X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela nigdy nie pila z butli! :) dziwne ale prawdziwe, mleko tylko z piersi, ok 6-7 miesiac pila z niekapka ale tylko picie, teraz pije ze slomki.
    Mm pije jakies dwa moesiace dopiero, plus piers dodatkowo :)

Kaszki takie dla dzieci Mela odrzucila jakos w 11 miesiacu, do dzis ich nie tyka, je kasze manna na laciatym 3,8% .
    Choc ostatnio apetyt mniejszy, bo czworki w matarciu!

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelko nicola tez na laciatym junior od roku

amela lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo . Co tam ?
    Matko zimnica na dworzu straszna wieje , leje . Jechalam zawiesc nicole do opiekunki to ledwo pchalam ten wozek . Niech sie kacza te wichury okropne . Az sie rano wstawc nie chce jak na strychu slychac jak gwizdze od wiatru .
    A co u was ?
    Spokojnej nocy :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , u nas tez wietrzna i mokra pogoda.
    Mała odpukać trzecia noc śpi pięknie do 5-6 rano na mleczko pobudka i do 7 rano :-) . Ale na coś jest uczulona kurcze bo na zgieciach łapek wyszło to atopowe zapalenie skóry.
    Mleka jeszcze nie daje krowiego bo chce poczekać , to nie wiem od czego . Właściwie je wszystko prócz cytrusów i orzechów. Wogole strasznie duże postępy codziennie robi, jest coraz bardziej mądra i sprytna. Znajomych dziecko jest starsze o 2 tygodnie i nie chodzi , niewiem ale moja śmiga jak rok skończyła . Brzuszek rośnie juz troszkę mi ale waga nie :-) zupełnie inaczej :-)
    Miłego dnia mamcie :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jolaska nie dawalas nic noeego np cos bylo w jakims produkcie co mala nie moze ?
    Ja kupilam raz nicoli chrupki ryzowe ktore jadla z jabulkiem . A nastempnym razem kupilam z jablkoem i cynamonem i juz ja wysypalo . Cynamonu nie moze .
    No kazde dziecko inne . Jedno szybciej drugie wol iej . Nicola tez wszedzie wejdzie wszedzie zajzy . Powtarza po tobie rozne slowa . Dzis u opiekunki nyla od 11 -18 piotrek ja odebral a ja do 30 w pracy (u nasz 19.08) :) super ze przesypia i spi ladnie oby tak dalej :)
    U mnie za to nikola ske przestawila i zasypia 21-22 a nawet po 23 bo przyjezdzal po mnie piotrek a teraz juz jezde ze znajoma ale coezko ja spowrotem przestawic
    Lece popracowac milego wieczoru

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Nela tez pozno zasypi azwyczaj 21:30-22, a czasem 22:30 nie wiem czemu tak sie przestawila?!
    Dokladnie jedne dzieciaczki szybciej zaczynaja chodzic a drugie pozniej, ale to nic zleg podobno lepiej jak dziecko pozniej zaczyna chodzic :)
    O Nela to wszystko powtarza juz, musze przestac mowic no bo podlapala juz :)

Milego wieczorku :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela no właśnie nic nie dawałam , nie mogę znaleźć przyczyny :-(
    Faktycznie bardzo późno chodzę wasze małe spać. Moja do 20 juz śpi, najpóźniej a to w wyjątkowych sytuacjach do21. Ale ona w dzień mało śpi, nieraz jedna drzemka 1h. Jakby m8 szalała do 22 to bym zwariowala i nie odpoczela nic a uwielbiam jak juz po całym ciężkim dniu idzie spać i mogę na spokojnie porobić swoje rzeczy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:00

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to nie wiem od czego .
    No wczoraj nicola zasnela o 20 mam weekend wolny to moze uda mi sie przestawic .
    Tak to super szla spac po 19-20 spala . No ale piotrek zawozil mnie do pracy i o 20 dopiero konczylam wiec to tez powod ze idzie spac pozniej

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjjj Joasiu co słychać????

Joaśka lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczynki :)
    Amela jest juz ok bo mdlosci odeszly sobie wreszcie!!! poza tym zaczynam powoli rosnac, brzuszek juz widoczny:)
    Malutka moja to wulkan energii, wszedzie jest, gada non stop, zaglada, wchodzi wszedzie :)
    a co nowego u Was laski, jakis zabek nowy???jakies slowo nowe? u nas "tak" i "nie"
    :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ja juz posprzatalam zaraz Niki na drzemke a ja sie ogarnac . Nicola to papuga chodzi i powtarza .
    Jej slowa to : mama, tata , daj to , kto to jak tylko zobaczy ze swiatlo sie zapali na przedpokoju , kici (wola kota) nie ma ( rozklada rece ) , tak , nie, baba , dziadzia , cioci, pa, ostatnio kichlam tak glosno a ona sie przestraszyla i krzykla kulde zaczelam sie smiac bo tak jej to wyszlo , mam . No i jak siedzimy i mowie jej slowa to niektore powtorzy . Ladnie mowi ś, ć .
    Tez jest jej wszedzie pelno . Ostatnio biegla i nie wyrobila na zakrecie jak uderzyla w szawke na buty to oko sliwka i rozciete az do tej pory ma slad . Przystawia sobie swoje krzeselko jak nie moze gdzies wejsc sama .
    Smieszne te nasze dzieci .
    Milego dnia

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja tez ciągle jakiegoś fiksa zaliczy.
    Po kilku nocach gdzie pięknie spala , znów nocki średnie :( ona jakoś tak niespokojnie śpi, wierzga nogami, niewiem co jest i się martwię i nie wysypiam :-( ona jest bardzo żywa i szybka.
    Mungo co u was?
    Miłego dnia mamcie :) ja do lekarza pedze

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu super ze mdlosci odeszly! mialam to z Nela, jaki swiat wydawal sie piekny jak czlowiek budzil sie bez mdlosci :)
    Fajnie ze brzusio juz rosnie ;)

U nas ok. Nela nie, tak to juz gafa od dawna, baba dziadzia tak samo. Generalnie powtarza juz wszystkie slowa jakie sie do niej mowi :)

Joaśka lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela ostatnio tez ciut gorzej spu ale to przez katar, siostra meza ja zarazila! :-/

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co slychac w piatek? :)
    U nas noc wróciła do normy, jedna pobudka :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas kiepsko w nocy i to coraz gorzej :-(. Ja nie wysypiam się wcale.

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslisz ze to zabki? U nas przed pierwsza czwórka bylo strasznie, juz mamy trzy. Ciekawe co bedzie przy trojkach, oby łagodnie wychodziły.

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to raczej nie ząbki, w dzień jest ok . niewiem co jest. Dziś było dobrze ale martwię się. Może to koszmary jakieś? Nie chce myśleć Amelko jak będą szły jej trójki jak to będzie :-(
    Cicho tu bardzo. ... co dziewczyny u was??

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . U nas wszystko dobrze , jade wlasnie do centrum i do pracy . Nie chce mi sie strasznie z checia poszla bym spac taka pogoda .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze brakowalo nam ospy :(

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ