Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dla Alexis

Też miewam dziwne sny, a już z pewnością dużo dziwniejsze niż przed ciążą
Krakuska, ja podnoszę rękę
Całe szczęście wagę w domu mam elektroniczną i jak z niej zejdę to jeszcze przez chwilę pokazuje wynik 
Krakuska lubi tę wiadomość

-
Werix, daj znać co twój lekarz powie na tą krew. Trzymam kciuki!
Izieth, heh, to nie żadne zawody
wszystkie mamy porąbane sny 
Ja też dołączam. Też mam elektroniczną wagę i bardzo mnie to cieszy, bo tak to bym nie miała szans.na zobaczenie czegokolwiek
Zaraz wychodzę na wizytę do mojego gin. Tez będzie mnie ważyć. Zobaczymy co wyjdzie
i jak szyjka itd. Zaraz wszystko będę wiedzieć 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 12:38
Werix lubi tę wiadomość

-
Myślę, że gdyby coś było nie tak, to by Ci powiedział. Ja w pierwszej ciąży non stop analizowałam te pomiary, a mój gin dostawał szału, jak godzinę po wyjściu z gabinetu, dzwoniłam czy aby na pewno ok.
Przykładowo kość udowa była zawsze o jakieś 2 tyg do tyłu w porównaniu z innymi parametrami. Głowa natomiast od 27 tyg chyba o 3 tyg do przodu!
Szymi zdrowy. Głowa duża po dziadku! Mój tata rodził się przez nią 4 dni
A nogi? Na początku względem ciałka były takie kaczkowate, ale teraz ma bardzo meske;)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b268d98ce188.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 13:31
baranosia, polkosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
aaaaaa mnie też dopadła jelitówka... cała noc zarwana...nad ranem jak pojechaliśmy na IP, to jeszcze zjebkę dostałam od położnej, że tak późno, bo to mógł się poród rozpocząć... Na szczęście z dzieckiem ok, a ja dostałam jakiś tam czopek na wymioty i jak na razie cisza... ale czuję się jakby mnie coś rozjechało....Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Ja po wizycie. Krew z nadżerki. Dostałam globulki dopochwowe i nospe na 6 dni żebh wyciszyć skurcze i pozwolić szyjce się zregenerować. Mogę chodzić tylko nie mam dźwigać i jeździć samochodem po dziurach

Mały waży 2861g i niby ma mieć max 3200g. Jestem szczęśliwa, bo może sn będzie łatwiejszy. Chociaż te wszystkie wymiary i wagi to o kant dupy rozbić, bo mojej szwagierce też mówili że nieduźy a miał 4200g. Także nie ma co się nastawiać. Tym bardziej że jej nagle wyszło, że mały schudł, bo na tym pomiarze ma mniejszy brzuch niż jak mierzyli go w szpitalu
Mały ma już główkę dosyć nisko. Mam lekkie rozwarcie, ale szyjka skrócona o 50% cokolwiek to znaczy
mogę robić masaż krocza. Na wadze 76, czyli +13kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 14:44
Izieth, Olcia..89, RedLady, MoBo lubią tę wiadomość

-
Mnie dziś lekarz zirytował. Chyba miał kiepski dzień bo znowu był taki gburowaty. Nie wiem co z szyjką. Ani z rozwarciem czy nadżerką. Powiedział tylko "wszystko jest dobrze". Ale na masaż krocza nie wyraził zgody. Zero masażu. Zero seksu. Zero chodzenia. Zero dźwigania. I zero dotykania brzucha, bo "przedwczesny poród wywołam". Ech... Na szczęście we wtorek idę na usg to dowiem się więcej.
Ach... I na wadze mam +2,8kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 15:20

-
nick nieaktualnyNita, jeśli chodzi Ci o to, że niby goni do kibelka goni, to miałam takiego straszaka 2 tyg przed terminem. W nocy złapało, były regularne skurcze, biegunka itd, ale potem wszystko ustało i normalnie spać poszłam

Natomiast przed porodem (4 dni przed terminem z OM) to tylko czop odszedł, a że był wodnisty, to myślałam, że wody, pojechałam do szpitala. I mimo, że żadna akcja nie postępowała, to już mnie nie wypuścili do domu. Uciekłam dzień później na własne żądanie, bo to były walentynki i nie uśmiechało mi się ich spędzać z laskami na patologii ciąży