Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, co do snów to normalne , ja od kilku tyg mam porabane sny i w poprzednich ciazach również miewalam. Mój mały ogólnie w nocy jest nad aktywny i chyba mnie przygotowuje na pobudki co 1,5 h ehhh. wracają wspomnienia nieprzespanych nocy...
-
Ja nie spalam od 2 ale nie pisałam tu, bo nir było jak..Szymon gadal, marudzil w końcu o 5:20 przylazl. O 6 mąż do pracy..ten zasnal. A ja nie! Bo Borys zaczął kopać.... ja pierdziele. Jestem nieprzytomna. Idę.... tzn czolgam się po mleko do kuchni....
-
nick nieaktualnyWita się poranna obsada, całkiem wyspana
Nita, też mam sny czasem porąbane. 2 dni temu śniło mi się, że ktoś Eryka zamienił w jakiegoś żuczka czy inną biedronkę i szukaliśmy go na parapecie u mojej śp babciNormalnie się prawie spłakana obudziłam.
Gratulacje dla AlexisTo taka dziewczyna z długimi ciemnymi włosami na avku, maturzystka, chłopca miała mieć, dobrze kojarzę
?
Współczuję Wam tych problemów ze snem i budzenia się
Polkosia, co się strachu najadłaś, to TwojeDobrze, że wszystko jest w porządku
A jeszcze a propos tego cewnika. O ile mi wiadomo, to tylko do cc się zakłada. Lewatywa też obowiązkowo tylko przed operacją, choć przed sn też czasem proponują, cytuję "dobra lewatywa to 1/4 porodu".
Może w tej Twojej SR, Martusia, poruszają wszystkie możliwe kwestie, jakie mogą się napatoczyć przy porodzie. Tylko mogliby to zróżnicować
Miłego dnia wszystkim życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 08:25
Martusiazabka, polkosia, Werix lubią tę wiadomość
-
Boję się zapeszać i mówić o tym głośno ale chyba rwa kulszowa sobie poszła. Ból przeniósł się na wysokość kręgosłupa + prawa pachwina ale to w porównaniu z rwą kulszową to jest pikuśnormalnie boję się wyjść z łóżka żeby ból nie wrócił
Dagn dobrze kojarzysz to nasza młodziutka mamusiaKushina, Izieth, cudek2, Werix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNita - podejrzewam, że nigdy nie miałaś snów proroczych, więc nie masz się czym przejmować. Czasem mózg coś odnotuje nawet nieświadomie na jakimś filmie czy reklamie i potem to wraca w snach.
Moje najbardziej traumatyczne sny wiążą się zazwyczaj z moim mężem, np. śniło mi się kiedyś, że mój mąż okazał się transwestytą i zaczął się ubierać jak kobieta - obudziłam się z krzykiem. Albo że się okazało, że ma sobowtóra i nie wiedziałam, który to ten prawdziwy
Dotty84 - jak się czujesz?Izieth, cudek2, Martusiazabka, Werix lubią tę wiadomość
-
Werix wrote:.
Coś mi się wydaje, że zacznę rodzić w nocy, bo jak coś się dzieje, jakieś bóle itp. to zawsze w nocy.
To akurat wysoce prawdopodobne, gdzieś czytałam, że pierwsza faza często zaczyna sie w nocy. Nie pamiętam dokładnie, czy ma to związek z jakimiś hormonami wydalanymi w czasie snu, czy chodzi o to, ze skurcze są zawsze bardziej dotkliwe w nocy... ale jest jakieś naukowe wyjaśnienie tego faktu
Gratulacje dla AlexisWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 08:39
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Bo ja też mam takie sny że czasami zastanawiam się jak w głowie może coś takiego się tworzyć.
U nas po wizycie niby dobrze. Mała waży prawie 2400gram. Zaniepokoiło mnie to, że skróciła mi się szyjka z 43mm do 31mm, ale jest twarda i zamknięta. Lekarz jednak postraszyć mnie, że konieczna kontrola za tydzień i jak skróci się do 27mm to obowiązkowo szpital. I moje pytanie czy szyjka już na tym etapie ciąży nie piwinna się skracać? Nie chcę iść do szpitala po miesięcznym pobycie jak widziałam jak to działa wolę leżeć w domu i brać leki. A wiem, że dziewczyny z rozwarcie chodzą.
Co do lewatywy ja chcę, bo wiem że jak się zamknę w sobie z powodu bariery psychicznej to nie urodzeIzieth lubi tę wiadomość
-
Ale macie sny
Ostatnio mi się śniło, że urodziłam moją córeczkę, a później okazało się, że jest małym czarnym kotkiem i goniłam ją po trawie
Nita, nie wiem, czy pod koniec ciąży jest sens sięgać do senników, teraz rządzą hormony i nawet najdziwniejsze sny są normąNie nakręcaj się na coś złego
Baranosia, trzymam kciuki, żeby jednak rwa sobie poszła
Ja mam bóle codziennie w nocy właśnie, chwilę trzymają i puszczają, rano też się zdarzają, ale rzadziej, więc może faktycznie coś z tą nocą jest na rzeczyMartusiazabka, Werix lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
nick nieaktualnymilky way wrote:Magdullina, Ty w 36tygodniu chcesz rodzić juź? Po co tal szybko maluszka wyganiać?
oj nie chodzi o to ze chcewiadomo ze wyjdzie kiedy będzie chcial nic nie mam zamiaru go wyganiac absolutnie
ale potwornie pchs się w dol ...
he ale powiem wam ze fajnie się czyta wasze posty
ja juz prawie ze codziennie mysle co to będzie ...
ciesze się tylko ze ciaza ptzemija bez komplikacji i mam nadzieje ze tak będzie do końca . pierwszego syna urodzilam 38 tygodniu byl niedotleniony wody zielone stwierdzili ze przenoszony..
Moja mama mnie tylko urodzila w 39 tyg i tez byly komplikacje
siostra w 37 a brat 38.
boje się cholernie tego wszystkiego nawet nie mowie o porodzie tylko zeby z dzieckiem bylo wszystko ok żebym nie bylo jak przy 1 -
Hej ho. Dzis wszystko mnie boli jakbym miala okres od glowy do stop. Do tego szyjka macicy napiedziela jak oszalala... zwariowac mozna.
Dziwne sny mam. Najczesciej sa baaaardzo erotyczne lub jakas akcja jak w fimie :p
A co szyjki to trzeba obserwowac cala ciaze. U mnie od poczatku nie przekroczyla 3 cm. Taka uroda.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ja miałam porąbany sen ostatnio, aż wstyd się przyznać. Śniło mo się, że karmiłam piersią moje świnki morskie, a potem dziecko. Masakra
Ręka w górę kto nie widzi wyniku na wadze łazienkowej, bo brzuchol zasłaniaMartusiazabka, MoBo, Werix, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Nita, Ty się tymi snami nie przejmuj
każda z nas śni o takich głupotach. Mnie najbardziej w pamięć zapadł sen jakoś z początku ciąży, w którym chodziłam z moim mężem i przyjaciółką po jakimś lesie. I trafiliśmy to jakiegoś klasztoru... Kościoła... Nie wiem co to było. Ale w środku ciemność. Ciemne ściany. Wszędzie czarne krzyże poodwracane do góry nogami. Wyszliśmy stamtąd. A na zewnątrz jacyś... Kapłani? Nie wiem kto to. Ale takie czarne oczy mieli. Całe czarne, zupełnie bez białek żadnych. Podeszli do mnie i powiedzieli mi ze urodzę dziecko szatana. Ze zostałam wybrana... Coś jak matka boska, tylko tyle że to dziecko diabła
i się oczywiście obudziłam
Izieth lubi tę wiadomość
-
Matko, czyli wy też takie sny macie
masakra
Martusia, chyba Omena oglądałaś przed zajściem w ciążę?
Dobrawa, no nie mogę, padłam ze śmiechu jak przeczytałam o Twoich snach "generalnie wszędzie gówna"
O, a mnie brzuch jak na @ boli. Plus zgaga morderca.cudek2, Werix, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Właśnie nie
ja nie oglądam horrorów wogole. Bo nie mogę. Później mam problemy ze snem
tym bardziej możesz sobie wyobrazić jaka zestresowana się obudziłam
Gdzieś nam te hormony... I nasz mózg płatają figletak to sobie tłumaczę
bo na tyle się tym snem przyjęłam ze pamiętam go dokładnie, do tej pory
-
Hahaha, dziewczyny, uśmiałam się czytając o naszych snach
ja już po ktg, z małtm wszystko w porządku, chociaż cały czas czarna krew na wkładce. GBS ujemny, dość liczne bakterie w moczu. Za godzinę wizyta u gin, niech spojrzy co tam z moją szyjką i nadżerką.