Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A jeszcze właśnie ruszyła wyprzedaż na AA:
https://sklep.kosmetykiaa.pl/pol_m_outlet-160.html
Polecam na prezenty pod choinkęIsia86, chiara, Izieth, Olcia..89, Angela B-D lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
baranosia wrote:Jezu wyłączcie mi Internet bo tylko siedzę i się nakręcam tymi wymiarami z USG
ogólnie myślę, że nie masz powodów do niepokoju, bo tak jak któraś z dziewczyn napisała, wystarczy, że lekarzowi omsknie się ręka o 1mm i już powstaną inne tygodnie/dni. Jeśli jednak tak bardzo Cię to męczy i generuje duży stres udaj się do innego lekarza na ponowne USGchoć myślę, że nie masz powodu do obaw.
Moja Gosia też ma mniejsze FL w stosunku np. do brzuszka, który od początku jest największy, względem właśnie kości udowej, jak i obwodu główki... ale tłumaczę sobie, że główkę ma po tacie, a brzuch i nogi po mniehihi
Martusiazabka lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Isia mąż ma 176 ja 170.
Odnalazłam wyniki USG z 21 i 31tc i tam długość kości udowej była zgodna z wiekiem ciąży więc mi trochę ulżyło.
To badanie w szpitalu robiła inna ginekolog nie mój prowadzący. Wizytę mam w środę i skonsultuję to z nim może uda mi się nawet namówić go na sprawdzenie tego
-
Nita wrote:Apropos skurczy... W Polsce chyba do szpitala się jedzie jak skurcze, nawet te nieregularne się zaczną?
U mnie dopiero jak już są regularne co kilka minut, ale jeśli po przyjeździe do szpitala rozwarcie jest na 4 cm bądź mniej to odsyłają do domu. Szczerze mówiąc to boję się tego, z takim rozwarciem wracać do domu. Słyszałam opowieści koleżanek, że miały te 3-4 cm rozwarcia, wysłano je do domu, posiedziały może z godzinkę i zaczęła się ostra jazda z bólami i z powrotem na szpital a tam już 6 cm.
Ja się chyba uprę i nie dam się wysłać do domu. Nie będę jeździć w tę i z powrotem jak głupia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 20:11
-
Zjadłam pół garnka łazanek!
Mąż zasugerował, żebym spala dziś w salonie hahaha! Jak zacznę puszczać bąki po takiej ilości kapusty, to faktycznie klekajcie narody błhaha!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 21:30
baranosia, Werix, MoBo, Angela B-D lubią tę wiadomość
-
baranosia, myślę, że nie masz się czym martwić
tu naprawdę wszystko zależy od dokładności mierzącego, a pomylić się o te 2 mm wcale nie trudno
65mm to wynik bliżej dolnej granicy normy - ale to dalej norma dla twojego tygodnia ciąży. Tak więc głęboki wdech i niczym się nie stresuj
http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/fl.php
Fuksja, to ja poproszę bo u mnie największym problemem jest zasypianie -
cudek2 wrote:Zjadłam pół garnka łazanek!
Mąż zasugerował, żebym spala dziś w salonie hahaha! Jak zacznę puszczać bąki po takiej ilości kapusty, to faktycznie klekajcie narody błhaha!
Ale ja też daję torpedy i to takie, że mój synek się wtedy budzi i daje boksa z lewejcudek2 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Wczoraj byłam na wizycie
Malutka już od dobrych trzech tygodni siedzi główką bardzo nisko przez co nie idzie jej zmierzyć
Po za tym wszystko po zamykane i nie zapowiada się na poród (ale z Mackiem tez to słyszałam a trzy dni później go tulilam
) następna wizyta w dzień trrminu z OM sle może nie dotrwam
cudek2, baranosia, Izieth, Werix, RedLady, polkosia, Olcia..89 lubią tę wiadomość
-
Mmmm Cudek kocham łazanki
zawsze jadłam z kiszoną kapustą a w tym roku ciocia zrobiła nam z młodej kapusty z ogromną ilością koperku i też były mega!
Nulka niech Malutka sobie jeszcze spokojnie siedzi i czeka chociaż patrząc na Twój drugi suwaczek to już 38t więc nie byłoby tragedii jakby już wyszła
Jezu pochłaniam mandarynki w takich ilościach że aż się dziwię że nie mam jeszcze uczulenia