X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Ja dzisiaj zrobiłam racuchy z ananasem, mały eksperyment ale dobre wyszły ;)
    Surowy czy z puszki? Uwielbiam ananasy z puszki!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ananasów nie cierpię, w ogóle nic z ananasem mi nie podchodzi, nawet sok. Za to morele mmmm :)
    Mandarynek nie mogę jeść, bo mam zgagę mordercę, ale jabłka pochłaniam w ilości hurtowej codziennie :D Akurat mam takie swoje ulubione, twarde, słodkie i bardzo soczyste.
    W ogóle im bliżej porodu tym bardziej chce mi się coś bardzo zimnego, wręcz lodowatego. Najchętniej bym jadła kostki lodu, tak mnie suszy :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nie spałam za dobrze. Każda zmiana pozycji to ból. Zaczęły boleć mnie stawy biodrowe... Chyba się nie ogarnę jak pewnego dnia po porodzie stwierdzę że nic mnie nie boli...

Ciąża donoszona! Dzisiaj kładziemy podłogi w domu :) śnił mi się mój bobasek: robiłam mu zdjęcia przez skórę brzucha :D wyglądaĺ słodko i był podobny do mnie.

Też mnie suszy nieziemsko! Wypijam ze 3 litry dziennie, a nawet budzę się w nocy z zaschniętymi ustami!

Dagn_ lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Zjadłam pół garnka łazanek! bulbar-smiley.gif

Mąż zasugerował, żebym spala dziś w salonie hahaha! Jak zacznę puszczać bąki po takiej ilości kapusty, to faktycznie klekajcie narody błhaha!

Narobilas mi smaka wiec tez dzisiaj zapodam lazanki :)

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cisza... Reszta jeszcze śpi?
    Ja już wstawiłam pranie i umyłam z lekka łazienkę, na tyle na ile siły mi pozwoliły.
    Zastanawiam się czy iść się jeszcze położyć czy co? Zaraz Ci od remontu i tak przyjdą i będzie huk, więc chyba nie ma sensu...
    U nas dziś będą krewetki, ale jeszcze nie wiem co zrobić z tych krewetek.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tutaj ani razu nie otrzymalam wynikow pomiaru po usg, wiec zyje w totalnej beztrosce czy noga za duza w porwnaniu do czegos. Dlugosci szyjki tez nie znam O.o

Na czuja mysle, ze jeszcze mam czas do porodu :P

Wlasnie w 36 tyg zaczynam akupunkture przygotowywujaca do porodu - oby cos to zadzialalo :P

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja dopiero wstałam.
    Mąż dziś mimo święta cały dzień w pracy. Ja potem idę do mamy ogarnąć jakiś obiad bo wczoraj miała drugi zabieg i tym razem lewą rękę ma niesprawną więc trzeba jej pomóc.

Wczoraj byłam u fryzjera pomalowałam i obcięłam włosy i od razu lepiej się poczułam :) jutro sesja brzuszkowa!

Dziewczyny zaczęłam puchnąć piję dużo ale wieczorami pierścionek który w dzień jest luźny wieczorem już mnie ciśnie

Olcia..89 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    U nas dziś będą krewetki, ale jeszcze nie wiem co zrobić z tych krewetek.

Moze tajskie?
    Wrzucic do woka warzywa (mieszanke tajska lub dowolne swieze) + mleko kokosowe + lyzeczka pasty gotowej ze sloika (tu w zaleznosci jak ostro lubisz).
    Pogotowac az polmiekie, wrzucic krewetki i po kilku minutach gotowe.
    do tego ryz albo noodle. Ja lubie z noodles wiec 3-5 min namaczane w goracej wodzie, jak gotowe to dorzucam do woka, mieszam i wlala fajne danie gotowe w 15 min :)

l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że ja nigdy nie jadłam krewetek!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam wczoraj, że może noodles zrobić z tymi krewetkami, ale mam bardziej ochotę na wietnamskie niż tajskie :P mleko kokosowe mi ostatnio nie podchodzi.
    No zobaczymy co tam mąż zasugeruje jak wróci z pracy.
    Miłego dnia wszystkim :)

MoBo lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosiu jak dla mnie mogłaby pomału wychodzić, ale jak nie chce to jej nie zmusze :D
    Choć do poniedziałku dostałam szlaba na rodzenie bo mamy parę spraw do załatwienia :P Z resztą ja jeszcze torby nie spakowalam ;)

Z tym puchnieciem to raczej częsty objaw na końcówce :/

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Wiecie że ja nigdy nie jadłam krewetek!
    Ja też nie :D

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmmm wietnamskie :) ehhhh pamietam zaskoczenie na naszych twarzach jak zesmy zamawiali jedzenie w wietnamie :P a wszystko co brzmialo obrzydliwie smakowalo wysmienicie jak np zupa ze skory weza :P
    aahhh rozmarzylam sie.

Nita lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dochodzę do wniosku że mało w życiu próbowałam :D

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka ja też torby jeszcze nie spakowałam i normalnie już mi lżej że nie jestem z tym sama!
    Przede mną jeszcze pranie pościeli do łóżeczka. W ogóle to łóżeczko stoi w kartonie w garażu, wózek rozkręcony u mamy no ja to w ogóle nie jestem gotowa na nagły poród :D

Dziewczyny nie pomyślałam i głupia wczoraj nie zadzwoniłam się spytać ile czasu mam brać te tabletki dopochwowe w opakowaniu jest 10 i chyba takie rzeczy to się bierze do końca co?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedynie łóżeczko skręcone a wózek niczym pszczółka Maja "jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie" :P bo jest w garażu w którym jest wszystko z mieszkania dziadka i tylko sie domyslamy gdzie go mniej więcej szukac :P
    Pościeli wcale nie mam bo przy takim maluszku to nie ma sensu ;)
    Za torbę wypadało by się zabrać (nawet M mi to zaczyna sugerować :P ) ech... może po weekendzie ;)
    Co do porodu moja sytuacja jest o tyle nieciekawa że za jedyny sluszny tp uważa się ten z OM (23.11) więc miło by było sie w tych okolicach wyrobić. .. :/ Nie chce by znów mnie cieli...

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Basia79 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosiu, tak. Bo nawet jak objawy wcześniej przejdą to pojedyncze bakterie mogą jeszcze zostać i potem się znów namnożyć, wiec trzeba wybić do końca, w ulotce tez powinno być napisane

baranosia lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Dee Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, co do oczyszczania to u mnie nic taniego nie miało miejsca w poprzednich ciazach. Baranodis jeżeli chodzi o te pomiary to nie martw się no to wszystko zależy od genów, malo który człowiek ma idealne proporcje. Moi chłopcy mieli maleńkie główki i pierwsze o co lekarz pytał to jak było u mnie i u męża. Znalazłam wtedy książeczki zdrowia nasze te pierwsze i okazała się, że zarówno ka i mąż byliśmy z niską wagą urodzeniową i mieliśmy mały obwód głowy. Ot taka uroda.

baranosia lubi tę wiadomość

ymiavr4.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny....od 3 masakra. Skurcze miałam. Po nospie trochę lepiej. Ale gin kazał do szpitala. Trzymajcie!

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez cały czas obiecuje sobie ze juz się spakuje, ale jakoś mi to nie wychodzi :) wogole jeden karton z apteki stoi, drugi z jakimiś rzeczami dla malej( prześcieradła poduszki, karuzela i takie tam) i nie mam pomysłu gdzie to rozpakować bo miejsc juz brak. Ale na szczęście w tym tygodniu łóżeczko chociaż zostało złożone, materac wczoraj przyszedł, jeszcze czekam na wanienkę i przewijak i kupione chyba wszystko.
    Mój wózek stoi w moim biurze w pracy bo nie mam gdzie go trzymać, potem będę zostawiać na korytarzu chociaż boje się czy ktoś nie zwinie. Wiecie jak to w wieżowcu. Może przypnę takim zamkiem do rowerów do rury?

klz9gu1rkkbkfyjt.png
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ