, milky way, Martusiazabka, Isia86 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita mmm magnum ale robisz smaka ;) ja przeważnie zadowalam się tańszą wersją z Lidla ale jakoś mi podpasowały choć Magnum oczywiście to to nie jest ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnum ^^ <3 <3 <3

Co mi przypomina limitowaną edycję Magnum 7 sins, co była jakieś 12 lat temu :-P Pyszne smaki wtedy skomponowali.

• milky way Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Nita, dokladnie...
    Ja tez ta glupia
    Ja żaluje 500plus ludziom, napisalabym wiecej ale nie chce mi sie :D

Nita, Martusiazabka, Isia86 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te woreczki zapachowe to o kant d... są ;) Kupiłam już ze 3 rodzaje. Każdy jeden smród przepuszcza.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę i szukam prezentów świątecznych. Utyłam już 13 kg. Chyba do 15 kg dobiję, więc nie piszcie nic o słodyczach :p

Przeszliśmy próbe szczelności, mamy już pomalowane ściany. Może za 3 tygodnie się wprowadzimy do nowego domu. Kurde, a za 2 tygodnie ciąża donoszona... wierzyć się nie chce.

Na razie mam kosz z zamykaną klapką na pieluchy wielorazowe, które mam zamiar wypróbować. Jak nie dam z nimi rady, to będę tam wrzucać jednorazówki.

Izieth, Isia86 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja woreczki miałam zawsze w torbie na wyjście
    Jak poza domem trafiła się kupa to wtedy wkładałam w woreczek, mniejsze wyrzuty sumienia miałam że nie smrodzę publicznie ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dokładnie :/ ehh chciałoby się wszystko ale niestety muszę dzielić wydatki na konkretne miesiące i z niektórych bajerów po prostu zrezygnować

Spoko, pierwsze kupy prawie nie śmierdzą :) zwłaszcza jak juz ma się porównanie z takimi np u dwulatka - Hanka się zesra w pokoju u siebie i mimo przymkniętymi drzwi i przedpokoju pomiędzy, zapach dociera do mnie do kuchni.

Isia86 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ