X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • chiara Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty a byś zaproponowała żeby w takiej apteczce było?

• Nita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Tak. To to. Witam w klubie :/
    Ale to straszny ból :( naprawdę współczuję :(
    Jakby u mnie mało było wszystkich dolegliwości, jeszcze się przypałętało jakieś spojenie. Nosz kurde!
    A powiedz cudek, co z tym robić? Będę mogła rodzić naturalnie? Po porodzie mi ten ból minie czy tak już zostanie? Jak sobie ulżyć?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy mróz! Oby zima w tym roku była piękna! :) jak nasze dzieciaczki :)

Oglądam program o tej kobiecie, która rodziła na podłodze. Mam nadzieję, że nagłośnienie tej sprawy doprowadzi do tego, że nasze porody będą obsługiwane z należytą starannością.

Ja dalej lekko krwawię, ale już na brązowo. Mały fika, jego głowka kłuje mnie w szyjkę, a nogi walą po żebrach. Jeszcze 2 tygodnie niech wytrzyma.

17u9ha00otchcgqb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) wczoraj wgl bbf mi sie nie ladowalo, a rzucenie telefonem skonczyloby sie jego smiercia ostateczna.
    Perl, jak dobrze czytac ze juz niedlugo malutka bedzie mogla wyjsc z Wami do domku <3 mala dzielka Wojowniczka! Codziennie mysle co u Azor. Wyslalam jej zaproszenie do przyjaciolek ale cisza.
    Mnie wczoraj od 16 do 20 straszyly skurcze co ok 15 min. Juz myslalam ze cos, ale poszly precz. W nocy cisza ale rano jeden tak bolesny strzal ze az musialam go rozchodzic.
    Na 10:55 mam usg. Ciekawe co ta glupia baba powie. Bo jesli okaze sie ze maly wciaz sporo przybiera to moze zleci cc w 38 tc. Czyli jakby nie patrzec za tydzien. Nie obrazilabym sie znajac doklada date porodu i czekajac grzecznie :p
    Duzo sil kochane. Juz niedlugo malenstwa beda na swiecie i o przebojach porodowych bedziecie pamietac tylko rozmawiajac z kims "jak to bylo w ciazy" :*

Werix, Krakuska lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    A i jeszcze pączki. U nas jest pączkarnia, gdzie przy Tobie smażą pączki i kupujesz ciepłe.

Aż dostałam ślinotoku :D
    chiara wrote:
    Dotty a byś zaproponowała żeby w takiej apteczce było?

Dołączam się do zapytania, wiem że temat był już poruszany, ale teraz już nie znajdę co polecałyście :( Są jakieś środki przeciwgorączkowe dla takiego maleństwa?

Perl, cudownie że malutka tak świetnie sobie poradziła, na pewno szybko zacznie jeść i będziesz mogła ją tulić w domu :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla takich maluchów jest paracetamol w czopkach ale i syrop jakiś od 1 dnia też chyba jest
    W sumie to nie wiem co jeszcze warto mieć z leków, mi w 1 roku nic nie było potrzebne a i tak takiemu maluchowi bałabym się podawać coś na własną rękę bez konsultacji z lekarzem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 08:55

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl jakie cudowne wieści :*

Polkosia Ty się tam nie wygłupiaj i zaciskaj nogi!

Nita współczuję bólu spojenia miałam przez moment coś okropnego :(

Werix też oglądałam o tej kobiecie masakra jakaś! Dobrze że wszystkich zwolnili!

Guerretenshi 3mam kciuki za wizytę daj znać jak będziesz po! Też ciągle myślę o Azor i nie daje mi to spokoju...

Pospałam do 8:40 teraz leżę w łóżku i czytam co u Was :)
    Zaraz trzeba się podnieść bo zaczyna w brzuchu burczeć ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze czopki glicerolowe na zatwardzenie, pedicetamol na gorączkę i oczywiście jakieś opatrunki: bandaże, gazy. Do tego wit D+K.

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, 1,8 to niedużo, ale Ty 2 tygodnie do przodu jesteś. Mnie boli tak, że spina boleśnie brzuch i coś z krzyża połączone z okresem, ale niezupełnie. Przez moment się nasila, trzyma i słabnie. Na szczęście po lekach noc spokojna. Niestety nie uśmiecha mi się tak codziennie faszerować ze względu na kp :/ Ale co zrobić... Całą ciążę z Tysią jechałam na Nospie, dlatego niby nie ma przeciwwskazań, ale to jednak lek.

Ja także nie miałam apteczki przez pierwszy rok życia. Paracetamol w czopkach i Viburcol tylko jakby po szczepieniu się coś działo i faktycznie zdarzyło mi się podać po 3 dawce, bo miała odczyn na nodze, bolesność i była niespokojna. Tak to nic nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 09:20

Olcia..89 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Jakby u mnie mało było wszystkich dolegliwości, jeszcze się przypałętało jakieś spojenie. Nosz kurde!
    A powiedz cudek, co z tym robić? Będę mogła rodzić naturalnie? Po porodzie mi ten ból minie czy tak już zostanie? Jak sobie ulżyć?

Najczęściej mija zaraz po lub tuż przed porodem. Mnie w dniu porodu nie bolało w ogóle już. A rodzić oczywiście można SN :) Jak dopiero teraz Cię to dopadło, to raczej nie rozejdzie się do tego stopnia, żeby było ryzyko. Ja cierpię od kilku miesięcy już, w zasadzie od skończonego I tr. Dramat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 09:23

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam rano na pobraniu krwi. Poszłam potem na rynek zakupy zrobić, zjeść coś. Kupiłam sobie w budce soczek Tarczyna żeby popić tabletki. Zdążyłam odejść i wypadł mi z ręki. Oczywiście się potłukł. Sprzątnęłam to szkło z chodnika, a Pani dała mi drugi soczek. Za darmo. Powiedziała ze mam wziąć na szczęście :-) aż mi było niezręcznie. Teraz jadę dalej. Załatwić okulistę.

Co do tego programu... Ja nie wyobrażam sobie dramatu tej kobiety. Straciła dziecko. To katastrofa. A to ze musiała je sama urodzić... Na podłodze... I nikt się nią nie zajął, nikt nie pomógł... Na to poprostu brak mi słów. Zwolnienie tych ludzi to absolutne minimum. Choć ja myślę że szpital by to zamiótł pod dywan gdyby nie to se sprawę rozdmuchała telewizja. Niewyobrażalna tragedia spotkała tą kobietę i Ci ludzie powinni za to zapłacić. Takie jest moje zdanie.

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miałyście sesję brzuszkową doradźcie co fajnie ze sobą wziąć w co się ubrać, jakie gadżety się u Was sprawdziły :) wiem że fotograf ma dużo pomysłów ale zawsze lubię mieć też swoje ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:

No straszny... człowiek ma wrażenie, że się rozsypie. Co do pytania. Powinnaś iść do ortopedy. Tylko on wykonując usg- więc przy rejestracji musisz powiedzieć że chodzi o usg spojenia, bo nie każdy ortopeda je ma i się na tym zna, może stwierdzić, czy się rozchodzi, w jakim stopniu, czy masz zapalenie tkanek je otaczające. Zazwyczaj jeśli się potwierdzi, że to to, to jest wskazanie do cc. Bo podczas sn ono po prostu może strzelić, a to wiąże się z leżeniem długim po porodzie... nie wolno tego bagatelizować. W zależności od tyg ciąży, czasem ortopeda zaleca pas ciążowy, który podtrzymuje brzuszek i zmniejsza nacisk na spojenie, chłodne okłady, żeby zmniejszyć stan zapalny, a przede wszystkim LEZEC!

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia- a kiedy miałaś ktg?

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeszcze z leków co może być potrzebne w 1 roku to żel na ząbkowanie ;) no ale to jakby nie jest rzecz pierwszej potrzeby

82doroeqdnooy9dr.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sesji miałam swoje ubrania: biała koszula i sukienka, sweter, wianek do włosów, wstążki, misia, lampki choinkowe, buciki malucha, zdjęcie z usg, pozytywkę. Dużo gadżetów miała fotograf.

baranosia, Olcia..89 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj sesję, ale bez gadżetów, bo chciałam takie naturalne, czarno-białe zdjęcia. Mąź był moim gadżetem :P

baranosia, Olcia..89 lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, ortopeda mówisz? To nie mam szans na jakiekolwiek nawet badanie. Nawet jeśli jakimś cudem lekarz rodzinny da mi skierowanie do ortopedy (w co wątpię) to na wizytę będę musiała czekać jakieś dwa, trzy miesiące.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, u Ciebie już prawie połowa stuknęła... ale ten czas pędzi! :)

Jeszcze tak apropo nadżerek, to nieźle się zdziwiłam czytając Wasze posty, bo pamiętam, że miałam nadżerkę w wieku 16 lat i miałam zabieg wymrażania z zalecenia lekarza. Ciekawe czy zmieniło się podejście lekarzy (w końcu 13 lat minęło), czy trafiłam wtedy na jakiegoś konowała.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska ja też miałam wymrażaną z 10 lat temu

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ