X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, nic co ludzkie nie jest nam obce :P Wcześniej na różowej rozmawiałyśmy o śluzach, okresie, bolących cyckach. Teraz o czopach, wodach, siarach i kupie podczas porodu hehe :P

Werix, cudek2, Martusiazabka, Iva79, Angela B-D lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja po wizycie :) mała ma 3kg :) niestety wszystko pozamykane szyjka długa także teraz tylko seks

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 19:34

Dotty84, cudek2, baranosia, Izieth, RedLady, Krakuska, Olcia..89, Iva79 lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka, tak Ci się spieszy? :) już byś chciała rodzic?

polkosia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem troche przerażona jak słyszę ze zaczynacie po mału rozpakowywanie, bo to znaczy ze do mnie tez ten moment zaczyna się zbliżać coraz większymi krokami. A ja jeszcze nie chcę, jeszcze nie jestem gotowa, z wielką ochotą wytrzymałabym do samego terminu czyli 11.12, podoba mi się ta data i wcale nie chcę wcześniej :'(

Martusiazabka, Flauta lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zupełnie jak ja. Mi też 02.12 się bardzo podoba. Nawet mógłby być 6.12... taki prezent na mikołajki...

Nita lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam za bardzo czasu żeby się odezwać po porannej kwalifikacji, zresztą nie mam nastroju za bardzo :/ nic nie załatwiłam, tkwię w zawieszeniu
    nie wyznaczyli mi terminu cc na razie, namawiają mnie na sn, mam się udać po opinię do szpitalnego psychologa że on nie widzi u mnie możliwości sn (wizyta płatna o czym dr nawet się nie zająknęła, dała mi skier i dopiero w rejestracji się dowiedziałam) i dopiero z tą opinią na następnej wizycie 17.11 jest szansa na termin cc (będzie to najprawdopodobniej 5.12 czyli mój termin porodu)
    Najbardziej zbulwersowała mnie ta płatna wizyta, jestem wkurzona, zawiedziona i jeszcze bardziej przestraszona
    Bo jasne że boję się tej cc ale to już był taki lęk oswojony a ona mi tak nagadała że teraz boję się 2 razy bardziej i cc i sn
    Powiem szczerze że nie wiem co robić
    Może to znak żeby nie robić tej cesarki
    Zadzwonie jutro do położnej poleconej mi przez koleżankę żeby mi powiedziała jak wygląda od strony praktycznej gdy decyduję się na sn, próbuję ale po kilku godz nie ma postępu albo się rozmyślam i jednak żądam cc to co wtedy

Mam jeszcze znajomego gina w innym szpitalu, musiałabym do niego uderzyć na wizytę i pogadać czy on mnie nie potnie
    Najgorsze że to już tak mało czasu zostało, boję się że coś mnie zaskoczy zanim podejmę jakąkolwiek decyzję :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 20:05

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina :-( a ile Ty jesteś po pierwszym cięciu? Bo dobrze kojarzę, że jesteś? Wiesz, że w ostateczności możesz się nie zgodzić na sn, według tego, co jest napisane w rekomendacjach PTG? I oni muszą to uszanować.
    Strasznie przykra ta sytuacja z wysyłaniem do psychologa. Raz, że płatnie, dwa - psycholog nie jest lekarzem i chyba nie ma prawa orzekać czegokolwiek w takich przypadkach :-/

Btw, mierzyli Ci bliznę? Bo to też ma jakieś znaczenie przecież.
    Serio, dziwne bardzo i smutne :-( Jesteś tydzień wyżej niż ja, powinni Ci już ustalić termin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 20:26

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    To zupełnie jak ja. Mi też 02.12 się bardzo podoba. Nawet mógłby być 6.12... taki prezent na mikołajki...
    Ja mam termin z OM na 15.12, ale z usg połówkowego termin jest na 12.12 ;) W sumie to jestem +3 dni niż mi pokazuje mój suwaczek.
    Chciałabym urodzić 12 grudnia. Fajna data ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn 3.5 roku
    Wiem że mogę się nie zgodzić i nawet ta dr sama mi to dziś powiedziała dwa razy że ona mnie nie może zmusić no to po kiego wała wysyła mnie na tą płatną wizytę skoro ja jestem zdecydowana na cc, nie waham się, nie potrzebuję żadnych rozmów, przekonywania mnie
    Poczułam się po prostu że chcą mnie naciągnąć na kasę :/ państwowa służba zdrowia
    I nie chodzi o samą kwotę tylko o fakt

Nie nikt mi blizny nie mierzył w tej ciąży i ja o to nie prosiłam bo byłam przekonana o cc
    Ja jej mówię że boję się pęknięcia/rozejścia blizny a ona do mnie ale nie ma pani nigdzie napisane że blizna cienka, no więc mówię że nikt mi jej nigdy nie mierzył a ona gdyby coś się miało dziać z blizną to już w ciąży by się działo a jak w czasie sn będzie zagrożenie pęknięcia to wtedy robimy cesarkę na cito, więc gdzie problem
    No i taka gadka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 20:40

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina dla mnie to właśnie wygląda jak nabijanie klientów na kasę...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ostatnio na SR położna coś mówiła ze można NIE WYRAZIĆ ZGODY na SN. Nie bardzo wiem na jakiej zasadzie się to odbywa. Ze niby wystarczy napisać oświadczenie ze się nie zgadzasz? Tylko w takim razie po co byłyby te kwalifikacje? Tyle kobiet kombinuje jak konie pod górkę żeby mieć wskazanie do CC, a tu niby wystarczy nie wyrazić zgodę na SN? Jakoś mi się to kupy nie trzyma :-/

A do do cewnikowania to też, ta sama położna mówiła ze to się robi najpierw. Bez znieczulenia. Poprostu każą się rozluźnić, po czym wpychają rurkę w cewkę moczową :-/ i ponoć boli niemiłosiernie. Tym bardziej jak się ktoś stresuje i zaciska wszelkie zwieracze. Zzo podają dopiero na porodówce, w razie konieczności.

Jeśli chodzi o lewatywę to wiem ze tego można odmówić. Ale uważam że pomimo wszystko warto się zgodzić. Właśnie z tego względu co pisze Werix. Daje to komfort psychiczny. Łatwiej się "otworzyć". Nie powstrzymujemy porodu. Nie mamy takiej blokady psychicznej. Nie krępujemy się ze niechcący "coś" popuścimy. Także pomimo dyskomfortu, jestem za.

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zgadzam się z Basią. Nie chciałabym urodzić przed 19 grudnia. Nie jestem jeszcze na to gotowa. Ani fizycznie ani psychicznie :-/
    Choć z drugiej strony zdaje sobie sprawę z tego ze im bliżej tej daty tym bardziej zestresowana będę :-D juz teraz jestem jak tykająca bomba :-D

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane !!!!♥ co tam u was??? dlugo mnie tutaj nie bylo... ktoras juz urodzila? co tam u Okciakowej??? :)
    Skrobiecie post za postem :)
    u nas będzie Natanek jednak chlopisko drugie no ale cóż tatus i starszy brat Wniebowzięci ja zresztą też ;)
    torby juz spakowane mały pcha się okropnie niby nie dzieje się nic ale brzus poszedl juz sporo w dol ... i co chwila się stawia...
    Przezylam korzonki i zapalenie miesni przykregoslupie teraz atak zeby ....
    he co chwile cos czuje się juz jak hipcio wygladam jak slonik i jest git :) z twierdxenia lekarza za dwa tygodnie moge rodzic he ważne by szybko i bez komplikacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 20:52

baranosia, cudek2, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Izieth Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem coraz bardziej przerażona, mimo całej teorii z SR i w ogóle i tak nie będę wiedziała co robić. O lewatywę poproszę od razu przy przyjęciu :) Komfort psychiczny pozwoli mi skupić się na porodzie, a poza tym słyszałam, że to może przyspieszyć akcję porodową. To też częściowo zdecydowało, że wybieram ten szpital, a nie inny, bo nie wszędzie robią.

I też trochę mnie przeraża, że grudniówki rozpakowują się w listopadzie, mam nadzieję, że Martynka jednak wstrzyma się do grudnia :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka po 1 cc jest taka zasada że musisz wyrazić zgodę na poród sn, nie mogą cię zmusić ale widzisz jak to jest, bywa to utrudnione ;)
    Wiele kobiet po cc chce próbować sn (choćby nawet tu na forum) a lekarze ich namawiają że cc lepsze
    ja mam odwrotną sytuację i takie to jest pokręcone

Dagn_ lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita prawie się posikałam jak czytałam o tej kupie w wodzie :D
    Werix , ja po prostu nie chce urodzić 4kg :P
    Ja miałam cewnik w wieku 7 lat!!!! Boli tylko chwilkę na początku, jak dałam radę jako dziecko to dam radę później jak będzie potrzeba
    Co do lewatywy? a nie wiem tam, co ma być to będzie , jak się załatwię przy moim to będzie miał nowe doświadczenie :P
    O porodzie nie myślę , ale chyba wolałabym z zaskoczenia mieć niż wywoływany...

Dotty84, Martusiazabka, Werix lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę do fryzjera moje włosy wołają o pomstę do nieba ;)
    Tak więc jutro malowanie i ścinanie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo piszecie.

Wczoraj byłam na pierwszym spotkaniu SR i położna powiedziała ,że lepiej zgodzić się na lewatywę i nacięcie dla własnego dobra.
    Śmiesznie było bo jedna dziewczyna jest w 37tc i jej mała waży 3800g na co prowadząca jej mówi ,że do ponad 4kg możliwy jest porod sn a powyżej 4,5kg tylko cesarka. Biedna kobieta tak siedzi i mówi to mam nadzieję ,że moje dziecko będzie miało albo poniżej 4kg albo 4,5kg.

Dzisiaj odbył się pogrzeb dziadka mojego męża. Ciężko mi było patrzeć na mojego faceta w takim smutku chyba pierwszy raz w życiu.

• milky way Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina, Ty w 36tygodniu chcesz rodzić juź? Po co tal szybko maluszka wyganiać?

Magduullina lubi tę wiadomość

• milky way Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam zzo, a o cewniku (tym do cewki moczowej) nikt sie nie zająknął..?

Natomiast cewnik taki do zzo, mnie nie bolało, czekalam az przestaną mnie bolec skurcze i bylam ciekawa, czy i jak to działa. Zzo- boska sprawa :))))))

‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ