Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Baranosia no co ten Twój mąż? Do gina z rwą kulszową? Oj te chłopy
Ten masaż miałaś na siedząco czy leżałaś bokiem? Kiedy następna sesja?
Wiem co to ból rwy, bo przed ciążą dokuczał mi od jakichś 15 lat. W sumie ciężko coś doradzić. Mi proponowano ćwiczenia fizjo. No i pływanie, tylko że ja pływać nie umiemale to podobno zbawienne na ból. Niewiele ćwiczeń teraz możesz wykonać będąc w ciąży. Pamiętam takie jedno, że stoisz bez butów prosto przy ścianie i powoli uginasz kolana tak jakbyś chciała usiąść na krześle. To ćwiczenie mi trochę pomogło jak już mnie porządnie złapał ból.
-
Basiu widziałam na allegro ochraniacze na całe łóżeczko chyba nawet od sprzedawcy www_zuzpol_pl
Olcia mi też zawsze mierzą brzuch wzdłuż
Werix u mnie oprócz ciemno i zimno to w dodatku pada
Nita nie zazdroszczę tych wszystkich dolegliwości
Masaż miałam leżąc na lewym boku, bo prawy to ten bolący. Kolejny masaż dopiero w poniedziałek. Pośladek teraz mnie boli jak dotykam jakbym siniaka na nim miała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 10:11
-
Perl zazdroszczę umiejętności
pięknie to wygląda. Szczerze ja szukałam po aptekach papierków lakmusowych i dopiero w necie zamówiliśmy, bo nigdzie nie było. Może będziesz miała więcej szczęścia niż ja. Podobno wody są ciepłe jak wylatują.
Ja tak się ucieszyła, że mojego stanu zdrowia, że od wczoraj walczę ze stojącym brzuchemjeszcze dwa dni temu marzyłam o 38 tyg a od wczoraj marzenia zweryfikowane do dotrzymania do 34.
Wczoraj przyszła mi paka ubrań z Allegro rozmiar 56 i 62. Póki co koniec z ubraniami choć te rozczulilo mnie na Maksa
Baranosia przykro mi, że tak się meczysz, ja od leżenia mam problem z biodrami bolą strasznie. Jednak mój ból z twoim to pikuś. A jeszcze brak zrozumienia że strony męża dobijaMartusiazabka lubi tę wiadomość
-
Może też Ci brzuszek powoli opada, stąd ten mniejszy obwód? U mnie też ostatnio trochę się zmniejszyło, ale teraz znów nadrabiam.
Moja położna też mi mierzy brzuch wzdłuż. To jest sprawdzanie dna macicy. Długość zawsze musi się zgadzać z aktualnym tygodniem ciąży (plus minus kilka milimetrów). Ostatnio miałam wizytę w 30 tygodniu i długość dna miała 30 cm, teraz będzie 33. A potem zaczyna się zmniejszać, bo brzuch opada do porodu. -
Iva79 wrote:Ola szerokiej drogi.
Nam polozna w SR w DE mowila , zeby do porodu przyniesc stara koszule, ktora bedzie mozna wyrzucic, sugerowala tez,ze mozna wziac meza stara koszule.
Nową też można wyrzucićJa kupiłam taką ciążową, z rozpinanym głęboko (do pępka) dekoltem, żeby po porodzie swobodnie leżeć skóra do skóry...Z T-shirtem się nie da, bo trzeba by go rozwerwać.
Akurat moja koszula się poplamiła krwią, więc ją wyrzuciłam - ale tez kupilam ją z takim nastawieniem
Teraz wezmę taką samą (zostały mi po karmieniu Hani) i najwyżej tez wyrzucę.
O takie kupiłam (i polecam)
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-dobranocka-m-38-i6574872027.html -
Ojej;) Nita dzięki za wytłumaczenie;)! Mój miał we wtorek 33cm;) nawet nie wiedziałam, że o to w tym chodzi;)!
Baranosia ja z dwa miesiące temu mierzylam brzuszek to Juz tez wtedy miał ponad 100cmdlatego teraz nie mierze, bo pewnie do 200 doszło
Strasznie Ci wspolczuje tego bólu
!
Perl przecudne są Twoje robótki! Już sobie wyobrażam ile Ci to czasu zajęło;) ale i tak brawa za cierpliwość! Piękny efekt końcowy;)!!
Madziula87 to taka przekąskajuz mam 16kg na plusie wiec musze zacząć się ograniczać Chociaż W OGÓLE mi to nie wychodzi:P nie mam silnej woli:/
Iva79 to będę musiała wziąć razie W taką koszule. Ale rok temu rodziła szwagierka tutaj i dali jej szpitalna taka wiązana. I przez cały pobyt w szpitalu dawali jej szpitalne koszule;)
Ja dzisiaj skończyłam szydelkowac kulki do wózka:P oj nudzi mi się...teraz biorę się za koszyki:P babcia ze mnie na 102
MoBo, Perl, Izieth, Nita, Isia86, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Olcha, ja już też i koszyki i sowy zrobiłam... Miałam się wziąć za poduszki żeby pasowały do wystroju pokoju, ale nie ma już włóczki w tych moich kolorach...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fcff1893e86.jpgMoBo, baranosia, RedLady, Olcia..89, Izieth, cudek2, Iva79 lubią tę wiadomość
-
kalina123 wrote:Baranosia kojarzy mi się że przy rwie dobra do poleżenia jest pozycja krzesełkowa czyli to o czym Nita pisze że stoisz przy ścianie tyle że możesz też się położyć z nogami ugiętymi pod kątem 90st, podłożyć coś pod nogi (pufę, krzesło)