X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela nigdy nie pila z butli! :) dziwne ale prawdziwe, mleko tylko z piersi, ok 6-7 miesiac pila z niekapka ale tylko picie, teraz pije ze slomki.
    Mm pije jakies dwa moesiace dopiero, plus piers dodatkowo :)

Kaszki takie dla dzieci Mela odrzucila jakos w 11 miesiacu, do dzis ich nie tyka, je kasze manna na laciatym 3,8% .
    Choc ostatnio apetyt mniejszy, bo czworki w matarciu!

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelko nicola tez na laciatym junior od roku

amela lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo . Co tam ?
    Matko zimnica na dworzu straszna wieje , leje . Jechalam zawiesc nicole do opiekunki to ledwo pchalam ten wozek . Niech sie kacza te wichury okropne . Az sie rano wstawc nie chce jak na strychu slychac jak gwizdze od wiatru .
    A co u was ?
    Spokojnej nocy :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , u nas tez wietrzna i mokra pogoda.
    Mała odpukać trzecia noc śpi pięknie do 5-6 rano na mleczko pobudka i do 7 rano :-) . Ale na coś jest uczulona kurcze bo na zgieciach łapek wyszło to atopowe zapalenie skóry.
    Mleka jeszcze nie daje krowiego bo chce poczekać , to nie wiem od czego . Właściwie je wszystko prócz cytrusów i orzechów. Wogole strasznie duże postępy codziennie robi, jest coraz bardziej mądra i sprytna. Znajomych dziecko jest starsze o 2 tygodnie i nie chodzi , niewiem ale moja śmiga jak rok skończyła . Brzuszek rośnie juz troszkę mi ale waga nie :-) zupełnie inaczej :-)
    Miłego dnia mamcie :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jolaska nie dawalas nic noeego np cos bylo w jakims produkcie co mala nie moze ?
    Ja kupilam raz nicoli chrupki ryzowe ktore jadla z jabulkiem . A nastempnym razem kupilam z jablkoem i cynamonem i juz ja wysypalo . Cynamonu nie moze .
    No kazde dziecko inne . Jedno szybciej drugie wol iej . Nicola tez wszedzie wejdzie wszedzie zajzy . Powtarza po tobie rozne slowa . Dzis u opiekunki nyla od 11 -18 piotrek ja odebral a ja do 30 w pracy (u nasz 19.08) :) super ze przesypia i spi ladnie oby tak dalej :)
    U mnie za to nikola ske przestawila i zasypia 21-22 a nawet po 23 bo przyjezdzal po mnie piotrek a teraz juz jezde ze znajoma ale coezko ja spowrotem przestawic
    Lece popracowac milego wieczoru

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Nela tez pozno zasypi azwyczaj 21:30-22, a czasem 22:30 nie wiem czemu tak sie przestawila?!
    Dokladnie jedne dzieciaczki szybciej zaczynaja chodzic a drugie pozniej, ale to nic zleg podobno lepiej jak dziecko pozniej zaczyna chodzic :)
    O Nela to wszystko powtarza juz, musze przestac mowic no bo podlapala juz :)

Milego wieczorku :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela no właśnie nic nie dawałam , nie mogę znaleźć przyczyny :-(
    Faktycznie bardzo późno chodzę wasze małe spać. Moja do 20 juz śpi, najpóźniej a to w wyjątkowych sytuacjach do21. Ale ona w dzień mało śpi, nieraz jedna drzemka 1h. Jakby m8 szalała do 22 to bym zwariowala i nie odpoczela nic a uwielbiam jak juz po całym ciężkim dniu idzie spać i mogę na spokojnie porobić swoje rzeczy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:00

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to nie wiem od czego .
    No wczoraj nicola zasnela o 20 mam weekend wolny to moze uda mi sie przestawic .
    Tak to super szla spac po 19-20 spala . No ale piotrek zawozil mnie do pracy i o 20 dopiero konczylam wiec to tez powod ze idzie spac pozniej

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjjj Joasiu co słychać????

Joaśka lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczynki :)
    Amela jest juz ok bo mdlosci odeszly sobie wreszcie!!! poza tym zaczynam powoli rosnac, brzuszek juz widoczny:)
    Malutka moja to wulkan energii, wszedzie jest, gada non stop, zaglada, wchodzi wszedzie :)
    a co nowego u Was laski, jakis zabek nowy???jakies slowo nowe? u nas "tak" i "nie"
    :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ja juz posprzatalam zaraz Niki na drzemke a ja sie ogarnac . Nicola to papuga chodzi i powtarza .
    Jej slowa to : mama, tata , daj to , kto to jak tylko zobaczy ze swiatlo sie zapali na przedpokoju , kici (wola kota) nie ma ( rozklada rece ) , tak , nie, baba , dziadzia , cioci, pa, ostatnio kichlam tak glosno a ona sie przestraszyla i krzykla kulde zaczelam sie smiac bo tak jej to wyszlo , mam . No i jak siedzimy i mowie jej slowa to niektore powtorzy . Ladnie mowi ś, ć .
    Tez jest jej wszedzie pelno . Ostatnio biegla i nie wyrobila na zakrecie jak uderzyla w szawke na buty to oko sliwka i rozciete az do tej pory ma slad . Przystawia sobie swoje krzeselko jak nie moze gdzies wejsc sama .
    Smieszne te nasze dzieci .
    Milego dnia

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja tez ciągle jakiegoś fiksa zaliczy.
    Po kilku nocach gdzie pięknie spala , znów nocki średnie :( ona jakoś tak niespokojnie śpi, wierzga nogami, niewiem co jest i się martwię i nie wysypiam :-( ona jest bardzo żywa i szybka.
    Mungo co u was?
    Miłego dnia mamcie :) ja do lekarza pedze

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu super ze mdlosci odeszly! mialam to z Nela, jaki swiat wydawal sie piekny jak czlowiek budzil sie bez mdlosci :)
    Fajnie ze brzusio juz rosnie ;)

U nas ok. Nela nie, tak to juz gafa od dawna, baba dziadzia tak samo. Generalnie powtarza juz wszystkie slowa jakie sie do niej mowi :)

Joaśka lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela ostatnio tez ciut gorzej spu ale to przez katar, siostra meza ja zarazila! :-/

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co slychac w piatek? :)
    U nas noc wróciła do normy, jedna pobudka :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas kiepsko w nocy i to coraz gorzej :-(. Ja nie wysypiam się wcale.

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslisz ze to zabki? U nas przed pierwsza czwórka bylo strasznie, juz mamy trzy. Ciekawe co bedzie przy trojkach, oby łagodnie wychodziły.

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to raczej nie ząbki, w dzień jest ok . niewiem co jest. Dziś było dobrze ale martwię się. Może to koszmary jakieś? Nie chce myśleć Amelko jak będą szły jej trójki jak to będzie :-(
    Cicho tu bardzo. ... co dziewczyny u was??

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . U nas wszystko dobrze , jade wlasnie do centrum i do pracy . Nie chce mi sie strasznie z checia poszla bym spac taka pogoda .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze brakowalo nam ospy :(

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ