X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co do snów to normalne , ja od kilku tyg mam porabane sny i w poprzednich ciazach również miewalam. Mój mały ogólnie w nocy jest nad aktywny i chyba mnie przygotowuje na pobudki co 1,5 h ehhh. wracają wspomnienia nieprzespanych nocy...

ymiavr4.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spalam od 2 ale nie pisałam tu, bo nir było jak..Szymon gadal, marudzil w końcu o 5:20 przylazl. O 6 mąż do pracy..ten zasnal. A ja nie! Bo Borys zaczął kopać.... ja pierdziele. Jestem nieprzytomna. Idę.... tzn czolgam się po mleko do kuchni....

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis czekamy na relacje i zdjęcie! Gratulacje!

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wita się poranna obsada, całkiem wyspana ;)

Nita, też mam sny czasem porąbane. 2 dni temu śniło mi się, że ktoś Eryka zamienił w jakiegoś żuczka czy inną biedronkę i szukaliśmy go na parapecie u mojej śp babci :/ Normalnie się prawie spłakana obudziłam.

Gratulacje dla Alexis :) To taka dziewczyna z długimi ciemnymi włosami na avku, maturzystka, chłopca miała mieć, dobrze kojarzę :)?

Współczuję Wam tych problemów ze snem i budzenia się :(

Polkosia, co się strachu najadłaś, to Twoje :/ Dobrze, że wszystko jest w porządku :)

A jeszcze a propos tego cewnika. O ile mi wiadomo, to tylko do cc się zakłada. Lewatywa też obowiązkowo tylko przed operacją, choć przed sn też czasem proponują, cytuję "dobra lewatywa to 1/4 porodu".
    Może w tej Twojej SR, Martusia, poruszają wszystkie możliwe kwestie, jakie mogą się napatoczyć przy porodzie. Tylko mogliby to zróżnicować ;)

Miłego dnia wszystkim życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 08:25

Martusiazabka, polkosia, Werix lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Boję się zapeszać i mówić o tym głośno ale chyba rwa kulszowa sobie poszła. Ból przeniósł się na wysokość kręgosłupa + prawa pachwina ale to w porównaniu z rwą kulszową to jest pikuś ;) normalnie boję się wyjść z łóżka żeby ból nie wrócił :D

Dagn dobrze kojarzysz to nasza młodziutka mamusia :)

Kushina, Izieth, cudek2, Werix lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita - podejrzewam, że nigdy nie miałaś snów proroczych, więc nie masz się czym przejmować. Czasem mózg coś odnotuje nawet nieświadomie na jakimś filmie czy reklamie i potem to wraca w snach.
    Moje najbardziej traumatyczne sny wiążą się zazwyczaj z moim mężem, np. śniło mi się kiedyś, że mój mąż okazał się transwestytą i zaczął się ubierać jak kobieta - obudziłam się z krzykiem. Albo że się okazało, że ma sobowtóra i nie wiedziałam, który to ten prawdziwy :/

Dotty84 - jak się czujesz?

Izieth, cudek2, Martusiazabka, Werix lubią tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    .
    Coś mi się wydaje, że zacznę rodzić w nocy, bo jak coś się dzieje, jakieś bóle itp. to zawsze w nocy.

To akurat wysoce prawdopodobne, gdzieś czytałam, że pierwsza faza często zaczyna sie w nocy. Nie pamiętam dokładnie, czy ma to związek z jakimiś hormonami wydalanymi w czasie snu, czy chodzi o to, ze skurcze są zawsze bardziej dotkliwe w nocy... ale jest jakieś naukowe wyjaśnienie tego faktu :)

Gratulacje dla Alexis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 08:39

Martusiazabka lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mnóstwo erotycznych snów ale najdziwniejszy z nich to jak ja i mąż tworzyliśmy związek gejowski haha.

Krakuska, Izieth, Kushina, Dee, Werix lubią tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,sny to porabane sa w ciazy.snia mi sie brudne toalety,generalnie gowno wszedzie,w poprzedniej ciazy tez

Nita, Werix lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • chiara Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja też mam takie sny że czasami zastanawiam się jak w głowie może coś takiego się tworzyć.
    U nas po wizycie niby dobrze. Mała waży prawie 2400gram. Zaniepokoiło mnie to, że skróciła mi się szyjka z 43mm do 31mm, ale jest twarda i zamknięta. Lekarz jednak postraszyć mnie, że konieczna kontrola za tydzień i jak skróci się do 27mm to obowiązkowo szpital. I moje pytanie czy szyjka już na tym etapie ciąży nie piwinna się skracać? Nie chcę iść do szpitala po miesięcznym pobycie jak widziałam jak to działa wolę leżeć w domu i brać leki. A wiem, że dziewczyny z rozwarcie chodzą.

Co do lewatywy ja chcę, bo wiem że jak się zamknę w sobie z powodu bariery psychicznej to nie urodze :/

Izieth lubi tę wiadomość

• Izieth Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie sny :D Ostatnio mi się śniło, że urodziłam moją córeczkę, a później okazało się, że jest małym czarnym kotkiem i goniłam ją po trawie ;)
    Nita, nie wiem, czy pod koniec ciąży jest sens sięgać do senników, teraz rządzą hormony i nawet najdziwniejsze sny są normą :) Nie nakręcaj się na coś złego ;)

Baranosia, trzymam kciuki, żeby jednak rwa sobie poszła :)

Ja mam bóle codziennie w nocy właśnie, chwilę trzymają i puszczają, rano też się zdarzają, ale rzadziej, więc może faktycznie coś z tą nocą jest na rzeczy ;)

Martusiazabka, Werix lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Magdullina, Ty w 36tygodniu chcesz rodzić juź? Po co tal szybko maluszka wyganiać?

oj nie chodzi o to ze chce :) wiadomo ze wyjdzie kiedy będzie chcial nic nie mam zamiaru go wyganiac absolutnie :) ale potwornie pchs się w dol ...
    he ale powiem wam ze fajnie się czyta wasze posty :)
    ja juz prawie ze codziennie mysle co to będzie ...
    ciesze się tylko ze ciaza ptzemija bez komplikacji i mam nadzieje ze tak będzie do końca . pierwszego syna urodzilam 38 tygodniu byl niedotleniony wody zielone stwierdzili ze przenoszony..
    Moja mama mnie tylko urodzila w 39 tyg i tez byly komplikacje
    siostra w 37 a brat 38.
    boje się cholernie tego wszystkiego nawet nie mowie o porodzie tylko zeby z dzieckiem bylo wszystko ok żebym nie bylo jak przy 1

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho. Dzis wszystko mnie boli jakbym miala okres od glowy do stop. Do tego szyjka macicy napiedziela jak oszalala... zwariowac mozna.
    Dziwne sny mam. Najczesciej sa baaaardzo erotyczne lub jakas akcja jak w fimie :p
    A co szyjki to trzeba obserwowac cala ciaze. U mnie od poczatku nie przekroczyla 3 cm. Taka uroda.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam porąbany sen ostatnio, aż wstyd się przyznać. Śniło mo się, że karmiłam piersią moje świnki morskie, a potem dziecko. Masakra :D

Ręka w górę kto nie widzi wyniku na wadze łazienkowej, bo brzuchol zasłania :P

Martusiazabka, MoBo, Werix, cudek2 lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, Ty się tymi snami nie przejmuj :-) każda z nas śni o takich głupotach. Mnie najbardziej w pamięć zapadł sen jakoś z początku ciąży, w którym chodziłam z moim mężem i przyjaciółką po jakimś lesie. I trafiliśmy to jakiegoś klasztoru... Kościoła... Nie wiem co to było. Ale w środku ciemność. Ciemne ściany. Wszędzie czarne krzyże poodwracane do góry nogami. Wyszliśmy stamtąd. A na zewnątrz jacyś... Kapłani? Nie wiem kto to. Ale takie czarne oczy mieli. Całe czarne, zupełnie bez białek żadnych. Podeszli do mnie i powiedzieli mi ze urodzę dziecko szatana. Ze zostałam wybrana... Coś jak matka boska, tylko tyle że to dziecko diabła :-D i się oczywiście obudziłam

oar8skjo4squlk4t.png

Izieth lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie dzisiaj witamy w 37tc <3 jak to leci

polkosia, cudek2, Werix, Krakuska, RedLady, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, czyli wy też takie sny macie :D masakra :D Martusia, chyba Omena oglądałaś przed zajściem w ciążę? :P

Dobrawa, no nie mogę, padłam ze śmiechu jak przeczytałam o Twoich snach "generalnie wszędzie gówna" :D

O, a mnie brzuch jak na @ boli. Plus zgaga morderca.

cudek2, Werix, Dobrawa lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie :-D ja nie oglądam horrorów wogole. Bo nie mogę. Później mam problemy ze snem :-P tym bardziej możesz sobie wyobrazić jaka zestresowana się obudziłam :-D

Gdzieś nam te hormony... I nasz mózg płatają figle ;-) tak to sobie tłumaczę ;-) bo na tyle się tym snem przyjęłam ze pamiętam go dokładnie, do tej pory

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie głupie sny. Ostatnio często o seksie z mężem :P Bo mamy zakaz od dawna :( Bardzo nam tego brakuje.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, dziewczyny, uśmiałam się czytając o naszych snach :D ja już po ktg, z małtm wszystko w porządku, chociaż cały czas czarna krew na wkładce. GBS ujemny, dość liczne bakterie w moczu. Za godzinę wizyta u gin, niech spojrzy co tam z moją szyjką i nadżerką.

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ