WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Melduję, że pierwsze pranie poprasowane, drugie się suszy, a trzecie czeka w kolejce do prania. Piorę, prasuję i się pakuję- taki mam plan!

To juz na szczęście za mną :D tez mi trzy serie zeszły: kolorowe, jasne i wysoka temperatura dla pieluch, prześcieradeł itd. Spakowałam tez torby w 90%. Pamiętajcie o słomkach do picia, ponoc sie przydają w czasie porodu, kiedy partner podaje pić :)

Nita lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Ja tam będę rodzić więc jak będziesz pierwsza to czekam na relacje ;)
    Czyli jednak?
    Kurcze, szkoda, ze nie wiedziałam wcześniej.. Ja zdecydowałam się na Zabrze- Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka po opiniach koleżanek :(

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    W Bytomiu są dwa oddziały, na którym będziesz rodzić? Chociaż do lekarza, który pracuje w szpitalu?
    Ja miałam rodzić w Klinice, czyli na V. Chodziłam do lekarki, która tam pracuje ;)

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Odwołane.siedze i rycze
    OMG, czemu????????

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek nie rozumiem dlaczego chcą ci dawać sterydy na płucka skoro skończony 37tc to juz ciąża odnoszona. Moja gin mówi, ze moge rodzic bez problemu w każdej chwili a widzę, ze mamy 4 dni różnicy (o ile wezmę pod uwagę termin z OM a nie zmusi, który jest prawidłowy bo wiem kiedy doszło do zapłodnienia). I dlaczego następnego dnia mu sie przypomniało o tym dopiero :/

bl9cvcqgs911kctx.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa wrote:
    Czyli jednak?
    Kurcze, szkoda, ze nie wiedziałam wcześniej.. Ja zdecydowałam się na Zabrze- Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka po opiniach koleżanek :(
    I dobrze zrobiłaś jest tab podobno rewelacyjne dużo moich koleżanek z miast ościennych dla Zabrza tam rodzi. No ja mam rodzić na V, nie wiem jak tam wygląda, ale bardzo mi żal że Zabrza nie mogłam wybrać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 13:10

Okciakowa lubi tę wiadomość

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Jeśli chodzi o rodzenie to ja będę rodzić w Bytomiu jednak dużo dobrego słyszałam o Zabrzu, podobno nie umywa się prywatnym szpitalom.
    Właśnie dlatego zdecydowałam się na rodzenie w Zabrzu ;)
    Aktualnie chodzę tam na SR- jestem bardzo zadowolona z personelu, porodówki i ogólnie wyglądu tego szpitala. Oby tak zostało :)

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, a jak byś chiała dostrzeć rozwarcie szyjki? Szyjka jest na końu pochwy, która ma przeciętnie ok 8cm...na dodatek ciemno tam jak w d... :)
    Można ewentualnie palcami wybadać, ale mi gin sugerował, żeby samemu nie próbować - zresztą nawet by mi to nie przyszło do głowy :)

Ja nadal wizyty mam co miesiąc, ostatnie USG miałam w 31 tc i mój gin twierdził, że więcej nie trzeba - choć ja i tak zapisałam się jeszcze na 29 listopada, co by sprawdzić wagę Zosiaka jeszze przed porodem.
    Na pierwsze KTG to w terminie porodu, albo jakby coś niepokojącego się działo - on nie kieruje na żadne "rutynowe" KTG - bo w sumie i po co? Jeśli skurczy brak, dzidziuś daje o sobie znać regularnie to nie pozostaje nic innego jak czekać spokojnie :)

polkosia, Isia86 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie rozumiem...co chwila zmiana zdania... planów...ja mam dość tej karuzeli. Skoro mały wg nich nie zagrożony, to po po co otwierać już... mecze się 3 tyg to te kilka dni może wytrzymam. Każdy mi mówi, że po 36 tyg już się nie daje. A tu 38. Mam dość. Tak bardzo się cieszyłem

Ta huśtawka mnie dobija

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, może te sterydy nawet nie są potrzebne, tylko zabezpieczyć się chcą. Tak obstawiam. Może rutynowo podają. Ale idziesz do tego szpitala dzisiaj i tam Ci będą podawać? Czy w ogóle nie idziesz do szpitala i czekasz na informację o następnym terminie?

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek nie dziwie sie :/ czyli nie położa cie nawet zeby te sterydy podać tylko do kiedy bedą czekali?
    Branosia widzę, ze speeda złapałaś :P

bl9cvcqgs911kctx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutynowo przy planowych cc przed skończonym 39tc. Takie są oficjalne zalecenia dla szpitali. Co prawda nie wiem, jak to się ma do prywatnych klinik i ich "38,to pod nóż", no aaaaaaale :-P
    Jedyny medyczny argument, jaki znalazłam (i który mnie w sumie przekonuje), to taki, że dziecko przy cc jest naturalnie bardziej narażone na problemy z oddychaniem, dlatego na wszelki wypadek 48h (czasem mniej, czasem więcej, zależy od konkretnego leku) przed cięciem się daje 2 zastrzyki.

Osobiście chuj mnie strzela, że będę musiała tyle leżeć na patologii i ogólnie w tym szpitalu, z którego mam najgorsze możliwe wspomnienia :-/ ale naprawdę nie chcę grudnia, choroba mi się nawraca i chcę iść na stół nim zaczną się jakiekolwiek rozwarcia i skurcze :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 13:31

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara tak chodzę do lekarki która tam pracuję i mam rodzić na V. Oddział jest stary i nie zachęca ale nawet doktorka od prenatalnych powiedziała ,że dobry wybór.

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podjechać dziś wieczorem na 1 dawkę, no i juto na drugą i do przyjęcia. W czwartek rozwiązanie. Nie chciałam rodzic 17ego. Może to jakieś fanaberie, hormony, nie wiem. Może jestem głupia, dzircinna. Ale wszystkie osoby które znam z 17 listopada są nieszczęśliwe. I jakoś tak mnie ta data od początku paraliżuje. W mój gin ma dyżury w czwartek właśnie i od początku mówiłam cholera byle nie 17.
    Teraz to już mam taką kaszane w głowie, że czuję się jak idiotka, rozhisteryzowana baba w ciąży, albo wyrodna matka. Bo skoro nie widzi zagrożenia dla małego- infekcja, zastój, antybiotyk, możliwość rozejscia blizny po pierwszym cc skoro cienka, a on głową uderza + moje zapalenie spojenia, to po co chce rozwiązać? Męczę się 3 tyg to może tydzień wytrzymam , może powinnam być twarda. A skoro nie widzi zagrożenia to po co mu steryd na płucka? Jestem podlamana. Rycze. Najgorzej jest się nastawić, ucieszyć a potem bum. Co innego porod sn... odchodzą wody itd... a co innego ustalenie terminu z pacjentka na cc bo wiadomo że ma mieć i nagle odwołać. Nie rozumiem...jestem rozzalona. Bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 13:52

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle fajnie, że stawiasz się na zastrzyk i idziesz do domu :)
    Ne jesteś głupia i dziecinna :* Nie myśl tak. A jak pomyślisz, to potem pomyśl o mnie - w grudniu ja mam imieniny i urodziny, więc grudniem się nie podzielę nawet z własnym dzieckiem :P
    I generalnie od 1 do 10 grudnia, czyli do terminu z OM, wszystkie daty mi się źle z kimś kojarzą, 6 grudnia najgorzej ;) Więc nie jesteś jedyna ze skojarzeniami.
    Aczkolwiek, jeśli nie ma wyjścia, to pomyśl sobie, że jesteś tak zajebistą matką i osobą, że Borys tę klątwę 17 listopada przełamie :) Czwartkowe dzieci są fajne. Mój Eryk jest czwartkowy :D

Z ciekawości - ile ma Twoja blizna?
    Bo Sev też czasem jak przypieprzy głową, to jakby chciał się wyrwać z brzucha sam :/

• polkosia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Polkosia,na takie prezenty to mnie nie stac,nie ta klasa :P
    Kurcze wyjazd,Spa...

No coś Ty, dla moich rodziców jadę po najmniejszej linii oporu - Grupon i te sprawy ;D Tylko dla teściów bez lipy, dlatego sam masaż ;P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • chiara Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    chiara tak chodzę do lekarki która tam pracuję i mam rodzić na V. Oddział jest stary i nie zachęca ale nawet doktorka od prenatalnych powiedziała ,że dobry wybór.
    To może spotkamy się na porodówce ;) ja też mam lekarza z bloku V. Szpital wybrałam, bo są tam bardzo dobrzy specjaliści i sprzęt. A my mieliśmy zagrożenie porodem już od 25 tygodnia.

Cudek bardzo mi przykro, że tak wyszło :(

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja, chiara a do których lekarzy chodzicie jeśli mogę spytać?
    To zdajcie potem koniecznie relację ;)
    Cudek moja koleżanka też rodziła w 37 tc i dawali jej sterydy- także miała cc. Wydaje mi się, że to jest rutynowe w przypadku tego zabiegu także głowa do góry ;*
    A jeśli z terminem jest taki problem to może pogadaj z lekarzem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 14:05

3i49roeq4sgexhrq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Ja tez nie rozumiem...co chwila zmiana zdania... planów...ja mam dość tej karuzeli. Skoro mały wg nich nie zagrożony, to po po co otwierać już... mecze się 3 tyg to te kilka dni może wytrzymam. Każdy mi mówi, że po 36 tyg już się nie daje. A tu 38. Mam dość. Tak bardzo się cieszyłem

Ta huśtawka mnie dobija

Cudek, lekarze to liczą skończone tygodnie, czyli może biorą pod uwagę jednak, że to 37, a nie 38 (to jednak różnica) i lepiej weź te sterydy. To tylko dwie doby więcej.

Dagn_, Isia86, Nita lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sterydy daje się tylko przy CC? Tez tego nie rozumiem. Cudek 38 tydzień. Czy jak kto woli 37 skończony. A ja jestem w 36, 35 skończony i lekarz mówi że mogę iść rodzić? Przecież to się kupy nie trzyma.

Cudek lipa ze tak kręcą w te i we w te. Rozumiem Twoją frustrację. Dagn ma rację. Może Twój maluch przełamie klątwę 17 :-) będzie dobrze! Musi być!

U mnie... Krwawienie ustało. Skurczy jakiś silnych nie mam. Chyba takie moje szczęście w nieszczęściu. Ze to krwawienie było bezpośrednio przed wizytą. Chociaż wiem co się dzieje. Ale wygląda na to ze chyba w takim stanie jeszcze trochę pochodzę... Albo raczej poleżę :-) z tego co widzę nie ja jedyna tu z rozwarciem, krótką szyjką, a nawet bez czopa. Dziewczyny, trzymajmy się! Ja chciałabym jeszcze co najmniej 2 tygodnie małego w brzuchu przetrzymać. Torby nie mam spakowanej. Dziś to zrobię jak mój M wróci z pracy. Ech... Tak zwlekałam, zwlekałam... A teraz na szybko. Ciuszki tez chciałam wyprać jeszcze drugi raz i poprasować. Nic tu jeszcze nie gotowe. Ciągle myślałam że "przecież jeszcze miesiąc". Ech... Dziewczyny, lepiej się przygotować

oar8skjo4squlk4t.png

Werix lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ