X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Ja jednak wam wszystkim polecę lewatywe. Tym które robiły wcześniej to najlepiej samej w domu jak się wszystko zaczyna. Niestety ból który jest przy końcówce jest zbliżony do tego partego na kupę (potwierdziły to dziś moje dwie koleżanki). Jak kobieta wie, że nie było kupy to się wtedy powstrzymuje bo boi się że kupa wyjdzie. W pewnym momencie na kibel nie pozwolą i to jest taka blokada psychiczna która utrudnia poród. Bardzo specyficznie w mojej sr mówili żeby zadbać samemu o wyproznienie przed.
    Ja mam zestaw w domu. Jak mi się nie uda zrobić to biorę go do szpitala. Jak nie puści to proszę o czopki albo jakiś koktajl, jak nie to niech oni robią lewatywe.

Przy partych bólach to jest wszystko jedno czy się zesrasz czy nie ;D Serio :) Prze się jak na kupę, bo wtedy jest najłatwiej, a i pomimo lewatywy może Ci bobek wyskoczyć. I tak tego nie poczujesz. Pod fotelem jest papier w rolce na kilometry i w milisekundę znika wszystko, co z siebie "wyrzucisz" ;)

Lewatywy nie miałam, chociaż chciałam, ale położna powiedziała, że nie ma potrzeby i jak zapytałam: "A co jak zrobię kupę?" To odpowiedziała: "No i co z tego?" ;) Cewnika też nie miałam. Chwilę przed partymi kazała mi się wysikać i to wszystko :) Znieczulenia nie brałam, to nie podpowiem, ale osobiście bardziej bolę się wkłucia w kręgosłup niż porodu, więc luzik :P Boli, wiadomo, ale nie tak tragicznie, serio. Hormony tak buzują, że czas mija szybko, a po wszystkim nic nie pamiętasz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 00:02

cudek2, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ja się zastanawiam jak to będzie z tą kupą u mnie, bo ja mam w planach rodzić w wodzie i jak się za przeproszeniem posram to co, będzie sobie to tak pływało koło mnie? :D w trakcie normalnego porodu na łóżku kobiety robią pod siebie, na te maty na łóżko, położna szybko zbiera i wymienia podkład na czysty. Ale jak to jest w wodzie to nie wiem. Będę musiała zapytać położnej przy kolejnej wizycie.
    Najbardziej jednak mnie przerażają kleszcze, bo wiem, że są tu używane bardzo często a taki poród kleszczowy wygląda po prostu jak rzeźnia, dosłownie! Nie chcę nawet o tym myśleć, bo już mi niedobrze.

Koleżanka rodziła w wodzie i kupa wyleciała, ale jej mąż złapał w ręce i od razu jeb do śmietnika ;D A ona zaraz urodziła i się z wody ewakuowali ;)

Nita, Izieth, guerretenshi, cudek2 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, nie wiem o co chodzi z tym cewnikowaniem, bo praktycznie żadna z moich koleżanek rodzących SN nie miała go zakładanego... Nie wiem po co ta położna tak straszy.

A co do nacięcia jeszcze, to ja nie chciałam strasznie, a jednak złapała za nożyczki, dlatego tak się zaparłam, że zanim zdążyła, to dziecko wyskoczyło ;) Poczułam lekkie pieczenie, tylko tyle, serio, bo parte są jednak bolesne i to był pikuś przy tym :) Bardziej boli to rozwieranie główką wszystkiego w środku niż samo pęknięcie. I zawsze lepiej pęknąć niż być naciętą tak, jak pisała Dotty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 00:03

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wylądowałam dzisiaj na IP, bo miałam USG i przed nim się podmywałam na bidecie i... Nagle poczułam pessar prawie w ujściu pochwy. Zatkało mnie, byłam pewna, że się zzsunął. Normalnie na USG pojechałam, ale to tylko USG i lekarz nie mógł mnie zbadać, a nie chciałam, żeby mi wciskał tam sondę, bo jeszcze by coś uszkodził... Dlatego pojechaliśmy na Żelazną. Okazało się jednak, że po prostu brzuch mi opadł, jest ogromny praktycznie jak na finiszu ciąży (lekarka twierdziła, że wygląda jak na bliźniaki) i dlatego napiera wszystko ku dołowi. No i główka bardzo nisko, dlatego czuć jakby zaraz miało mi to wypaść. Przynajmniej sprawdziła, że pessar trzyma super i jest OK :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu nocny patrol. Widzę wszystkie śpicie, cwaniary ;) No nic, to ja dalej sobie posiedzę oparta o stertę poduszek i może obejrzę sobie Miodowe Lata. Loda już zjadłam, zapiłam mlekiem truskawkowym i dalej spać nie mogę. Życie jak w Madrycie, normalnie :P
    Polkosia, Ty to dobra jesteś :D chyba będę musiała się w specjalną siatkę - łapacza kup zaopatrzyć zanim urodzę w wodzie :D :D

Krakuska, Olcia..89, cudek2 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, nie wszystkie śpimy ;) wpierdzielam śliwki suszone dla lepszej perystaltyki jutro ;) ja się tam lewatywy nie boję, musiałam sobie robić enemę kilka razy w życiu, nic strasznego. Coś się nas te kupne tematy nieźle trzymają.

Równy miesiąc do terminu, juhu!

Ciekawe jak tam Alexis, wiadomo już czy urodziła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 04:22

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Alexis juz urodzila jupiiii :)

Izieth, MoBo, Szczęśliwa Mamusia, polkosia, Werix, baranosia, cudek2, Krakuska, RedLady, Olcia..89 lubią tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!! :D
    No to czekamy na szczegóły co u niej i maleństwa :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia z tą lewatywa to nie chodzi o fakt żeby nic Ci nie wyskoczyło bo wiadomo nawet i po może tak być. Nam w SR bardzo mocno stawiali na fakt, że to powoduje blokadę psychiczna i kobieta nie chce przec. Nawet podawali statystyki, że jakoś 6 % cc by nie było gdyby kobiety nie przestawaly blokować partych.

Ja również będę walczyć o swoje tzn jak chce to chce i żadna położna mi nie powie, że nie trzeba, ale to taka nauczka po hsg gdzie prosiłam o przeciwbólowe i mówili 'ale to nie boli' hmmm mnie bolało zajebiscie i musieli mnie w szpitalu na 2 godziny położyć bo im odjechalam. Teraz chce i już! Choćbym się miała drzec :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 06:33

Izieth lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym wolała mieć teraz, ale jak położna powie, że nie trzeba, to olewam ;) Ja akurat blokady nie miałam ;) Ale rozumiem o co Ci chodzi. Nie mam nic do lewatywy i też uważam, że lepiej zrobić niż nie ;)

Nita, jak mi to koleżanka opowiadała i sobie wyobraziłam męża łapiącego kupę, to myślałam, że posikam się ze śmiechu ;D

Nita lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą lewatywą to po prostu co kraj to obyczaj. U nas nie robią zupełnie i pewnie dziwnie by się na mnie położne patrzyły jakbym ich prosiła o lewatywę :D tak samo jak nie nacinają krocza, no chyba, że naprawdę w ekstremalnych przypadkach gdzie już muszą, ale nie jest to na taką skalę jak w Polsce gdzie nie trzeba a i tak nacinają.
    Też miałam hsg robione. Zero bólu, a tak się bałam :D przed pójściem wzięłam sobie dwa paracetamole po 500 mg, potem w szpitalu kilka minut i po sprawie. Aż byłam w szoku. Od razu wstałam, ubrałam się i pojechałam do domu autobusem. Czułam się tak jak po normalnym badaniu ginekologicznym. Naprawdę, miło wspominam :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie takie porąbane sny? Zasnęłam może na godzinkę i śniło mi się, że atakował nas bardzo agresywny kruk, który kradł również biżuterię z palców. Mojemu mężowi ukradł obrączkę. Musieliśmy jakoś okna barykadować przed tym krukiem, a potem okazało się, że to ptaszysko to był jakiś demon czy duch. Obudziłam się bardzo wystraszona. Ludzie, jakie sny...

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja budzę się w nocy co godzinę, żeby przewrócić się na drugi bok. I oczywiście o 1:30 bóle miesiączkowe. Nawet nie chcę iść do kibelka, żeby się nie przestraszyć, co tam ze mnie wyleci. Na szczęście dzisiaj wizyta i KTG. Mały ładnie się rusza i kopie mnie po żebrach.

Coś mi się wydaje, że zacznę rodzić w nocy, bo jak coś się dzieje, jakieś bóle itp. to zawsze w nocy.

Alexis, gratuluję. Czekamy na Twoją relację :)

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie słyszałam, żeby rutynowo przy SN zakładali cewnik...Mi założyli, bo byłam po zzo, bardzo osłabiona po wielu godzinach skurczy i bez snu i przez to troche przykuta do łóżka.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Też macie takie porąbane sny? Zasnęłam może na godzinkę i śniło mi się, że atakował nas bardzo agresywny kruk, który kradł również biżuterię z palców. Mojemu mężowi ukradł obrączkę. Musieliśmy jakoś okna barykadować przed tym krukiem, a potem okazało się, że to ptaszysko to był jakiś demon czy duch. Obudziłam się bardzo wystraszona. Ludzie, jakie sny...

Ja juz dwa razy w ciąży (raz w pierwszej a raz w tej) miałam sen, że zabiłam faceta siekierą. Rąbałam jak szalona, a potem próbowałam zatuszować zbrodnie. Jak powiedziałam mężowi to bał się ze mną spać :)

Werix, Isia86, Martusiazabka lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita no widzisz jeden wspomina hsg jako ok inny traume :P lekarz twierdził że to przez mocno zamknięta szyjke więc poród zapowiada mi się kolorowo O.o

Do dziwnych snów się przylanczam :P

Werix u mnie dziś też bóle jak miesiączkowe nie dały spać więc łącze się w bólu. Nie idę do roboty mam w nosie, siedzę i odsypiam w domu.

A tak z niej beczki, będziecie brać wiesiołka i pijecie herbatę z liści maliny? Ja chyba zacznę o przyszłego tygodnia.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już żałuję, że zajrzałam w sennik sprawdzić co mój sen oznacza. Niedobry sen, bardzo niedobry, oznacza nieszczęście lub śmierć :( Kurde, nawet żadnych horrorów nie oglądam ani filmów o ptakach a tu takie coś. W nocy pisałam z teściową, to może przez nią takie chore sny? :/

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, to na pewno przez teściową :D

Mi się śniło że wyzywałam w sklepie mojego narzeczonego bo nie chciał kupić mi lizaka za 1,45 zł, bo inne były w promocji za 0,30 ... :D ale ja chciałam tamtego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 07:58

Nita, Isia86, Izieth, Dagn_, guerretenshi, Olcia..89 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że wszystko co złe to przez teściową ;)
    Jeszcze w nocy mi napisała: Jak się czujesz? Jeszcze miesiąc i Twoje dziecko wyjdzie.
    Ermm "moje dziecko". Napisała to jak o obcej osobie a przecież to jej wnuk. Co za baba zimna jakaś, nieczuła!

Martusiazabka, Werix lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia dobrze że pessar nie wypadł!

Serdeczne gratulacje dla Alexis tak się cieszę z narodzin kolejnego szczęścia <3

Ja zaczynam dziś 36tc matko łapie mnie przerażenie :D

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ