Nasze fasolki
-
WIADOMOŚĆ
-
Misty87 wrote:Dziewczyny doradzcie mi! Nie znam sie kompletnie na tych badaniach prenatalnych, ktore wykonuje sie miedzy 12 a 14tc.
Wiem,ze nie sa wymagane. Sama nie wiem, czy je robic
Moja bratowa jest w polowce ciazy i nie robila. Chodzi do gina, ktory na biezaco podczas wizyt informuje, ze np dziecko nie ma downa itp. Ja tez bylam u niego raz i po powrocie za mc do PL tez bede jego pacjentka.
Boje sie potwornie,ze jak wyjdzie cos nie tak (a jestem panikara) to cala ciaze bede zyc w mega strachu. A z doswiadczenia wiem,ze wyniki tych badan tez czesto sie nie sprawdzaja po porodzie.
Uważam ze lepiej wiedzieć czy trzeba jakoś dzidzi pomoc:) -
santoocha wrote:Ja dziś rozmawiałam o tym z mężem i raczej się nie zdecydujemy.
A to mój Groszek:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eef5d52c9288.jpg
Zrobiłam sobie usg przez powłoki brzuszne w pracy.
Serduszko też już widać
super niech rosnie zdrowo :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 21:03
-
Ważne żeby ginekolog zobaczył malucha w tym 12-14 tygodnia pomierzył zobaczył przezierność karkową czy nie przekracza 3 i będzie ok. Bo to każdy ginekolog powinien zrobić na zakończenie pierwszego trymestru. Te prenatalne są troszke rozbudowane bo tez ten test pappa robią ale ja wam mówie niepotrzebny stres tyle nocy ile przepłakałam, a byłam swiadoma tego ze tak moze byc ale to nie 100% gwarancji!!
-
suzi wrote:Ważne żeby ginekolog zobaczył malucha w tym 12-14 tygodnia pomierzył zobaczył przezierność karkową czy nie przekracza 3 i będzie ok. Bo to każdy ginekolog powinien zrobić na zakończenie pierwszego trymestru. Te prenatalne są troszke rozbudowane bo tez ten test pappa robią ale ja wam mówie niepotrzebny stres tyle nocy ile przepłakałam, a byłam swiadoma tego ze tak moze byc ale to nie 100% gwarancji!!
Znajac mnie to tez bym wyla cala ciaze...
Lekarz do ktorego bede chodzic robi bardzo wnikliwe badania co wizyte. Mysle,ze wystarczy, a jesli bedzie wymagal to zrobie te badania
Fidelissko dziekuje :*Fidelissa, suzi lubią tę wiadomość