WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w cudownym nastroju :)
    Majusia dała się dziś mamie wyspać, błogi sen od 19-6:30, potem lekka 40 min drzemka a po obiadku jak mi zasnęła koło 13 to się obudziła przed 17 :) teraz wzięliśmy kąpiel i pomału mąż ją szykuję do spania bo widać znów zmęczona :O

ja się delektuję lodami, i planuje obejrzeć z mężem dzień dobry, kocham Cię i Pani z przedszkola :)

za 3 dni wizyta, nie mogę się doczekać :) tak bardzo chce zobaczyć tego naszego małego groszka :)

miłego wieczoru :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po dzisiejszym plażowaniu nad morzem . :)
    Ciepla woda w morzu wiec umoczylysmy nóżki :)
    Jutro mamcia idzie do pracy corcia zostaje z tata
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/854a216a3915.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b308ae1398b5.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e56accaa9ec9.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/20048586d059.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c550b89dd244.jpg

Joaśka, mungo, amela lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wczoraj i całą wieczność potrzebuje zaopatrzyć się w :
    - szybkość błyskawicy
    - refleks szachisty
    - wzrok sokoła
    wszystko to przy asyście : pocieszających rąk , czułych słów , słodkich buziaków. Moje dziecko przeistoczyło się w wysokiej klasy weterana wojennego !!! Nie ma miejsca , do którego by nie "przyraczkowała", nie ma rzeczy , na którą by się nie wspieła (tym samym nie ma rzeczy , z której by nie spadła - więcej guzów niż włosów na głowie ), nie ma rzeczy , której by nie włożyła do ust ! odkurzacz ? przy Mai ? zbędny ! Nie nadążam za moją córką ! :D

mungo lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszeczko ja mam tak juz od 2 msc . Wszedzie jej pelno oczy dookola glowy . Bo inaczej sie nie da . Ale Nicola ma taki etap ze wszedzie za mna idzie a nie daj boze zebym gdzies wyszla i zobaczy placz ze o malo co sie nie zaniesie .
    U nas piekna pogoda wiec korzystamy ile sie da .
    Morze , park , piknik , znajomi itp . Ostatnio najadla sie piasku i robila pfu pfu .
    Przez tydzien schudlam kilogram . Ale ograniczylam slodycze do miniumum . jem w maxie do 19 bo chodze spac okolo 23 nieraz 12 . A rano wstaje az mnie ssie .
    Teraz Nicola siedzi i wyciaga chusteczki nawilzone i je ssie . Nie raz jak widze ze sie czyms zabawi to niech sie bawi
    Nicola to wstawanie wracanie na czworaka ma opanowane w jednym palusku . taka cwaniara mala sie z niej robi ze szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 15:16

mungo, Joaśka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicoli wyszly 4 zeby na raz . 2 jedynki gorne i 2 dwojki prawe . mamy 8 zebow .

mungo, Joaśka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle byłam dziś na wizycie, ciąża potwierdzona, prawidłowo usadowiona, według OM 6 tydzień, zobaczyłam też pikające serduszko i prawie 8 mm szczęścia <3
    Termin według USG na 10 luty :) :)

mungo lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super myszko ze wszystko dobrze .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj laski no i znowu mnie kilka dni nie bylo..niestety Nela przechodzila trzydniowke i lezalysmy w szpitalu :( wczoraj wyszlysmy. Ktoras dzidzia u Was juz ja przechodzila? Nela goraczkowala 3 dni i trzeciego dnia wysypka. Strasznie sie nameczyla bidulka ale juz mamy z glowy:)

Myszka super ze wszystko ok :)
    Ewele witamy w klubie 8 zebnych! :) nastepnie czekamy na czworki ;)

Dobranoc :*

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelko cos wisi w powietrzu bo ostatnio mojej znajomej mala tez miala 3 dniowke . Balam sie ze nicola sie zarazi bo ona myslal ze to na zeby a co sie okazalo po 3 dniach wysypka .
    Zdrowka dla was :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 01:50

amela lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zwracam się z pomocą !! Mała od prawie 10 dni ma biegunkę, byliśmy z tym u lekarza, przepisała nam probiotyk i mleko enfamil O-lac (problem jest bo nie możemy go nigdzie dostać) dostała w czasie probiotyku normalne jedzenie, słoiczki i kaszkę - nie stosowałam niczego lekkostrawnego, mimo probiotyków nic nie pomaga, stosujemy je już od środy i zero poprawy - martwię się, myślicie że powinnam na ten czas odstawić jedzenie i przez cały dzień w porze karmienia podawać mleko. Chciałam tez powiedzieć że ma apetyt, nie marudzi nie wymiotuję tylko ma ta biegunkę - przepraszam za zawracanie, ale już nie wiem co mam robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 16:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy mogę podawać to normalnie mleko - z tamtym jest na prawdę problem

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu nie przepisuja innego mleka bo dziecko ma biegunke . Podawala bym te co dajesz i probiotyk . Plus np bulke z kielbaska jak dawalas wczesniej ocxywiscie . I wstrzymala bym sie z obiadkami . Ugotuk kalafior czy brokul . I zobacz jak bedzie . Kaszka zapycha kiszki tez bym ja odstawila .
    A to nie na zeby ?
    Nicola dzis ma to samo przez caly dzien .No ale zeby jej wyszly w sumie . Zobacze jak bedzie jutro .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 21:21

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja nie pomoge :( u nas Nela biegunke miala tylko w szpitalu. Tam zalecili odstawic deserki, surowe owoce, obiadki podawac normalnie i kaszki plus kleiki ryzowe lub kukurydziane. Po kilku dniach przeszlo, ale nie wiem jak z mm bo ja karmie piersia wiec tu nie pomoge. Zdrowka dla malutkiej :*

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ewelinko :)
    A ta trzydniowka to paskudztwo ! Dziecko sie tylko wymeczy :(a skad Nela zlapala to ja nie wiem :/

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza ostatnio .
    Co u Was .?
    Myszko lepiej juz ?
    U nasz z nowosci nicola maszeruje za rece szybciej niz ja

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladna pogoda to kazda korzysta :) choc u nas od poczatku tygodnia troche odpoczac mozna od upalow :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo ladnie a dzis juz chmury zaszly i koniec sloneczka . Nie pamietam takiej pogody w tamtym roku pieknie bylo od maja a w tym mielismy lacznie moze tydz ladnie :(

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas że tak powiem zero poprawy, wydaliśmy w błoto już prawie 300 zł i w sumie wydaliśmy to na leki które w ogóle nie pomogły, zmieniliśmy mleko najpierw poszło w ruch Enfamil O-lac, potem Bebilon Pepti DHA, no cóż... biegunka za nic nie odeszła, potem dostaliśmy recepty na probiotyki przeciw odwodnieniu, syropy przeciw biegunkowe, acidolac baby w kropelkach - nic, również brak skutków poprawy ;/ wczoraj już z bezradności po raz kolejny umówiliśmy się na wizytę do pediatry - dostaliśmy skierowanie na badania (morfologia, mocz, elektrolity - potas i sód oraz żelazo ) specjalnie poszłam do prywatnego laboratorium aby wyniki były jak najszybciej, właśnie je odebrałam, wszystko w normie :( no i mamy czas do czwartku, jeśli nic nie pomoże to na kilka dni pójdziemy do szpitala - chcemy mieć to z głowy, chcemy cieszyć się zdrowiem a nie wieczną biegunką - nawet nie możemy jeździć po znajomych/rodzinie bo nie wiadomo co to za wirus się do niej przypałętał ;/ aaaa no i strasznie mało śpi, głównie po 8 godz - co się dziwić, żołądek pusty bo co zje to zaraz biegunka, a tak bardzo lubi sobie pojeść a niestety zamiast zupek i przeróżnych pyszności musi wcinać dietetyczne mleczko ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze zapomniałam dodać że ta biegunka trwa już 3 tydzień :( litości, litości, litości :(:(

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko zdrowka dla was .
    Zabki jej nie ida ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ