Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Polkosia dzięki za odpowiedź
będę przynajmiej wiedziała czego się spodziewać
3mam kciuki za Twoja szyjkę! Ja mam do 36 tyg brać 3 x dupasthon - mam nadzieje,ze trochę pomoże...
Werix ale miałaś gadżetów!
Baranosia ja tak jak Krakuska miałam na sesji tylko i aż męża. Pani fotograf miała 3 sukienki i dwa delikatne wianki
A ze sesja była w plenerze, to na jednym zdjęciu trzymałam w ręku gałązki z liśćmiciekawe jak to wyjdzie:P. A Ty masz swoją sesje w plenerze czy w studio?
-
Polkosia dzięki za odpowiedź
będę przynajmiej wiedziała czego się spodziewać
3mam kciuki za Twoja szyjkę! Ja mam do 36 tyg brać 3 x dupasthon - mam nadzieje,ze trochę pomoże...
Werix ale miałaś gadżetów!
Baranosia ja tak jak Krakuska miałam na sesji tylko i aż męża. Pani fotograf miała 3 sukienki i dwa delikatne wianki
A ze sesja była w plenerze, to na jednym zdjęciu trzymałam w ręku gałązki z liśćmiciekawe jak to wyjdzie:P. A Ty masz swoją sesje w plenerze czy w studio?
-
Szczęśliwa może w końcu się dowiemy kto sobie rośnie w Twoim brzuszku
!
-
chiara wrote:Dotty a byś zaproponowała żeby w takiej apteczce było?
To mniej wiecej moja Apteczka (czasem stosuję zamienniki)
PRZEZIĘBIENIE:
Pedicetamol - na gorączkę
Nasivin soft krople 0,01% - na katarek
Disnemar albo Marimer spray do nosa
Depulol żel do smarowania plecków i klatki piersiowej (po 6-tym miesiącu)
Katarek lub Frida
Maść majerankowa pod nosek
Olbas - do pokropienia np. pieluszki i zawieszenia koło łożeczka - ułatwia oddychanie przy kataze
BRZUSZEK:
Sab Simplex krople (najlepszy!) lub polski Bobotic Forte ewentualnie Espumisan (na odgazowanie)
Dicoflor 30 albo Trilac albo Biogaia (probiotyk)
czopki glicerolowe 1g
Windi kateter rektalny
Smecta (na biegunkę)
Dicodral 60 (płyn nawadniający przy biegunce, wymiotach, odwonieniu) albo inne Electrolity
ZĄBKOWANIE
Virbucol czopki - na niepokój
dentinox żel znieczulający
ODPARZENIA:
tormentalum maść (UWAGA: Nie TORMENTIOL!!!)
Bepanthen Baby
ODKAŻANIE/RANKI/OPUCHLIZNY ITP
Soda oczyszczona do okładów (np. po szczepieniu)
Octenisept
Plasterki
cudek2, chiara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalina, to trzymaj się tam dzielnie. Będę Ci przesyłać ciepłe myśli, żeby nikt się nie przyczepił
Guerretenshi, koniecznie daj znać, co Ci tam powiedzą
Ja po wizycie. Wszystko w porządku, wszystko zamknięte, szyjka dalej taka, że aż wstyd mierzyćMały faktycznie spadł mocno w dół, a brzuch razem z nim. Na tyle, że kurtka zaczęła być trochę luźna
Mam już skierowanie do szpitala, jakby coś się działo wcześniej niż umówiony termin. Nie powiem - wzrosło mi poczucie bezpieczeństwa o 100%
Chyba odważę się wreszcie zrobić pranie i dokończyć zakupy dla siebie po rozwiązaniu.
Pozdrawiam z rogalem świętomarcińskim w ręce
Krakuska, cudek2, Iva79, polkosia, Izieth lubią tę wiadomość
-
Nie wszystkie gadżety były użyte
Dotty, a peopos katetera rektalnego dwie położne z dwóch różnych szpitali mówiły żeby absolutnie tego nie używać, bo można podrażnić maluchowi śluzówkę, a po drugie utrudnić mu naukę prawidłowego, samodzielnego wypróżniania.cudek2, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Maly 3600g. Rozmiarowo na 39/40 tc. Mam grzecznie czekac az cos sie rozkreci. I jak w ciagu tygodnia nie wyskoczy no to juz raczej cc. Chyba ze jakims cudem przestanie mu rosnac glowa :p
Werix, Dagn_, Krakuska, RedLady, baranosia, cudek2, Olcia..89, Isia86, Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Werix wrote:Nie wszystkie gadżety były użyte
Dotty, a peopos katetera rektalnego dwie położne z dwóch różnych szpitali mówiły żeby absolutnie tego nie używać, bo można podrażnić maluchowi śluzówkę, a po drugie utrudnić mu naukę prawidłowego, samodzielnego wypróżniania.
My używaliśmy może z 3 razy. Jak używasz tego sporadycznie to nic się nie stanie - nas tych kilka razy uratował z opresji. Sama na początku nie byłam zbyt przychylnie nastawiona, ale trzeba było zobaczyć efekt ulgi u takiego maluszka, który pręży się i płacze i za nic w świecie kupki zrobic nie może.
Człowiek wszystkiego spróbuje w takich chwilach...
Teraz też kupiłam, żeby mieć "na wszelki wypadek"Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 13:18
-
nick nieaktualnyWstępnie za 3 tyg mam się zgłosić do szpitala
i wtedy zobaczymy, czy będą mi podawali te sterydy czy nie. Zależy, jak ordynatorowi wiatr zawieje
A Twój lekarz nie pracuje w szpitalu, w którym zamierzasz rodzic, że masz dodatkowe spotkanie kwalifikacyjne? -
Werix wrote:Dziewczyny, A jak to jest z tą ciążą donoszona? Belly Pokazuje że donoszona jest od 37t0d, ale chyba powinno być 38t0d?
donoszona to skończony 37 czyli 38t0d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 14:06
polkosia lubi tę wiadomość
-
Na SR mówili nam ze 37+0
Jestem prawie pewna, ze 37+0 to skończony 37 tydzien, 37+1 to zaczęty 38 tydzień
Tak jak 7 dni to skończony pierwszy tydzien, czyli 1t0d, a 8 dni to 1t1d, czyli zaczęty tydzień drugi (wiadomo, w ciąży nie ma pierwszego tygodnia, ale łatwiej to zobrazować w ten sposób)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 15:03
cudek2 lubi tę wiadomość
-
Dagn_ wrote:Wstępnie za 3 tyg mam się zgłosić do szpitala
i wtedy zobaczymy, czy będą mi podawali te sterydy czy nie. Zależy, jak ordynatorowi wiatr zawieje
A Twój lekarz nie pracuje w szpitalu, w którym zamierzasz rodzic, że masz dodatkowe spotkanie kwalifikacyjne?gdyby każda pacjentka miała trafić na dyżur swojego lekarza (czy to cc czy sn) to oni by tam musieli koczować 24h/7dni w tyg
mi bez różnicy kto mnie potnie
procedura jest taka że ona jako mój gin prowadzący daje mi skier na kwalifikację do cc, w przychodni przyszpitalnej zapisuję się na wizytę (do ordynatora położnictwa) i on mi wyznacza termin, wpisuje mnie w grafik cesarek planowanych na dany dzień dając na wszelki wypadek skier na cc gdyby zaczęła się wcześniej akcja -
nick nieaktualnyAch, w ten sposób
w sumie co szpital, to inne zwyczaje.
Ja mam już skierowanie, na którym jest napisane, że mam mieć cc i z jakich powodów, na odwrocie data i godzina stawienia się w szpitalu.
Mam nadzieję, że Ci nikt jutro nie będzie robił problemów i też już do konkretnej daty będziesz odliczać -
cudek2 wrote:Sab Simplex niezbędny! Nam bardzo pomógł. Polski espunisan do bani. Na zęby jescze camille!
Haha! "Chyba że przestanie rosnąć mu głowa" haha! Zleje się!
Sab simplex to to samo co Bobotic Forte czy espumisan, ta sama substancja, tylko w Polsce daje się 3 krople Boboticu Forte (20 mg symetyconu) a w Sab Simplex dawkowanie jest wyższe - daje się 15 kropli (ok 40 mg symetyconu).
To nie sab simplex jest cudownym lekiem ale dawkowanie leków zawierających tą samą substancje czynną dostępnych w polskich aptekach jest dużo niższe
Wystarczy zamiast 3 dać 6 kropli Boboticu Forte
To samo jest z Espumisanem (trzeba by sobie przeliczyć dawki, zeby dociągnąć do tych Niemieckich)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 15:23