X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    A mnie juz zaczyna to wszystko stresować, moje objawy juz znikają a i tak bylo ich niewiele:(

Kochana nie martw się wiem ze łatwo mi mówić , ale każda kobieta jest inna , ja na przykład tez nie mam żadnych objawów , w pierwszej ciąży tez nie miałam i urodziłam zdrowego synka :) będzie wszystko dobrze :)

palma lubi tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Hiszpanka Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    A mnie juz zaczyna to wszystko stresować, moje objawy juz znikają a i tak bylo ich niewiele:(
    palma nie stresuj się.ja też nie mam żadnych objawów typowo ciazowych,a serduszko malenstwa wczoraj pięknie biło.rozm z dr nt temat i on do znudzenia powtarza ze każdą kobieta jest inna i inaczej przechodzi ciążę.mi też jest ciężko wolałabym mieć bolesne piersi czy nawet jakieś wymioty a najlepiej to swoje własne usg żeby móc codziennie oglądać maluszka;)

palma lubi tę wiadomość

Dwie córki
    dwa poronienia
    do trzech razy sztuka?
    41e216d4d4.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ale to jest takie stresujące. Jak tylko dowiedziałam sie o ciazy nie mialam objawów potem stopniowo zaczely sie pojawiać i raz sa a raz ich nie ma. Wczoraj juz o wiele mniej mnie piersi bolały, rano troche bardziej teraz znowu nic. A tych objawów i tak jest niewiele.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dwa dni nie bolały wcale. A dziś znowu je czuje. Wczoraj nudności w zasadzie nie było. Rzygam przeważnie wieczorem lub w nocy. Cisza.
    A tu godzinę temu paw w techni kolorze. Jutro wizyta. Na 16. Trzeba wierzyć!

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antylopa - gratuluje rzyganka ;)

Palma - jak sie niepokoisz, to moze umow sie do lekarza? Kiedy masz kolejna wizyte?

Ja obudzilam sie dzis z jeszcze bardziej bolacymi piersia mi :/ ale gastrycznie nadal bez zmian. Ciekawe czy mdlosci / zachcianki jeszcze mnie dopadna?

Stwierdzilam, ze zaczna brac kwasy omega. Suplementuje ktoras z Was?

Milej niedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 10:43

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos namieszalam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 10:42

7470vfxmkaynkjbz.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma ja nie mam żadnych objawów. Teraz cycki nawet jak dotykam nie bolą

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna wizytę mam w czwartek.
    Ja sie bardzo boje ze znowu stracę ciążę i dlatego tak świruje. Biore ten duphaston od wczoraj zobaczymy jak będzie.

Majanna lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    ja też mam przechodzące dolegliwości. Mdłości już się bardzo rzadko pojawiają i są dużo słabsze. Piersi raz nie bolą a raz owszem, ale trochę - głównie wieczorem jak ściągam biustonosz. Ale za to sutki często swędzą, i mam wrażenie że zrobiły się trochę bardziej wypukłe - takie trochę wydłużone.
    Te zmiany dolegliwości to prawdopodobnie nasz organizm radzący sobie raz lepiej raz gorzej z burzą hormonów. W pierwszej ciąży ani razu nie miałam mdłości, tylko zasypianie po południu. Teraz znowu nie chce mi się spać prawie wogóle.
    A dziś w nocy śniło mi się, że na wkładce mam duże ilości krwi, jakbym normalny okres dostała.
    Oczywiście zaraz po przebudzeniu poczułam, że mam wilgotno, więc z sercem na ramieniu biegiem do łazienki - a tam po prostu Pimafucin wypłynął, bo biorę - ale co się strachu z rana najadłam ... uff

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Majanna wizytę mam w czwartek.
    Ja sie bardzo boje ze znowu stracę ciążę i dlatego tak świruje. Biore ten duphaston od wczoraj zobaczymy jak będzie.
    Oj Palma, przytulam mocno :( A oprocz braku objawow cos jeszcze Cie nie pokoi? Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Ierz duphaston, odpoczywaj i w miare mozliwosci sie nie stresuj

7470vfxmkaynkjbz.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna wrote:
    Oj Palma, przytulam mocno :( A oprocz braku objawow cos jeszcze Cie nie pokoi? Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Ierz duphaston, odpoczywaj i w miare mozliwosci sie nie stresuj
    Nie no w sumie nic innego mi nie dolega. Nie mam plamien silnych boli itp

Majanna lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam objawy w kratkę. Wczoraj pisałam tu że piersi mnie w ogóle nie bolą a dziś znów zaczęły.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, nieśmiało zapisuje się na forum, bellybestfr wyznaczyło mi termin na 24 grudnia ;) wizytę mam za półtora tygodnia dopiero i wtedy będę spokojniejsza, ale generalnie jesteśmy bardzo szczęśliwi :D
    Staraliśmy się prawie 4 lata, w międzyczasie straciliśmy jednego Aniołka.
    dostaliśmy piękny prezent od Boga na 5 rocznice ślubu, która będzie za 2 tyg ;)

cudek2, Polarisa90, dora13, Izieth, Arleta, paradise, Nulka lubią tę wiadomość

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    Czesc Dziewczyny, nieśmiało zapisuje się na forum, bellybestfr wyznaczyło mi termin na 24 grudnia ;) wizytę mam za półtora tygodnia dopiero i wtedy będę spokojniejsza, ale generalnie jesteśmy bardzo szczęśliwi :D
    Staraliśmy się prawie 4 lata, w międzyczasie straciliśmy jednego Aniołka.
    dostaliśmy piękny prezent od Boga na 5 rocznice ślubu, która będzie za 2 tyg ;)

Witaj kochana mamy ten sam termin :)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi objawami to różnie bywa, poprzednio wymiotowalam cały dzień i po wszystkim i wszędzie. Teraz jeszcze się nie zdarzyło. Zmęczenie już chyba przeszło, piersi jedynie bolą przy dotyku.

U nas dziś leniwa niedziela, spacer i kanapa :-)

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ;) Polarisa90 niezły prezent zrobiłyśmy sobie na święta ;)
    zdrówka i spokojnej ciąży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 12:32

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    no tak ;) Polarisa90 niezły prezent zrobiłyśmy sobie na święta ;)
    zdrówka i spokojnej ciąży ;)

Dziękuję bardzo ❤ wam również życzę dużo zdrówka :)
    My z mężem to robimy sobie prezenty na same święta pierwszy syn sye urodził przed Wielkanocą a teraz drugie maleństwo się urodzi przed Wigilia pewnie bo będę miała cc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 12:48

cudek2 lubi tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    Dziękuję bardzo ❤ wam również życzę dużo zdrówka :)
    My z mężem to robimy sobie prezenty na same święta pierwszy syn sye urodził przed Wielkanocą a teraz drugie maleństwo się urodzi przed Wigilia pewnie bo będę miała cc:)
    wspaniałe prezenty ;)
    my dzieci jeszcze nie mamy ale to nasza druga ciąża, mam nadzieję, że tym razem z happy endem ;)
    mam tyle pomysłów na pokoik dla maleństwa ;) ale jeszcze za wcześnie na to wszystko ;) po pierwszej wizycie u doktorka powiemy rodzicom, to bardzo wyczekiwany skarbek ;) moi rodzice mają już 4 wnuków, piąty pojawi się w czerwcu a szóste (nasze :D ) w grudniu, a teściowie jeszcze wnuków nie mają, więc będzie wielkie wydarzenie ;)
    doktorek kazał przez weekend grzecznie leżeć, wczoraj trochę się nie posłuchałam ale dzisiaj już leże plackiem bo brzuszek cos kłuje lekko co jakiś czas ;/

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    wspaniałe prezenty ;)
    my dzieci jeszcze nie mamy ale to nasza druga ciąża, mam nadzieję, że tym razem z happy endem ;)
    mam tyle pomysłów na pokoik dla maleństwa ;) ale jeszcze za wcześnie na to wszystko ;) po pierwszej wizycie u doktorka powiemy rodzicom, to bardzo wyczekiwany skarbek ;) moi rodzice mają już 4 wnuków, piąty pojawi się w czerwcu a szóste (nasze :D ) w grudniu, a teściowie jeszcze wnuków nie mają, więc będzie wielkie wydarzenie ;)
    doktorek kazał przez weekend grzecznie leżeć, wczoraj trochę się nie posłuchałam ale dzisiaj już leże plackiem bo brzuszek cos kłuje lekko co jakiś czas ;/

Życzę Ci kochana żeby maleństwo rosło zdrowo :) ❤ jak lekarz kazał to leż :) dla teściów to będzie największa radość jak jeszcze wnuków nie mają :) a kiedy masz wizytę ?? Ja mam 29.04 i juz się doczekać nie mogę :)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teściowie będą skakać z radości az się trochę tego boje, 100 pytań na minute bo tesciowa jest bardzo bezposrednia, az za bardzo.. ale jakos przezyje ;)
    moi rodzice tez się ucieszą bo wiedzą jak długo na to czekaliśmy i wiedzą jak bardzo kocham dzieci ;)
    a wizyte mam 27 kwietnia, jedziemy do doktora u którego się leczymy, do Białegostoku, a później będę chyba chodziła tutaj u siebie do któregos doktorka bo trochę ciężko będzie co miesiąc jezdzic 150km na wizyte.

Polarisa90 lubi tę wiadomość

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ