X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    A mnie juz zaczyna to wszystko stresować, moje objawy juz znikają a i tak bylo ich niewiele:(

Kochana nie martw się wiem ze łatwo mi mówić , ale każda kobieta jest inna , ja na przykład tez nie mam żadnych objawów , w pierwszej ciąży tez nie miałam i urodziłam zdrowego synka :) będzie wszystko dobrze :)

palma lubi tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Hiszpanka Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    A mnie juz zaczyna to wszystko stresować, moje objawy juz znikają a i tak bylo ich niewiele:(
    palma nie stresuj się.ja też nie mam żadnych objawów typowo ciazowych,a serduszko malenstwa wczoraj pięknie biło.rozm z dr nt temat i on do znudzenia powtarza ze każdą kobieta jest inna i inaczej przechodzi ciążę.mi też jest ciężko wolałabym mieć bolesne piersi czy nawet jakieś wymioty a najlepiej to swoje własne usg żeby móc codziennie oglądać maluszka;)

palma lubi tę wiadomość

Dwie córki
    dwa poronienia
    do trzech razy sztuka?
    41e216d4d4.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ale to jest takie stresujące. Jak tylko dowiedziałam sie o ciazy nie mialam objawów potem stopniowo zaczely sie pojawiać i raz sa a raz ich nie ma. Wczoraj juz o wiele mniej mnie piersi bolały, rano troche bardziej teraz znowu nic. A tych objawów i tak jest niewiele.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dwa dni nie bolały wcale. A dziś znowu je czuje. Wczoraj nudności w zasadzie nie było. Rzygam przeważnie wieczorem lub w nocy. Cisza.
    A tu godzinę temu paw w techni kolorze. Jutro wizyta. Na 16. Trzeba wierzyć!

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antylopa - gratuluje rzyganka ;)

Palma - jak sie niepokoisz, to moze umow sie do lekarza? Kiedy masz kolejna wizyte?

Ja obudzilam sie dzis z jeszcze bardziej bolacymi piersia mi :/ ale gastrycznie nadal bez zmian. Ciekawe czy mdlosci / zachcianki jeszcze mnie dopadna?

Stwierdzilam, ze zaczna brac kwasy omega. Suplementuje ktoras z Was?

Milej niedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 10:43

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos namieszalam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 10:42

7470vfxmkaynkjbz.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma ja nie mam żadnych objawów. Teraz cycki nawet jak dotykam nie bolą

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna wizytę mam w czwartek.
    Ja sie bardzo boje ze znowu stracę ciążę i dlatego tak świruje. Biore ten duphaston od wczoraj zobaczymy jak będzie.

Majanna lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    ja też mam przechodzące dolegliwości. Mdłości już się bardzo rzadko pojawiają i są dużo słabsze. Piersi raz nie bolą a raz owszem, ale trochę - głównie wieczorem jak ściągam biustonosz. Ale za to sutki często swędzą, i mam wrażenie że zrobiły się trochę bardziej wypukłe - takie trochę wydłużone.
    Te zmiany dolegliwości to prawdopodobnie nasz organizm radzący sobie raz lepiej raz gorzej z burzą hormonów. W pierwszej ciąży ani razu nie miałam mdłości, tylko zasypianie po południu. Teraz znowu nie chce mi się spać prawie wogóle.
    A dziś w nocy śniło mi się, że na wkładce mam duże ilości krwi, jakbym normalny okres dostała.
    Oczywiście zaraz po przebudzeniu poczułam, że mam wilgotno, więc z sercem na ramieniu biegiem do łazienki - a tam po prostu Pimafucin wypłynął, bo biorę - ale co się strachu z rana najadłam ... uff

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Majanna wizytę mam w czwartek.
    Ja sie bardzo boje ze znowu stracę ciążę i dlatego tak świruje. Biore ten duphaston od wczoraj zobaczymy jak będzie.
    Oj Palma, przytulam mocno :( A oprocz braku objawow cos jeszcze Cie nie pokoi? Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Ierz duphaston, odpoczywaj i w miare mozliwosci sie nie stresuj

7470vfxmkaynkjbz.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna wrote:
    Oj Palma, przytulam mocno :( A oprocz braku objawow cos jeszcze Cie nie pokoi? Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Ierz duphaston, odpoczywaj i w miare mozliwosci sie nie stresuj
    Nie no w sumie nic innego mi nie dolega. Nie mam plamien silnych boli itp

Majanna lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam objawy w kratkę. Wczoraj pisałam tu że piersi mnie w ogóle nie bolą a dziś znów zaczęły.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, nieśmiało zapisuje się na forum, bellybestfr wyznaczyło mi termin na 24 grudnia ;) wizytę mam za półtora tygodnia dopiero i wtedy będę spokojniejsza, ale generalnie jesteśmy bardzo szczęśliwi :D
    Staraliśmy się prawie 4 lata, w międzyczasie straciliśmy jednego Aniołka.
    dostaliśmy piękny prezent od Boga na 5 rocznice ślubu, która będzie za 2 tyg ;)

cudek2, Polarisa90, dora13, Izieth, Arleta, paradise, Nulka lubią tę wiadomość

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    Czesc Dziewczyny, nieśmiało zapisuje się na forum, bellybestfr wyznaczyło mi termin na 24 grudnia ;) wizytę mam za półtora tygodnia dopiero i wtedy będę spokojniejsza, ale generalnie jesteśmy bardzo szczęśliwi :D
    Staraliśmy się prawie 4 lata, w międzyczasie straciliśmy jednego Aniołka.
    dostaliśmy piękny prezent od Boga na 5 rocznice ślubu, która będzie za 2 tyg ;)

Witaj kochana mamy ten sam termin :)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi objawami to różnie bywa, poprzednio wymiotowalam cały dzień i po wszystkim i wszędzie. Teraz jeszcze się nie zdarzyło. Zmęczenie już chyba przeszło, piersi jedynie bolą przy dotyku.

U nas dziś leniwa niedziela, spacer i kanapa :-)

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ;) Polarisa90 niezły prezent zrobiłyśmy sobie na święta ;)
    zdrówka i spokojnej ciąży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 12:32

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    no tak ;) Polarisa90 niezły prezent zrobiłyśmy sobie na święta ;)
    zdrówka i spokojnej ciąży ;)

Dziękuję bardzo ❤ wam również życzę dużo zdrówka :)
    My z mężem to robimy sobie prezenty na same święta pierwszy syn sye urodził przed Wielkanocą a teraz drugie maleństwo się urodzi przed Wigilia pewnie bo będę miała cc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 12:48

cudek2 lubi tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    Dziękuję bardzo ❤ wam również życzę dużo zdrówka :)
    My z mężem to robimy sobie prezenty na same święta pierwszy syn sye urodził przed Wielkanocą a teraz drugie maleństwo się urodzi przed Wigilia pewnie bo będę miała cc:)
    wspaniałe prezenty ;)
    my dzieci jeszcze nie mamy ale to nasza druga ciąża, mam nadzieję, że tym razem z happy endem ;)
    mam tyle pomysłów na pokoik dla maleństwa ;) ale jeszcze za wcześnie na to wszystko ;) po pierwszej wizycie u doktorka powiemy rodzicom, to bardzo wyczekiwany skarbek ;) moi rodzice mają już 4 wnuków, piąty pojawi się w czerwcu a szóste (nasze :D ) w grudniu, a teściowie jeszcze wnuków nie mają, więc będzie wielkie wydarzenie ;)
    doktorek kazał przez weekend grzecznie leżeć, wczoraj trochę się nie posłuchałam ale dzisiaj już leże plackiem bo brzuszek cos kłuje lekko co jakiś czas ;/

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    wspaniałe prezenty ;)
    my dzieci jeszcze nie mamy ale to nasza druga ciąża, mam nadzieję, że tym razem z happy endem ;)
    mam tyle pomysłów na pokoik dla maleństwa ;) ale jeszcze za wcześnie na to wszystko ;) po pierwszej wizycie u doktorka powiemy rodzicom, to bardzo wyczekiwany skarbek ;) moi rodzice mają już 4 wnuków, piąty pojawi się w czerwcu a szóste (nasze :D ) w grudniu, a teściowie jeszcze wnuków nie mają, więc będzie wielkie wydarzenie ;)
    doktorek kazał przez weekend grzecznie leżeć, wczoraj trochę się nie posłuchałam ale dzisiaj już leże plackiem bo brzuszek cos kłuje lekko co jakiś czas ;/

Życzę Ci kochana żeby maleństwo rosło zdrowo :) ❤ jak lekarz kazał to leż :) dla teściów to będzie największa radość jak jeszcze wnuków nie mają :) a kiedy masz wizytę ?? Ja mam 29.04 i juz się doczekać nie mogę :)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teściowie będą skakać z radości az się trochę tego boje, 100 pytań na minute bo tesciowa jest bardzo bezposrednia, az za bardzo.. ale jakos przezyje ;)
    moi rodzice tez się ucieszą bo wiedzą jak długo na to czekaliśmy i wiedzą jak bardzo kocham dzieci ;)
    a wizyte mam 27 kwietnia, jedziemy do doktora u którego się leczymy, do Białegostoku, a później będę chyba chodziła tutaj u siebie do któregos doktorka bo trochę ciężko będzie co miesiąc jezdzic 150km na wizyte.

Polarisa90 lubi tę wiadomość

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ