X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl to wszystko jest z filcu którego nie trza obrębiac i ręcznie szyte, żadnej maszyny :) w środku wata wiadomo.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl,MoBo prześliczne;)!! Ja zrobiłam jeden koszyk ale musze go spruć bo nie mieści się na wisząca półkę:/

43817bf2ebbe1713med.jpg

Madziulka ja tez tylko guzika umiałam przyszyc i to krzywo :P to mój pierwszy raz z szydelkiem:P

Perl mi też się podobają imiona na szydełku z takiej grubej włóczki jak do koszyków - ale nie wiem jak się zabrać do niego;) najpierw koszyki a później będę myślała;) śliczny ten Twój komplet;)!

Baranosia Ty kochana odpoczywaj :* z takim bólem tez nie miałabym chęci na nic :(

Iva79 lubi tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciu w takim razie co Ty za cudo wyczarujesz za piątym razem jak za pierwszym takie śliczności :)

tb738ribfs156aj0.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny a ja szukam takich szydełkowanych koszyczków i nigdzie nie mogę znależć :( Nie chce mi jakaś zrobić i sprzedać? :D

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do odsprzedania koszule do karmienia jak nówke założona w szpitalu i uprana 20zł z przesyłka rozm L/XL

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Perl Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Rany dziewczyny a ja szukam takich szydełkowanych koszyczków i nigdzie nie mogę znależć :( Nie chce mi jakaś zrobić i sprzedać? :D

Ja niestety mam zakaz wychodzenia z domu, musze leżeć w łóżku, wiec nie dam rady. Takie koszyki pasuje robić z grubej wełny na grubym szydełku tak jak olcia, a ja takiej nie posiadam.
    Moje koszyki są zrobione z cienkiej wełny bo tylko taką miałam w domu, dlatego nie stoją same bo nie są sztywne... Miałam je potraktować krochmalem, no ale nie mogę, bo musze leżeć :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 13:55

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale jestem zadowolona z siebie:) zamówiłam sesje zdjęciową dla noworodka :) kolejną sprawą do przodu. Wybór fotografa omówienie wstępnych warunków trochę czasu zajęło :) i od razu będę miała prezent na dzień babci i dziadka. Obraz z jednego ze zdjęć :)
    Teraz tylko świąteczne prezenty.....
    Ja nigdy nie byłam dobra w robotach ręcznych zazdroszczę kunsztu, jak tylko zobaczyłam Wasze dzieła chciałam sobie kupić podobne cudo i niestety nie ma na all :/ pozostaje mi cieszyć oko waszymi :)

• milky way Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, troche słabo bielizne sprzedawać :DDDD

Dagn_, polkosia, Nita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana :-D Nówki, te takie z misiami i innymi słodkim stworzonkami, po 16 złotych chodzą na allegro o.O

milky way lubi tę wiadomość

• Angela B-D Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może troszkę pomogę:)
    www.facebook.com/Katekosz-1055200484541980

https://www.facebook.com/obarahandmade/

ja jak na razie zamówiłam buciki czekam właśnie na ich realizację:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 14:53

Kokardka44 lubi tę wiadomość

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Made Koleżanka

Wysłany: 28 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Biedroneczka, troche słabo bielizne sprzedawać :DDDD

• polkosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaga Rękodzieło (Aga Grochal na FB) robi ze sznurka bawełnianego takie różności :) Ja akurat mam od niej dywany w domu, są boskie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ja też lubię i czasem kupuję te podróby lodów z Lidla. Ale czasem zaszaleję z Magnum, tylko mi najbardziej smakuje migdałowe, żadne inne smaki :)
    Najbardziej jednak mi smakują lody Haagen Dazs, te o smaku truskawkowym ze śmietanką. Ale sobie smaka teraz narobiłam ;)
    Ojej,wy tak o magnum :)
    wiecie ja z tych zdrowo odzywiająceych się ,i potrafiłam rok cukru nie jeść,ale teraz i ja mam słabość do magnum,
    ok ,kupuję podróbki z lidla z migdałami-poezja smaku :)

Hej Werix ,fajnie wiedzieć że ty wege,ja też :)

Ale dziewczyny wy piękne rękodzieła robicie,Perl a ty już bijesz wszystkie na główkę ,cuda robisz ,ja tez bym chciała,ale nie potrafię :( i czasu też mało
    wiecie cały czas uczymy naszego rocznego synka spać w swoim łóżeczku w nocy,no i tragedia ,on się budzi tak często na cyca ,i czasami godzinę z nim tak siedzę i karmię,tak się boją jak to będzie gdy już urodzę

Werix lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ,miło się was czyta,chyba muszę się tu bardziej udzielać :)

baranosia lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia dywany obejzałam,fajne,lubię takie
    zdradź jakie drogie one są

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Olcia śliczne te Twoje dzieła <3 zazdroszczę ja miałam się wziąć za sowy ale wyszło jak wyszło...

Zauważyłam spadek apetytu jest prawie 11 ja nic nie jadłam i głodna nie jestem ale chyba zjem dla zasady

Ja też, już od dwóch tygodni waga ani drgnęła. Co mnie niezmiernie cieszy, bo już mam 17 na plus ;) mam nadzieje, że dzidziek przybiera mimo to...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Ola szerokiej drogi.
    Nam polozna w SR w DE mowila , zeby do porodu przyniesc stara koszule, ktora bedzie mozna wyrzucic, sugerowala tez,ze mozna wziac meza stara koszule.

U nas tez. Ja kupuję cos takiego: http://allegro.pl/jednorazowa-koszula-do-porodu-i-karmienia-s-m-i6500567885.html

Niewiele koszul ma tak głębokie rozcięcie. Plus nie prześwituje i bardzo lubię ten kolor :)

Co do starej koszuli męża - tez o tym myślałam, ale odrzuciłam ten pomysł, bo jednak nie chce paradować po porodowce w samych majtach ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:22

Iva79 lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, czy któraś z Was miała podwyższoną ilość krwinek białych (WBC) w morfologii? W moim laboratorium normy to 3,50 - 10,00 a ja teraz miałam 14,90, miesiąc temu 15,38 a jeszcze wcześniej 10,79. W morfologii na początku ciąży mieściły się w normie.
    Lekarka pobrała mi na wizycie wymaz, bo mówi, że to mogą być jakieś bakterie albo grzyby, mam też zrobić badanie CRP.
    Szczerze mówiąc w pierwszym momencie jakoś się tym bardzo nie przejęłam, ale nieopatrznie powiedziałam o tym mojej mamie i teraz wydzwania do mnie co chwilę, biadoli jak bardzo się tym martwi i wymyśla mi choroby. Przez to sama zaczęłam się tym martwić... bez sensu, bo przecież robię wszystko co mi zalecił lekarz, a nic to nie da, że będę teraz siedzieć i obgryzać paznokcie.

• Nita Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy macie talenty do szydełkowania! Nic tylko zawstydzacie takie beztalencia jak ja! :D piękne wszystko.

Ja tam kupiłam sobie dwie nowe tanie koszule do szpitala. 4 funty każda, z Primarka :D to nie jest wydatek, a wolę nową jedak. Tym bardziej nie założyłabym używanej po kimś, po cudzym porodzie... litości, fuj! :D

Milky way, I <3 you! :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:30

milky way lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Mam pytanie, czy któraś z Was miała podwyższoną ilość krwinek białych (WBC) w morfologii? W moim laboratorium normy to 3,50 - 10,00 a ja teraz miałam 14,90, miesiąc temu 15,38 a jeszcze wcześniej 10,79. W morfologii na początku ciąży mieściły się w normie.
    Lekarka pobrała mi na wizycie wymaz, bo mówi, że to mogą być jakieś bakterie albo grzyby, mam też zrobić badanie CRP.
    Szczerze mówiąc w pierwszym momencie jakoś się tym bardzo nie przejęłam, ale nieopatrznie powiedziałam o tym mojej mamie i teraz wydzwania do mnie co chwilę, biadoli jak bardzo się tym martwi i wymyśla mi choroby. Przez to sama zaczęłam się tym martwić... bez sensu, bo przecież robię wszystko co mi zalecił lekarz, a nic to nie da, że będę teraz siedzieć i obgryzać paznokcie.

Ja mam z trymestru na trymestr podwyższone coraz bardziej. U mnie norma jest 3.98 - 10.04, ostatnio wyszło mi 12,2. Moja lekarka twierdzi, że zwłaszcza w trzecim trym jest to normalne.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ