Nasze fasolki
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Joaśka wrote:Malinowa Panienko, na czym polega opieka położnej?
Joaśka, Fidelissa lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
hejka:-) ja zacznę wszystko wybierać pod koniec ciąży, jak na razie czekam na 1 wizytę i mam nadzieję że jest wszystko ok tym razem:-) śliczne te mebelki co wybrałyście i łóżeczka też, ale powiem szczerze nie dałabym tyle kasy na łóżeczko ja na pewno będę chciała z szufladą pod łóżeczkiem, żebym mogła tam trzymać kocyki albo zapasy pampersów. Mebli jako takich nie będzie, bo dzidzia będzie z nami w sypialni wiec podzieliśmy się szafa i komodą, niestety mamy dwa pokoje więc na początku będzie musiało tak to wyglądać dobrze, że miejsca w szafkach jest sporo to się jakoś pomieścimy chyba, a jak przestaniemy się mieścić to łóżko sypialniane zrobi wypad i kupi się mebelki, a my do drugiego pokoju pójdziemy:-)) dobranoc
Czarnaa94, Joaśka, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry z rana
Wczoraj już nie dałam rady zajrzeć bo byłam jakas strasznie zmęczona. ale dziś już jest lepiej od rana świecie słonko jest pięknie i ciepło.
Witaj Kasiula, dobrze że u Ciebie już wszystko ok
Nata trzymam kciuki za pierwszą wizyte, na pewno wszystko będzie dobrze !
Malinowa Panienka właśnie ja też ostatnio się zastanawiałam nad opłaceniem położnej a wiesz jaki to jest mniej więcej koszt ? Mi znajoma mówiła ze ok 700 zł.
Teraz musze wyjść na chwilke ale bede poźniej
miłego dnia
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Nata mnie też na takie łóżeczka nie stać W sumie nawet jakby było stać to raczej wybrałabym coś tańszego My mamy teraz mieszkanko 2 pokoje, ale wygląda na to że czeka nas powrót do rodziców bo nie damy rady finansowo, przynajmniej do czasu aż B dostanie umowę na stałe to wtedy i stawkę będzie miał wyższą
Joaśka lubi tę wiadomość
-
amela wrote:Dzień dobry z rana
Malinowa Panienka właśnie ja też ostatnio się zastanawiałam nad opłaceniem położnej a wiesz jaki to jest mniej więcej koszt ? Mi znajoma mówiła ze ok 700 zł.
Teraz musze wyjść na chwilke ale bede poźniej
miłego dnia
zależy np. w szpitalu św. Zofii w Wawie jest twardy cennik i położna 1 600 zł. Zależy gdzie rodzisz, czy lekarz ma "swoją położną", czy znasz kogoś... ehhh cennik ma dużą rozpiętość
co do łóżeczek to wiem, że cena Sebry powala... ale wczoraj znalazłam to drugie turkusowe i cena dla nas jest ok. Jasne, że gdybym nie mogła go kupić to szukałabym tańszego rozwiązania
Dzidziuch póki co też będzie z nami w sypialni - mieliśmy się przeprowadzać ale tu gdzie mieszkamy mam 10 minut do rodziców więc zostajemy na czas ciąży i początek życia malucha. Też mam 2 pokoje ale nie zamieniamy bo będziemy się do domu przenosić
Co tam u Was? Ja po badaniach i wizycie u położnej. Pani nie mogła mnie ukłuć więc mam dziurę na słomkę w ręce i siniaka jakbym narkomanką była[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Witaj Misty:)
To spory koszt to położna, ale myślę, że skorzystam. Co to mebelków to ja jeszcze zobaczę bo mieliśmy się przeprowadzić ale chyba zostaniemy na razie blisko rodziców.
współczuję kłucia i siniaka malinowa panienko- ja się strasznie boje igly.
Miłego dnia, później będę, życzę Wam mamy miłego dzionka!!!!!!!!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 09:15
-
to już nie chodzi o to czy mnie stać czy nie, po prostu dla mnie to zbędny koszt:-) jestem raczej oszczędna:-) ale cholercia wie co mi strzeli do głowy później:-)) wymarzony pokój dla dzidzi to białe mebelki no ale te dwa pokoje ;/ raczej będziemy dobierać łóżeczko w kolorze mebli w sypialni:) wszystko u nas wyjdzie w praniu. Ja we wtorek byłam na badaniu tsh i mam pięknego siniaka rozlanego na 5 cm:( miłego dnia:)))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 09:44
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Nata wrote:to już nie chodzi o to czy mnie stać czy nie, po prostu dla mnie to zbędny koszt:-) jestem raczej oszczędna:-) ale cholercia wie co mi strzeli do głowy później:-)) wymarzony pokój dla dzidzi to białe mebelki no ale te dwa pokoje ;/ raczej będziemy dobierać łóżeczko w kolorze mebli w sypialni:) wszystko u nas wyjdzie w praniu. Ja we wtorek byłam na badaniu tsh i mam pięknego siniaka rozlanego na 5 cm:( miłego dnia:)))
a co do mebelków w pokoju to mam upatrzone szafy białe z drewna.ale to już po przeprowadzce do domu jak będę ustawiać wszystko w dziecięcym pokoju
BTW. Powiem Wam, że będąc z mamą wczoraj na zakupach 80% ubranek dla dzieci to Hello Kitty, Disney, Carsy, Moster High, wszechobecny róż w każdej możliwej tonacji zetsawiony z różem w innej tonacji, dużo cekinów i brokatu czułam się jak w okresie karnawału - błysk musi być jestem przerażona w co będę córkę ubierać????Fidelissa lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150