Nasze fasolki
-
WIADOMOŚĆ
-
suzi wrote:Chciałam się pochwalić, że z moim bobo wszystko ok. nie widziałam go dziś ale słuchałam serduszka i wszystko w porządku za 2 tygodnie mam badania już połówkowe więc poobserwujemy malucha wzdłuż i wszerz. Jedynie wyniki krwi nie za dobre muszę więcej żelaza zajadać żeby krwinki czerwone wyprodukować
jeśli masz za mało czerwonych krwinek to zrób sobie sok z buraka możesz z jabłkiem i taką szklankę raz na tydz wypij, pomaga -
Driada0102 wrote:jeśli masz za mało czerwonych krwinek to zrób sobie sok z buraka możesz z jabłkiem i taką szklankę raz na tydz wypij, pomaga
-
Szpinak i żelazo to mit. Coś tam go ma, ale jest niedostępny biologicznie.
A teraz z ciekawości przeczytałam, że jakiś tam związek w szpinaku utrudnia dystrybucję jodu i jest p/wskazany u osób mających problemy z tarczycą.
A ja jem co tydzień w piątek na śniadanko!Fidelissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Właśnie moja mama mi oznajmniła że mozna kupic taki gotowy sok z buraka i jabłka np hortex wieć chyba sie skusze(bo nie mam sokowirówki) Musze coś wymyśleć bo dzidzia jest tak ważna teraz, a czuje się trochę osłabiona. Wątróbka własnie ma dużo żelaza ale nie jest za dobra dla kobiet w ciąży właśnie ta witamina A może zaszkodzić dzieciaczkowi. Ale pistacje do schrupania też są dobre i mają żelazo.
-
Dzien dobry! U mnie w Szwabolandii piekne slonko
Dzis ponoc miedzynarodowy dzien szczescia wiec zostawiam Wam 4listna koniczynke
nutka wrote:Dziewczyny u nas na czerwcówkach robiły sok z buraka i jabłka i podobno nie czuć za bardzo buraka;) Więc polecam spróbować Z wątróbką trzeba ostrożnie, bo ma dużo wit A, a jej naddmiar też może zaszkodzić.
Tez slyszalam,ze nie powinno sie w ciazy jesc watrobkisuzi, ewelina:P, Driada0102, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
ewelina:P wrote:Niewiem czy zobacze bo to pierwsza wizyta w szpitalu dopiero karte mi założą . Bylam w 7tyg prywatnie
Obstawiam że będzie miał ok. 6 cm Powinni Ci zrobić USG , a jak nie to namawiaj ich że chcesz widzieć i koniec