Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl to wszystko jest z filcu którego nie trza obrębiac i ręcznie szyte, żadnej maszyny :) w środku wata wiadomo.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl,MoBo prześliczne;)!! Ja zrobiłam jeden koszyk ale musze go spruć bo nie mieści się na wisząca półkę:/

43817bf2ebbe1713med.jpg

Madziulka ja tez tylko guzika umiałam przyszyc i to krzywo :P to mój pierwszy raz z szydelkiem:P

Perl mi też się podobają imiona na szydełku z takiej grubej włóczki jak do koszyków - ale nie wiem jak się zabrać do niego;) najpierw koszyki a później będę myślała;) śliczny ten Twój komplet;)!

Baranosia Ty kochana odpoczywaj :* z takim bólem tez nie miałabym chęci na nic :(

Iva79 lubi tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciu w takim razie co Ty za cudo wyczarujesz za piątym razem jak za pierwszym takie śliczności :)

tb738ribfs156aj0.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny a ja szukam takich szydełkowanych koszyczków i nigdzie nie mogę znależć :( Nie chce mi jakaś zrobić i sprzedać? :D

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do odsprzedania koszule do karmienia jak nówke założona w szpitalu i uprana 20zł z przesyłka rozm L/XL

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Perl Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Rany dziewczyny a ja szukam takich szydełkowanych koszyczków i nigdzie nie mogę znależć :( Nie chce mi jakaś zrobić i sprzedać? :D

Ja niestety mam zakaz wychodzenia z domu, musze leżeć w łóżku, wiec nie dam rady. Takie koszyki pasuje robić z grubej wełny na grubym szydełku tak jak olcia, a ja takiej nie posiadam.
    Moje koszyki są zrobione z cienkiej wełny bo tylko taką miałam w domu, dlatego nie stoją same bo nie są sztywne... Miałam je potraktować krochmalem, no ale nie mogę, bo musze leżeć :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 13:55

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale jestem zadowolona z siebie:) zamówiłam sesje zdjęciową dla noworodka :) kolejną sprawą do przodu. Wybór fotografa omówienie wstępnych warunków trochę czasu zajęło :) i od razu będę miała prezent na dzień babci i dziadka. Obraz z jednego ze zdjęć :)
    Teraz tylko świąteczne prezenty.....
    Ja nigdy nie byłam dobra w robotach ręcznych zazdroszczę kunsztu, jak tylko zobaczyłam Wasze dzieła chciałam sobie kupić podobne cudo i niestety nie ma na all :/ pozostaje mi cieszyć oko waszymi :)

• milky way Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, troche słabo bielizne sprzedawać :DDDD

nick nieaktualny, polkosia, Nita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana :-D Nówki, te takie z misiami i innymi słodkim stworzonkami, po 16 złotych chodzą na allegro o.O

milky way lubi tę wiadomość

• Angela B-D Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może troszkę pomogę:)
    www.facebook.com/Katekosz-1055200484541980

https://www.facebook.com/obarahandmade/

ja jak na razie zamówiłam buciki czekam właśnie na ich realizację:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 14:53

Kokardka44 lubi tę wiadomość

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Made Koleżanka

Wysłany: 28 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Biedroneczka, troche słabo bielizne sprzedawać :DDDD

• polkosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaga Rękodzieło (Aga Grochal na FB) robi ze sznurka bawełnianego takie różności :) Ja akurat mam od niej dywany w domu, są boskie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ja też lubię i czasem kupuję te podróby lodów z Lidla. Ale czasem zaszaleję z Magnum, tylko mi najbardziej smakuje migdałowe, żadne inne smaki :)
    Najbardziej jednak mi smakują lody Haagen Dazs, te o smaku truskawkowym ze śmietanką. Ale sobie smaka teraz narobiłam ;)
    Ojej,wy tak o magnum :)
    wiecie ja z tych zdrowo odzywiająceych się ,i potrafiłam rok cukru nie jeść,ale teraz i ja mam słabość do magnum,
    ok ,kupuję podróbki z lidla z migdałami-poezja smaku :)

Hej Werix ,fajnie wiedzieć że ty wege,ja też :)

Ale dziewczyny wy piękne rękodzieła robicie,Perl a ty już bijesz wszystkie na główkę ,cuda robisz ,ja tez bym chciała,ale nie potrafię :( i czasu też mało
    wiecie cały czas uczymy naszego rocznego synka spać w swoim łóżeczku w nocy,no i tragedia ,on się budzi tak często na cyca ,i czasami godzinę z nim tak siedzę i karmię,tak się boją jak to będzie gdy już urodzę

Werix lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ,miło się was czyta,chyba muszę się tu bardziej udzielać :)

baranosia lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia dywany obejzałam,fajne,lubię takie
    zdradź jakie drogie one są

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Olcia śliczne te Twoje dzieła <3 zazdroszczę ja miałam się wziąć za sowy ale wyszło jak wyszło...

Zauważyłam spadek apetytu jest prawie 11 ja nic nie jadłam i głodna nie jestem ale chyba zjem dla zasady

Ja też, już od dwóch tygodni waga ani drgnęła. Co mnie niezmiernie cieszy, bo już mam 17 na plus ;) mam nadzieje, że dzidziek przybiera mimo to...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Ola szerokiej drogi.
    Nam polozna w SR w DE mowila , zeby do porodu przyniesc stara koszule, ktora bedzie mozna wyrzucic, sugerowala tez,ze mozna wziac meza stara koszule.

U nas tez. Ja kupuję cos takiego: http://allegro.pl/jednorazowa-koszula-do-porodu-i-karmienia-s-m-i6500567885.html

Niewiele koszul ma tak głębokie rozcięcie. Plus nie prześwituje i bardzo lubię ten kolor :)

Co do starej koszuli męża - tez o tym myślałam, ale odrzuciłam ten pomysł, bo jednak nie chce paradować po porodowce w samych majtach ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:22

Iva79 lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, czy któraś z Was miała podwyższoną ilość krwinek białych (WBC) w morfologii? W moim laboratorium normy to 3,50 - 10,00 a ja teraz miałam 14,90, miesiąc temu 15,38 a jeszcze wcześniej 10,79. W morfologii na początku ciąży mieściły się w normie.
    Lekarka pobrała mi na wizycie wymaz, bo mówi, że to mogą być jakieś bakterie albo grzyby, mam też zrobić badanie CRP.
    Szczerze mówiąc w pierwszym momencie jakoś się tym bardzo nie przejęłam, ale nieopatrznie powiedziałam o tym mojej mamie i teraz wydzwania do mnie co chwilę, biadoli jak bardzo się tym martwi i wymyśla mi choroby. Przez to sama zaczęłam się tym martwić... bez sensu, bo przecież robię wszystko co mi zalecił lekarz, a nic to nie da, że będę teraz siedzieć i obgryzać paznokcie.

• Nita Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy macie talenty do szydełkowania! Nic tylko zawstydzacie takie beztalencia jak ja! :D piękne wszystko.

Ja tam kupiłam sobie dwie nowe tanie koszule do szpitala. 4 funty każda, z Primarka :D to nie jest wydatek, a wolę nową jedak. Tym bardziej nie założyłabym używanej po kimś, po cudzym porodzie... litości, fuj! :D

Milky way, I <3 you! :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:30

milky way lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Mam pytanie, czy któraś z Was miała podwyższoną ilość krwinek białych (WBC) w morfologii? W moim laboratorium normy to 3,50 - 10,00 a ja teraz miałam 14,90, miesiąc temu 15,38 a jeszcze wcześniej 10,79. W morfologii na początku ciąży mieściły się w normie.
    Lekarka pobrała mi na wizycie wymaz, bo mówi, że to mogą być jakieś bakterie albo grzyby, mam też zrobić badanie CRP.
    Szczerze mówiąc w pierwszym momencie jakoś się tym bardzo nie przejęłam, ale nieopatrznie powiedziałam o tym mojej mamie i teraz wydzwania do mnie co chwilę, biadoli jak bardzo się tym martwi i wymyśla mi choroby. Przez to sama zaczęłam się tym martwić... bez sensu, bo przecież robię wszystko co mi zalecił lekarz, a nic to nie da, że będę teraz siedzieć i obgryzać paznokcie.

Ja mam z trymestru na trymestr podwyższone coraz bardziej. U mnie norma jest 3.98 - 10.04, ostatnio wyszło mi 12,2. Moja lekarka twierdzi, że zwłaszcza w trzecim trym jest to normalne.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ