X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze brzuszki i dziecaczki
Odpowiedz

Nasze brzuszki i dziecaczki

Oceń ten wątek:
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NALKA, gratuluję ślicznej i zdrowej córci :D Śliczności z niej :)
    No a Twoja figura kompletnie nic nie "ucierpiała" przez okres ciąży. Wyglądasz bosko, zero brzucha! Tego też Ci gratuluję :)
    Buziaki dla Ani od wirtualnej ciotki :*

Nalka lubi tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiem czy istnieje coś takiego jak poród przyjemny... może być łatwiejszy, trudniejszy, dobry lub traumatyczny, w ludzkich warunkach lub w paskudnym otoczeniu i złej atmosferze... Ale przyjemny to chyba nigdy nie jest... To jednak nie wizyta w SPA :)
    niecierpliwa21 wrote:
    Nalka ale super, ale jak dzidzia taka maleńka to pewnie też poród łatwy i przyjemny :)
    ale nosek to dziewczynka ma konkretny hehe :D

Nalka lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Naprawdę podnoszą na duchu, Ja oczywiście dostrzegam jeszcze pewne niedoskonałości, macica nie do końca się obkurczyła, ale faktycznie jeszcze trochę i śladu po ciąży nie będzie.

Nosek Anna ma po tatusiu i w sumie dobrze, bo będzie mogła oddychać, ja mam dziurki jak wąż i ledwo zipie, czasami muszę przerywać całowanie z mężem żeby złapać oddech. Nic przyjemnego. ;P

Poród opisałam na dobrych porodach, jakby któraś chciała przeczytać jak to u mnie wygląda. Myślę, że byłyby przyjemniejszy gdyby był w pełni naturalny, a niestety musiał być wywoływany oksytocyną właśnie przez wagę Ani i konieczność podania mi pełnej dawki ampicyliny, bo miałam gbs dodatni.

mala_mi lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a To MY :)

mj08tes6nutj_t.jpg

turkawka, Bergo, Viviana, xpatiiix3, Cynamonek30, HANA, MOI, Camilia, lkc, FeliceGatto, santoocha, doti77, perełeczka, Kiara, misiaa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja lubie tutaj zagladac :)
    Nalka ile Ty przytylas w ciazy? I czy malutka nie ucierpiala na tym ze taka chudzinka z Ciebie? ;) Gratulacje z córy, pieknie wygladasz, jak zresztą wszystkie dziewczyny ;)

Nalka lubi tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Nalka SUPER FIGURKA ;)

Nalka lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka jesteś szczęściarą!!! taka figura tuż po porodzie???!!!!???? Niesamowite!!! Gratuluję figury oraz oczywiście pięknego dzidziusia! :)

Nalka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Ciocie!

Jako, że jesteśmy już w domu, wpadamy z oficjalną wizytą ;)

10 czerwca, w 34 tygodniu ciąży, za pomocą CC na świat przyszła Małgorzata Ewa :)
    Z wagą 2790 gr, 49 cm długości, 10 pkt w skali Apgar.

Na dzień dobry powiedziała, co myśli o tym świecie.....

18a8a931e51d3397med.jpg

ale potem poznała tatę...

89391b5b095b9313med.jpg

brata...

cca1c1b812f85499med.jpg

i teraz już wszystko jest ok ;)

2ce7cc6cbd923dc7med.jpg

Pozdrawiamy i ściskamy! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:02

Cynamonek30, ewelina_d, lkc, Nalka, misiaczk25, Galanea, xpatiiix3, Paula55, santoocha, HANA, Bergo, sara_nar, juicca, MOI, mala_mi, perełeczka, Isia14, sylwia1985, Domi IRL, misiaa, Kiara, Gosia19, natasza82, Lavendula, mała_mi, Chanela, Bea_tina, pasia27, Natalina, Nelus, MariaAntonina lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto :) Cudo :) gratuluje :) popłakałam sie przy tych Fotkach :) Zdrówka życze! :)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA wrote:
    Jak ja lubie tutaj zagladac :)
    Nalka ile Ty przytylas w ciazy? I czy malutka nie ucierpiala na tym ze taka chudzinka z Ciebie? ;) Gratulacje z córy, pieknie wygladasz, jak zresztą wszystkie dziewczyny ;)

Przytyłam 9 kilogramów czyli wcale nie tak mało. :) Mam jeszcze 3kg do zrzucenia. Malutka nie ucierpiała, aczkolwiek od 22 tygodnia okazało się, że rośnie mały hipotrofik. Przyczyna nieznana, bo łożysko, przepływy były świetne, Anna serce jak dzwon, ruchliwa, organy dobrze rozwinięte, ponad tydzień spędzony na patologii ciąży, monitorowanie wagi małej i w końcu decyzja o wywołaniu niestety. Ale moja waga nie wzbudzała jakichś wątpliwości. :)

HANA lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka widzisz i po co bylo plakac nad losem malego marnego brzuszka?! Laska mamusia i coreczka :)

Martynika, Nalka lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto, gratulacje. Malutka jest prześliczna!!!!

FeliceGatto lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA, UWAGA.!!!

Jednak moje przeczucia/ zwątpienie z ostatnich dni i teraz przed wizytą sprawdziły się ptaszka nie ma jest pipcia :D Bęęęęęęęęęędzie córunia mamusi Nelunia.! <3 Popłakałam się ze szczęścia na kozetce :) ajj cudownie ;*** Jest chuuuuuudziutka i długaśna :D Póki co Nelcia 355g waży :)

A tu buziunia mojej córuni zakryta pępowiną :D hihi czyli jednak ten pseudo siusiak to była pępowina między nóżkami :)

smxf2v.jpg

FeliceGatto, Kasandra, Nalka, NataliaK, Cynamonek30, Galanea, Bergo, paaolka, juicca, mala_mi, Lavendula, mała_mi, Bea_tina, Natalina lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Nalka widzisz i po co bylo plakac nad losem malego marnego brzuszka?! Laska mamusia i coreczka :)

Otóż to!!!
    :):):)

Nalka lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    A to ja w 18tc :)

jj4sq1.jpg

Viviana, ejże, a na listopadówki wrzucić to nie łaska?! :):):)

Viviana, FeliceGatto, Nata, doti77, pestka, mada_lena, Lavendula, Domi IRL, Jula222 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka 9 kg to mało, naprawdę :) To zdaje się absolutne minimum, które należy przytyć w ciąży :) Cieszę się, że wszystko ok :)
    Nalka wrote:
    Przytyłam 9 kilogramów czyli wcale nie tak mało. :) Mam jeszcze 3kg do zrzucenia. Malutka nie ucierpiała, aczkolwiek od 22 tygodnia okazało się, że rośnie mały hipotrofik. Przyczyna nieznana, bo łożysko, przepływy były świetne, Anna serce jak dzwon, ruchliwa, organy dobrze rozwinięte, ponad tydzień spędzony na patologii ciąży, monitorowanie wagi małej i w końcu decyzja o wywołaniu niestety. Ale moja waga nie wzbudzała jakichś wątpliwości. :)

Nalka lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa cudo! Zdjęcia piękne! Brat jaki wzruszony! :D
    FeliceGatto wrote:
    Szanowne Ciocie!

Jako, że jesteśmy już w domu, wpadamy z oficjalną wizytą ;)

10 czerwca, w 34 tygodniu ciąży, za pomocą CC na świat przyszła Małgorzata Ewa :)
    Z wagą 2790 gr, 49 cm długości, 10 pkt w skali Apgar.

Na dzień dobry powiedziała, co myśli o tym świecie.....

18a8a931e51d3397med.jpg

ale potem poznała tatę...

89391b5b095b9313med.jpg

brata...

cca1c1b812f85499med.jpg

i teraz już wszystko jest ok ;)

2ce7cc6cbd923dc7med.jpg

Pozdrawiamy i ściskamy! :D

FeliceGatto, doti77, Camille87, ao12., Paulina1986 lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2hrcwzm.jpg pozdrawiam w 20 tyg :-)

Bergo, xpatiiix3, FeliceGatto, doti77, mala_mi, HANA, Cynamonek30, Nalka, misiaa, Natalina, Kiara lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29qgyvb.jpg
    27 tydz.
    2z68mxs.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 23:45

Bergo, Camille87, xpatiiix3, xpatiiix3, mala_mi, HANA, perełeczka, Isia14, FeliceGatto, Cynamonek30, pestka, santoocha, Domi IRL, Nalka, misiaa, Natalina, genoweffa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromnie lubię zaglądać na ten wątek :)

NALKA, a ja uważam, że przytyłaś w sam raz. Kiedyś ordynator w szpitalu powiedział mi, że wg niego idealnie jest właśnie 9kg, teoretycznie w przeliczeniu po 1 kilogramie na każdy miesiąc ciąży. No ale każdy ma inne zdanie i nie ma co się spierać :) Najważniejsze, że Ania zdrowa i piękna :D A Ty wyglądasz obłędnie :)

FeliceGatto, jaka Małgosia jest maleńka! Widać to zwłaszcza na zdjęciach w porównaniu z tatą i bratem. Ale charakterek już ma, zwłaszcza wtedy, gdy chce pokazać światu co o nim myśli :D Cudna jest :) Cieszę się, że pomimo stresów przedporodowych jesteście obie w dobrej formie. Mocno trzymałam za Was kciuki - może ciut pomogły ;) A jak Ty czujesz się po cc? Mnie też to czeka..

Przesyłam tysiąc uśmiechów dla Waszych skarbów 302uky1.gif Na zdjęciach wyglądają tak krucho i anielsko. Jakby nigdy nie płakały ;)

Nalka, Bergo lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ