X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Spoko, pierwsze kupy prawie nie śmierdzą :) zwłaszcza jak juz ma się porównanie z takimi np u dwulatka - Hanka się zesra w pokoju u siebie i mimo przymkniętymi drzwi i przedpokoju pomiędzy, zapach dociera do mnie do kuchni.
    Już widzę minę męża haha :D

Dotty84, cudek2 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię i czasem kupuję te podróby lodów z Lidla. Ale czasem zaszaleję z Magnum, tylko mi najbardziej smakuje migdałowe, żadne inne smaki :)
    Najbardziej jednak mi smakują lody Haagen Dazs, te o smaku truskawkowym ze śmietanką. Ale sobie smaka teraz narobiłam ;)

Dagn_ lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• RedLady Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Już widzę minę męża haha :D
    Hahah, tak samo pomyślałam ;)

ja mam całe szczęście zsyp w bloku, więc jak co to bomby się szybko pozbędę ;) a na wyjścia wypróbuje te woreczki zapachowe

po całym dniu leżenia to się czuję bardziej obolała niż jakbym się normalnie po domu krzątała :P a ponoć ludzie to odpoczynkiem nazywają :P

Martusiazabka lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie Magnum nie smakują i zawsze się dziwię za co ludzie tyle płacą jak to ma okropny smak ;p

• Nita Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wypłacie pójdę kupić skórę owczą do wózka. U nas tutaj to hit, pełno mamusiek ma nią wyścielone wózki czy gondole. Cóż poradzić, też oszalałam ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/680be8df85c8.jpg

Moja znajoma z Polski też sobie coś podobnego zamówiła przez Allegro, piękne skóry z Zakopanego, 89zł za sztukę :)

MoBo lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, to prawdziwe skóry? Nie mogłabym położyć się na czymś takim, a dziecka tym bardziej. A jak to w ogóle uprać? Nie, nie :P

Werix, Dagn_, Madziula87, Iva79 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 36 tygodniu i 9tym miesiącu! :) masakra!

Jako wegetarianka tym bardziej nie potrafię sobie wyobrazić tej skóry ;) aczkolwiek będąc w zakopanym kupowałam rzeczy z wełną owczą i muszę przyznać że jest mega przyjemna w dotyku. Nie wiem jak całe skóry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 06:43

Madziula87, Iva79, Izieth, polkosia, Dobrawa, Krakuska lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wstaję z łóżka. Jest ciemno i zimno.

Madziula87, Iva79, polkosia, baranosia lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po śniadaniu:P jedna kanapka z salami a druga z nutella :P

Tutaj w niemczech robią mi teraz KTG co dwa tyg, a pielęgniarka mierzy brzuszek ale wzdłuż -pod piersiami zaczyna ;)

Miłego dnia kobietki;)!

My dzisiaj do Polski jedziemy...4 godz jazdy:/ ale to już ostatni taki wypad przed porodem;)

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix dobrze powiedziałaś, masakra, to już powoli nieuniknione ;)

Olcia dwie kanapeczki na śniadanie? Boże żebym ja się taką porcją najadała ;)

Ja też jeszcze pod kołdrą, muszę załatwić parę spraw, a nie bardzo mi się chce :/

Werix, Olcia..89 lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola szerokiej drogi.
    Nam polozna w SR w DE mowila , zeby do porodu przyniesc stara koszule, ktora bedzie mozna wyrzucic, sugerowala tez,ze mozna wziac meza stara koszule.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 08:37

Olcia..89 lubi tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ło matko, to prawdziwe skóry? Nie mogłabym położyć się na czymś takim, a dziecka tym bardziej. A jak to w ogóle uprać? Nie, nie :P
    No nie mów, że nie słyszałaś o właściwościach zdrowotnych skóry owcy na skórę człowieka, szczególnie dziecka? Wpisz sobie, wszędzie piszą ;)
    Ja w ogóle jestem fanką skóry z owieczki, lubię ten zapach, wszystko co skórzane. Jest antybakteryjne, grzeje zimą, ale nie pozwala na pocenie się a chłodzi latem. Prać należy w delikatnym płynie, w programie wełna.
    Zamówię niedługo, ale mają jeszcze inne kolory, takie beże i brązy, no i ciężko się zdecydować.

Eee, rzygam żółcią z żołądka. Kurde, jak ja wam zazdroszczę, że zgagi nie macie. W cholerę z tym, pali mnie całe gardło, męczę się z tym cholerstwem od początku lipca :(

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wymęczyłam z mdłościami do połowy 5 miesiąca, więc chociaż tej zgagi mi oszczędzono ;p

Ja mam dostać skierowanie na KTG w przyszłym tygodniu od gina. To będzie moje pierwsze.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U nas w Polsce też już ta skóra owcza jest modna, tylko ze w formie "drugiej strony" w spiworkach do wózka czy na sanki np.

Kiepsko się dziś czuje... Mała mocno naciska na szyjkę, aż mnie boli podbrzusze, uda i kręgosłup... Byleby tylko nie urodzić.
    Dziewczyny czy normalnie w aptece można kupić te papierki luksusowe (czy jakoś tak) czy tylko przez internet? Bo mnie z rana zalało śluzem, ale bielizna zrobiła się aż mega mokra i piżama przy okazji. Dodam że byłam świeżo po skorzystaniu z toalety, wiec raczej to nie był mocz. Wiec albo taki śluz wodnisty, albo wody zaczynają się saczyc. Chciałabym to sprawdzić.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f84880ce664c.jpg

A taką kratkę w serduszka na szydełku zrobiłam malutkiej do łóżeczka :-D

Werix, Izieth, baranosia, Nita, Basia79, Kokardka44, chiara, Olcia..89, MoBo, Isia86, Angela B-D, cudek2 lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, zgaga to u mnie i tak jedno z "lżejszych" objawów. Zespół niespokojnych nóg od wieczora przez całą noc (próbuję spać i wierzgam nogami jak konik), brak oddechu, zaparcia, ostatnio znów z krwią, okropny ból kręgosłupa no i żylaki na nogach - moje nogi wyglądają jak u 60 letniej kobiety :(
    Czasem sobie myślę, że ja chyba za stara byłam na pierwszą ciążę, bo tak źle znoszę. Czuję się jak inwalidka czasami.
    Chociaż, moja znajoma, 36 lat, pierwsza ciąża a nic jej nie jest, zero jakichkolwiek problemów a już jest w 7 miesięcu.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja jeszcze w łóżku. Obudziłam się przed 5 i ponownie zasnęłam dopiero przed 7.

Siada mi psychika z bólu. Wczoraj nawet pokłóciłam się z mężem i skończyło się moim płaczem bo jak twierdzi nie może na mnie patrzeć jak chodzę i ciągam nogę za sobą. Wg niego ginekolog mnie uzdrowi i się wścieka że do niego nie dzwonię.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f84880ce664c.jpg

A taką kratkę w serduszka na szydełku zrobiłam malutkiej do łóżeczka :-D
    Śliczne. A skąd masz ochraniacz na całe łóżeczko? Wszystko co znajduje ma 180 cm wiec jeden bok pozostaje pusty

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, myślę, że bez problemu papierki lakmusowe dostaniesz w aptece :) Lepiej sprawdź, co to poleciało. Możliwe, że czop się zaczyna wymywać, skoro było tego dość sporo.

Nita, mocno współczuję takiej zgagi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 09:44

• Perl Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    Śliczne. A skąd masz ochraniacz na całe łóżeczko? Wszystko co znajduje ma 180 cm wiec jeden bok pozostaje pusty

Moja teściowa 25 lat temu dostała to z USA. Mój szwagier spał w tej pościeli. A jej było żal wydać komuś, wiec jakoś zabezpieczyla i trzymała przez tyle lat... Stąd ten mój wzorek w kratke, bo od środka ma ładny miętowy kolor, ale od zewnątrz brzydkie wyblkakniete wzory w misie i musiałam to zakryć...

Werix, Olcia..89 lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ